Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.241
    Допаѓања:
    140.377
    Прашања коишто ме мачат.
    Имам топ работа. Ама има еден оглас... многу подобро платена, а понесигурна. Подобри перспективи, а можеби и не.
    Денес е краен рок. Да кликам сенд?

Маш ич не помага. Ах, да можеше друг да одлучи наместо мене.

Зошто си ја барам бељата?

На Viktorijaaa5, Peco, BearMe и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    171.778
    ^^Кликај
    Нешто од внатре ми вели да рискираш.
    А верувај имам "лесна рака":nod:

На Ariel, Rebecca_R, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    88.872
    Штом гледаш огласи, ти треба промена.
    Кликај

На Viktorijaaa5, Ariel, BearMe и 16 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.272
    Допаѓања:
    77.618
    Screenshot_20190522_052340.jpg

Утрово првото кафе го пиеме во Барселона.
    Добро утро девојчици и понекое момче.

И јас сум од тие што сакаат нова работа ама им фуфка. Откажав прекрасна работа што требаше да почне од понеделников.
    Што е најжално, тие ме побараа.
    И така.

Ајде денов нека е добар. Блиска особа треба да оди на операција.
    Страв ми е да звонам да видам што се дешава.

На bittersweet, Ariel, Tajnaotrovna и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.051
    Допаѓања:
    178.824
    Морнинг саншајнс :sun:

Сум седнала со мајка ми во кафиќ на кафе после шопинг, во кафана исто навечер на музика и јадење, ама во ноќен бар/клуб не. Што знам.. ни јас одамна не одам по барови и клубови, а ни мајка ми не е баш по тоа. Имаме во мое село едно девојче, со мајка и тетка и излегуваше по клубови. Не се дружеше со врсници. Немам некое посебно мислење околу тоа. Кому како му е згодно.

Испратив маж на семинар и од сега се мислам како ќе ја поминам ноќва без него. :tmi: Многу ми е страв од останување сама дома. Параноја ме стега, гарант по сто пати ќе проверам дали сите врати и прозорци се фино затворени. (facepalm)
    Знам само дека мачор нема да пуштам во иста соба со мене. Не дај боже да ми срипа на спиење, има од памет да ме извади. Ако воопшто успеам да заспијам. :wasntme:

Брекфаст? :)
    0F7C61F9-4F4D-4F18-8ED6-E232F4638713.jpeg

На bittersweet, Viktorijaaa5, Peco и 31 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.295
    Допаѓања:
    103.867
    Добро утро мил народе!

@Ariel Јас не би штом не е толку сигурна работа а веќе имаш добра топ работа не би искрено.

@mareane честито матура и многу успеси за поната.

И јас сум оние кои не можат многу на сонце а и беличка сум си најмногу што мразам е што ми се познаваат вените.
    Сакам бронзен тен али нема.

Децава ми ѕвонат постојано на врата не ни знаев бре дека толку деца има во населбава не чекаат на готовс а излеземе одма каде е зајачето?

Па ај децава ама и возрасниве се шекнаа по него.
    Ви реков дека го имам најубавото зајаче сите го обожаваат ама сега страм ми е до маркет да појдам една комшивка купува моркови и надвор ми дава земи за Симба комшијата зелка ми дава (facepalm) страмови ме изедоја им викам нема потреба благодарам а неее комшивке жими деца за него ја купив земи ја :D му викам на маж ми зајачево домаќин за у куќа се :rofl:.
    Убав ден друшки.

На Ariel, Peco, BearMe и 26 други им се допаѓа ова.
  7. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.700
    Допаѓања:
    57.949
    Добро утро народе..

Еве кафе си пијам и ве читам.

Работа од време на време е добро да се смени поради избегнување монотонија..ама секогаш треба да се извага што/како ти одговара момнетално. Овде во земјава и незанам дали имаме толкави можности, ама кога ќе дојде прилика зошто да не. Баш лани истиов период аплицирав онака на некои огласи, чисто да видам дали ќе кликне моево CV, и да, бев ме викнаа на интервју и тоа неколку пати, ама на крај се откажав од понуденото работно место поради условите кои ги понудија.

Исто за плажа и сонце, и јас сум од оние кои се кријат, мака мачам со алергија уште од 4-то одделение..спас најдов во еуцерин 50+...

Имајте убав ден....и ајде отворете тема одмори, кој каде, зошто..или да барам по темиве???

На BearMe, Rebecca_R, petunija77 и 18 други им се допаѓа ова.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Добро утро убав народе!

Немам направено глупост 24 саати, на арно нека е. Лицето поарно, фала на советите. :l:

@mareane честитки за матурантката, само успех од тука натаму! Со докторат да се фалиш. :hug:

Јас сум црнец. Имам толку темен тен, што во Шутка на пазар на времето на ромски ми се обраќаа. Мм е бел како лист хартија, синко на него а ќере на мене. Они бели и жути у главите, ние сме си чоколадни со катран црни коси. :D Покрај тоа што сум темна, горам како шкорче на сонце. Алергија имам гадна, кркам летизен и калциум ко бомбони. Се мачкам со фактор од март месец уште, посебно овој период како што сум на терен.
    Одмор нема ни годинава, се помирив веќе. Цели 6 лета скапавме во скопјево мрсно. Не ни викам веќе ај догодина, што е тоа е.
    @Ariel јас ризикувам главом и брадом. Промена е секогаш добра работа, еве и јас сум на прагот да сменам се' од корен. Не е се' до парите, често е до предизвикот.

Убав ден луѓенца! :hug:

На bittersweet, Ariel, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.267
    Допаѓања:
    181.783
    Добар јутар,:yawn:
    @Ariel со кликање сенд, не си се ветила негде другаде, едноставно проверуваш до кај си ти а кај се тие. По интервју е друг муабет, можеш да се двоумиш. Умна си ти, умно ќе избереш.
    Ај јас да отворам очи, многу тешко се отвораат сабајлево мме:rain:|-)

На Ariel, BearMe, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Шо праите?

Толку сум уморна, а денов не ни почнал :yawn: Аман уште денес и утре да ги истерам, не можам веќе. Снагава ме боли, плус треба на лекар да одам што побрзо, а немам кога. Турбо период на работа пред одмори, не можам да мрднам. Затоа си го таксав преостанатиот стар одмор во јуни, нема да ме видат! :D

Него сакав да ја прашам @TeddyGrey како е бебка со носето? И' помина?

@mareane среќна матура на девојката, па да частиш и за дипломирање, магистратура, докторат :!: :hug: Само успеси да се нижат :f:

Синоќа изнапишав цел реферат за тука, си ја истурив душата, ама не го испратив мислењето. Ај баш да видам дали ако си ќутам, магично ќе ми ја снема тежината што ми надвиснала на рамена. Тежок периодов... Многу. Ама морам да стојам исправена, на две нозе и да бидам силна. Се' ќе помине и пак ќе огрее сонце, сигурна сум :sun:

На bittersweet, Tajnaotrovna, Peco и 32 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.665
    Допаѓања:
    252.906
    @mareane нека и е среќна матурата, само успеси да реди:hug:.

@elena.mak урлам од тебе . Знам дека тебе не ти е до смеење, ама и јас вака на времето си правев експерименти.
    Слушнав од коприва растело коса, зедов и набрав коприва, ја сварив како чај и така неколку пати и завршив со рани во главата:|.
    Следно ставив мајонез на косата и не прашувајте како се измив.
    Друга глупост, ставив јајце на главата и излегов во двор на 40 степени. Е тоа кога почна да се пржи:worried:, главата кајгана ми стана:drunk:.
    Престанав да читам за маски и такви чуда оти следно се мислев за мед на коса:D.

На bittersweet, Tajnaotrovna, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Добро утро:f:
    Не знаев дека Хари и Меган ги имаме во темава.:P @elena.mak
    Многу сакам да имам малку потемен тен за разлика од овој. Не горам, ама имам проблематична кожа.
    Дали муабетот за сончањето навестува дека идат летни одмори.:wasntme:
    Гледав пред некој ден, ќе се најде нешто. Важно е да има чиста вода, песочна плажа ненатрупана, чиста соба и перница. :lol: Да, перница - еден период си носев перница со мене, ич не го можам мирисот ако се осеќа од некој претходно што спиел.
    Имам желба да си купам камп. Еден период гледавме, ама кај нас ништо нема ќе треба од странција ако одлучиме. На старо нешто и сами да си го реновираме, да има место за 4 за спиење и да си возиме и да си одмараме по убави плажи.
    Толку за сега, Имајте убав работен ден.

На bittersweet, Tajnaotrovna, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Се засркнав со кафето. :rofl: Па и пегава сум, таман Меганка. :rofl:

На Tajnaotrovna, Rebecca_R, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    :hug:
    @mareane Честито матурирање на ќере. Само успеси во понатамошниот живот.

Последна измена: 22 мај 2019
    На Mr. Right, Rebecca_R, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Добро утро, моето е добро кога ме пречека ова на биро на работа.:inlove:
    Да ни е здрава и жива чистачката, ни ги разубавила ординациите:inlove:
    Веднаш ми е убав денот.
    Ситници требаат за да не расположат, позитивно сум расположена. :inlove:
    Чекам охридски цреши денес, маж е таму, одвај чекам да ги јадам вечер:inlove:
    Ај чаооо8)
    20190522_092111.jpg

На bittersweet, Viktorijaaa5, Tajnaotrovna и 37 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.827
    Допаѓања:
    325.623
    Добро утро
    Одамна ме нема да пишам нешто.Се спремаме со големата за завршна приредба у школо и ексурзија за Крушево.Со малата сме настинати и затнати скроз така да скоро цела ноќ ја поминавме будни.
    Ми фали сонце и убаво време за да се шеткаме на раат каде сакаме.

@mareane честито матура.Ја видов преубава беше

@Yowannty леле мислам знам за која збориш :D
    они се посебна сорта у селово наше

На Viktorijaaa5, Tajnaotrovna, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.202
    Допаѓања:
    84.239
    Добар ден радни народе!!!
    Кафе испиено уште смути ми остана и планирам да повозам денеска ...лето иде бе ...
    Досега не паметам да сум изгорела на сонце или да се лупам одма потемнувам и можам да се печам цел ден,ама пусто ми е страв ...
    И за годинчинава што ги имам не личам ,но не се битни тие битно е како се осеќаш во душата...
    Убав ден да имаме кај нас пука сонце !!!
    @mareane честита матура успех во иднина ....

На bittersweet, Peco, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    @Sexybaby86 фала што не мислиш...
    Бебка права мрсулка.
    Ја однесов на матичен, ми вели биди среќна што проаѓате само со растечен нос, со оглед дека иде во градинка.
    КС стакло, грло и плуќа чисти. Температура нема.
    Па еве среќни сме со растечен нос.
    Водиме борби со влечење мрсули и прскање спреј, посилна е од нас двајца.

Иначе ви пишувам од работа.
    Бебе седи денес 2 и пол саати во градинка т.е. пред спиење ќе ја земам.
    И си дојдов на работа.
    Па луѓе ова било одмор.
    Си го средувам маилот и им средувам хаосот што го направиле за изминативе 9 месеци.
    Абе рај, ни садови мијам, ни готвам, ни некој кенка, ни викам по некого НЕМОЈ ТАМУ, НЕ ТОА, ни пеам песнички...
    Абе рај.
    Пицајзла сум со ОЦД малце, може сум спомнала, абе за 2 - 3 дена им ја напраив цакум пакум канцеларијата. Им средив пошта по азбучен ред.
    Им ги средив и ги разгледав старите предмети до сеа од 2019, да видам што се дешавало.
    Све е исто.
    Ама им седам друштво им праам, не работам ништо озбилно.
    Уште тие секирации од работава ми фали дома да ги носам, да не сум утнала нешто.
    Има време, можат без мене.
    Абе срцки ми се, од директорка до колеги и колешки.
    Малку сме на број, па сме како семејство, за се ми излегоа во пресрет и тоа никогаш нема да го заборавам и ќе се оддолжам х 100.

Од настани во денот, тоа е.
    Средуваме станот, КОНЕЧНО.
    Ни фалат столици за трпезариска маса. Абе ниедно не ми се допаѓа, до мене ли е?
    Т.е. Имаше едни ама по 5000 и нешто цена. Ако зеам 6 столици - ѓавол и пол. Изгледа 4 ќе земеме.

Ми ја смениле тастатурата на работа, едвај ги погодувам некои букви, И ете пишав погодувам, а мислев погаѓам - Ѓ-то ми е на друго место. Па ми одзема време да го најдам.

Се изнакажав глупости.
    А ништо не кажав.
    Убав ден

На Shelea, bittersweet, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    171.778
    Добро утро Македонијо :sun:
    Кафе на мени, турско македонско се е едно. Важно не е бугарско :clap:

@elena.mak со душа те чекам да прочитам некоја следна твоја "глупост" :).
    Се шалам маче:P
    Земи збирај ак'ло оти не га бива работата :)

@mareane како би сега кај тебе на по една мастика :inlove:. Мезето сон (y).Богата и убава трпеза .
    Нека ви се редат само убави моменти и дај боже уште за многу убави работи да имате повод да распостилаш трпеза :party:
    Ќерче преубава . Бојата на фустанот сон :inlove:. Ама цела е на мајка :l:

@Milobebence дали си свесна дека од кога тргна на работа и од кога го чуваш зајачето ,колку си само попозитивна ? Како друг лик да читам (y). Браво ! Остани така ведра и исполнета :*
    Му кажувам на мм за тебе и му велам дека може ако си земам милениче и ако тргнам на раб ,дека можеби и јас ќе " живнам" .
    Па одма ми даде идеја јарето кое го чекаме сега од една од козите да сум си го земала дома со мене . Чисти биле јарињата ,не мирисале, супер ќе ми било :emo:
    Не е лоша идејата ,а ?:D:D

Да испијам уште едно кафе и да одам до горе да приберам празните тенџериња , тави ... Кој знае колку садови има за миење . Маж е дома денес до после ручек , па шуќур се уважи да ми помогне.
    Ѓубрето ќе го фрлел и ќе ги исчистил двете купатила :clap:
    Ако не му текне до попосле да ме одм'кне на некоја чорба и град .
    Неделава е на одмор божем ,ама од сабајле му се јавија дека нема кој да дежура денес . Па нели болницата на него ќе му ја препишат , мора да оди од 15 ч на работа . До утре сабајле :doh:

Се распишував , а дојдов само турско кафе да дрмнам .
    Куќава од што е проодена не можам во видик да ја фатам .
    Ама црешата ми е пред очи . Стасана ,товарана до трт .
    Да си правам Бајрам на умот да ја берам и да се бафтам со компоти ,или да си седам мадро?:wasntme:
    Ама ќе морам прво ланските полни тегли компот или да ги фрлам ,или да ги дадам на некој , оти ниту имам празни тегли ниту место во визбата .
    Не сум тачна, ама тоа е (facepalm)

Ај убав ден :f:
    Уште утре и иде викенд :music:

На bittersweet, Viktorijaaa5, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.140
    Допаѓања:
    207.471
    Добар ден од мене и терасата,животов ми поминува дружејќи се со неа,не толку често но....@mareane честито матура,успеси нека ја пратат низ живот:f:.Деновиве мисли ми се вртат низ глава,се преиспитувам,се обинувам и се така во круг.Се гледа дека сум пациент за на конзилум цел:?:

На Peco, BearMe, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.