Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.831
    Добро утро. Двајцава спијат, крадам моменти за себе и чај со мед.

Нема некој што не е настинат периодов. Со кого и да се видам, си бегаме еден од друг, кој буфта кашла, кој на нос збори, кој преживеал метеор у грло, кој се преладил од неносење јакна сабајле на работа...
    Вчера, солзи изронив на промоцијата. Ми се случи и катарза, сфатив неколку работи што ме болеа и ме болат, од личниот раст и лузните потоа. Кога стануваш мајка, детето во тебе умира. Грозно е да се изговори, но јас некако го преживувам тоа со сите можни солзи и прашања. Кога одам кај моите на гости, не сум веќе дете. Сега сум родител. А тие стануваат деца. Заебан круг. И што можеш освен да пишуваш и да посакаш да сме сите на број, живи и здрави?
    За празнициве падна одлука, се разбира со организација од моја страна и одиме за Маврово. Да се радува дете на пилци и природа. А и мене ми треба да ќутам седната на столче среде двор и да пијам оладено кафе. Зреам, стареам со некој чуден шмек, горчина и радост истовремено што ги следам работите. Што се надевам на иднината. И верувам.

Околу темиве... одмор ќе гледаме на фејсбук. Освен еден продолжен викенд во Охрид и излети до Маврово, летово тешко одење подалеку од Полихроно. И тоа е знак прашање. Не знам како ќе се одвиваат работите со моите работни обврски, плус јули е резервиран за нејзиниот прв роденден и така малку се мислам што е најмудро. Ако имаме среќа и се организираме, септември можеби ќе отидеме по препорака до Никити. Немам големи барачки и очекувања од смештај. Само да е чисто и пристојно за спиење. И да не ме тераат да чистам. Инаку како помала не горев на сончање, а од пред 6 години званично имам алергија на сонце и без фактор 50 никаде не одам. Поцрнувам ама и се мачкам со сто пакувања Синопен.

Маж ми е мојата љубов за цел живот, ваљда и за повеќе животи ако верувам во тоа. Ми иде да го треснам некогаш, а во суштина го љубам, сакам да е со мене до старост. Он е моето рацио. Јас сум тотална вејка и немам визура без емоциите и драмата. Фала му што е таков каков што е, бидејќи очигледно функционираме сосе сите лудила. И свои и туѓи.

За имањето 10 деца. Ако немаш план како да ги изведеш на прав пат - кондоми и малку вклучен мозок. Ниедно дете на овој свет не треба да страда затоа што родителите му се неедуцирани (да не речам глупи) и се клецаат ко фоки.
    По стоти пат ќе нагласам - имање дете е одговорност, а за заебанции купете си игуана и кондом.

На dayla, Skorpija25, V.odolija и 30 други им се допаѓа ова.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.297
    Допаѓања:
    103.896
    И сеа што ви значи ова :tmi: убоое е или не?
    :rofl::rofl:
    Еј дур го најдов ми поминаа 10 мин.

И кажете ја шифрата да ја знам да му ја кажам и на мажо мој.

Леле кога читам титкале во нивно време од нокија јас ни нокија немав^_^ имав еден портокалов дома ко ќе рикнеше да ѕвони цело мсло знае дека збориш на тел:mp: ахх времиња времиња :inlove:.
    Одмор неам!
    Ќе се брчкам во када и ќе замишљам море.:wasntme:

Добро ви утро мил народе!
    Арни?
    Убав ви ден уште ви поубав продолжен викенд
    Бидете ми арни важи?
    Чао!
    :*
    П.с го обожавам кафето на @malerozna па ќе се послужам.
    Чао!

На bittersweet, Skorpija25, Val-Dim и 30 други им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Периодов не знам колку луѓе запознав што се со по три, четири, пет браќа и сестри. Сите ми се чинат ептем супер и многу ми се свиѓаат ко семејства пошто, самите кога ќе се соберат што се вика прават гужва :) тек кога ќе се соберат со нивните деца кај родителиве... А, деновиве кога имаме минус човек и плус еден ради кого се потресуваме да не ни се лизне и тој... посакувам и ние да бевме од таквите со плус браќа и сестри. :) Малку поинаку гледам на еднодетните семејства во моментов од она како мислев порано. :)

Вчера ко лето беше. Изгледа и денес ќе е такво. Сезона на фрапе и ладно отров горко макијато отворена. Неделава мина пребрзо. Гуд морнинг.

На bittersweet, Skorpija25, Val-Dim и 31 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Дедо ми, по мајка, се 5 сестри и еден брат.
    Е сега, стариве повеќето се починати, и сите имаат по 2-3 деца, а и ние, нивните деца имаме деца, и ко ќе се прави свадба, можеш со нив само да направиш свадба од 300 луѓе. :D

На andrejko82, Skorpija25, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.297
    Допаѓања:
    103.896
    Вака кога се веќе возрасни и со оформени семејства убаво е ама дур ги пораснеш и изведеш на прав пат е маката.
    После се имаат меѓусебно за се за арно за лошо не дека мора да значи дека ќе бидат во добри односи сите и дека ќе си помагаат но убави се оние мигови кога се сите собрани во голем број најблиски.
    Татко ми се 3 деца исто толку и од кај мајка ми кога ќе се соберевме било од таткова страна или од кај мајка ми ни беше супер и тоа ми веше голема фамилија.
    Е кога се омажив свекрва ми се 7
    Свекор ми 4 деца и за време на празници кога ќе се собраја сите на купче сосе деца внуци правнуци милина да ти е но сепак треба бар малку да се стави прст на чело и да се размисли колку ти се можностите за еден нормален живот за тие деца храна,покрив над глава.
    Жално е да гладуваат,смрзнуваат за друго и така и така.

На Skorpija25, Val-Dim, boomsleng и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.200
    Допаѓања:
    136.197
    Не е страшно а и нема лек. И јас имам, па нема второ дете :) Ама океј ми е тоа.
    Сакам 10 деца, неам живци за тоа. А тоа е побитно од пари.

На Val-Dim, boomsleng, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    аааххх... живци... :inlove:
    Не памтам од кога имам раскрстено со нив... мислам дека беше некаде 1978ма. :D

На Skorpija25, boomsleng, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.143
    Допаѓања:
    207.494
    Добар ден и од мене.Имав три,уствари ќе беа четири,сакав.....Често ми летнува мисла колку ќе беше убаво сите да бевме на маса,четворица синови,па снаи,внуци....Повеќе не,секој со сништата.Повеќе од толку ми е многу,треба да се изгледаат како што доликува.Сега пак ова најмалово што е гледам на пат да го извадам и што би рекла @mareane знам и да си пукам по шавови,не е лош греота да се жалаж,ама годините му се такви:D

На Skorpija25, bittersweet, boomsleng и 25 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.210
    Хај!:hai:

Ние сме три. Се рачунаме ли во многудетно семејство?:D
    Точно, кај мајка уште сега е стално гужва. Ем само еден внук за сега е на репертоар.
    Ама недела кога ќе се собереме сите на купче, таман ја полниме масата.
    А мајка уште не се научила да готви за толку многу луѓе.:D Или е малку или е премногу.:D

Сакам и јас три. Ама само сакам, не сум уште сигурна дека е права одлука. Не само од финансиска гледна точка, ами од секаква. Ваљда многу ја мозгам. Да не беше вака сега и второ ќе беше на пат.

Да гледаш многудетно семејство ама да имаш барем основните услови да им ги пружиш. Барем соодветна облека, храна, школување. Се друго би било мачење и за дететево и родителот. Практично преживување.

На Skorpija25, joy1, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    77.620
    Имам над 50 тетки, чичковци и вујковци, 1ви братучеди на моите. Скоро сите во брак со по барем две деца. Над 120 втори братучеди, сите не ги ни познавам. Внуци над 20тина имам. Во мое село се поштуваме до 4то колено. Плус фамилијарни пријатели еден куп. За свадба, барем 1000 ќе треба.
    Ама. Штом има ама, тури му пепел. Се случи живот, сфативме дека се имаме само ние 3. Една мајка и две деца. А баш ќе било убаво да сме биле повеќе деца. Да има со кој да се скараш, со кој да си си арен е работата :D
    Јас сум сеуште на став дека не сакам деца (facepalm)

Имаше едно шоу, Маса за 12.
    Омилено ми беше.
    Близнаци, близнаци и после шесторка. 6 сина и 4 ќерки.
    И друго шо сакав да кажам? :?:

На andrejko82, bittersweet, boomsleng и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.055
    Допаѓања:
    178.875
    Искрено не знам дали е страшно или не, мене страшно ми е што сама си ги дава дијагнозите. (facepalm) Очигледно си има проблем, нешто ја “притиска” таму долу, и цело време носи мидер за да може да функционира на работа, ама ништо живо не ја тера да оди на гинеколог.

Иначе сум кажала и јас сакам 3 деца. Е сега на 30 ќе родам прво, па не знам дали и колку ќе биде изводливо за повеќе. :wasntme:
    Од друга страна, тука е и финансискиот аспект, а и уште чекам на оној клише момент што сите го зборат, дека кога ќе го земеш бебето во раце ќе забораиш на се претходно. :D Иначе не знам колку би била спремна психички да поминам низ истото пак првите месеци, плус со дете кое зависи од мене. :|

А тие што сакаат и повеќе деца, плус можат да им овозможат услови, ми е сосем ок. Од друга страна може на почеток да имаш финансии, да напраиш деца, и подоцна да секне изворот.. Тоа и со едно дете може да се случи.
    Мислам дека некој што сака деца треба да има.. сигурно и да се живее само со желба е тешко, ама без претерување, оти тие сме што сме, секој си ги знае опциите.

На Skorpija25, boomsleng, friendy и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.271
    Допаѓања:
    181.820
    Добро утро Жемски, (фраерите ги нема)
    Многу убаво сте разџивџани по сабајле, мерак е да ве читам, ама не се стигнува.
    Само набрзински да ве поздравам, денес (какво изненадување) имаме дождлив ден и пак цел ден борба.

Ќе стигнеш ма, ако сакаш. Ако имаш некоја помошна рака, свекрва, дадилка, чистачка, шодае, да не биде ти сама на островот. Можеш и мајка ти да си ја земеш.
    Гледам многу неумни ти се домашните во МК, ич не се гледаат и не се пазат. Ако можеш, превоспитувај.
    Јас од моите уште не сум кренала раце, може и ќе ми успее да си ги довлечкам овде, да поживеат без нервози. А може и не, шознам, на некои луѓе нервозата им е двигател во животот.

Останете убави, ќе ве дочитам после:f:

На andrejko82, boomsleng, friendy и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    97.455
    @Yowannty и мајка ми не сакаше да чуе за гинеколог, ќе одела она таму да и бркаат|(.
    Па со ситуацијата со нејзиното здравје, кога за да се открие проблемот кој даваше висока седиментација(а проблемот можел и слеп да го види) ја пратија и на гинеколог, отиде како попче и дури после ми се пофали - колку не болело.
    Пробај некако натерај ја. Ти си знаеш како функционира и на што може да ‘падне‘.
    Моиве помлади ич не сакаа да одат по лекари, сега некако се предадоа, одат и слушаат инструкции.

После ќе се фаќа бус за дома и ќе се ужива во продолжен викенд во родниот крај:f:.

На bittersweet, Dadusicka, boomsleng и 23 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.241
    Допаѓања:
    181.705
    @mareane честита матура на ќерката, да ја пратат многу успеси :f:

Добар ден :hai:

Ако верувате, толку сум исцрпена, што немам концентрација еден пост да напишам како што треба. А имам толку за кажување. Се осеќам дека треба да легнам на кауч, а вие да земете тефтерите и да запишувате. Дури и замислувам која што ќе ми каже. Пр. @WildMk ќе ми рече нешто со мори, некоја сочна пцовка со * и да не се секирам, @M&M ќе ми рече да си каснам чипс и ќе ми помине (помага чипсот дефинитивно (highfive) ), @ivi1987 ќе ме гушне, @Annath и @referentka ќе направат аналитички пристап кон проблемот и ќе понудат неколку можни решенија, @Peco ќе ми прати гиф со утеха, @Mr. Right утеха без гиф, @John Snow ќе рече ништо не е страшно штом имам ц**ки, итн. Е така. Често советите ми се од типот "Што би ми кажал *****?" Зборам за личности на кои можам да се потпрам.
    Ај ај ај, кај заминав со постот :x

Инаку, јас сум за онолку деца колку што ти е долга чергата. Баш од тие причини кои ги наброи Вајлд. Јас не познавам некој што немал цел живот да јаде, а камоли нешто повеќе, а да не е претворен во исфрустирана личност со многу комплекси. Може си е до карактер, ама начинот на преживување си го прави своето. Едно е да имаш финансиска криза во одреден период од животот, но сосема друго е да животариш и недолжни души да ги приморуваш на тоа. Башка никој од нив не размислува што кога ќе се разболат. Е тек тогаш летаат пари.

Ќе биде убаво времето за викенд?

На Skorpija25, bittersweet, Dadusicka и 26 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Не е точно! :makeup:
    Јас сум секогаш фина и културна :D

На boomsleng, M&M, Желба и 12 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.241
    Допаѓања:
    181.705
    Ти си "таф лав" личност, некогаш имам потреба од такви ко тебе :D

На M&M, TeddyGrey, Mr. Right и 8 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Аха.. за малку ќе ти напишев: Не се*и, јас сум секогаш фина и културна :rofl:
    Ама ми текна дека ќе се порекнам во самата реченица :$

На Skorpija25, boomsleng, friendy и 18 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.241
    Допаѓања:
    181.705
    Е тоа, тоа ми треба. Абе подобро те знам од сама што се знаеш :rofl:

На WildMk, TeddyGrey, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.411
    Допаѓања:
    171.780
    @NarCis@ јас ќе ти кажам да дрмнеш една ракијка :bandit:. После втората се е поинаку 8-|

Времето и за утре кажуваат дека ќе е ко денес.
    Овде пука :sun:
    Бев на фризер и се вратив жива вода испотена. Ми се иде климата да ја вклучам :sweat:

На Skorpija25, boomsleng, friendy и 17 други им се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.241
    Допаѓања:
    181.705
    Не пијам ракија Бубче :( Инаку помислив и на твојот совет :wasntme: Јас само салатка јадам, а другите пијат.

На Sesil, Mr. Right, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.