Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.977
    Допаѓања:
    90.446
    Добар ден и од мене друштво :)

Слободен ден па уште од кревет не сум мрдната,потребна ми е оваа тишина за разбистрување на сите мисли.

Имам прекрасен план за ручек на тераса ама времето ќе ми расипе се изгледа :doh:
    Не сум се пофалила мислам ама најубава тараса имам :D да ја досредам како што ми е цел па ќе ви пратам слико некој ден :)

Сакам пензионерски одмор со маж.Спиење,плажа,салата на тераса и нешто жестоко и пак исто од почеток.За промена ручек и вечера во кафанка:D Несакам одмор што личи на екскурзија со разгледување и шетање по цел ден.Засега сеуште несакам друштво себично или не незнам ама уживам во секој момент поминат заедно со него.Не е битно каде сме :inlove:

За пиење порано пиев многу повеќе количински.Обожавам бело вино сигурно веќе знаете:Dа богами и жестоко.Ја ставив жолтата во замрзнувач да се направи масло до ручек:lol:

На bittersweet, Желба, TeddyGrey и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Сака некој?
    20190524_124044.jpg

На Желба, Sexybaby86, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.656
    Допаѓања:
    202.169
    @mal.ecka стисни CTRL+ALT+стрелките за да го наместиш екранот. И другпат не давај да чепка :D

На Желба, Sexybaby86, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.302
    Допаѓања:
    103.955
    На TeddyGrey, Sexybaby86, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    126.842
    Вонреден случај беше,еднаш и никогаш веќе,ветувам(fingers):D
    Фала ти:hug:

На TeddyGrey, Sexybaby86, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.322
    @Lilit јас имам блиски со сличен случај. Татко со ќерка и син имаат стан. Не направил физичка поделба, не препишал ништо на децата и починал. После тоа децата отишле на нотар и ќерката се откажала од делот, па цел стан му се препишува на синот и имотниот лист гласи на негово име. Знам дека и за откажување од имот и за согласност за доградба се оди на нотар со потпишување. Имам близок човек што работеше кај адвокат, му пишав па ако ми даде уште некое инфо ќе ти пишам.

На Sexybaby86, dunika, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.305
    Допаѓања:
    158.263
    Како што опиша, ние имавме таков случај се реши. Не ист, ама многу сличен, дури и тро покомплициран.
    Ама ова друго е некако, жал ми е, еве сега бев со нив, заправивме муабет, жал ми падна. Имаат дадено над 1000 евра по различни адвокати, за еден документ што ќе однесат пари им бараат. Ми личи како намерно да ги мотаат. Мене на прва ми изгледа како листа работа која брзо се решава, а и самите адвокати така им викаат и после, абе еве готово уште ова донеси ми, тоа донеси ми и готово, и на секое носење и совет 500, 1000, 2000 им зимаат, а за зимање на случајот им се алучувало од почеток да дадат 200 еур демек за судски и административни трошоци. Не се прости луѓе, ама налетале на несовесни адвокати, а и се луѓе од сосема друга бранша па не знаат ни што е право, а што не е и лесно ги манипулираат.
    Ти благодарам многу, големо дело ќе им учиниме.

На Желба, dunika, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.875
    Допаѓања:
    171.192
    Еднаш си барав изговор да ви пишам и да ви досадвам и тука и после таман си најдов изговор ме мана лошото и решив да не пишам нигде и да ме нема нигде.
    Ама сега сум тука - здраво!
    Како сте?
    Одамна ве немаме лезетски читано.

Татко ми е медар во почетна фаза, и јас се запнав дека сакам медовина. Па пет и пол кила мед за добар алкохолен пијалок, кралски пијалок да бидам точна, вреди. Не? Ај му прам ќе прам помала доза од три кила ако не, ама ми се контра дека то биле 1200 денари. И са мора мед да си купвам оти мојот медар татко неќи ни да ми продај мед за медовина. А, ако купвам мед, одма ми вика дека леле шо прам јас, го срамам со то шо си купвам мед.

И така, ќе пробам почесто да идам да ве поздравам.

Останете ми поздравени!

На Желба, mal.ecka, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.305
    Допаѓања:
    158.263
    Не го троши медот за алкохол, жално е.
    Убаво ти вика човекот, најголема навреда за медар е блиските да купуваат мед.

На Желба, mal.ecka, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Девојки здраво

Сите од дружбата ни заминаа по Турции, Грции ние како испустени:(
    Јас пак баш за празници несакам такви дестинации.Затоа за некој ден одам во Еуропа:inlove:...само за да избегнам празник.

Штом сме сами,решивме лук да јадеме и тоа три дена по ред:D.Бар нема да се срамиме правдајќи се:D

И...ве сакам сите иако во други теми не се слагаме.Тоа е мој плус, имам од некј различен од мене да научам нешто повеќе:)

На Желба, mal.ecka, TeddyGrey и 23 други им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.875
    Допаѓања:
    171.192
    Јас се согласувам дека е, и зато се обраќам кај него, зошто неќи да ми дај не е зошто ќе прам алкохол туку зошто ќе има помалку за продавање, а неќи да ми продава мене. А за алкохол, се вреди да ставам. Медовината ми го смена животот, не ја оставам. Сега гледам и овошни комбинации со медовина. Ме тера сама да почнам да ројам пчели.

На Желба, mal.ecka, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.322
    Дечково вика дека договорот треба во катастар да се префрли, а и прашува дали е солемнизиран. Значи прво нотар па катастар.
    Се надевам дека брзо ќе се среди, знам колку е мачен процесот по моите, и они долго време се влечат по општина и катастар за имотен лист.

На Желба, Sexybaby86, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  13. GoodnightMoon

GoodnightMoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    59
    Сликата над мене ја опишува мојата болка од младоста. Непроспани ноќи, болки, јадови, стрес..Се додека не го запознав сопругот. Иако отпрвин доста скептична, ладна, незаинтересирана, тој успеа да ме разубеди во вистинитоста на цитатот над мене.
    Деновите како овие ми кажуваат дека го направив вистинскиот избор .. Иако има некои работи и искуства кои не можам да ги добијам со сопругот, деновите како овој прават да сватам дека тој е мојот се. ;(
    Дали некој од вас има слични искуства? Како вашиот сопруг/а се разликува од вашите бивши? Што сте добиле од него што не можете да го најдете на било кое друго место?
    Среќен празник девојки. (и по некој дечко) :D

На Желба, mal.ecka, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Ликери му се мајката.
    Со мед

На Желба, Petar80, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.305
    Допаѓања:
    158.263
    Ааа друго е ако ти е за нешто друго.

Уф не знам дали е.
    Ќе им воочам.
    А што е со наследниците на починатиот?
    И дали има постапка за стекнување на право на имотот врз основа на долгогодишно живеење во куќата?
    Слушале за такви случаи ама никако да дојдат до сознанија како оди тоа.
    Исто имав и еден познаник порано чиј стан им го земаа на тој начин. Тие од добро дело го препуштиле на користење, доаѓа ред деца да се женат и известуваат да се иселат луѓево кои живееле повеќе од 10 години во станот и при тоа без надомест и им рекле, кој стан, тој е наш веќе, пријатно и вистина на крај.
    Не знаеш колку ти благодарам! Премногу!

Кај моите сум, мајка ми чисти сушено нане, токку мирис на ментол не сум осетила, носов ќе ми отпадне колку режа, дури непријатно.

На Желба, mareane, Petar80 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.875
    Допаѓања:
    171.192
    Секаков ликер. :d:
    Моментално дома имам од сардела со основа вино и цимет. Јас немам праено до сега ликер ама тетка ми ми е мајсторот за алкохолот. Само ми најавува ко ќе прај за неа ликер, јас ѝ давам или пари или материјал шо е потребен и ми го прај заедно со нејзиниот. Сега следно од кафе ќе праела. Не можам да дочекам да помини месецот. :inlove:

Ама медовинава, земавме со другарите да се частиме кралски една вечер, и стварно кралски вкус има. Ме купи, сакам да се осеќам ко краЉица сега. :rofl: :wasntme:

На Желба, mal.ecka, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Ај се мењаме...ти нане ,јас мајчина...мислам душичка

На mal.ecka, mareane, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  18. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Добар ден друштво:sun: Пијам кафе на работа,штама е, убаво ми е:)
    Кога сме на темата имот, има ли некој информација дали во иднина ќе има пак поволни услови за откупување на имот како што беа тие за евро/м2? Имаме ли доушници во групава:D
    Денов е милина, во 15ч станувам од биро и идам во живот,ќе го носам маж во луна паркот.Не знам дали ви имам кажано ама земена сум со тинејџер:rofl::l:

На Желба, TeddyGrey, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.305
    Допаѓања:
    158.263
    Не сум знаела дека така интензивно мириса.
    Цел букет дур го исчисти, мислам кромид не ме дразни така.

На TeddyGrey, Petar80, ivi1987 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.672
    Допаѓања:
    253.052
    @Lilit па тие со користење стекнале само право на сопственост, а имаат доста документи кои го поткрепуваат тоа.
    Не сум баш стручна за имотни односи, ама од мое скромно искуство со овие документи нека појдат во катастер. Договорот најверојатно ќе треба да се солемизира, нотар ќе им објасни што и како, ако треба и наследниците ќе се откажат со изјави. Овде има кристално чист случај, само што до крај не е впишана сопственоста. Документите и во катастар. Или ако сакаш да ти дадам контакт од мој колега. Добар е, магистрираше на граѓанско и работи имотни односи.

На Желба, dunika, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.