Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.765
    Допаѓања:
    173.028
    Мене не ми е ич убаво Амуљани.. ни пари да ми даваат веќе не би отишла..

На Yowannty, ivi1987, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.418
    Допаѓања:
    171.821
    Не ме разочарувај:(
    Толку е лошо ?:^)
    Велат за средина на јуни таму најтопло било за капење :wasntme:, или ?

На kuc, Dust, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Добро утро од мене :coffee: :sun:

И јас касно станав, не можев да заспијам вчера, седев скоро до сабајле за на крај да укапирам дека сум гладна и дека од тоа ме боли желудникот:| Грицнав неколку бисквити и заспав.
    Ама еве пак немам апетит, тоа хроното те слабее, ама и го убива апетитот. Добро е додека симнеш колку што треба, ама сега веќе некако неконтролирано слабеам.
    Ќе мењам нешто у исхранава, мада уште не знам што, ништо посебно не ми се јаде :?:

И ја денес по дома, ќе се терам да средувам плакари, сакам да исфрлам се што нема шанси више да го облечам, а го чувам не знам зашто. Па дури и емотивно сум врзана за некои парчиња гардероба (facepalm)
    БудАла, што би рекол Кесиќ од 24 минута :D

Сите што сте надвор и шетате, блазе си ви и убаво да си поминете, тие што сте дома исто 8)

Убав ден! :sun::f::inlove:

На TeddyGrey, duffi, petunija77 и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    5.469
    Чаооо најактивна фемина темо/екипо!

Не сум активна во смисла на пишување, веројатно од мака да куцнам од телефон, ама сега работам на лап топ и реков ќе ве поздравам, наместо само да шпиунирам скришно, а шпиунирам на дневно ниво, да знаете.
    Уживам кога читам реализирани, исполнети, организирани жени-моќници, и дефитивно ќе се самопрогласам за феминистка, во ова големо меѓусебно нефеминистичко држење меѓу дамите, за жал....:makeup:
    Голем поздрав до @Sexybaby86, @referentka и @Shelea , се пронаѓам во сегменти од нивната душа, страст и начин на живот, всушност комбинација од нив три, и затоа со посебно задоволство ги читам.:d:

Деновиве изведов повеќе заклучоци, на основа на секојдневието и средината во која сум, и тоа ме радува, и ме пушта напред поспремна и посилна.
    Всушност, желбата за подобро утро, најдобра верзија од сама себе и својот живот е најголем мотиватор за мене, во ова тролично време-невреме и трусно секојдневие во нашава земја.
    Таа е арна, туку ние сме неарни и ја тураме работата.... Но не би за тие теми.

Имам многу да пишувам, ја надополнувам енергијата пишувајќи,на ум сум една книга да куцнам некогаш ама немам идеја за промоцијата нејзина и епилогот од таа идеја:rofl:, но постов ќе биде шарам-барам ако продолжам со пишување сега, па затоа нека остане на голем поздрав до сите:sun:(highfive)

На TeddyGrey, petunija77, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.008
    Допаѓања:
    68.273
    Добар ден, друштво! :sun:

Фала на споделените рецепти. :l: Арно ама тука не можам да најдам некои ингердиенти, не се користат во регионов па не ги ни носат. Ќе пробам сама таан да направам, ако го биде - супер. Ќе пробам и чај кромид, само ми е страв дека ќе се утепам од кашлање после. :D Доста беше зборење за болести. Крај. :D

Извини што се мешам, ама предлог од мене. Готви малку повеќе кога готвиш за вас тие три дена и после носи му во кутии и залепи потсетник на фрижидер.

@joy1 и јас и маж ми така правиме. :inlove:

Сабота, прилично мрзелива за мене, додека пак маж прави палачнки од компири веќе два саати. Јас асистирав на почетокот, да не е без ич.

Убаво да си поминете сите што шетате некаде, а и вие што сте дома. И дома може да се ужива. ^_^

Убав ден :f:

На TeddyGrey, bittersweet, Желба и 28 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    269.047
    Општо тој дел водата не е убава.
    Олимпик, Паралија, Неи Пори... плажи убави, вода неубава.
    Ама пак викам кој - како.

Еве мене најубаво ми е на Јонско, а на многу луѓе не им е, оти реално песочни плажи како на Егеј нема :) Во најдобар случај шљунак е. Мене не ми смета, напротив, ама па со мало дете мислам поарно е песок да има, да не се повреди а и да има занимација да си игра.

На Халкидики најубав е Афитос и искрено 99% таму одам, ама и тој иако има песочни плажи, влезот во морето е секогаш карпа.

Е сега, Полихроно, Пефкохори, Фурка, Флогита, Мудања, Криопиги... сите се песочни и во морето :)

На Viktorijaaa5, TeddyGrey, Желба и 15 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    269.047
    Од мене мАабет да излезе? :o
    Немој Бубче да се вреѓаме!! :D
    Сега за кратко, сАчекај 8)

На TeddyGrey, ivi1987, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.418
    Допаѓања:
    171.821
    Еее не мора толку да се варкаш:D
    Далеку е понеделник посекако (facepalm)

На ivi1987, Milobebence, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    269.047
    Кажи си ти за Катизма смештајот ме заинтересира :)
    Име на вила, таквимити ствари.

Јас се мислам септември кај @Yowannty да тркнеме, другиве места до каде е реално со кола да одиш ги посетивме... поеќе пати :)

Е сега, остана горен дел на Кроејша, ама таа во поладни денови ќе се гледа.
    А во Грција ми остана уште таму, после веќе нема резон со кола одење.
    Ќе треба со авион да се брчиме.
    Нејќам. Миле паника. Не од страв дека ќе падне де, клаустофобична сум многу.

Го мислам Скијатос и Санторини, а може и Крит. Ама со авионче бело крило, не е реално со кола :D

Кај островиве... знаете ли колку е ефтин смештајот на Паксос? Не ми се верува!

Јас на "екскурзија" бев и местово е измислено!!! Не сум видела поубаво!!
    Претпоставувам за подугачко седење треба траект од Игуменица да се фати.

Ако некоја оди на Јонско летово, кај што се нуди екскурзија за Паксос и Антипаксос... да оЈте. Не се пропушта тоа искрено.

На TeddyGrey, Желба, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    269.047
    Зш?
    И јас се мислев.
    Не сум била... викаш тапа?

На ivi1987, Annath и LejlaD им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.418
    Допаѓања:
    171.821
    Еве ја. @CameliaMiller
    Имам и тел од девојчето
    Ама . Да се ценкаш:D
    Само да знаеш кујната е заедничка на неколку апартмани .
    Има голем двор со масички , ние таму си мезевме салатка .

Мене Лигија ,Врахос ...тој дел ,повеќе ме бендиса од Лефкада , за одмор . На Лефкада би отишла од таму на ден ,два . 50 км има

Прикачени фајлови:

На Желба, petunija77, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    269.047
    Пушти број :) ако одиме пак за Лефкада или Катизма или Агиос Никитас.

Врахос... мене ми е страшно таму.
    Тенок дел плажа и вили, отворено море, и огромна планина позади :x плажата/морето се прекрасни, ама мене ми е "тесно". Реков клаустофобична сум :D

На Желба, kuc, Yowannty и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.567
    Допаѓања:
    97.478
    Колеги од фах на Наксос и Парос беа...магични слики видов.
    Цени не знам.

Пари за по грчките селца не ми се даваат веќе некако. За истиот трошок можат и други дестинации да се посетат со авион и повеќе да се види. Освен со бебе, кога истите се еден од подобрите избори.

На Желба, duffi, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    269.047
    Јас сум вљубена во Лефкада, од Василики до Егремни :D Кога бевме во Парга еден ден специјално до Катизма одевме, поточно до Копла Бич Бар :D
    Многу е убаво мме :D

Само да не фатат бранови на Катизма.
    Огромни се, ама ОГРОМНИ.

На eli25, TeddyGrey, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    269.047
    Исто... досадно станува оти прилично се исти. На краците посебно.

За шетање како сега кога ни плажа барав, ни прст во море брцнав, Грција не ми е. Ама за одмор со плажа, лежалка, кафенце, книга, лабаво... преубава ми е.

Моите прехлани беа во Лорет де Мар.
    Плажата не ме фасцинираше искрено по слики :) После убавините во Грција... треба да одам не знам, на Карибите или Бора Бора за нешто стварно да ме фасцинира :)

На Кони Ајленд влегов во океан, оти препукнав од желба во океан да се бањам... ама не е тоа - тоа :D

После одредени места во Грција, стандардите за "убаво" стануваат многу високи.

Нас ни е блиску и релатовно достапна, па знаеме да ја потцениме.

На eli25, TeddyGrey, Желба и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.567
    Допаѓања:
    97.478
    Она е убава за убава, ама да тераш одмор во права смисла на зборот, скапа е мме.

Мене Шпанија па да е поблиску би ми била повеќе избор, баш заради цените. Горе/долу како кај нас, да купиш и да се почастиш, а да не те боли глава.

Лорет де Мар ми беше ок, иако веќе заборавив детали и од плажа и од вода, а лани пошто бев запната за сама да одам на одмор и Турција и Шпанија беа дестинации кои ги гледав, најдов и други места во Шпанија кои се нудат за околу 500еу алл ин за 7ноќи.
    Заборавив стварно кое беше местото на кое му се намерачив, ама знам беше многу живописно.

На Желба, CameliaMiller, SV1911 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.418
    Допаѓања:
    171.821
    За плажата Бора Бора на Макригиалос ,пред Паралија што е збориш,така ?|(
    Ништо посебно .
    Ама џабалак е ефтино
    :rofl::rofl::rofl::rofl:

На CameliaMiller, kuc, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.150
    Допаѓања:
    207.589
    Читајќи ве се изнакапив,белким барем на еден ден ке се тркни летово до морето,по автопат за 1.30-2 ч таму сме.Ми фали вода ко на риба,човек на вода растен на суво да дреми,не го бива:shake:.Од тоа наше бившо море јадранско,Хвар и Брач ќе си ѓи памтам.Но и комшииве не се за фрлање,мада знаеме сите кој кај би ја летнал да ни дозволува џепчето.За мене Струга и Дрим ќејф за пливање,ама оди натерај некој од моиве да влези-ладна била водата:D

На Желба, duffi, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Од најубави соништа ги издвојувам оние со деца. Двапати до сега сум сонувал дете. Последен пат како едно машко дете 3-4 годинки ме гушка. Будала ќе ме направите, ама станав со топлина во душата, како во живо да се случило. :sun: А првиот пат сонував девојче на некое планинско место како си игра. И уште чекам да ми се оствари сонот. :)

Јас од пред два дена ја отворив сезоната на спиење по гаќА. И со отворен прозор. :sweat: Клима не работи, летово ако преживеам да не пцовисам арно ќе е.
    Скопје празно. Провинцијалците по дома, а патриотите во Грчка. :D
    Од кај не одам по одмори па ни када немам да ја наполнам со вода и да си фантазирам дека сум на одмор. :envy:

На Viktorijaaa5, Желба, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Сонцево пече, од денес па натака без фактор на фацка не одам никаде. :sun:

Една работа што можеше да излезе добро или уште подобро резултираше со уште подобро и мило ми е поради тоа. :inlove:

Вработена во салонот кај што се шминкав и правев фризура ми рече да облечам гаќи наопаку, преубава сум била. :wasntme:

Еден нокт ми се скрши и морав сите да ги скратам, па наместо планираниот бордо, се лакирав со нежно-розова боја. :devil:

Кој е за кафе?

На Желба, duffi, doubleg и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.