Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    Свадба, свадба :)
    Ама кај нив така си е.
    Храна и торта и безалкохолно од нив (или лимитирано алкохолно) а за се' плус си доплаќаш.
    И си имаат листа што сакаат, од најефтини до баш скапи поклони :)

На Dust, Sexybaby86, LejlaD и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Името кажува, МИСТЕР Рајт. :lol:
    А за тоа провинцијалците беше шала. Не го сакам тој збор и да, омаловажувачки изгледа. Барем јас така гледам. И мајка ми е провинцијалка. :D
    Јас во суштина сум дрзок и крајно безобразен со оние кои нешто ми згрешиле или направиле. Некој пат жалам заради тоа, ама нека.

Она видеото што го стави Џони тука мајка шесторо деце, сега изгледав и сфатив дека е дел од емисија. Човече какво арогантно створење е. :emo:

На Sexybaby86, LejlaD, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Кое видео? Линкај пак да не барам

На LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Сврти на 33та минута. (facepalm)

На LejlaD, Milobebence и WildMk им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    Инаку, сигурна сум дека мојата идна свадба нема секому да е по ќеиф. Не ни очекувам да им биде.
    Нема да напишам ништо на поканите освен дека се поканети тогаш и тогаш, таму и таму, и наместо "фамилија Милер" и "фамилија Стојановски" ќе си стојат моето и на мим името. Ете мене пишување на семејствата не ми се свиѓа, затоа само имиња ќе стојат мои и на мим. Без "поезија" оти и тоа во покана не ми се свиѓа.
    "Љубовта е магија, која ретко се доживува, а уште поретко трае вечно..." итн.
    Тоа нејќам :)

И ќе им напишам да си потврдат присуство. Кој се прави паметен... ќе го клајме в ќош ко ќе дојде ненајавен :devil:

Пари во плико и грепки нема да напишам, се надевам тоа ќе ми дадат... сегде тоа носам, ваљда ќе им текне :rofl:

Околу простор и музика итн. сигурно нема да бендисаат сите, а уште од сега знам на кого нема да му биде ќеиф што нема да имаме адети. :)

Ама... пак ќе направам по мое и на мим.

На Dust, Sexybaby86, ph.orhideja и 16 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Ау.. го гледав бе уште тогаш :D
    Налет то, после ова, уште 5-6 изгледав од истава емисија :D

Арогантна е да...:nod:

На LejlaD, Milobebence, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ја сам учинила чуда, ја сам мајка шесторо деце. :rofl: (facepalm)
    Ај ова ама па што го изруга дека немал деца. Крајно безобразно. Во исто време ме изнервира и ме смее. ]:)

На LejlaD, Milobebence, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. jasbi

jasbi Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.572
    Nisto cudo i sto nema nikogo pokraj sebe(facepalm). Zar nekoj bi mozel takvo stvorenje da trpi 24/7 :shake:.Zena kraljica :rofl:

На Dust, LejlaD, Sesil и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    88.892
    На свадба обавезно носам цвеќе, и на секоја свадба кај што сме поканети одиме со мм, блиски, подалечни,деца на колеги,комшии,секаде ,штом ми дале покана , одам без разлика први или трети братучеди.Сама сум одела на албанска и турска женска свадба.
    Не сум по играње на свадби, туку сум посматрач.
    Емотивна сум и доколку видам солзи кај мајката на невестата си поплачувам и јас.
    Не ни се случило некој да побара грепки , и не би однела бидејки сметам изнудување на подарок , не е во ред, а грепките и не ми се подарок и никогаш нема да купам, ќе ставам пари па нека си купат сами.

На anaja1, Dust, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    На ниедна свадба на која сум отишла, не сум добила покана на која што пишувало пари во плико, а за грепки прв пат слушам.
    Ете така ми се погодило.

А дека поканата е чест, чест е. Гестот што јас го сметам за простачки, не ја анулира честа што ми ја укажале со тоа што ме поканиле и ако треба да вагам што е побитно, ќе се одлучам да одговорам на честа со чест, гестот ќе го занемарам.

Овде, каде што анонимно кажуваме мислења, ќе го кажам своето мислење за одредена појава, но во вистинскиот живот нема никого да навредам поради нешто што јас го сметам за недостаток да речеме, кој е од незначително влијание со севкупниот однос што го имам со некоја личност.
    И не е тоа лицемерие, тоа е бон тон.

На anaja1, Sexybaby86, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ја чу сада да раширим крила, ја нисам отац шесторо деце и зато чу дуже да спавам сутра.
    Лаку ноч.
    :rofl:

Ај сега озбилно. Мислам дека @NarCis@ беше со пилешките прсти. Знам само дека не се пржат туку во релна ги ставате. Како?

На LejlaD, Sesil, petunija77 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Звали сте ме :?:
    Добро ви утро. Рано ли е за комарци? Како да имам еден во собава :^)
    Не знам за што лафете, а и троа пијанка сум, ништо не разбирам :angel: видов тагната, мислев ме оговарате :P дојдох да се пријавам
    Седете мирни, не се закачајте и ве сакам. Бај :drunk:

На Dust, Sexybaby86, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.625
    Не знам што ви е чудно за грепките. Стварно подобро грепки НАМЕСТО букет цвеќиња.
    Во мојот крај порано се носеше благо или торта на свадба. Кај роднини на свадба се собраа околу 30тина торти, плус над 1000 парчиња ситни слатки. А невестинската торта огромна беше. Да не зборам за букети и букети цвеќиња од дворот.

Се наждрав сутлијаш 8)
    Ќе барам серија да гледам.
    Неќе да е лошо и нова работа да барам. По 500 фунти од саат, 3 часа на ден, ништо посебно.
    Или како Ким К, да ми плаќаат за да живеам.

На Dust, Sexybaby86, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Е видиш, јас директно ќе ти кажам ако не ми се бендиса нешто, нема да го кријам од оној кој е засегнат, а да расправам со други

На Sexybaby86, Rebecca_R, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    Па ако не си им важна, а те канат од што мислат дека "мораат" не е тоа чест...

Еве ти конкретен мој пример. Имам голема фамилија и моите живеат прилично и со подалечни роднини. Но јас не живеам со сите братучеди.

Сега... втори братучеди на татко ми. Татко ми се дружи само со едниот брат. Со другиот не. На другиот освен име, не знам кои се моите трети братучеди. Ама на овој брат со кој татко ми се дружи, неговите деца и мене ми се многу блиски, се гледаме често, се дружиме.

Сега, јас на свадба не би ги канела сите братучеди. Само од братот со кој се дружи татко ми. Да речеме се запне татко ми оти "срамота е" и да го каниме и другиов... тоа чест е?
    Јас мислам не.

Не сакам да дојде, со моите близок не е, ама да не е "срамота" што го каниме нели другиов, па ај и него.

Тоа не е чест, да каниш некој и да се надеваш дека нема да дојде.

А такви ситуации тон има кога станува збор за роднини. Не те канат од чест, се знае кој се кани од чест. Тие што ти се драги. Другите "ради реда".

На Sexybaby86, LejlaD, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    'Една третина ќе дојдат од ќеф, една третина да јадат и да пијат, една третина за да оговараат.'

Та првата третина треба само да ја поканиш.

На Sexybaby86, Rebecca_R, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    Е, ова што @malerozna го кажа!
    Не гледам смисла во купишта цвеќе и торти (кои ќе ги раздадам), абе 1000ка од грепка да добијам поарно него букет или торта :D

Секако дека гостите не ги канам за да "ќарам" ама па и да даваат пари беспотребно?

Памтам да матура колку цвеќе добив, а во кафич со малце гости правеа моиве. Не знаев што да правам со толку цвеќе. На сите комшии пораздадов утредента.

На Dust, Sexybaby86, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    Така е планот ;)

На Sexybaby86, LejlaD, ivi1987 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    88.892
    Само што грепка "Златна рипка"не е подарок.
    А букет е подарок без разлика што од него не може да се добијат пари.
    Тоа само ако е приоритет да се дојде до пари на било каков начин.
    Јас добив куп цвеќе на свадбата и ми беше преубав домот една недела, некои работи не се купуваат со пари.

На anaja1, Sexybaby86, flower30 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.674
    Јас се чудам колку треба да ви се "далечни" младенците за од инает да не им однесете грепки на пример, ако така сакале.
    Па убаво кажа Вајлд , не им одете на свадба , зошто би терале инает заради поклон :^)

Јас па би однела грепки ако сакаат, не ќе ми падне круната ако им удоволам на младенците, дали ми се блиски или не , не ми менува.
    Ама од инает да не однесам само затоа што така пишало, тоа по не го сфаќам отколку извољевање ли како љубете да кажете , на младенците.
    Ако не можам да најдам , како што кажа @mareane не можам , здравје , ич нема да се вознемирувам околу тоа.Ама ако ми се во близина , ќе купам.
    Подобро грепки отколку цвеќе за кое сеуште не сфатив зошто се носи.Ни ќе трае повеќе од два дена , ни ќе знаат дека ете баш ти си им го донела , ќе им го однесеш а потоа ќе го раздадат заедно со другите буќети.Мислам дека така прават.
    Иако до сега никој не ми побарал грепки каде што сум била поканета.

Втор пат е муабетот за грепки на свадба во темава.Може и повеќе пати бил, ама јас втор пат учествувам.

Во моето место сеуште се делат купони за вечера , а пари се даваат на невестата која поминува со разно разни китенки и ви посакува пријатна вечера.
    И тоа не ми е глупо.Ако сака зошто да не.Гајле ми е :D Пари собирале , па нека соберат , ќе имаат повеќе а секој еден гостин од 100 ден. нема да осиромаши.
    А и да не даде некој , никому ништо Вечера пак ќе му дадат :D
    И на мене ми се глупи некои адети ама ако некој сака да ги праве , нека си ги праве , на мене ништо не ми менува тоа.

Коментирам , фаќам сеир :wasntme: кога има повод , ама инает да терам со младенците затоа што напишале поклон во плико или грепки не ми текнало.

На CameliaMiller, WildMk, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.