Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    19.095
    Добро утро:)Комшивката од горе пак ме разбуди пред 9:P планирав да се наспијам како човек:(Малиот во исто време си дојде од на планина, имале другарите работа па рано си тргнале за назад..Е сега внуката и мајка ми си легнаа сношти во неговата соба и уште си спијат:DНие поручавме и као на кафе ќе одевме и еве го спие свиткан како кученце на ге то..само 5 минути излегов од соба а тој заспа бе:DМаж рекол, маж одрекол работата:DСи сварив турско и дремам на форумот:)
    За сонови сонвам многу живописно,чувствувствувам и мирис па и вкус..А ако се имам напиено розова пилула богами и хорор се:worried:
    За провинцијалци..Главните јаничари на работа не третираат нас како провинцијалци а страшно обемна и одговорна работа работиме за нив.Со тоа докажуваат колку на скалата на човечност се далеку под нас.
    Цвеќе обожавам и многу сакам кога ми подаруваат..Кактусите ми се љубов:inlove:
    Го гледам станот и не ми се чисти..Прв пат имам желба да имам своја кола и да одиме со малиот на кафе на езеро..Возењето е сеуште мојот најголем хорор..Никако да се ослободам и да возам.Ова скапо ќе ме кошта и на работно место.
    Да прекинам да пишувам за работата инаку ќе си го упропастам единствениот слободен ден надвор од рудникот.Тука добив желба да ги поздравам @lunicka и @WORRIED.BT кои сигурно ќе ме разберат совршено што сакам да кажам и како се чувствувам..
    Малиот спие..малата се разбуди и доручковаше и сега цртани си гледа..јас сеуште во пижами #домаќинка:D
    Имајте убав ден..

На Желба, dunika, CameliaMiller и 28 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.365
    Допаѓања:
    148.572
    По повод муабетот
    FB_IMG_1558863203085.jpg
    Мразам наредби од таков тип...ионака тенџериња не купувам...иако ко ќе прочитам на покана питачење од таков вид контра ефект има кај мене...
    Ми иде да купам нешто скроз неупотрбливо...

Домаќинска недела на репертоар...впрочем ко и повееќето мои недели...
    Шо не се родив ко маж...животот мнооогу поедноставен ќе ми беше...

На Желба, dunika, CameliaMiller и 25 други им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Добар ден.
    Уствари само ден.
    Дете со температура.
    Јас размрсулавена, раскивана, кашлам буфтам.
    Маж свитка нога.
    Отечен зглоб.

Да не продужавам...
    Има уште.
    Многу ми е тешко.
    Не знам каде усвета да фатам.

4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Добар ви ден женчиња!!

Притисокот ми е 300, овој мојов станал на лева нога и ми го расипа денот..да му ебмамата, ми го расипа денот а имав толку планови:@

Говедо едно:punch: вампир еден одртавен:punch:

Е сега ке си пијам кафе и сите четири во вис..баш ме заболе и за куќа и за ручек...ма преку таковото веќе:@

Искрено ми се допаѓаат сегашниве свадби...фино лепо, чиста работа, само пари...цвеќе и бонбониера ми беше глупава некорисна бадијала фрлена пара..па уште кога ќе отвориш некоја ефтина бајата ..бљак...

Е само ме нервира тоа сликање, снимање со саати...а кој ке гледа па после тоа толку:?:
    И многу бре препичување, глумење....абе свадби прајте са себе или филм за снимање да гледа во јавност и на тој фејсот да го ставите:?:

уфффф..уште ми врие крвта....да не сака некој да се кара со мене, да ја спукаме.....АЈДЕ ОГОВАРАЧКИ, КАДЕ СТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ:punch:

На dunika, Dadusicka, doubleg и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Лажам, бурек јадев а еве сега тегнам кафе. У пижами. На тераса. Птиците црцорат. Баш ми е фино у моментов. :inlove:

Туку за свадбиве, како тоа се печали од нив? Ко да не сте правеле свадби. :^)
    Прво, кај 90 па и 95 % од свадбите, трошокот го подмируваат родителите. Или штедат цел живот или земаат кредитче. Јас знам само за неколку свадби каде што младите си купија одело и фустан и платија у кафана, ама едните имаа плааата и по 30 и кусур години, другите беа у странство на печалба.
    Е сеа, парите од плик одат кај младите, они секако се во плус а родителитe секако у минус. Има тука и други комбинации, младите живеат со свекор и свекрва, парите од плик ги даваат у кафана итн.
    Свадба ко свадба никогаш не се 'исплати' јер само алиштата за младите се над 500 евра ако тераш скромно. Плус алишта за родителите. Плус кетеринг. Плус украсување. Ова ми текна во момент, а има уште ситници. Ке заборавев на музиката. 500 евра па нагоре.
    Заборавате и битен момент - тип на порција, а не сите ја бираат најефтината опција. Дали секој гост ке ја покрие барем порцијата и тоа е прашање. Кумот може да даде 100 еури а може и 500. Кумовата тајфа може да донесе подарок а може и со рацете у џеб, јер адет. ;)
    Јас цвеќе носам само кај блиски, ако пишува грепки - чудо големо, ке им однесам грепки.
    До сега сум отишла на сите свадби на кои ме поканиле и ке отидам на сите ако сум во можност. Чест ми е кога некој ке му текне да ме покани и со кеиф одам и кај блиски и кај далечни роднини.
    Јас ке правам свадба со сите адети т.е. со оние логичните у фазон, татко ми ке го пречека свекор ми со ракија. Јас ке го поведам првото оро, ке има оро и за сите - баба, дедо, свекор, свекрва, кум и старосват. На кого не му е по кеиф не мора да игра.
    Не почитувам луѓе кои не знаат дали ке дојдат или не - ако сакаш да одиш ке кажеш доаѓам, а жив човек може да го фати настинка или коњуктивит и да не дојде, ама никој нема да се лути во тој случај. :)

Кој е за кафе?

На V.odolija, dunika, do-re-mi и 29 други им се допаѓа ова.
  6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Од моите поклони од свадба скоро се користам.Два-три комплети тенџериња,сервисот за јадење,ножевите,миксерот,микро печката,вазните,столните ламби,сликите на ѕид....и уште еден куп други работи кои се во употрeба и после 16 години откако сме ги добиле и точно знам од кого се добиени.Тогаш собравме многу поклони,а со парите немам поим што направивме.Ги потрошивме,не ми текнува дека нешто големо купивме.

Кога ги правевме поканите,ни следуваа и купончиња.Свекрва ми во ништо не ни се мешаше за свадбата,само ми кажа да не ни помислувам на ,,баци рака”да одиме за време на вечерата,а не ни планиравме.Ептен ми е срцка.Памтам и дека стоеше до нас и ми викаше дека тие од нејзиниот крај бакнувале баш сочно,да си стојам понастрана и само рака да им пружам:lol:.Татко ми со ист став,кој дошол-добродошол,не ќе броиме порции,од улица да дојде човеќ ќе му дадеш да јаде.

На Желба, anaja1, dunika и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Станав во 11:20. :o Ама важно се наспав. Сега пијам кафица и vh1 во позадина.

И јас како @Желба да се извинам ако некој се навреди од зборот провинцијалец. Кажав, ама пак ќе повторам дека не ми беше тоа намерата. :)

Што се однесува до мене не би ни правел свадба. Имаме стварно глупи адети. Така да не би свадба. Секој со своето презиме и тоа е тоа. И онака ни свадба, ни презиме ни ништо не е важно колку што се важни други работи во тоа заедничко живеење.
    Слики во модни ставав, името си го кажав и пак јас мистериозен. :P

Ќе ми помогне некоја домачица со пилешкиве прсти? Ги ставате во тавче со вода и после во релна или како?

На Желба, dunika, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Од настани на денот издвојувам - мажми во кладилница ме праќа.
    Еве чекам да напише ливче.
    На цела мака, легнал со ногата во вис.
    И си пишува ливчиња.
    Еве завршил, одам.

На Желба, dunika, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.152
    Допаѓања:
    207.609
    За пилешки прсти не ставам вода во тавче.Прво пилешкото со сите зачини кои си ѓи сакаш,па низ брашно,јајце,презла и на хартија за печење на плехот се редат и се печат.Ако добро те сватив за домашни праени,за купечки готови би требало иста постапка мада не сум купила од готовите

На Желба, dunika, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Ikickabebusce

Ikickabebusce Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    3.152
    Добар ден феминки!!:inlove:

Денес конечно убав сончев ден во Германија после врнежливата недела..!!

Едвај чекам да отидам во мк малку да смирам глава од обврскиве овде и да се видам со моите дома, со роднините со другарките.. Сакала неќела ќе се исчека уште еден месец.. Не е лесно да стануваш секое утро во 4;30.. Денеска недела ден за одмор.. Конечно можев да се наспиам доволно... Денеска ништо не работам по куќава..:*

Убав ден!!!:sun:

Последна измена: 26 мај 2019
    На Ladygugche, Желба, dunika и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.195
    Допаѓања:
    259.710
    Литар вода би излокала ама не носам со мене, ретко ми се случува ова. Одам да ја испратам другарката дома у уса...од детишта сме другарки трите. Никогаш нема да застане далечината меѓу нас.
    За свадбите сочував цитати ама ги снема, поарно. Дафи, Ариел и Ребека се кажале што сакав да кажам. Не сум човек на кој му паѓа круната од туѓи желби, голем е опсегот кој можам да го "сварам".
    Од утре назад у реалноста, школо, работа, обврски...
    Убава недела:)

На Желба, dunika, do-re-mi и 29 други им се допаѓа ова.
  12. evangelina.ina

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    19.095
    Уште сум по пижами и малиот уште спие (у меџувремену одговори четири пати на мобилен и пак презаспива:D)
    Да си прашам тука..Ми требаат прекривки за ге то,ама целосно да го покриваат не само седечкиот дел.Ова ге плачи за претапацирање кое кошта многу пари и не ми се исплаќа.Вака со флеки само мене ми пречи а и сакам нова енергија во дневната..Ги гледам на фб некои прекривачи со ластик, убави се меѓутоа само за гарнитури има изложено слики и за единечни кревети..@LejlaD,@WORRIED.BT има нешто кај нас низ продавници ?

На Желба, dunika, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.152
    Допаѓања:
    207.609
    Не сум видела искрена да бидам удолу немам слезено не памтам од кога.Единствено што ми текнува на фб каде си гледала да прашаш дали можат да ти направат,затоа што за г ретко има готови,само за одделни гарнитури.Неоти ти помогнав:*

На dunika, CameliaMiller, Rebecca_R и 8 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    126.842
    Да ве поздравам.
    Малава одамна немаше кренато темп.па сношти крена,ставив чепче и повеќе не крена.
    Сакам свадби,штета што со малава не можам да одам,а посебен ќеф ми прават.
    Од моментот што ќе носам,па купување цвеќе и благо,сечење на торта,фрлање бидермаер,па кој ќе го фати,уживам во секој момент.
    Секаде има различни адети,ништо не ми е глупо кој како си одлучил така,мене ми е драго да присуствувам.
    Уживајте во остатокот од денот:hug:

На V.odolija, dunika, SV1911 и 27 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.365
    Допаѓања:
    148.572
    Второ кафе на ред...

Дома потспастрено по мој терк...:inlove:

Се пафкаат летни алишта надвор..
    Пола плакар имам за пеглање...а мразам пеглање...:swear:

Маж тера тура со точак до Лерин...недела по негов терк:@

Децава играат по под....да ,и големата игра...
    Татко и син вчера беа до Веро по играчка...секоја непредвиден екстра денар на нив го троши...
    Се вратија не со една туку со две колички на далјинско...да се тркале...
    Не се знае кој е позбеснат татко или дете...
    Денес и сестра му се заигра..
    Занимација за цела фамилија:D

@evangelina.ina јас прекривачи купивам од home fashion...дуќан во пазарот...кај дуќаните со кифли ,пред влез на пазарот...
    Пред неколку години тетка ми порачуваше по мерка такви прекривки со ластик од Коњарка...
    До Златна кошута дуќанот...
    Прашај таму сигурна сум оти ќе завршиш работа...

Последна измена: 26 мај 2019
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.306
    Допаѓања:
    104.018
    Добар ви ден мил народе!
    Недела ден за умор :P
    Сега малку кафе пауза временцево чудно променливо пиеме кафе куп дечиња околу нас :inlove: милина.
    Кој е за :coffee::coffee::coffee: повелете.
    @LiliBoz ја нема да пише нешто.
    Така друшки убави поздрав до сите и гушки до сите :hug:...

17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Кога одам некаде, гледам да си поминам убаво и гледам да ги испочитувам луѓето. Повеќе сум по купување подароци со приказна, мада, кога знам или ми е кажано конкретно нешто ...практична сум, купувам тоа со плус сувенирче со приказна.
    Сакам цвеќиња, сакам и бонбоњерчиња. Секако не ќе се џитнат - бонбоњерчињата. Па гости ќе ги изедат во наредни денови. Јас така гледам на тие ситници. Ќе им дојдат, ќе отворат и послужат. Зошо да не. Цвеќето ќе овене али, ќејф ми е. Ме весели. Во јуни имаме две свадби на први братучеди. И за двете се спремавме и двете ќе ги пропуштиме и ми е криво во секоја смисла. Иако и двеве свадби ќе се скроз спротивно на она што јас сакам и ми е стил. Шо ја сакам и мислам....дома, кај мене и на моја свадба ќе терам.
    Мина викендов. Сопрете го дур не е доцна:)))

На Желба, bittersweet, dunika и 28 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.204
    Допаѓања:
    84.259
    :hai:
    Настинав во пролет ,ма да временцево се понашаше како есен,а како шмркам немате појма ...да не помислите друго ...
    Свадби сакам одам да ги испоштувам оние што ме поканиле и во днешно време пликце и цвеќе бркаат работа.Поклони не купувам бидејќи денешниве млади пред време се со се опремени.
    А, од мојата свадба и јас си користам поклони и убаво е што немаше дупликати,а искрено и убава пара собравме и наменски се потроши.
    Ручавме и сега дремиме па ќе пешачиме како што е ред но пред тоа кафенце ќе се пие...

На Желба, bittersweet, dunika и 25 други им се допаѓа ова.
  19. evangelina.ina

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    19.095
    Дојде брат и снашка па го собраа малиот на прошетка до Горна куќа с.Слепче..Ќе одев и јас ама мајка ми рече дека сака да оди а со една кола е ризик 6 луѓе во неа..Сите тие сакаат да пешачат на воздух а јас би седнала дирек у кафана па така си кажав дека не одам па следен пат ќе се организираме..
    Си сварив турско и си пијам сама во празен стан јееејјј:D
    За прекривачи ќе побарам во пазарот:)а ми треба и убав тепих и убаво перде па си мислам дали Ск да се оди или Пп..Ламинатот од кај снашка ќе го купам и дневната ќе биде топ:inlove:Слики ќе си купам од мојата талентирана другарка, тоа е веќе договорено:)
    @LejdiD и јас сум домашар како тебе но принудно излегувам за на работа па сакала/нејќела се мешам со луѓе..Излегувај и дружисе:*
    Свадби имам две на блиски луѓе и ќе постапам како што сакаат тие(во врска со бомбоњера,букет,грепки).Пари во секој случај ќе бидат во плик..Порано се трудев од петни жили да им погодам соодветен поклон на луѓето..сега сум уморна а и некој повратен фидбек баш и немаше..
    Случајно на фб ме додаде моја другарка од раното детство, период кој го поминував во прекрасно планинско село..летен и зимски распуст..секоја година..бесценето..
    Мажена во Мелбурн, фино семејство,пола час пишувавме на месинџер.. Среќна таа..среќна јас..
    Голема смиреност и позитива чувствувам кога размислувам што и како да преуредам во станот..Сакам совршено мало и топло катче:l:..Малиот го сака тоа ама сака и пет дена на море со мене:lol:Мајка ми си го сака паркетот и не можи да свати што им фали на пердето старо, ге то со флеки,салонот без патеки или зидовите што в година мора да се изваросаат..Беспотребно фрлање на пари било..на мои пари..:!:
    И ги покажав сликите од балкунот на @Alishan30 , и кажав дека ваков балкун и јас сакам:inlove: И тоа ми е зацртано во главата;)
    Одам да си испржам селски јајца за неделен ручек:)пак #domakinkananivou:D

На dunika, kuc, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.152
    Допаѓања:
    207.609
    Што сработив-сработив,сега похованици и винце и формула ќе се гледа.Муабет забранет,тв на гласно пуштено,се чека Хамилтон,Ветел што како:D

На Желба, dunika, do-re-mi и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.