Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @evangelina.ina
    Љубовта кон цвеќињата кактусите и сукулентите уште малку и ова ќе ме снајде :rofl::rofl::rofl: 20190526_150942.jpg да не ме пушти човек на пазар или бриколаж ,сакам дома да ми е убаво , конечно средивме нешто низ двор ,цвеќиња на секое ќоше ,изнакупив петинии и сурфинии ,рајска градина си направив ....немам што немам во дворче и по терасите ..... за мене тоа е терапија
    Гости во најава па одам да спремам .....убаво попладне

На Желба, kuc, CameliaMiller и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден :)
    Прибрани од шетање, бебка заспа, ние со мм тегнеме кафе пред тв и се мислиме дали да палиме скарата или не, да не заврне. Па што, стреа имаме :D Изгледа ќе се прави скара сепак, роденденски ручек за свеки :) Миксер и’ купивме, тоа си кажа дека и’ треба, па тоа си доби. И цвеќе секако, љубител е на цвеќиња многу.

На свадби одам секаде кај што ќе ме поканат, секако, ако сум во можност. Ќејф ми е, убав повод е и со мерак одам. Вртам ора, јадам пирошки и топ ми е :D Поклон секогаш даваме со мм пари во плик. Тоа знам дека најпотребно е, па тоа давам. Порано и цвеќе носев, сега веќе не, го нема значењето некако од порано. И на нашата свадба 99% пари добивме, имавме само три четири поклони кои си ги користам секојдневно. И една слика, која еве ја обесена е на ѕидов зад мене. Ништо не остана неискористено. Со дел од парите бевме на меден месец, со дел опремивме дома тоа што ни фалеше. Голема свадба правевме инаку, мм има роднини еден куп.

Првпат слушам за давање пари кога се делат купони за вечера, такво нешто во Скопјево не сум начекала, не ни знаев дека постои таква работа. Ама ако веќе сум отишла, ќе дадам. Нема да се осиромашам за 100 ден. И слики од 250 обавезно земам, една со младите, и обично секогаш имаме и една со мм кај што играме танго. Па ете, 500 ден и таму. За убаво нека е, кога веќе сум отишла, со драго срце давам.

Ај да спремам месото за скара, вика овој мојов од кујна |(

На Желба, bittersweet, dunika и 31 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.774
    Допаѓања:
    150.620
    :D коњуктивит бе кај ти текна :D
    За името јас не се сеќавам :!:
    Инаше порано, памтам од дете кога ме мкнеа по свадби, веќе не, ете може некаде се задржало.
    Иако не сум многу по свадбите решивме со мм да правиме(а и он не е воопшто), за да ги собереме и успочитуваме тие што треба во една вечер. Избегнав некои адети од кои коса ми се крева на глава, и пак мислам дека ќе приумрев од паники и уплав пред денот, јас сум од оние кои мразат да се во центар на внимание од било кои причини, ама на крај многу убаво си поминавме и не ми е воопшто криво што се решивме да правиме. Најголемиот дел од поклоните беа пари ама имаше и дел класични поклони од кои некои уште стојат неотворени, небитно ќе се најдат. Со парите се прошетавме.
    Во секој случај се големо финансиско оптеретување,посебно сега во споредба пред некои 10тина години,ама морам да кажам дека се претерува,од одење на момачко/девојачко по Солуни, Белгради... до цени на гардероба музика, па посебно осветлување, декорации, триста пропратни тракатанци кои порано ги немало, може да се помине без многу тоа.
    Сум задремала со малово,ме разбуди се закашлува, ми се пие кафе само едбќно испив денес, цел ден во средување ми пројде

На Dust, Желба, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Ikickabebusce

Ikickabebusce Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    3.152
    Моментално;
    Сама во куќата, другите излегоа на прошетка. Кафенце, благо, си испружи нозе и дреме овде по форумов..:inlove:

На Ladygugche, Желба, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.652
    Сега се прибрав. :* Се шеташе на велико.
    Ручек на мени, па вечер со друштво надвор.
    Вие арни?

На Dust, Желба, dunika и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Јас чекам слики.може тука а може и у лп. Обожавам цвеќиња и убаво уредени тераси и дворови:inlove:

На Dust, Желба, dunika и 17 други им се допаѓа ова.
  7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Значи како си стојам на зборот, што речам е жива вистина..немој некој нешто да ми пререче.:rofl:

Реков дека денес цел ден ке си ја :swear::swear::swear: на форумов, дека не ме занима ни куќа ни јадење...и бидна што бидна, јас не се мрднав и сега имам мака....АБЕ ЖЕНИ, СЕ УКОЧИВ, НЕМОЖАМ ДА СТАНАМ:headbang::headbang::headbang::headbang:

На Желба, kuc, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.960
    Допаѓања:
    273.483
    Јас денес пак баштован изигрувам.
    Сега уште да испеглам ,кој знае како ќе се испегла кошулата од мм заборавив да ја исперам,да се истуширам и да се спремам.
    Инаку #најдовикупивгрепки#.
    Почитувам желби бе таква сум ,ама сега некако глупо ми е само пликот без ништо така ,ама нема везе....

На Dust, Желба, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Јас маска на лице.
    Како авет сум.
    Се улепшавам малку.
    Паднал тонус на лице, па не маска,и она да се намачкам џсбе ќе биде.
    Само пластика батка.
    Ама немам муда за такво нешто, а и немам потреба.Брчки си се брчки,кад-тад ќе се појават.
    Достоинствено ќе старееме.

На Dust, Желба, dunika и 25 други им се допаѓа ова.
  10. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Ах бе Рефче, какво достоинство бараш во стареење..кај брчки ке те уништуваат па и се повеке ке се намалуваш, ке се наведнуваш...оффффффффффффф:(

На dunika, kuc, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Аман па ти,се црно гледаш.
    Па што ако ме уништат,не ќе не ставаат на излог.Баба си,баба сум,ќе си се гледаме со дедовците , ќе се мачкаме креми,ќе одиме по бањи и ќе уживкаме.
    Глеј сите на број да сме..

На Dust, Желба, V.odolija и 26 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    171.877
    Ако кажам колку време пеглав будала ќе ме направите .
    Ама и не сум тачна , жими све .
    Два часа пеглав постелнини, крпи, чорапи , пижами,долен веш... Прво ова испеглав . Па пауза . После му седнав на 'гардеробата' . Уште два ипол часа :sweat::sweat:
    Гарант едно килце смкнав 8-|
    Што пот истече од мене :sweat:

Сега едно кафе на раат со:smoke:
    И ќе чекам бар малку да се стемни и правац на спиење :lol:

На Dust, Желба, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.652
    И јас смкнав на лик. Ги немам јаболчниците ко порано. Поише на коски мава сега. Вајда со време си иде и тоа. Брчки немам ама подочници... Не се жалам дур постои пудра.

На Dust, Желба, dunika и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.196
    Допаѓања:
    259.715
    Ја нокти налакирав за да не јадам и да не работам....
    Сладолед сакам, некој од 500калории со чоколадо со сВе.

Да не сум фуфкаџика и да иам вишак $$$ би средила по нешто на себе. Не дека не се сакам ама така може поише :D

На Dust, Желба, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Сакала нејќела, самиот живот всушност е црн...само некој ден, само некој момент ќе блесне шаренило...па и виножитото го нема секој ден...знам дека сум тмурна и не сум арна за друштво, ќе ве депримирам...но тоа е со годините...
    извини, еве сега ќе бидам весела, мавнам 100 гр.чоколадо, исто ко секс да сум имала..:rofl:
    @Bubce38 оти пеглаш гаќи и чорапи?

На Dust, Желба, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.804
    Допаѓања:
    100.668
    Си старееме ,што ви е на вас.:DАма повеќе би избрала срцево да ми е среќно и исполнето,да имам душевен мир,отколку да немам брчки.
    Зошто мажите се толку неодговорни.Значи цела зима трубам да земе број од мајстори,денес му текнало а човекот на одмор си отишол.
    Многу ме нервира што не можам за ништо да се потпрам на него,а а земам нешто во свои раце,одма што се мешаш во машки работи :envy:.Иди бегај бе...
    Времево тешко денес не се дишеше,почнаа летните запурнини од кои коса ми се крева.
    Боцкам и јас цвеќиња,да ве поздравам со еден цвет
    IMG_20190525_161400066.jpg

На Dust, Viktorijaaa5, evangelina.ina и 26 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    171.877
    @baba Rada човек без работа ,шта чеш :)
    Абе убавко ми е кога ќе си ги испеглам и со пегла ќе си ги здиплам гаќичките како триаголник :D
    Исто и чорапите ги диплам:!:

На Dust, Желба, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    @baba Rada Ратке,јас незнам што очекуваш ти на овие години.
    Ќе си најдеш занимација.
    Кафиња,пријателки,колешки,тратар,кино...џогинг, пешачење...нешто мора да те окупира и да те исполнува.
    Внуците си имаат родители,ти само од време на време внимание и љубов им пружаш , неможеш да се потпреш на деца и внуци, секој своја песна си пее.
    Глеј со дедото дома убаво да ви биде.

И мене ме фаќа од време на време с'ска-монотоно, досадно..ама одма си наоѓам нешто што ќе ми влече внимание.

На Dust, evangelina.ina, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
  19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    хаххахахахааа..од гаќички се прави триаголник, ама од моиве ко шатор незнам која геометриска фигура ќе излезе:rofl:

Шала на страна, пеглав едно време и јас, кога мислев дека времето споро тече;)да бидам домаќинка....ехх, се е тоа погрешно потрошено време...сега имам време за се ама ги нема тие за кои погрешно го трошев, ја нема силата, го нема ни сонот.....ај пак да не тантотам....убаво е тоа, ама не претерувај со траголниците:)

На Dust, evangelina.ina, Желба и 11 други им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.325
    Какви идеи ми даваш значи :D Ама ја и со такви нокти ќе се снајдам да мцнам нешо :tmi:
    Полека ама сигурно качувам килажа, се вадам дека е со годините а уствари јадам неконтролирано.

Да ве поздравам друштво.
    Денес мрзлива недела. Освен ручек што направив и алишта што средував,не сум мрднала со мал прст. Второ кафе се пие, па ќе збрмчам со правосмукалка и ручек за утре ќе правам, бањаре и спремање за утре.
    Оваа недела убави работи ќе се случуваат, @joy1 знае најдобро :D

За свадби може до задутре да збориме, различни луѓе, различни желби. Кога не канат ако сум во можност одам, ако не маж оди сам да направи чест а јас си откажувам на време. Кажав дека цвеќе не носам, поклон секогаш во плик. И не, ич ништо не ми смета по свадби, ова најискрено. Не канеле блиски луѓе до сега, на поканите никакви барања немало напишано. Кој како сака нека прави, негова свадба, негови правила. Се случувало да не ми е погодена музиката па да си седам поголем дел од вечерта. Се случувало и од досада порано да си отидам. Ама да мрчам не, зошто тоа што за мене е убаво и прифатливо за друг не е и обратно.

На Dust, mareane, V.odolija и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.