Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.321
    Допаѓања:
    182.104
    Не сум била единствена, на краток синџир 5 години и нешто. Кажи кај има за деца испраќање, одма да ја испратам:D
    Ти фаќај кривини, ама штом имаш машко дете сфаќи ќе бидеме;). Само чиста медицинска историја да имате, без шеќер, сол, притисок, срце, тироида у фамилија:!:.

Убо си велев јас, шо ќе беше тоа чудо, маж да се наоѓало по избор. Шубо било во старо време, ќе ми избере татко некој со имање, со јаре и паре, за другото ќе се погодиме. Сега гледам ништо битно не било, само медицинска историја. Ко ќе одам на лекар со малата и ко ќе почнат, шо има мажот,. шо има бабата, дедото, се чувствувам ко на за*банција да сум родила дете, пустата неинформирана(facepalm)
    Ај, повеќе среќа следниот пат;)
    @malerozna да учи преку пример. Кај и да е, време и е да се појави;)

@NarCis@ остај ги тие по другите теми, хормоните им вријат8).

ПС. Хм, вака ко ќе размислам, па и моите имаат сол, шеќер, притисок. Или сум посвоена или посмртно ќе ми дијагностицираат нешто.
    Ме прашува другар пред некое време: а мериш ли притисок? А зошто би мерела, бутур не ми е.
    И то...
    ППС. И мене сте ми друштвото. Повремено прам бош муабети, како сега, ама барем не ми викате, многу сте фини:f:

На Желба, Peco, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.367
    Допаѓања:
    148.639
    Само да се пријавам меѓу живи...
    И оние зависни од форумот,истотака...поточно од темава....

Деновите ми летаат...опкружена со аждаи во канцелсрија се трошам енергетски повеќе од шо треба...колку злоба има во луѓето не ми е сфатливо...

Паломи ќе спремам и јас за во петок...денес сликчињата за табло ги видовме...љуби га мајка најличен ми е...

Очи ме пецкаат од премногу саати на компјутер...и очила ставив и пак мака имам...

Распоред за одмори кај нас сега се прави...не сум сигурна дали ќе можам да земам одмор во авгудт ко шо сакам..цените во Грција изгор...ќе барам броеви и контакти од вас за сместување...

Сама првпат бев на одмор на 16г.со другарки во бунгалови Андон Дуков...преубав одмор...
    Со мм сами кога имав 20..тој ми е единствен ии доживотен дечко со кој сум била на одмор...:)

Туку @vitamina кај е?!

На Желба, Peco, friendy и 28 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.177
    Допаѓања:
    207.917
    Да се пријавам од тие сум со најубо дете.Му пеглав униформа за утре,на пракса е,абе ко ѓупката со ѓупчето си се израдвав,не сакам да навредам никој.Висок 185-190см,плавоок па тоа униформата,уште мозок да има па факс да заврши,љуби га мајка е работата:D

На Желба, Peco, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.976
    Допаѓања:
    273.703
    @vitamina ја нема и во мајчински,ајде чкртни нешто да не те мислиме:hug:
    И @DVAANGELA i @stetoskop одамна ги нема(ај кога почнав веќе ама фалат навистина)

На Peco, Dadusicka, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.177
    Допаѓања:
    207.917
    @mareane Сите наброени плус @sanjaeva :hug:-јави се јужна,фалите:hug:

На Peco, sanjaeva, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.252
    Допаѓања:
    140.598
    @Biljarkata сваќе, без цела семејна медицинска историја човек не треба да се зима. Батали семејно дрво, медицинска историја треба. Ама кој да ти каже.

Спиеш ли мирно @Bubce38? Се сеќаваш минатата недела кога ми рече да кликнам сенд? Е па интервју за некој ден :D
    Ми иде да си излезам од кожа за работата. Стварно, да имате договор на неопределено со добра плата и атмосфера, би смениле ли работа за подобра плата, ама понеизвесна?

Еве тема: колкави вкупни приходи во семејството мислите дека се доволно за да си рече човек дека нема да го интересира ништо повеќе? Дека се доволно за убав живот?
    Не ми ја игнорирајте темата, бидете другари, споделете мислење. Многу ќе ми значи.

На Viktorijaaa5, Желба, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.244
    Допаѓања:
    181.721
    Зависи од тоа колку пари одат на неопходни трошоци, на пр. станбен кредит во мојот случај. Нас мислам дека супер би ни дошле 2000€ месечно. Нескромно, ама тоа што останува би тргала настрана за деца и патувања.

На Желба, Skorpija25, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  8. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    @Ariel секогаш повеќе од што се моменталните приходи. Како заработуваш повеќе, така чергата се одмотува и никад не е таман.

На Желба, Peco, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Пред малку легнав конечно.
    Не ми зборете за Чернобил веќе, уште толку повеќе имам желба да го гледам.
    Јадев бисквити и млеко.
    Месечни приходи? Како оние на Нарциса.

На Желба, Skorpija25, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  10. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Па зависи од повеќе фактори. Зависи колку членови има во семејството. Јас и маж ми сме сами и имаме солидни примања и пак успеваме да потрошиме све и да ни фали нешто. Језда јас сум малце трошаџика и не сум ич економична. Со деца... не сакам ни да помислам колку би ми требале за убав, лагоден живот... сигурно повеќе од 1500€.

На Желба, Tajnaotrovna, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.321
    Допаѓања:
    182.104
    @Ariel ако ти е решен приходот за пензионерски денови, ти требаат месечни трошоци + 30%за луксуз (одмор, рекреација, штотијазнам што е луксуз) . Ова по Еу методологија, што вика ако 30%-35% ти одат на станарина, ок си. Ако не, никогаш не се доволно.
    А за во мк, веројатно никогаш доволно.
    Ај па ти, ако не сакаш, нема на сила да те земат. Извесноста е преценета, секоја нова врата ти се отвора со причина.

На Желба, Skorpija25, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.576
    Допаѓања:
    114.464
    @Ariel јас имам моментално таква работа. За да ја сменам, платата на новото работно место треба да е минимум за половина од оваа поголема.
    За приходи не знам што би кажала.. никогаш нема да се таман човечкото око ненаситно е.

На Желба, Skorpija25, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    269.083
    Каде карани?

Изгледав епизода ипол од Чернобил.
    Уште не се потресов.
    Многу ми е интересна и реална серијава, ама тажна некако не ми е. Може не дошло до тажното уште, а може и немам чувства :D

Секогаш ќе одберам помирно работно место. Иако под притисок и во стресни ситуации сум најработлива и се справувам, отпосле журката ми доаѓа.

Пари... за мене? Никогаш доста. 1000ка плус да е, не ќе е вишок :)
    Тогаш кога парите ти се само цифра, а не реална сума, и не ти прави разлика 100 000 или 150 000... друг муабет.
    Ама обичен смртник сум, 1000 и 1500 не ми се исто.

Последна измена од модератор: 30 мај 2019
    На M&M, Alishan30, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.793
    Допаѓања:
    94.222
    Камелија сестро љубави брате:D
    Не си сама со (без)чувствителноста.
    Сериозно,што ве потресе во Чернобил,освен името де..
    Ја 3та епизода завршив,ништо страшно не видов.Многу реална и со одлична сцена,слика,и ефекти.

На Peco, Skorpija25, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  15. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Ве читам 2 дена за Чернобил зборувате и го кандисав мојов вечерва од ко ќе заспијат деците да почнеме да гледаме.

@LejlaD и јас ко ти сум мајка со нај убаво дете/ца, ги гледам и си викам како можевте да се родите вакви нај убави на цел свет :lol::rofl: ваљда секоја мајка си мисли така за своите деца :D

Нас од старт на месецот ни требаат $2000 само за сметки, кирија, кола, струја итн. Уште толку за другите потреби, значи 3,500/ 4000 :cash: доста ни се.

Ајде сега Добра ви ноќ tenor.gif

На Желба, friendy, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Се' ми беше стресно.
    Оти знаев дека ќе умрат тие што се најблиску, а ќе имаат здравствени проблеми тие што се подалеку. Секоја сцена ми беше стресна.
    Да не праам муабет за то колку се нервирав оти од шо сме поделени, триста глупости се случуваат.
    Да не беше то 'кој е појак', да соработува цело човештво заедно, многу полесно ќе пребродувавме што и да ни се испречи на патот.

Никогаш доста.
    Најискрено.
    И 100.000 евра месецот да се,пак ќе ми бидат малку.
    Пошто, колку повеќе имаш, толку повеќе посакуваш.
    Пари лесно се трошат.

На Желба, Skorpija25, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    269.083
    Не сум значи само јас безосеќајна :D
    А инаку серијава стварно е супер. Се потрудиле :)

@WildMk за Чернобил одамна ме интересираше и доста читав, па знам дека скоро сите ќе умрат. Може подготвена почнав да гледам, шознам :)

На Желба, Mr. Right, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.783
    Допаѓања:
    150.782
    Мислам првото зимовање со школо ми беше уште во 1во одд, Шула Мина ама беа и 2 постари братучетки и брат ми. После од 2ро натака секое лето или со школо или извидници, во пакет секогаш со брат ми што е постар 2г (не оти нешто ме пазеше :) ) на Јадранско додека бевме Југославија, после во Охрид, Преспа. Скроз сами со другарки на 19г во Турција и тако даље... а со дечко прв одмор сами двајца ми беше со мм тогаш дечко :)
    Добро утро, арни сите? Јас така така, имам многу бош период на работа и за ништо не ме бива :envy:

На Желба, Peco, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Ikickabebusce

Ikickabebusce Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    3.152
    Добро утро!! Сакам само да ве поздравам пошто треба да одам на работа! Поздрав до сите членови..:l: IMG_20190530_065443_432.jpg

На Kjutche, WildMk, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.199
    Допаѓања:
    259.793
    Мене ми создаде нервоза. Се сеќавам кога беше трагедијата, па имам чувство како и за сите нас да е серијата. Инаку секогаш кога имам големи не реални очекувања малку се разочарувам не ми е прв пат :)

Добро утро и од мене, дете у школо конечно. Јас денес од сабајле ќе ја фатам борбата со нискиот притисок не е интересно веќе |( плус ме зезаат дека вака ќе сум живеела 100год (waiting)

На Желба, Peco, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.