Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.199
    Допаѓања:
    259.798
    Вардар!
    Коментаторите на Арена ми се срцки, ретко слушаме некој да зборува со симпатии за нас.
    Денес спортски ден, ама на тв ;)

На WildMk, Alishan30, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.039
    Допаѓања:
    135.938
    Некои луѓе не се мењаат никогаш, само тие што биле лоши стануваат уште полоши со тек на годините. Тоа клетоштилакот во нив не старее, расте само :@(facepalm)
    Имавме во класот во средно, кој беше доста сложен, две парти брејкерки, кодошки, и не знам уште како да ги наречам. Е сега се организира годишнина од матура, а има едвај 10/33 пријавени. Се раселија децата. Пола и повеќе се надвор од градот мажени. Добар дел и во странство живеат. Наместо да ги мотивираат тие шо останаа да се пријават они земаа криви дрини да исправаат, кој кого гума не позајмил, кој не давал да се препише. Срамота. Скоро 30години имаме ние ќе се управаме за гуми и тетратки (facepalm) Па индиректно боцкање зошто некои сеуште немаат потврдено присуство, као демек еве чекаат да им се соберат другачките па да знаат дали да идат, па идиректно закачање за тие шо се во странство демек толку не можат да си дојдат. Будала е некој ќе си пореметува планови за средба со генерација. |( Изгубив желба да отидам... Одма променив глас во анкетата од ,,сигурно доаѓам'' во ,,ќе потврдам подоцна'' Немам намера цела вечер да слушам зајадливи коментари од две кокошки.

На WildMk, Alishan30, mareane и 24 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.181
    Допаѓања:
    207.984
    Имам бааѓи читано за Чернобил,документарци изгледано,но и ова кога го прочитав ко ,,кишна година,, си се изнаплакав.Не бев малецка некаде околу 14г,таа 1986 г,додуша оддамна ќе да беше,но ко во сон некои муабети останати,за тие радиоактивни дождови и сл.и разорот од последиците.Затоа коса ми се крена на спомнување за нуклеарка кај нас,уште за нуклеарка сме ние,водовод не не бива да одржуваме,а не пак.....Од понеделник ќе тркнам до кај матична,барем крвна слика да проверам,но се си мислам ок ке е,накумулиран стрес низ годиниве ваљда.Фала ви за советите и подршката,така да ке ве послушам,иначе за по доктори ич не сум мераклија:hug::hug::hug:.

На WildMk, Alishan30, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Majuska83

Majuska83 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    440
    Добар ден!
    Кафе на тераса со мм!
    Синко со сипаница и плус бронхитис и антибиотик и ме фаќа малку нерва ама се држам сега за сега! Плус капак уво сака да ме боли ама не му се давам и стомак чуден, јали нерви се!
    Сакам да ја гледаме со мм Чернобил, ме заинтригиравте со вашите мислења!
    Поздрав до сите мајки на болни дечиња дрш те се, мора да помине ☺

Последна измена: 1 јуни 2019
    На WildMk, mareane, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  5. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.678
    И ние сабајле бевме до дежурниот да го слушне малото и да му го види грлото.Викенд е и страв ми беше ако така оставев.Два три дена киваше и носето му течеше а од синоке почна суво да кашла.Не често , ама сепак паника ме фаќа на секое кашлање.
    Во ред е се , земавме само сируп од бел слез кој прв пат ќе го давам и страв ми е , дека на две три работи е алергичен и се што е ново ми е страв да дадам.Плус незнам ни дали ќе помогне шлајмовите да се исчистат.Не пишува дека е за тоа , а кога хрчи се осеќа дека ги има.Незнам ни што да правам освен инхалација , ама тешко дека ќе даде.
    Да ја гушнам @TeddyGrey , знам како е :hug: исто и @Sexybaby86 и сите кои не докрајчи времиштево.Аман веќе.

@LejlaD , стварно биди по себична и гледај се самата повеќе.

Сами ако не си дадеме одмор или не си направеме некои мали задоволства тешко дека некој ќе ни каже седни одмори се , поспиј , оди на фризер да се расположеш итн...

На WildMk, Alishan30, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.216
    Свари му чај од јаболко и кромид. Види има рецепти на нет. Инсистирај да пие. Ефикасно чисти секрет.

Нека оздравуваат сите болни дечиња.:hug:

На Sexybaby86, WildMk, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.442
    Допаѓања:
    172.232
    Слабо нешто народ овде :bandit:
    Или и вие ко мене , звезде Гранда гледате :D
    Ај да турам пупички да се заблажиме. Стасаа и вишните :inlove:
    received_2299844473414749.jpeg

На лото опет само 4-ка.
    Ќе ме тресне еден ден седмица,слушајте ми зборот:nod:

Побрзо оздравување на сите .
    На дечињата најбрзо (heidy)

На anaja1, duffi, Sexybaby86 и 25 други им се допаѓа ова.
  8. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Бубче давај рецепта ме настрви ммммм

На Sexybaby86, ivi1987, Val-Dim и 7 други им се допаѓа ова.
  9. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.678
    Со колку вода @duffi ? Да го прецадам и тоа да го пие така ли ?

На Sexybaby86, friendy, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.442
    Допаѓања:
    172.232
    5 јајца и све по 15 гол лаж ( шеќер, зејтин , брашно ) .Канче кисело млеко и пециво .
    Знаеш ,прво убаво ги матиш јајцата и шеќерот и после додаваш све друго . Печиш на 200 . Прво малку да зарумени ( пола од смесата ) па ставаш вишните и другиот дел од тестото. Печиш уште пола час на потивко .

На andrejko82, anaja1, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  11. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.678
    Најдов на интернет , фала ти Дафи :hug:
    Ќе пробам.

На duffi, Sexybaby86, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.786
    Допаѓања:
    150.814
    Ептен слабо дружба стварно. Можете да замислите колку сум аут од спортски настани што не ни знаев дека има ракомет и дека игра вардар. Сега ми е јасно зошто живо дете немаше надвор, немало кој да ги шета :), после се чудев зошто викаат толку мислев некој фудбал се гледа. На крај кога се распукаа од памет се извадив морав балкон да затворам на барут ми смрдеше. Отворив фб и сфатив што се случувало :D, труп невиден сум :D
    Што правите луѓе, што ве нема?

На Milobebence, duffi, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.331
    Допаѓања:
    182.178
    Јас го праам во ѓезве, една чаена шоља вода, црвен кромид на 2 половинки пресечен, вариш пола саат, најпосле го преценуваш и водата што останала ја даваш. Пошто моево е специјална, може во супа да и го дадам, да го изеде без проблем или да се борам за 1 лажичка да пивне. Или со се кромид, во блендер, и го додаваш во крем супа.
    Побрзо оздравување на сите, мали и големи

На Milobebence, duffi, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Бубче не послужи блашко ,јас малку соленко само што ги извадив од рерна 20190601_204844.jpg
    Гледаме ајс ејџ ,па ми тргна со јадењево ,
    кај нас ечеше цело маало ќе се чудев што е ако мм не ми кажа

На andrejko82, Milobebence, duffi и 26 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.678
    Допаѓања:
    202.267
    И фудбал има. Тек утре Вардар кога ќе игра, живо пиле нема да има надвор. Арно и Стинг го премести почетокот на концертот (така слушнав).
    Баш ми се гледа утрешното финале со друштво, па ќе видиме дали ќе успеам утре да средам тоа. Ако не, здравје, сами ќе си гледаме.

На Milobebence, duffi, Sexybaby86 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Побрзо да оздрави каклето, @TeddyGrey :hug:лесна и земја на мајка ти. Нас наредна недела ни е редот за 40 дена.:)
    Уште една недела и го лансираме старово у Џерманија:D да беше помладо и поздраво, ќе се молевме со брат, Меркелка да го прими за подолго:D нек ги оправа нив,нек се занимава со нешто друго и далеку побитно од нас:))) :whew:
    Пудинг правев и мислев ќе сркам уз некој филм али, никако да си погодам филмче од прееска. Денов арен, мирен. Вчера напорен. Утре ради поголем баланс мислам уште поарен да го направам. :P
    Побрзо оздравување на другите и, идете на доктор не се зезајте. Коа дојде девет, побогу.

На Milobebence, duffi, Sexybaby86 и 24 други им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.096
    Допаѓања:
    179.311
    Добра вечер дечки :)

Гледавме ракомет за инфаркт, а тек финалето што ќе биде :sweat: Битно Вардарци се шампионишта бре!!
    Испратив маж кај свекор, Ливерпул ќе му играл. Мене тоа не ме интересира. :D Сабајле свеки ја испративме за Атина кај сестра и. И пратив и мало списоче, не за мене, за бебе :wasntme: Ама ја ќе му се радувам. :D

Деновиве ме маваат тахикардии. Приметив почнува кога легнувам на грб, дури и само кога сум седната и поднавалена. Па ај менувам одма странично, ама колковиве да можат да прозборат ќе почнат да врескаат од болка. Никако не сум...

Ме вознемири сабајлечки веста за Пино. Ќе ми притекнеше на него одвреме навреме и некако се си се надевав дека ќе го најдат жив. Ама тоа е што е...
    Сега Вардар ми дигна расположение.... што да се праи.. живот падни - стани.

Почнувам да избегнувам да пишувам по други теми. Ќе напишеш иста работа како нив, и ќе ти се нафрлат како оси, а тамам работа ако имаш поинакво мислење. (facepalm) Критика, што е тоа? Ако се поддржува нешто, мора да е безусловно. :!: Ќе те напаѓаат, па ќе се жалат дека биле нападнати.
    Им одбивам на младоста.

Во свет со толку многу вистини, одбивам да верувам и да поддржувам само една. :)

На Peco, Milobebence, duffi и 27 други им се допаѓа ова.
  18. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Рецепт. :D

На Milobebence, Sexybaby86, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  19. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Тесто како за кифли 3јајца ,млеко, зејтин,брашно, касец растворен, замесуваш ,стасува ,формираш 9 или 12 топчиња, ги оставаш кратко да стасаат , развлекуваш кора мачкаш со стопен маргарин,ставаш втора мачкаш маргарин,на третата ништо , повторно други три , ги оставаш 10тина мин ,развлекуваш кора ставаш фил по желба (ставив урда со павлака),моташ во ролна па сечеш форми,мачкаш жолчка ставаш сусам и ленено семе ,па печеш во загреана рерна на 275ст.
    Се надевам ме свати :D си ја прилагодив рецептава по мој вкус ако не ме разбра пиши лиснати кифли на гугл па ќе добиеш повеќе идеи

На Milobebence, Sexybaby86, zhap4e и 8 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    106.279
    Ви благодарам друштво :hug:
    Вчера славевме кај татко и, денес во игротека. Се спремам за 4тата епизода вечер, ако ме додржи снагава. Синоќа до 3 останав во кујна а во 6 земјотрес ме разбуди |(

На Milobebence, duffi, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.