Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.443
    Допаѓања:
    172.250
    Јас Мареане не ја сватив дека она за инат ќе си пишува овде за се што ќе посака за да на модераторите им отвара непотребна работа .
    Јас ја сватив дека ќе продолжи да си пишува овде за секоја една тема .
    Пример овде ќе сподели слика и рецепт од колач кој денес го направила ,а не да оди во ФИ.
    Или овде ќе праша за совет кога ја боли нешто ,нема да оди во општи здравствени проблеми .
    Ако ја 'изнервира' маж или свекор ,овде ќе се истуши, нема да оди кај свекрвите и во брачни проблеми...
    Всушност како и сите нас .
    И јас не шетам по темите

На Желба, Dust, Dadusicka и 26 други им се допаѓа ова.
  2. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    58.156
    @malerozna Нека е за многу години денот...спомените се тука да ни будат чуства и убави и неубави...затоа и детството го помниме по мирисите на готвената храна и топлите прегратки од баба/дедо...

Убав ден на сите

п.с.предлог слушајте ја малку Ana Buceviv ова со најдобронамерна критика до сите опуштете се, без карање...

На kuc, malerozna, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.405
    Допаѓања:
    126.850
    И дека ќе пишува и кога сме не така добро расположени:hug:

На Желба, Dust, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.984
    Допаѓања:
    273.825
    Немам намера ни да се докажувам ни правдам,ама мислам дека повеќето сватија ,повеќе како на шала пишав тоа дека преместувањето им е работа на модераторите.Намерно никогаш не пишувам офтопици ама ако нешто што сум го пишала на одредена тема не е за овде нека го преместат.Тоа ми беше поентата.
    Ај сега стајте едно кафе не можам од раб место....

На Желба, Dust, Dadusicka и 23 други им се допаѓа ова.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Изволте кафе за сите.
    За прв ден на работа частам.
    kafe.jpg

На Желба, do-re-mi, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    Повели :hug:

Луѓе, редно е да сфатите дека сите сме со различни гледишта, сфаќања и мисли. И како такви, да не се убедуваме и докажуваме. Темава со години е каква што е. И трн во очи е на многу, ама за мене, како падната од Марс и изгубена во овој глуп свет е прибежиште, иако според возраста не припаѓам тука воопшто. Можда е ,,лажно" другарство, ама мене ми значи. За вас што е, си знаете вие самите.

Ај поздрав

На Желба, Dust, Dadusicka и 24 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.245
    Допаѓања:
    181.750
    Убавици и лепотани, ова сѐ ни е од времето :D

@TeddyGrey среќен почеток на работа :D

Честито на сите што имаат за славење :l:

@ivi1987 ме радува што имаш таков впечаток за мене :hug:

Јас со главоболка, нормално кога истрчав накај работа без залче храна и голтка вода и кафе. Битно се нашминкав :makeup: Тоа што ми се тресеа раце и нозе, небитно :drunk:
    Вчера убав ден, прво победата на Вардар, а после и концертот на Стинг :inlove:

IMG_20190602_222041.jpg

Ми требаше дејт со маж ми, иако и двајцата бевме како на игли. Којзнае кога пак ќе имаме ваква прилика :|

Специјално за @mareane :coffee: 7942217a-d23c-4803-ae05-c24385b9fd8c.jpg

Убав ден на сите :*

На Желба, Dust, Dadusicka и 25 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.194
    Допаѓања:
    208.165
    Мене темава ми е дома,тука можам да плачам и да :dance:.Така ја сватив и @mareane,тука ни е катче за смеа и плачење,тука сме си свои.Не е намерно ако нешто зборуваме,а истото го има во друѓи теми,едноставно си го споделуваме секојдневието,размислувањата и проблемите.И секако дека знаеме да се споречкаме,секоја со своето мислење и ставови,но и во тоа е убавината оти така учиме едни од друѓи.Многу работи сум научила од помладите,кои патем можат деца да ми бидат,фала им за тоа:hug:.Немаше да биде се како што е доколу сите од прв до последен за една работа мислиме исто.И не не ве познавам лично,само Бубче која патем не сум ја видела во живо:( ,но сите ми сте мои:hug:.Секогаш се чудам за тоа оговарање по пораки,ете тоа го немам,толку ли не сум дружељибива-шу знам:D.Ве :hug: сите:*

На Желба, Dust, Dadusicka и 20 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Јас се извинувам ама не разбирам зошто размената на мислење се нарекува кавга, дигање на тензии и слични глупости, аман возрасни сме сите дискутираме, не се караме.
    Ете беше тема за правата на геј популацијата, една едно мисли, друга друго, не значи дека се караме, не значи дека сега @Sesil на игнор дека ќе ја ставам ради различното мислење, не значи дека мора да ги мешаме на @WildMk предходните мислења со моменталната дискусија, ете се преместија мислењата, таму ќе продолжи која сака понатаму да дискутира и крај на приказната, не мора постојано да се долева масло на имагинарен оган.

На do-re-mi, kuc, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Исто како @CameliaMiller мразам неправди на било која основа. Кога се случи нападот во Нов Зеланд пациентот кога уби 50 души, партал се направив со еден. Му вратив со и ти да дочекаш да те убијат во црква затоа што си "христијанин".
    Истото ми забоде очи и со суштествата на штикли уште синоќа. И добро знаеме во кој контекст беше кажано тоа суштества. Исто како што се извадија за оние со 200 евра што живеат дека морало да краделе.

И не ме цитирајте за погоренапишаново. Не планирам да се објаснувам ниту да навлегувам во дискусии повеќе.

На M&M, simonka93, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    Ден
    Ќе си одам сега. Доста ми е на раб за денес.
    Прво да ви пишам.
    Вчера се видов со битна личност у мојот живот. И личноста ко мене.. Треба да брцнеме во емоции и малце да се чепнеме ама ќутиме и не кажуваме. Велам треба да се караме. Вели знам. Ама велам не ми се кара... И толку од тоа беше.
    И така.
    Денов крш за чоек со автоимуна. Јуле да каже како издржува
    Гледам и во групана на фб и тие крш.
    Тешко нас..
    Вие арни?

На Желба, mal.ecka, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.265
    Допаѓања:
    140.789
    Темата е таква каква што сами ќе си ја направиме.

Една од работите што се трудам да ги научам децата е секогаш да ја бараат одговорноста прво во себе. И им повторувам дека за жал има многу возрасни кои функционираат така, ама тоа е лоша карактеристика. Само тешко ми оди да ги научам, особено со ќерче-ѕверче. Никако таа да е крива, се е некој друг.

Пак маш има заебанции на работа. Ќе треба да бидам поддршка. Само ми го нервираат нешто.

На Желба, do-re-mi, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.984
    Допаѓања:
    273.825
    Фала на кафињата исто како да сим пиела.
    Незнам и јас дал е до времево ,дал до кашлањево мое кое се побетер е ама есвај се довлеков со дома.Как8 воздух да снемувам.
    Никако двете другарки да ги намолам на една дружба и ме нервираат.Обврски и пари никогаш таман ама барем ситни задоволства во рамките на можностите мораме .Се работи за еден нецел ден одсуство од дома и не сигурно повеќе од 1000 ден трошок.А на двете им е потребен барем еден ден за луфтирација на мозок.

На Желба, Dust, do-re-mi и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    136.001
    Се сложувам. Не значи дека ако по одредена тема имаме различни мислења треба на ,,нож'' да се стајме понатаму. Различни сме сите, од различни средини, со различни сфаќања, ставови. Па да бевме сите исти немаше ни да постојат толку различни групи во општеството.

@Mr. Right еве не те цитирам ама ќе те тагнам :P тебе ако ти ги земевме за зло сите навреди упатени кон мнооогу групи и поединци требаше сите на огнор да те стајме друже. Ти пречеа пензионери па ги наречуваше распиздени, ти пречеа муабети за деца, нарече поединци кепец, манијак, психопат, педофил итн. Нели ти самиот си против двојни аршини?Како одеднаш ти сметат одредени термини?

На Желба, fana, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Дојдов со мерак да ве исчитам, викам сеа радост владее заради победата, а тука караници. Опуштете се, намената на катчево е да размениме мислења, да се пожалиме и порадуваме, но никако да се расправаме. Ве молам да се врати како што беше, зошто веќе речиси и да не пишувам во други теми освен тука, и повремено во мајчинските. Дискусија нека има, но навреди и понижувања и клетви никако. Подобри сме ние од тоа, зарем не? :muscle:

@duffi фала што не’ помисли, добра е бебка, се опорави скроз. Мило ми е што и на Теди е добра малата. Патем, со среќа враќање на работа @TeddyGrey , и со лесно да ти е почетокот.

Ние синоќа на свадба бевме, ама претходно се гледаше Вардар, нормално. Мм е фанатик по спорт, ракомет му е во крв, па баш убаво и весело си поминавме.

Да си се подружам со ќерче, па ќе ве дружам вечер.

Честитки на сите за имендени, родендени и убави поводи за славење :l:

На Желба, Dadusicka, do-re-mi и 19 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    Искрено исклучена сум од тоа што се десило во темава, а и некако не сум засегната.
    Можам да речам само кој сака нека пишува кој не сака не. Нот мај проблем. Не прифаќам одговор од типот - ама ради таа и таа се откажав. Ако на форум се толку лабилни онда во приватен живот што се!?
    За темите.. Не ми пречи преместени мислења.
    И така.
    Ќе чекаме ракометари после. Па мусака ќе праам за утре. Денов да помине само сакам

На Желба, m.i.g, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    182.243
    Добар ден на брзински,
    Јас дезертер одовде за викенд, денес во посматрачка мисија. Да пишам, да не пишам, да не не сум за во темава? Абе преиспитување на личност си напраив и макарони успеав да запечам(facepalm). Сега имам тенџере за рибање или ново за купување.
    Ако сакам да се карам, појма немате колку кусур можам да најдам, ама ме мрзи и прекраток е животот. Се радувам шо ја гледам ;) @LiliBoz назад, се надевам и помина тешкото.
    Честити имендени и родендени, да не ве барам кој бевте, си знаете.
    Јас уште главата да си ја најдам кај ми е и на лулашки пред зграда
    Убаво попладне ви посакувам:sun:

Патем, @LejlaD лекарски рапорт има или стап треба?

На Желба, Annath, friendy и 10 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    150.962
    Ако некој на темава пази како со кого зборува тоа си ти дефинитивно, барем јас додека сум тука немам забележано некогаш некого да нападнеш или навредиш :hug:
    Леле Ариел немој, мислам ок е да ги учиш на одговорност, ама да не отиде во друга крајност тоа, за себе зборам, јас во моиве очи секогаш сум крива јас, се преиспитувам сто пати за се, не е баш најдобра особина, за себе нормално.
    Оф бре луѓе ја еб...вте работава, 300 луѓе 300 карактери, колку пати ми боде нешто очи ама налет уште тука ми фали да се оправам. Ама морам да кажам еден пример, пред извесно време скоро сите се сипавме на @WildMk дека напиња со теми за секс, а од друга страна после тоа врти сучи а фати некоја монотонија на темава ќе каже некој "ај за кока кола да збориме", дал сте рекле секс или кока кола исто му се фаќа (да не сум вулгарна да кажам исти к...ц). Може е некад напорна и упорна ама таква си е, мене искрено ич не ми смета, може на почеток малку да ама веќе воопшто.
    Не знам што празник е денес ама вајда Константин и Елена според имендениве :), среќен именден слава кој слави. А за мене да се помоли нркој жива да стасам дома, шоферов на автобусов мисли дека е реинкарнација на Ники Лауда :worried:

На Желба, WildMk, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.245
    Допаѓања:
    181.750
    Ти без точак си? :o

На Annath, M&M, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    104.438
    Колективен пмс уклучен на најако.

Чекај сеа на кого се требаше да се честита

@TeddyGrey со среќа и лесно враќењето на работа

@bittersweet @EuHenIa @kus @WORRIED.BT среќни имендени

@duffi на мисла ме стави еклер или тулумба?
    Одлучив за двете :wasntme: ама се шалам :!: само еклер ќе земам фала :D

Вчера се собравме друштво после матурата до 2ч утрово во 6ч станав да правам ручек сега сум :drunk: а до 22ч како ќе издржам не знам.

@Bubce38 браво бре женска секоја чест.

Врне истура
    Ај чао!

На Желба, WORRIED.BT, fana и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.