Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.761
    Допаѓања:
    140.453
    Ама ја не реков дека сум ја замислувала ко неубава. Туку онака ми останало од читање на нејзини постови дека ретко се шминка(или ич:D). И се изненадив:)
    @WildMk кај да гласаме за Мис :mm:и што нудиш за гласови:D:D:D

На kuc, mal.ecka, NarCis@ и 11 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Ретко се шминкам, во право си.
    Пред ова некни, се немав нашминкано две години.. може и повеќе :makeup:

На kuc, mal.ecka, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.761
    Допаѓања:
    140.453
    Епа од сега почесто да се шминкаш и да ставаш слики. Ама знам дека супер ќе си и без шминка

На mal.ecka, NarCis@, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    арна сум... :D

На mal.ecka, flower30, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  5. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.993
    Здраво. Примате ново друштво? Веројатно спаѓам тука, во првата група 30-35.
    Јас, трудна, меца, прво дете. Вработена, заљубена до уши.
    Сакам серии, филмови, книги, шали на сопствена сметка,лосиони, купки, лакирани нокти, шампони и се што се шаљака на коса и тело. Одење на кафе/пијачка 2-3 пати неделно и ручеци по кафани/кафичи. Не знам колку ќе успеам да си го задржам овој начин на живот кога ќе имам бебе, дури и сега стагнирав, ама ова се работи што ме радуваат.
    Не сакам попување од блиски, муабети од нафталин како било порано демек така чинело, сега ова не чини, растурени шкафови и фиоки, трошки од леб. :worried: Да ме викнат роднини на ручек во сабота и недела по дома, да ми заробат цел ден, иако си ги ценам, посебно баба ми, ама подобро па некој друг ден да дојдам, да си бидам излезена за викенд. Знам дека ќе биде различно се' со дете, знам дека сите ќе ги барам, ама навистина не сакам по гости да поминувам еден од двата дена каде што можам да бидам излезена од сабајле и цел ден.
    За многу работи се променив, може и ова...:smirk:

Последна измена: 4 јуни 2019
    На mira.mira, Желба, andrejko82 и 31 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Се разбудив пред малку, свежа џоа елен и гладна ко пес. Дел од стареењето е ваљда:bug: Вторников ќе биде ко недела. Шо попрво да се направи. Староно ни вика си обезбедил се шо му треба и ништо друго не му требало. Си купил една блуза, патики и си сменил 20 евра:rofl: спремен бил за пат. (facepalm)И на брат ми му испеглал три кошули, да си ги облекувал дур го немало:^) сите три зимски, дебели на долги ракави. Битно се занимава, ја мења мајка ми.
    Од понеделник и јас си закажав рехабилитација на воздух (планина) и т'ј. Белким ќе заминам и ќе се вратам рехабилитирана, со мотивација да се посветам на моине работи што ги забаталив скроз. Годинава, само се спремам за некаде д..само се спремам да одморам, и само нешто се дешава и ништо од одмарање. Гутен морген ај да речам:bug:

На Желба, lunicka, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  7. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.679
    @drugarka добредојде.
    Сакаш - не сакаш попувања од ко ќе се роди бебето од сите страни совети и мудрости.
    И јас не сакам да ми кажуваат што да правам и како да правам ,а особено па кога не сум прашала никој.
    Е вака некако со тоа попувањата
    FB_IMG_1547128093519.jpg

За тие сидер што ги спомнавте , баш денес прв пат видов во Кам , од круша и јаболко.Што уствари е тоа ?
    За мене иначе бело вино.Можам и од дома да си донесам.

" Бела вода " мислам така се викаше виното , имате пробано ? Ме интересира дали е убаво.

На Желба, andrejko82, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.741
    Допаѓања:
    323.003
    Свежа џоа праска и гладна џоа куче:D

На Желба, WildMk, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Screenshot_20190604-030318_Instagram.jpg

Screenshot_20190424-160022_Instagram.jpg

Добро утро од јужниот сосед.
    :D ама јас сум далеку на север, на работа. На печалба :rofl:
    #myimaginarylife
    #neverstopdreaming
    За појадок гиренце и кафенце. Со поглед :emo:

Screenshot_20190604-030046_Instagram.jpg
    Ајде и благо малку, чурос со чоколатце.

Гостин имаме. Мистер Трамп.
    Уште неслетан скандал направи.
    Сите гневни.
    Мене смешно ми е :rofl:

Последна измена: 4 јуни 2019
    На Желба, Peco, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    68.450
    Морген :coffee:

@malerozna & @dunika и сите останати :hug::hug::hug:

Малце презафатен период, башка тек вчера зедов нов телефон. Скоро цел месец бев без телефон, еееејјј! Кое чувство, многу бев раат без него. Од 2003/4 сум постојано со телефони и ова беше баш промена. Една причина што ретко пишував, плус еден куп други збиднувања. Кога ќе почнат да се остваруваат ќе се фалам.

@drugarka ми се допадна "воведниот" пост, добредојде! :D

Што им се замараш, игнорирај. И така како да немаме сите доволно негатива во секојдневието.

@Ariel убаво прави, прескокнува закачки и провокации. И јас така ќе правам од сега.^_^

И мојов е таков. :D Ма да и јас сум младолика. 8) Пред некој ден еден збореше со мм и јас бев покрај, и му вика за мене "детево". :rofl: А јас повисока од човеков, не битно. :D

@WildMk еднаш стави слика од младоста, многууууу убава девојка, па затоа не ме ни изненади сликата што сега ја зборевте. :inlove:

Јас се најадов манго за доручек, сега треба да се спремам и на работа. Порано уживав во шминкањето, ама ова пеколново време секоја мотивација ми ја уби, па не се ни шминкам. Овде ретко која иде нашминкана на работа, не се трпи пеколов. Плус ако работиш во некоја затуцана канцеларија и снема струја, а сте без агрегатори.... :x неќам да знам како им е тогаш.

Ќе задоцнам пишувајќи. Убав ден! :hug:

П.С. среќни имендени и родендени на сите што пропуштив да ви честитам. Од сѐ срце ви посакувам само убавини. :hug:

На Желба, Peco, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    150.967
    Значи не сте фер, неколку дена мрак на темава и баш јас кога заспав у 10 сте се вратиле у форма, ако важно сите весели да се :)
    Ау не, не Лофт, уштиркани луѓе одат тамо. Не излагам јас ич ама имам слушнато дека најзабавна атмосфера и најопуштени разиграни луѓе имало во Каса Кубана или како и да се вика Кубанскиот :)
    @NarCis@ не сум толку журкаџика ама се прибрав во 1, заспав во 2, па малово нешто немирно спиеше и станав во 6. За мене тоа е ич спиење.
    Добро утро, деца лудуваат, денес без планови моШ до парк да се петне.
    Одам @WildMk да ја видам у темава што ја зборите :bandit:, таму ич па не отворам

На Желба, Peco, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.761
    Допаѓања:
    140.453
    Добро утро,
    До сега спиев:)Малата е кај баба и и дедо и и сега ко во несвест сум од спиење. Инаку во 8ч ќе бевме веќе станати:)

@drugarka може на почеток нема да можеш да излагаш толку чедто додека се привикнеш и се адаптирате со бебе. Ама јас дефинитивно тврдам дека се е до карактерот. Јас и пред бебе малку излегував, исто е и сега. Знам луѓе што претхпдно имале доста активен социјален живот и после бебе не се сменило нешто многу.
    Плус ако со маж ти делите обврски не е страшно.
    Е сега за попувањето откако ќе се роди бебе - спремај се:D Се зависи колку ќе им допуштиш на луѓето. Јас многу допуштив сите со секакви мислења и "така треба" идеи и после првата година полудев. Сега сум трудна со второ и се надевам овојпат, здравје боже, ќе се изборам со таквите:DАко не Бардовци не ми бега:):)

Ајде одам да пијам апови:Dи да варам кафе:coffee:ајде кој е за повелете

На Желба, SV1911, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.245
    Допаѓања:
    181.750
    Добар ден :hai:

Да го почнам постот со тоа што ќе ви кажам дека сега ќе јадам безобразно голем и мрсен тост ]:) Цела ноќ го мислам. Ете така. А после сакам да каснам и тулумби, во чест на празникот, ама не знам дали ќе си купам, или ќе направам, или ќе се задоволам со пудинг. Времето ќе покаже.
    Вчера се силев текила, текила, за на крај да пијам фервекс. И ми текна на вицот:
    Маж по цел ден ѝ кажува на жена му:
    Жено, ште те е**м, ште умреш.
    Женоооо, ште те е**м, ште умреш.
    Е дошла вечерта, ама заспал, а жена му му рекла:
    Мажу, е нели ште ме е**ш, ште умрам?
    Мажов ѝ вика: Живѐј!
    Е така и јас со пиењето вчера.

Се извинувам за мојот бугарски, ама така ми го кажаа, така ви го кажувам.

@M&M Еминем, ај па ти искрена шо си до толку. Абе кажи си заглавив во Балет до 6 сабајлето :rofl:

На Желба, SV1911, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.197
    Допаѓања:
    208.200
    Добар ден од тераса,празнично тивко,комшилук спие ваљда:lol:.Честит Рамазан Бајрам на сите кои го слават.@drugarka добредојде,свежа крв не е на одмет,се надевам ќе те бендиса дружба:hai:.
    Да допијам кафе па да се фатам за ум,да сработам нешто колку лебот џабе да не го јадам...

На Желба, SV1911, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добар ден. Оваа @WildMk ногу убаа била :) :) ко ќе почне да се опишува сама себеси човек поинаква слика добива. Ама очиве како и се нашминкани :) мн убаво.
    Денес "празник" па по дома се лежи. Големава од сабајле плаче за ќотек, сега ја избркав кај јатрва ми оти тешко се контролирам деновиве. Ме нервира времево, а сакав да ги шетам некаде. Маж отиде по риби во Грчка, каде сите таму и гол Асан, ама ај....
    Убав ден на сите
    @drugarka добредојде во друштво

На Желба, SV1911, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.761
    Допаѓања:
    140.453
    Да ве прашам нешто ако може:$Оти ако прашам во ЖДМ ќе ме распнат:D Дали знаете Сити Мол (поточно Ваикики) дали ќе работи денес?! Или работат само кафичите? Морам да си купам нови фармерки оти ем трудна ем дебелка од претходно и неам шо да носам:D. Па да го искористам слободен мм денес

На SV1911, kuc, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.245
    Допаѓања:
    181.750
    Сѐ работи денес.

На SV1911, kuc, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.761
    Допаѓања:
    140.453
    Фала

На kuc, WildMk, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.795
    Допаѓања:
    150.967
    Ааа ми го погоди местото,не знам зошто ама у тој Балет никад убаво не сум поминала, може еднаш два пати преку сила. Ептен мо беше муд килер местото, а одевме на времето не дека не.
    Честито празник ако имаме членки од Исламска вероисповед, живи здрави и весели

На SV1911, WildMk, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    104.461
    Здравоо!!!
    @drugarka добре ни дојде
    Како сте?
    Јас арна фала на прашање.
    И јас сакам да кажам еден виц
    Ако?
    Рано е али може нели :nod:
    Screenshot_20190604-103609_Messenger.jpg
    До сите пријателки к пријатели на форумов од исламска вероисповед ви честитам Бајрам.
    На останатите мои мили друшки убав ден.
    :hug::*

На mira.mira, Желба, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.