Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.354
    Допаѓања:
    182.336
    Овој ноч ќе ми буде ден. И очила кладов, до толку ми е стемнето. Демек со наочари сега поубо ќе видам, па ќе сработам што не сум стигнала денес. Уф...
    Ги носам наочарите демек цел живот, од прваче. Со забушавање. Од плус отидов во минус, или обратно, појма немам. Никогаш не сум ги носела за озбилно, ко патерици ми се, дури можам без нив, арно е. Не возам, пилот нема да бидам, совршено да гледам не морам. Поарно ми е нез нив, ептен ако морам да зјапам а уморни ми се очите, тогаш ги клавам.
    Друго, не можам да ве разберам што луѓе ќе бевте, сите со ваги. Јас вага немам. Имам огледало. И облека. Ако панталоните не ме собираат- не е арно. Дали и колку кила се вишак, не ме интересира, таргет е во панталоните да влезам. И да не пукнат на мене. Во најдобрите денови, змиските тесни пантолони од пред бременост ме закопчуваат(hollest). Во не толку добрите, фармерките со еластин да не ме стегаат. Е сега лето идело, купачи требало- тоа е предизвик. Не сум јадач ама не сум ни вежбач.
    Се ви кажав, сега да го изработам работалото- утре преку ден, пак нема да се стигне. По цел ден само некој има за пљампање, а јас требало да ги слушам. Работата ми е, ко шо рече другар ми, waste of talent and beauty. Ама па веројатно многу често е така.
    Ај, бај бај

PS. Морам да ја поздравам @malerozna со сликово. Незнам оти, така ми дојде. Уствари знам ама после ќе објаснам. Обаче

На Желба, WildMk, Milobebence и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    На бројка и ја не обрнувам внимание ако сум задоволна од она што го гледам во огледало.
    Е сега, идеална сум со една бројка, 10 кг плус и пак изгледам секси, уште 5 и океј сум а со уште 5 плус не чини. :D

На Желба, WildMk, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.267
    Допаѓања:
    140.851
    Ми пукна патентот на омилените панталони. Што да се носи утре? Немам комбинација ни за лек, а треба пристојно да изгледам.

И така, додека си го мислам ова, изедов пола фрижидер.

Многу ме релаксираат муабетите тука. Темава ми е оддишка, се почесто се фаќам дека едвај чекам да завршам со обврски и да наминам тука.

Сега можам на раат да спијам :D

На Желба, Skorpija25, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Од кај знаеше мор дека Бојко ми е симпатија?
    Хахаха
    Ајде чекам објаснување за сликово

На Milobebence, TeddyGrey, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.354
    Допаѓања:
    182.336
    @Ariel облакај фустанот. Сив по можност. Незнам кој го измислил тоа, мал, црн фустан. За деловни женски-Сив. На све оди. (hollest)

@malerozna многу ми личиш на една другарка бугарка :). Гољама женска била, мал и бил кревет 140ка. 180 широк си купи. Сама да си го спие. Стално на работа, ама кога е дома, барем луксузно да се наспие.
    Па прибидејќи така, ми се виде пригодно да те поздравам со фото од премиерот;). Знаете дека меѓу премиерските мандати, ликот играше фудбал во втора лига? Да не седи џабе таа снага:D. Ептен ми е луцерка пустиот (напредно ниво на шушумига) ама барем забавен е.

Ај, овер анд аут. Гуд најт

На Желба, Sexybaby86, Ariel и 14 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    FB_IMG_1559701331805.jpg
    Добро утро спанки и спанковци.
    Ајде станувајте кафе да пиеме.

Наредните 4 дена дожд. Кај вас гледам 30ка и више. А да си букнам карта јас 8-|

@Biljarkata :wasntme: тотално погрешна слика имаш за мене. Јесте дека на 140ка спијам. И ќе треба поголем да си земам ама од друга мака тоа. ]:) или јас само пишам ко работам а не и кога сум на одмор ]:)

Од работа ме тераат да почнам да тренирам |( :worried: ми уплатиле екстра курс (facepalm)
    Тоа значи помалку саати на работа :lol: ама повеќе мака за мене. Ах што ми беше убаво ко си лежев со месеци... :inlove:
    А да се жалам на дискриминација?
    Ај ко што сум трапава можи ќе скршам некоја коска па ќе им земам оштета :wasntme:
    Значи какви идеи ми идат насабајле.
    |-) вака ќе сум цел ден. Цената на нетфликс е скапа...

На Желба, Peco, Skorpija25 и 27 други им се допаѓа ова.
  7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.017
    Допаѓања:
    68.476
    Морген :coffee:

Од коj ли телефон ви пишував вчера, овоj моjов не поддржува македонска тастатура. Прв телефон вака да ми дава толку малку опции.

Сега мешам руска и англиска, ама автокоректов чуда прави па може да се мушне некое зборче од нигде никаде, ке се чудите што сакал да каже авторот.

Немам минимум 5 букви, ке ми простите за штрбавиот текст.

Jас сум на одмор до понеделник. Станав пред 10 пошто нели, зошто да не. (facepalm)

Да се фатам со ред со плановите додека не ме каснал комарец некоj. :wasntme: Се шалам. Подалеку од комарци, само се мачкам со mosquito repellent да не ме касаат. И вас все советувам истово да го правите. Минатиот месец имаше случаи на зика и денги во Франциjа. Значи тешко на Европа ако се размножат таму. :x

Имам идеи, да ги запишам додека не киднале и да бидам продуктивна. 8-|

Очила ночам само кога морам, брзо ми го исправаат видот па после ги баталувам.

Вишок кг немам, после проклетиот комарец цело сало вишок што го имав се стопи, дури страв ми беше да сё гледам во огледало. Конечно имам нормален аппетит, па ке надокнадам. :lol: Сите панталони ми сё на 2 броjа поголеми, полесно е да сё здебелам отколку да купувам нови. :D

@malerozna другачке, да те гушнам. :hug: Така ми доjде. :angel:

Повремено ме маваат изливи на емоции. Добро е кога сум добра, штом почнам да касам - игнорираjте ме. :D

Добро утро и убава среда! :f:

На Желба, Peco, Sexybaby86 и 28 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.445
    Допаѓања:
    172.291
    Добро утро :hai:
    И од мене кафе
    images (1).jpeg
    Тоа од на Бојко симпатизерката :) тенко ми се виде . И многу црно :yawn:

Испратив маш на работа/дежурство ,со сите салтанати , јас се мислам на што да го потрошам денов. Дали на самоуЉепшавање или на куќата . Проодено е све . И долу и горе .
    А имам платено една фина масажа и третман на лице . Можам кога сакам да го искористам. Све си мислам денес му е редот 8)

Комарци и кај нас почнаа. Сношти еден ми зуеше на уво. Одвај се решив од него .
    Климата исчистена , средена и спремна е да почне да бучи. Страв ме фаќа од петок ,велат многу жешко ќе било. Ама се тешам дека сабота или недела ќе сме на морето ,па ќе се преживее некако .

Се думам што да апнам .
    Нема ни сирење ни јогурт ,а ме мрзи да излезам . Да барам од мајче малку ми е незгодно . Обично и текнува да ми симне матеница ,ама нешто ја нема . Љута е изгледа ,многу шетавме деновиве :)

Ај убав ден
    Се расприкажав ,а ништо не кажав.
    Сакав некој да гушнам ,ама заборавив кој |(

Едит
    Се сетив , @stetoskop :hug::hug::*

На Желба, Peco, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.116
    Допаѓања:
    179.559
    Добро утро :sun:

Другарка ми користи шушумига за будалетинка. :lol: Отворив дигитален речник да видам дали ќе ми даде резултат и таму стои зборчево со објаснување: приглуп, затворен, срамежлив човек.
    Од такви чудни зборчиња издвојувам - караконџула. И оти никогаш точно не сфатив што значи го проверив на дигитален речник и се изненадив од објаснувањето.
    Вели: караконџол
    1. Во народното верување - зол дух што ги плаши луѓето и се јавува во деновите меѓу Коледе и Богојавление. :bandit:
    2. Вештер, вампир, зол човек. :^)

Дефинитивно каде што ја го имам слушнато повеќе се однесувало за опис на женска фризура. :D

Многу имам мерак на шешири, а ниска сум, тоа исто не значи дека и не носам. :wasntme: Еден куп ги имам и летни и зимски. Еден па огромен ко тенда е, уште 3ца комотно можат под него, ама многу го сакам. 8) Муабетот ми е сакам да си купам уште еден, што ми остана на мисла уште пред некој ден. Немам таков модел, Французинка да будем. :makeup:

Без очила за сонце не излагам од дома, лето, зима не битно. Си земам тука на попуст секоја година за 40 евра со сите заштити, ама не е бренд, а не ми ни значи нешто. И овие ми вршат работа, е сега си се частам секоја година оти немам очила што не ми се изгребани. :tmi: Кога одма после купување успевам да ги изгребам да ми е да знам... Тие од лани, брат ми ги бендиса и ме намоли да му ги дадам. За воља на вистината стварно му стоеја и му ги оставив и онака изгребани. :D Сега ги носам тие од преклани, оти годинава уште немам купено, маж ми вели за мене биле само тие од жито маркет по 5 евра, и онака немало долго да ми траат, па бар ќе сум купела поише пара отколку да носам едни а изгребани. :envy:
    Не дека не е во право... :wasntme:

На Желба, Peco, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.114
    Допаѓања:
    225.666
    Утро.
    Да ве поздравам пред да почнам со работа.
    Ми се лежи не ми се станува од кревет. Едвај се извлеков утрово..
    Прашање кое ме мачи е кога поминува хроничниот умор..
    Вие арни

На Желба, Peco, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.741
    Допаѓања:
    323.004
    На вакво време скоро и да не поминува уморот:(.Од петок кога ќе пекне сонце, магично ќе помине уморот, ама ќе почне кукањето колку е жешко и како се потиме.

Добро утро

Ме нервира кога секоја една работа, па и најобичната, се претвара во политика.
    Постојат луѓе кои легнуваат со политика, стануваат со политика и цела своја лична несреќа ја препишуваат на политиката:puke:, а професионално нема допир со политика...и не е ангажиран политички.
    Толку е вгнездена во сржта на луѓето и толку негативно влијае во секојдневието не сме ни свесни.

На Желба, M&M, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.689
    Допаѓања:
    202.281
    Добар ден!

Арни?
    Ве читав, ама не ми се пишуваше, се некои црни мисли ме навасуваат, се трудам да ги блокирам, ама тешко ми оди. Сакам сонце, па ако сака и пекол нека е, пекол издржувам, ладно не можам. Не дека е ладно деновиве, не е, ама пустото, дождот ми е преку глава.

Рефке, и јас мразам кога политиката е инволвирана во сите сфери, а кај нас богами, тешко да избегаш од тоа. Пукнав деновиве од читање коментари на фб за глупости, дури и за успехот на Вардар најдовме мани да бараме... пусто македонче :fubar:

Очила за сонце не носев, оти нели диоптрија, а леќи ми е језиво - т.е језиво ми е општо било какво брцање во око. Си зедов наочари за сонце со диоптриски стакла, среќа немам цилиндри и слично за корекција, засега арни се. За Реј Бан, мислам најефтини се во Визус, ама не знам дали е така, иначе и јас се фатив за едни рејбанки кога бирав очила за сонце, ама ко ја видов цената.... :drunk: и баталив, си зедов поевтини. Ама супер ми лежат, тоа е најбитно. Само ми е чудно дека темни стаклата и со диоптрија, тешко ми е да се навикнам. Ги имам месец дена, ама и колку сонце имаше месецов... така да летово ќе се навикнувам :D

Сталоне е во Бугарија, ако некого го интересираше, снима не знам кое по ред продолжение на Рамбо. Затоа сликата со Борисов.

Ај поздрав па се читаме!

На kuc, Желба, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.284
    Допаѓања:
    136.986
    Ако ти кажам дека на пазар купувачите не купуваат од сдс продавачи оти се лути на градоначалникот? Во Скопје тешко да се случи ова, ама у помалите градови каде се знаат, честа е појавата. По промената на името, сите пазарџии што беана референдум цел месец си ја фрлаа робата.
    Истото се случи кога ДУИ имаа некоја глупост, не се сеќавам што, на албанците никој не им купуваше, се враќаа со полни вреќи за село.

Доктор си бираат, не сакам вмровец да ме оперира, не сакам сестра од сдс да ме боцка.

А за администрација тоа е веќе нормално, стандард е, без разлика работел не работел, со промена на власта, партиски определените од спротивната партија се ставаат у башка канцеларија и не им се дава работа, или пак намерно се местат за да заебат нешто.

На kuc, M&M, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  14. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    58.181
    Добро утро... второ кафе на ред дојде, денов тежок ми е...

незнам што ми е деновиве, некако тажна сум, душава ме боли нешто, незнам од што...Депресија да не е?

а и ова дождов многу ми дојде иако друг пат не ми сметал ама некако душава ко што ми е тажна се ме нервира..ни Ана Бучевич не помага, ни Лујза Хеј..никој

Една гушкање ми треба...

Ајде чао

На Желба, LejlaD, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    84.284
    Добро утро :sun:
    Рефи за муабетот да знаеш дека 100% се согласувам дека е така .И оваа омраза и поделеност што ја има меѓу луѓето никогаш не била .Можеби ја имало не толку застапена и презентирана како сега.
    Кафе и смути да се испие ,една супа да сварам само тоа јадеме цела недела по порачка на маж ,и болен да посетам ,па да поработам не е лошо.
    Дете и маж испратив, ситно бројат децава и нека одморат оти гревота се од толку многу учење,а министри е полно:lol:
    Убав ден кај нас пука сонце милина е времево,само да не го подречам...
    @andrejko82 :hug: ќе помине некој неубав период те има фатено земи пешачи...

На Желба, Peco, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.445
    Допаѓања:
    172.291
    @kuc неќни сакав да ти пишам свака част за ордеверите што ги правиш. Како цртани се , толку прецизно наредено све , да ти е грев да го расипеш :)
    Сега па ти ја видов тортата и лиги ми потекоа .
    Пиши рецепт у соодветна тема

На kuc, LejlaD, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.284
    Допаѓања:
    136.986
    Абе од кој говор е зборов? Дијалект е?

На LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Oд К-15... :lol:

На kuc, LejlaD, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.445
    Допаѓања:
    172.291
    Шекнавела си ти :D

ЃИ?:D

На kuc, LejlaD, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.987
    Допаѓања:
    273.902
    Сум спиела 10 саати.Со апови,нормално.
    Ќе се успиев за на работа а од пладне сум:$
    Не сум со арните и јас,те ми се плаче те ми се кара...
    Не ми се оди ни на работа,а и дома вчера пукнав.Стапот од Малерозна за мене.

На kuc, Желба, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.