1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    ако не од слаткара од каде бе колега?:?:

На VladeMila, Petar80 и menelele им се допаѓа ова.
  2. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Има луѓе што прават дома, за слави и други свечености. Со.доста пригодни цени и солиден квалитет. ;)

На mareane, DVAANGELA, Abrakadabra и 2 други им се допаѓа ова.
  3. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ubav dobar vesel den! Ne mi se veruva ama sega si mislam sabajlevo pa jas zavisna stanuvam od temava(facepalm) nemoj slucajno na nekoj da mu tekne da ja brise, e tek togas kaj ke odam u tema.... neznam koja:D
    Nego ja citam @reinbow i ko ja da se citam. Na pocetok koga pocnavme da ziveeme so mm borba bese. Toj mrza doma se staveno namesteno , i kaj mene taka bese ama jas znam se da pravam. Posle vidov ne vidov se karame zosto odma ne e sredeno, i poleka i jas ko nego stanav. Koga ke mozeme ( citaj - sakame) togas da sredime.
    Ama rein neznam dali ti e prvo dete ke vidis mn e poinaku. I jas ne sum nekoja pedanterija ama veruvaj ne se postignuva.
    Inaku jas si sakam pomos ne odbivam ama nekako samo mama mi se nudi sveki slabo:(
    Zatoa sega pocesto im odam na rucek barem da ne gotvam.
    Nekako izmorena sum mi se spie mi se lezi ne mi se mrda:yawn:
    Aj da vi zevam malku. Leleee kolku se nerviram koga nekoj ke mi se javi na tel i mi zeva, auuuuuuuuuu mi ide da go zadavam preku slusalka:@
    Aj ubava rabotna nedela
    Kaj i da e i ja pocnuvam na rab:(

На toogood, Peco, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.443
    Допаѓања:
    45.824
    Морген женски .
    Денес станати сме од 5. Како ќе преживееме :( денес. Мм на семинар. Утре тек се враќа :(

Ќе изгураме некако.

За муабетот погоре . Јас од кога се омажив се сама си спремам . Мм помага додуша . Децава ги учам да помагаат. Малово само носи тањири во кујна . Фрла се во канта . Морам да проверувам . Помош од трети лица.несакам.
    Едино да почуваат ,поиграат деца... тоа може
    Сама си го знам редот. Несакаѓ некој да ми чачка по шкафови . Сама си знам кое кај ми стои во тој хаос.
    Божиќ ќе се слави кај нас . Тоа.значи 12 души ќе се собереме. Треба да се спрема. :D

Овде кога се собираме ,секој помага... некој средува кујна . Јас сигурно не сум таа :P
    Битно не останува се на домакините .па кога ќе си отидат гостите да не знае човек од кај да фати .:worried:

Сега одам да го допијам кафево . Мали не ми даваше раат додека не му пуштив мики маус цртан. Ама ај дозволено му е денес .

На Viktorijaaa5, toogood, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.871
    За дома и за помагањето.
    Јас долги години во првиот брак поминав пеколно.
    Ќе ми помогнеа, ама после на тил ми го вадеа тоа.Ќе дојде да го причува малото за да пеглам и средувам дома(читај да рмбам) и после една недела ќе кука како ја боли се од 3 часа што го причувала (а од тие 3 часа 2 часа спиело).
    Реков - нит сакам да ми доаѓа нит да ми помага.Сама можам.

Сега нема на што да се жалам.Еве повторно бебе имам и со песна се гледа бебето.Точно е дека има жути минути, ама нема никакви препирки.И садови мие, и пружа веш на балкон, и чисти и ѓубре фрла...и збор не рекол....или обратно - тој со малото јас по дома ,,орам,,.
    Резултатот на тоа е - навреме завршена работа дома, тој одморен, јас одморена и си имаме време за нас двајца.
    Дали мајка му така го воспитала, незнам.

На toogood, Val-Dim, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.085
    Лапетитче, шарлотче

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.800
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Вие во недела сите вредни домаќинки, јас во недела ништо не работам особено ако е мм дома гледам со него и децата да си го поминам времето, работата дома никогаш не завршува.:lol:
    Вчера бевме сите на гробишта па дома кај татко ми на ручек, 20 години задутре ќе и биде на мајка ми ама дека сред недела не можеме да се собереме вака во недела барем сите бевме на број, не ми се верува дека толку години поминаа, како вчера да и беше закопот.;(;(
    Од кога почина мајка ми ич не сакав во црква да одам, многу бев лута, не верував дека има Господ зошто ако има зошто би ја земал мајка ми а и тоа злобните женишта таму само ми викаа сега татко ти ќе ви донесе нова мајка:fubar: еднаш едната ја фатив за врат за да престане да јаде трици, вчера ја видов истата во црква и викам ете поминаа 20 години и татко ми уште не ни донесе нова мајка.
    Кога ќе ми текне сега колку беа злобни ми се иде да ги истепам сите до една, место како мајки да те утешат, некој убав збор да ти кажат тие се ситеа бре дека татко ми нова мајка ќе ни донел.:swear: A што муабет е тоа "нова мајка" мајка е една, жива, почината таа е, можел татко ми да се прежени ама не можел мене нова мајка да ми донесе, будали женишта.

Денес внук ми имаше Божиќен концерт во школо, пееше цела песна убав тој на тета, ни трема ни ништо а народ да не претерувам може имаше преку 500 луѓе, другиот дел од претставата слабо го гледавме дека висок и се позади го местат:lol:. Ни се погоди временцето, надвор во дворот се одржуваше, моиве деца за чудо седеа мирни долу на ќебенцето, не пробаа да се качат на бината да бидат заедно со бато.:rofl::rofl:

На темата обврски јас си земав примерен маж:lol: свекрва ми го научила се да работи само не сака машината да перење да ја полни, не знаел кое со што одело|( да не работи и он никогаш не би се нафатила на три деца. Тој ако дреме само со далечинското во раце јас цел ден само да работам ете ти како почнуваат сите расправии ќе почнеш да го презираш зошто ти е тешко од сите обврски и пропаѓа бракот.
    Мм и деца гледа и дома работи и се шета како манекен додека коси двор, јас си уживам кога е он дома.]:):wasntme:
    Децаво уште од мали ги учам да помагаат низ дома, имат своја корпа за прљави алишта и таму знаат да си ги однесат алиштата кога ќе се соблечат, кога ја празнам машината за садови си ги стават своите садови на место, играчките и тие некогаш ги сабираат на место, некогаш се уморни и не ги терам со сила, ситници ама со време да си знаат дека не може се од мене и татко им да чекаат.:)

Од утре ја почнувам сезоната за гледање на украсени куќи со децава, прво шетаме тука во близина после одиме подалеку и бараме најубава украсена куќа.:lol:

На Viktorijaaa5, Val-Dim, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.871
    Во црвената Канела прават и тоа многу ефтина промоција имаше.
    Сега незнам дали промоцијата е во тек, ама знам дека прават и посни торти и посни колачи.
    Тортите ми се пробани и да знаеш дека ПРОМАШАЈ НЕМА !

На mareane, galapce, Mrs.Bass и 3 други им се допаѓа ова.
  9. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    благодарам рефке:*

На Petar80 и referentka им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.386
    Допаѓања:
    206.357
    Добар ден од мене! :D
    Арни? Гледам се смрзнувате... е ладно е, ама зима иде, ене на 21 официјално.
    Јас викендов ве читкав, ама не пишав, на гости бевме :D уште да пишував, ептен ќе забегав...

Денес си имам грутка што ми тежи на душава... почнува борбата на моите блиски за нивното најмило, за живот и здравје... со Господ напред да биде, да ни се вратат здрави и живи. Кога ќе помислам на нив, сфаќам дека во животот ништо повредно и помило нема од здравјето, се друго ќе си дојде на место.

И мене неделава ме чека предизвик, се надевам дека успешно ќе го решиме, и ќе има добри резултати.

Не сум расположена многу, баш вака предновогодишно, ама тоа е. Во принцип сум многу позитивна личност, секогаш оптимист... ама деновиве тоа ми е некако тешко...

На toogood, Val-Dim, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  11. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Ај добар ден и од мене,ама мене не ми е добар-главава ке ми прсне,се мислам дали да пијам апче или да трпам,кој што прави ја само апчиња пијам,те за кичма,те за желудник,те за глава...:(

Од сабајле излезена наваму-натаму,по лекари по упути,дури сега се прибрав....
    Еве и ја да се надоврзам на муабетот-не сум нешто претерана педантерија,изгледа не ми влијае знакот(девица),чистам кога ми се чисти,правам нешто кога ми се прави,ручек си знам да правам и тоа најубави манџи:rofl:,ми одат и кифли и соленко,ама затоа за торти сум тапа-џонсон,во животов торта со фил не сум направила...освен оние простите,ја така си ги викам-сувите,посни торти,лесни за правење:P
    Ај кога веќе сите се жалите и фалите од мажите и ја да си кажам-овој мојов освен за пазарење и за шетање на деца,ништо друго не ми помага...и затоа викам кога ке стасам тогаш ке средам...

Уште не сум накитила,нити украсила,ама планирам овој викенд,таман и едно поголемо чистење ке сторам..
    Денес на мени компир манџа,па сега ве оставам да муабетите,ја да ја правам,ама ке ве ѕиркам од време на време...

Имајте убав ден работен и ја кај да е почнувам после Н.Година--ми завршува породилново..
    ;);)

На toogood, bittersweet, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.039
    Допаѓања:
    190.817
    Добар ден го осетвте ли земјотресот?Од кај мене беше се прибра дома печалбарот :P
    Е сега оди па престасај по дома алишта за перење еден тон и за сушење се чудам како а ограничена сум со време да спастрам до четврток
    Утре сум на пролепшавање нокти депилации флизурки
    @monik55 како помина снегче има?

На toogood, bittersweet, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Ќе излезам најголем мрчатор на форумов, ама отворање теми само колку да ги има, неинвентивни, без поттикнување интелектуална дискусија, веќе аман!!!
    Чекам нов наслов: Вашиот прдеж преку слики!
    Повелете да развиеме дискусија!
    Мислам, ноу комент. Ете затоа губам желба за пишување. Се најавувам, се трудам да излезам надвор од оваа тема, да не биде се тука сум пишувала и кога ќе налетам на еден куп новоотворени глупи теми, инстантно се одјавувам.

На 1209, ALISA0000, Eli23 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    На DVAANGELA и referentka им се допаѓа ова.
  15. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    И јас дојдов да се пожалам малку :D

Ќе си умрам од премореност, готово :( Ем си помагаме со сопругот околу малиот и работите околу домот, ем ништо незавршено дома, а цел ден не седнуваме, ем ненаспани и преморени :( И нормално како резултат на тоа има драстично паѓање на имунитет и огромна подложност на настинки, па така една обична болка во грло ми се влече цели 2 месеци, со температури и глупости. Не сакам да помислам допрва што не чека-генерално чистење на два стана во рок од неколку дена, пакување и распакување ствари, средување и редење, и сето тоа со фантастични двајца извршители-јас и сопругот-од кои еден мора постојано да биде со малиот, зашто е во фаза кога не сака веќе да лази, сака да оди, ама уште се плаши сам.
    Кажете чаре за подигнување имунитет, зимата допрва почнува, јас веќе пуштам душа :)

Не сум јас педантерија, сакам да е чисто, ама не мора да свети постојано. Во принцип ме нервира неред, ама е многу, ако го има, знам да се снајдам во него, и точно знам кое каде е во цел тој хаос :D Не сакам да кажам што моментално владее кај мене дома, срамота е (facepalm) Ама ќе се издржи уште малку, кај да е се гледа крајот, викендов конечно се селиме :makeup: па се надевам дека поинаку ќе се функционира таму.

На toogood, Eli23, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Пред малку ми јавија дека ми излегла пресудата за спор што се тужам со моја фирма...позитивен за мене, разбира се...(mooning)
    Ќе почекам некој ден си частењето, додека да стапи на сила, па ќе правам една журка...море и свадба ќе правам...
    :lol:
    Уффф...знаев дека годинава нема да биде тотално фијаско ... (poolparty)

На ALISA0000, Petar80, toogood и 20 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.871
    Ajde airlija...ubav zavrsetok ama uste poubav pocetok da imas vo 2016.
    A za pivtorno zenenje...cekaj malku..sea i nas treba da ne prasas..se privrzavme za aktuelnata ti zena:lol:..i od nas dozvola ti treba:P

На Petar80, VladeMila, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Хахаха...ако ве прашувам вас,нема да ме пуштите ни на улица да излезам..:whew:
    Ај не се женам,само ќе славам...:)
    Ама без жм, оти не ме подржуваше и ме тераше да се откажам уште пред три години...:envy:

На ALISA0000, Petar80, VladeMila и 6 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.871
    Izlagaj ama so usul.
    eve aj nie garantirame za tebe.
    Nemoj da ni go ocrnis obrazot,MAF ti e rabotava,poarno ne se javuvaj na forumov

На Petar80, VladeMila, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Одберрете и пратете еден преставник да ме надгледува...:P

На Petar80, VladeMila, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.