Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mareane

mareane Форумски идол

А бре денес ја нема @malerozna ,кај си девојче( и по еден стап за сите донеси)

2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

@Emy867 додека шетав видов една ко твојата цимерка со прегорен термостат, додека сите се растопуваат од жешкото она во кошула на долги и еден дебел џемпер одозгора :worried:

Од прашања кои ме мачат: Се смета ли за семејно насилство ако маж ти, те тренира за пингвин т.е пушта клима на 17? |((facepalm) Изгледа уште на млади години во башка соби ќе си спиеме :angel:

3. drugarka

drugarka Популарен член

Ако е семејно насилство, колку години ќе лежам за овие месец дена нон-стоп клима на 16. :D
    Лани кога се преселивме инсистирав да се стави плус клима во спална. Сега викам дека најдобрата одлука што сум ја донела.8)

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Утрооо
    Кој е за кафе :coffee::coffee::coffee:
    Ние уште од 6 станати и играме на балкон. Топло е сеуште, ама колку убаво мириса на липи... :inlove:
    Тегнам кафе дете е до мене. Вчера прв пат мочна во нокшир :dance:сам, без никаков притисок. Само не сака гаки да носи, сака да е гол :rofl:
    Немам идеја за ручек денес па ќе шпартам малце низ темиве да добијам некоја идеја.
    Вие арни?
    Се наспавте?

5. Shelea

Shelea Форумски идол

Добро утро. Ми мириса на море. Забегувам посабајле а?

Станав пред малку, они двајца спијат, мене срце ми се топи, ко зденка. Сонував како сум порачала сендвич со колбас на тост. И дрвојката од сендвичарата со смеење го стискаше, колбасов - не се стиска. Не бе, дефинитивно откачувам некад. Што глад што похота ќе беше у потсвест :D:D.
    Денес сме на турлитава кај моите и на детски роденден. Уште од сега ми иде да се спакувам за во Охрид, одеднаш стана 100 степени у Скопјево.
    А вчера беше мигновен дождот, од ведро небо бам бам. Освежи барем и заспавме на раат. Само што јас јадев наполитанки у кревет, а тоа не е добро.

Убав ден и пијте вода :rain:

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Еве ме,ме разбуди мачнина во желудникот ,главоболка и болка во нозете и зглобовите.Гарант сум урочена :D.Мм и син ми така фино си се опуштија,зашто ме капарисаа јас да возам.Некогаш е проклетство жена да знае да вози,мажите си земаат слобода во понашање.
    Испив кафе и пак прилегнав а денес треба нешто да се подработи.
    Друго пак проблеми на работа.Ова не ми мириса на арно,изгледа некој сака да ме малтретира и да си дадам отказ.Мизерија.
    Ете ако имате предвид некаде за работа кажете...
    Да дремнам уште малку нема да е лошо...

7. M&M

M&M Форумски идол

Море нека се смета одма го тужам :) и мене вака ми прави, колку и да мразам жешко не поднесувам вештачко ладно од клима посебно не под 24с.
    Ај добро утро, како се префрливме нагло од муабетот аман дождовиве на аман жепково, климава е убо боже.
    Кај нас спас од жешково освен планона е Охрид. Колку и да е топло под дрво сенка покрај езеро не се осеќа. Да не работев ќе си седев со децава 3м овде маж ќе си доаѓаше за викенди. Вие што сте поблиску на 40м до 1саат возење да си го користите до максимум. Ама што го мразам пустион пат ск-ох што е најнапорен пат на светот па со сила доаѓам, а кога ќе стасаме се препородувам.
    @WildMk гледаш дека излезени биле сите, покасно се размрдуваат на жешко :)
    Добро утро :)

8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Добро утро :sun:
    Да се придружам кон жалбите од жешково. Вчера 36 степени, а богами и денеска така ќе тера. :sweat:
    Се спие со сите балкони отворени и сите врати и прозори и пак ни најмало промаиче. :sweat: Сауна брате!!:| Како ќе се преживува летово... :doh:

И маж се врати од по риба вчера вечер празен. :D Ја па се радувам така кога се враќа, сега и оти свеки не е овде, треба да ги складираме кај нас, ем нема место ем смрдат. :wasntme: Па кога ми идеше зимото со лигњи, јас над леген повраќам, тој цел узбуџен ама види што сум фатил па види што сум фатил и вади лигња една толкава од кеса (facepalm) па тоа лигњите испуштаат црна течност, рибаше патос следни 2 часа. :envy: Битно меракот голем, свеки му ги зготви, полнети, ја не влегов во кујна 3 дена, мирисаше. :wasntme:
    Иначе сакам лигњи, паховани, нема разлика со ослиќ. Ама зимава беше специфична зима. :D

Вчера го јадев највкусниот клуб сендвич евр. Денеска се размишља каде пак да се бега од горештиниве. Фб веќе ме потсети сабајлечки дека лани ова време веќе сум пливала на големо, годинава златен туш ќе гушкам. ]:) :D

9. Cka

Cka Форумски идол

13173769-1761626097383936-3879081952698014554-n.jpg

Добро утро од Чешка.

10. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро !!!
    Ама жешко во комбинација со топол ветар ,убавко ќе биде денес...
    Ние спремни да пиеме кафе и да шетнеме ,секоја година задолжителна дружба со убави луѓе ...
    Ајде убав ден !!!

11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Уште во чизми оди и на долги...

Туку, дојдов сабајлечки со една многу битна вест:!::D
    https://truththeory.com/2019/05/09/...auty-expert-says-that-it-can-slow-down-aging/
    Не оти ние не знаевме веќе и не зборевме за ова, ама ај да си повториме за секој случај за антиоксидативно дејство на оваа магична телесна течност:tmi::rofl:

И кафе испиено, и овошје изедено и како на трње чекам да дојде време да излезам.

Како свежо ветерче да поддувнува овде, пријатно е засега:sun:.

12. mareane

mareane Форумски идол

Јас трета ноќ со несоница се мачев.И сабајле оди стани.Мм сам си го испил кафето и сега мене ме мрзи да станам од кревет да си направам.
    А денес треба куварица да бидам,цел ден на шпорет.Уф бе...

Видо невидов сама изгледа и овде ќе си го пијам.
    Ајде ,турам...
    Тук вас изгледа оној чехон од Цка ве ококори,па сега ни кафе ни ви се пие!

Last edited by a moderator: Jun 9, 2019
  13. M&M

M&M Форумски идол

@Yowannty ако не е тајна, во Грчка живеете? Сакам и јас :wasntme:

Milobebence, TeddyGrey, kuc and 9 others like this.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

:hai:

Буден уште од 9, а синоќа се силев дека нема да станам до 12. :drunk:
    Пијам нес грч ладно.
    Ролетни спуштени скроз.
    Денов без план. Уствари во план е легачење и јадење. :D

15. Majuska83

Majuska83 Истакнат член

@mareane јас ќе те дружам за кафе уште не сум пиена! 15600700506311469415784.jpg
    Направив од стари кифли пица погача, вклучив машина и сега може кафе на раат, па да се почне со домашни обврски.
    Синоќа изгледав до скоро 3 h Чернобил 4 епизоди и уште 1 останува ама не можев веќе, ама ме заинтригира дефинитивно.

16. friendy

friendy Форумски идол

Мене Чехов не ми се допаѓа.:shake:
    Ај добро утро.
    C3CBFD16-31D4-4F2A-844C-DE287A1E60E6.jpeg

Вчера ме фати полицаец како зборувам на телефон.
    - Добар ден.
    - Дал Бог добро.
    - Што правиме сега казна за зборување на телефон е 50 евра?
    Велам молчи, па и не ми кренаа на сета мака.:D
    Ќе се изедам оти направив грешка, секогаш внимавам на се, посебно кога сум со дете во возило. Море требаше да ме казни да си знам за цел живот. Му велам од толку години возење немам ниту еден казнен поен, ниту пак казна платено. Свесен човек. Вели убаво е кога сами се наградувате. Оди и за друг пат да знаеш.
    Малото ми вика абе мамо ти на сите им се лутиш кога зборуваат на тел кога возат. Тоа е во последно време животот во трчање ми минува.

Last edited: Jun 9, 2019
  17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

:hai:
    За почеток со лимонада ќе ве поздравам
    shutterstock_293401205-1024x683.jpg

Сечев лубеница посабалјечки ама ич не убава :doh:како овената некако :D па си направив тост :|

Денот никако да тргне треба да потурнам со работа ама некако не ми се мрда од кревет.
    Жешко пекол е иначе:sweat:

Цело време мислам на моите,од глава не ми излегуваат.Се е во ред нема причина ама ете ми фалат,од глава неможам да ги извадам.И јас како @Yowannty ако веднаш не кренат мобилен се препотувам и одма на лошо мислам :(

Ручек мусака можно е и раванија со лимон да направам ако избришам на време '100'квадрати прозори :rofl:

Имајте убава недела друштво :f:

18. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Здраво друштво
    И ние да поспиеме еднаш ко луѓе до 9:30. Треба да се запише овој рекорд...волку немам спиено одамна, некаде од студентски денови кога бев на распуст. Ранобудникот мој се успа за некое чудо.
    Што ќе се прави по вакво време и во двор не ми се испаѓа, врие. А дете си бара занимација. Да беше тука мм ќе фаневме на езеро или река под дебела сенка, ваќа ќе кмишиме дома. И базенот ни се дупна и таа активност ја немаме веќе...када ни останува.

И мене денешниов младич не ми се допаѓа, не е мој тип. Ама затоа вчерашниот бонбона.

19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Да на Крф. Ајде сега кога ќе се селиме, ќе имам румс за гости, доаѓајте. :) Овде никој по гости не оди, ептен ми фали некој врата да ми отвори дома. :)

@Viktorijaaa5 не знаеш што се си умислив. Знаев дека вчерата вечер беа во друг град, кај тетка ми на слава, си реков готово сообраќајка имале. :tmi: Брат ми дента од попладнето бил на работа, па спиел до пладне, а мајка ми си го оставила и забораила телефонот под перница. (facepalm) Абе вриев кога ми одговорија, плус ги слушам расположени двајцата, а ја вријам од нервоза. Ама ај.. нека се добри само, другото што да речам...

20. fana

fana Форумски идол

:o :inlove: aииииии преубаво. И јас сакаммм:$

Thread Status:
Not open for further replies.