Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.017
    Имам еден таков... јаде диња, уствари се тепа за да ја изеде цела сам... ама месо не јаде.
    Т.е. јаде, ама ако е "мачешко" или евентуално исчистена риба :D

Туна пробав да му дадам еднаш... се згрози.
    Салами никакви.
    Еднаш сестра ми чајна му даде, ја лижна и после крукчето го заобиколуваше од далеку :)

Му мјаука на фрижидерот... ама ништо "човечко" не јаде. Освен кисело млеко, лажица-две едино.

Само неговата храна си ја јаде, и сува и мокра. Е, сува не можам да му менувам оти не јаде ни една друга, а за мокрите можам секаква... сите ги сака :)

На Sexybaby86, Annath, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    178.632
    Мојов мачор не сака кафе. Од мирисот на кафе бега 10 метри подалеку. :rofl:

На Желба, Sexybaby86, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.838
    Допаѓања:
    214.897
    Кога веќе спомнавте мачорчиња мојов ми го разубавува денот.Само од рска ми јаде,се гали и преди,осеќам ке го разгалам:inlove:,а кучкава пак љубомори чешити сум.Дури немав животинче немав сега две,само да не ми ги спашкаат:worried:

На Желба, Sexybaby86, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.620
    Миалам на Алфа беше и скоро секоја вечер ја даваат,репризи се од српските.

На Annath, Milobebence, Cka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.017
    Јас ви ставив еднаш гифче од мојот и какаото... не пие, ама да проба мора :) И си го џишна јазикот.

Е чоколадо сака... ама не му давам.
    И смоки сака, и чипс :)

А кучето затоа... сув леб дај му, се пореметува од среќа. Како канта без дно е :x

Јас со двајцата сум строга и "режим" на исхрана имаат, оти така од жал, жал... кучето прасе ми стана, па вет после ме испокара, ако не сум го ставела на диета млад ќе сум го умрела :D

Ама моите уште да научат на кучево свашта да не му даваат. Се' жал им е, греота им е... пред некоја година, татко ми правел скара и кучево "жално" го гледало, па му дал "некое" ребренце... и секако, после пролив чистев на сите страни :puke: му реков следен пат пак жал да ти биде, ама и да чистиш :)

Сега скоро мајка ми ја праќаме по доручек, носи за мене симит, за нив бурек/пита, и гледам една четвртина вишак. И се чудам, не знам за кого е... кога тоа, неа жал и' било за кучето, во уста не' гледало :D па секако, тој во два залака го лапна бурекот, па виде дека е арно и сакаше се' останато да изеде :D

На Sexybaby86, kuc, fana и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    "Работна акција", тој формат се прекина пред неколку години. Тамара и маж и отворија своја фирма и пак почнаа со тој тип на емисии со повеќе луѓе, повеќе спонзори. Еве веќе седма сезона тераат и секоја сезона се на различен дел од Србија. Овие новиве се потажни. Живот. За некого маќеа, за некого мајка.

Пак ми се јаде. Не знам што ми е. :x

На Желба, Sexybaby86, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    178.632
    Труден си.

На Желба, Skorpija25, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    :o:o:o :rofl:
    Ne go lazi ma,greota (facepalm)|(
    Aj d.veceR :)

На Желба, Skorpija25, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.118
    Допаѓања:
    155.044
    Ми го зема зборот :D
    Ај добра ноќ :yawn:

На Желба, Sexybaby86, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Со близначиња. (hollest) :D

На Желба, Skorpija25, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.711
    Допаѓања:
    153.703
    Почнав да мразам недели..
    Еве сега седнувам..освен кратко за ручек...
    Ме боли се...ама умот најмногу...
    Од главата си патам јас...

Неубава вест ми го заокружи денот...не гледам Чернобил,живеам во него...во две недели 4млади животи згаснаа од една иста проклета болест...20-30години не се возраст за умирачка...ама мое село во гробница се претвора..

Си лапнав розово апче...ќе ме снема сега..

На Желба, Skorpija25, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.118
    Допаѓања:
    155.044
    Пред да заспијам да промрчам :)
    Што ли ќе се облече утре, уште не сум спремна за летна сезона на работа, не дека нешто се потресувам ама не ми се испеглани летните пантолони, уште имам получизмички во шкаф а балетанкоте не ми се извадени. Ме фати жешково неспремна :worried:
    И официјално почна сезона на разулавени дечишта што испуштаат неандрталски звуци и дремат по клупиве низ населба до ниедно време, а прозор не може да се затвори. Со еден збор почнува летен распуст:?:

Последна измена: 9 јуни 2019
    На Желба, Skorpija25, Sexybaby86 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Исто како што град Скопје го изненади снегот. :rofl:

На Желба, Skorpija25, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.522
    ^Јас сега тоа мрчев...блузони и кошули со кратки, чизми и папучи. Се е извадено (facepalm)
    Ужасен пмс, се ми смета, ми се јаде благо, ми се плаче, ми се кара се ми се праи :devil:
    Муж рече ако продужам вака со Џуки ќе спијам, ми кажав дека кучето го сакам поише од него :mm:

На Желба, Skorpija25, Sexybaby86 и 25 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.620
    Јас уште немам во нешто летно излезено.Се носам од кошулите со 3/4 и затворени чевли ко поличизми...
    И јас за утре појма немам што.
    Мене пред 2 недели ми заврши а сега ги имам сиптомите за пмс и тоа физички,како болка во градиве,баш како за добивање.Барем мм си остана на село ,еден помалку за кавга...

Е сликава сакав да ја споделам:колку реално,за жал...
    62108204_2360159064037736_254257485488062464_n.jpg

На Желба, Skorpija25, Viktorijaaa5 и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.730
    Луѓе, што е со комарците?!!!
    Ме полудеа!
    Од колена надолу нозеве ми се решето, крвишта си пуштив од чешање;( .
    Затворив прозор... Нека се потам, ама проклетиве досадии не се трпат.

На Желба, Sexybaby86, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.101
    Допаѓања:
    119.458
    Еднаш и јас последна да пишам.
    Од дежурство право на Саша Ковачевиќ на плоштад, интересно беше со многу пива испиени, да се разладиме де:D 8) уморна не сум, никогаш не сум.
    Од утре втора смена:^) ке поспијам малку до покасно8)

Ај гасам светло, лаку ноч:*

Едит:дежурството ХПЛ ми беше, лудница:wasntme:

На Peco, Желба, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.241
    Допаѓања:
    70.735
    ^Ja ke sum posledna

Pozdrav od nokjna smena, od zajdisonce do izgrejsonce :smoke:

На Peco, Желба, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.639
    Допаѓања:
    185.401
    Добро утро :)
    Да се слабееше со потење сега ќе се разбудев у пола. :D Како што се избањав вчера во 10 веќе не се исушив. :sweat: А од семејно насилство издвојувам - вентилатор кој уште дува. Ако маж мисли дека ова е пекол, нека почека само да се укочам, па ќе му покажам пекол. :@

Мачор ми е апсолутно размазен. Има играчки цела торба, маж само си нарачува нешто од интернет (facepalm) а тој највеќе сака да игра со чепкалки за уши. Страшно е токабл, што ни збори по цели денови само еден господ знае. Има лоша навика, сака водата да си ја истура. Живциве ми ги искина. Му сменив еден куп различни садови за вода и пак и пак поплави ми праи. Ми иде да го удавам во вирчињата. И последно пред недела дена маж го однесе на вет за ампула. Знам дека не е на арно сам што го пратив. Се врати со плус две различни специјални храни, да се мешале, по едвај 300 грама пакетче, 15 евра дал токмаков. Па ја толку квалитетно не се хранам. ]:) А не дека мачор јаде неквалитетно. Баш фин бренд се купува и за него. И сега, нормално, не ја јаде новава храна. Ја јаде, исклучиво ако му ја даваш од рака, а садот со храна нејќе ни да го помириса. И сега “бебево” така си го раниме. Маж го рани де, ама ми ја сфаќате поентата. И двајцата не вози како сака. ]:) :D

На Peco, Желба, Viktorijaaa5 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Продолжен викенд кај мене, славиме на кралицата роденден.|(
    Кафе, цигара во двор, дува ветер ама има и сонце па апсорбираме витамин Д.:lol:

@Alishan30 не те игнорирам, некогаш ќе прочитам порака на работа па ме викнале назад, некогаш дома па некое од деЦите ќе свикаат за нешто и после заборавам да одговорам, што да правам еден памет и за лето и за зимо.:rofl:
    Инаку ако се викаш како ураганот Андреа или што и да беше од пред недела, две тогаш исто се викаме, имењачки.:hug:

Не ми текнува што се муабетеле, знам дека сите се жалите од топлото, ако не го сакате пратете ми го мене, I :l::sun:..:rofl:

А да @WildMk ја интересираше што број чевли ( во мојот случај патики) носиме, за висината имам мала нога 37-37.5 најчесто купувам, на Матео веќе му се таман моите патики и си ги краде повремено.:l::lol:

Туку да си кажам дека вчера се живо сум отерала упм, трпи, трпи, е не се трпи више.:@
    Не викна брат ми вчера на ручек/скара дека и двајцата со мм денес слободни па може и да испијат некое пиво и ручавме што ручавме, пак сфаќања со тефтеров демек ај да видиме кој што и на кој должи, ја не одговарам, си седам надвор со децата, таа пак ајде сфаќееее не ме слушна ли ( со глас као некој заповедник:@) ја пак си палам цигара и не реагирам, таа ауууу сфаќееее да не треба на ушно да одиш, нели ме слушаш, пак со тоа гласот, ми пука филм пошто снашка не реагира и и викам на сфаќата не треба јас на ушно да одам туку ти кај некој доктор за осет да ти дадат треба да одиш, не си ми сметководител па отчет тебе да ти давам за МОИ пари кај сум потрошила за погребот на МОЈОТ татко, земи тоа тефтерот и shove it where the sun don’t shine.:@
    Тука веќе се умешува и снашка дека не мислела ништо лошо така што сум изреагирала, дека она си е научена така дома да си води евиденција ( има како дневник и запишува пр брат и и донел за роденден дезодоранс од 40 денари, она ќе му врати со нешто од 30 денари(facepalm)(facepalm)(facepalm)) ок и викам си води евиденција ДОМА ама ово не и е дома, 5 пати и е кажано да не ја интересира, таа пак упорна да знае, епа не може и ако веќе толку сака некој отчети да дава она нека ми даде мене пошто јас си платив 2000 евра трошкови што ги направија она и сестра ти, нешто не ја интересираа тогаш отчети а па ни тебе, ни ми е мајка, ни ми е сестра за да покрив над глава им давам и трошкови да им плаќам.
    - појаснување за делот со трошковите и покривот, стан имам во Скопје, татко ми ми го препиша, за брат ми има уште еден ама се издава под кирија, овој за нас кога одиме таму, последниот пат кога беа брат ми со снаата и децата оставија клучевите кај нејзините, за не дај боже, пукнала цевка од парно, водовод да има како да се влезе. Е арно ама мајка и и сестра и им било ладно во нивниот стан и си се преселија во мојот, ни да прашат ни ништо, ај нека ги да не стварам проблеми, станот додека бев таму тие скоро 11 месеци од корен го реновирав, овие двете свињарник го направија, парното е исклучено за да не плаќаме полна цена, плаќаме само за цевките и имав купено неколку панели, тие нон стоп си беа уклучени, месечни сметки за струја по 16-17.000, машината за перење гланц нова ја расипаа, ТВ пробувајќи да го откачат од ѕид го пукнаа екранот, за на крај после 6 месеци да ги видам на вајбер како си играат к*р ташак со на мајка ми стварите кои си беа спакувани и дигнати во шкафот. Тогаш ми се споија жиците и им реков сместа да го напуштат станот или ќе им викнам полиција, на комшивката и требаше една недела да го исчисти станот како говеда од пуста брезница да живееле во него, сметки имаше над 100.000 денари ( не знам како не им ја исклучиле струјата) и пак јас лошата.:@:@

Сега кога дојде не ни разговарав со сфаќата како да не постои, па снашката еве сега ќе ти дадам парите, не ми требаат сега, требаше нив да си прашаш дали платиле сметки тогаш за да не се срамиш пред золвата и мажот, требаше да реагираш кога сестра ти ми го заведуваше мажот за да ми го растури бракот така од ќеиф, требаше да реагираш кога ќе си одеа и им давав по $100 за по пат|( а она вика ајјј сфаќееее пуна си како брод дај уште некоја стотка(facepalm)а она на моите деца ниту една чоколада не им подала, требаше да реагираш кога бараа наследство(facepalm)а татко ми уште не изладен, сега можете да одете упм и онака за крај да си пукнете од мака татко ми ми остави мене дупло повеќе пари него на брат ми.... mic drop... peace out.:wasntme:

Ми пишала снашка дека ќе си оделе и дека татко и ќе ми ги врател парите|( и вратив дека нема потреба да си одат, парите па ич не ми требаат ама додека се тука не ги сакам во моја близина ни сега ни било кога во иднина.

Уште ми е пред очите сликата мајка и пробува да натегне блуза од мајка ми за и она да била од големото добро утро:xмајка ми ситна жена а оваа 100 кила и се кикоти како нетачна, да бев таму ќе ја задавев и ќе ја лежев затвор, може и јас пребурно реагирам ама што има да се подјебава со ствари од умрена жена што не ја ни познавала ни дали од големото или малото утро била, стока не воспитана.

Цел ферман сум напишала, во реален живот волку нема да зборам со некого за цела недела.:)

Последна измена: 10 јуни 2019
    На Val-Dim, ♡BuBaLe♡, ane.bella и 47 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.