Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Будни моиве од 7, сонцето го поздравувале. Јас до 8ипол бев кома.
    Рутина, ама наша. Спалната ни е море, прекривките мали бранови. Маж ми ја станал малата, ја преоблекол и и направил млеко. Ништо живо не сум чула, мртва уморна од вчерашните кујнски активности. Варев мевце за неа и го пакував во ќесички за наредниве два месеци да не му ја мислам. До 1 по полноќ, ама многу ме смирува бре готвење.
    Сега си спие, јас допивам кафе и веќе почнав да пакувам првични несесери, облека и купаќи. Нема да не' збере у еден куфер ама да се обидам :D
    Читам по темиве, летни манџи, сирења, домашен леб...
    Ќе ве утепам! Ми се јаде се' од тоа а немам ни леб ни домати дома. Ќе чекам да стане госпоѓицава и ќе јурнеме до продавница. Жими све ми се мака со пола кило леб у тоа зејтинчето од летната манџа.

Се мерев вчера кај комшиите, после ручек - надежни 93кг! Па добра сум. Се одржавам :lol:.
    Ич не ми се мисли за тоа каква ќе сум на плажа. Имам стрии на стомакот, вишок на бутките, цицките ми се колку 5месечно бебе заедно... И сето тоа сум јас. И ќе скокнам во езеро сосе сета своја горопадност.
    Трпејца, риба и малку спокој. Едвај чекам.

На Желба, WORRIED.BT, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.017
    Јас се напнав.
    Добро си издржала ти искрено.

Дебили.

На LejlaD, WildMk, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.732
    Колку може човек да е лаком, прост и без осет од нула до свААта на @bittersweet ?8-| Имаме нова мерна единица за идиотизам, јеј:rofl:

Шала на страна, жената и арно поминала после се што прочитав.
    А и снаава, кога си ја знаеш мајка ти, ќе си ја предупредиш да не се прави многу паметна во туѓа куќа, а не да викаш ОНА ТАКВА Е|(.
    И ако е таква што?
    Ај сите ќе ја трпат...

Јас моите редовно ги предупредувам за работи за кои сметам дека треба, ни мене да ме срамат, ни на другите да им прават непријатности. На крајот на денот, не им викам за лошо, за арно им викам.
    Јас можам да ги сакам најмногу на свет, ама некои работи си имаат граница и крај.

После синоќешната војна со комарчиштата до два и нешто, денеска резултатот е јас потоната во столица каде на сила држам очи отворени и се чудам како ќе го протуркам денот.
    А нели свиждање имам нели, нели:bug:.

На M&M, Желба, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.746
    Снаава македонка? Ам шо мислеше брат ти, сваќите македонски мислат на се. И јас се напнав искрено.

На duffi, M&M, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    107.597
    Нема кој не се напна на тоа што го прочитавме на постот од @bittersweet и за напнување ми се слоши искрено.
    Ај да речеш нешто еднаш два пати си погрешила ај ок ама ова ги поминува сите граници.
    Ми се слоши кога прочитав што правеле со стварите на покојната мајка.
    @bittersweet душо те гушкам многу.

На duffi, Желба, diskreten32 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.241
    Допаѓања:
    70.735
    @bittersweet ќе се согласам со Жапче дека и брат ти е виновен во случајот. Нек си ја потфати невестата под рака, а после таа на мајка ѝ да каже кај ѝ е местото

Малку спиев, ама не осеќам умор

Го гледав видеово, не знам шо да осеќам после ова

На duffi, Желба, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.746
    Јас имам роднини у ова Острелијава, срам ми е од теткиве кога ќе дојдат зетовиве австралијанци или наши кои таму се родени и искрено се повеќе австралијанци од наши. Една таква абе искина живци да ја намести внуката од сестра и на братот на зетот за внука од другата сестра. Напор жив. А теткава па баба на зетов, абе го умре чоекот, секој ден Ај Бени ќе ве носи со џипот! Па тоа нагласување на џипот што да ви кажам, џипот тој сиротиот им го купи од пекање дека немале на планината со што да одат, опелот бил стар, од 2011 е. Бени ќе плати, ние забораивме ташните, како бе секој пат забораваат ташните кога Бени е со нив. Братучеткава црвенееше, мислам дека им идеше да си одат после една недела. Па расфрлање со марки, боже боже, Најко патките облечи си ги мајка, оти со овие простите? До вчера за накит не ни помислуваа, ама Бени на сите им купи алки Пандора у знак сечање. Ова беше лани, годинава ја прашувам братучеткава, Навака...? Дадино навака ни под разно не ми текнува, бар за едно 10 години. Тетка се спремала ама и кажале дека се во процедура за посвојување дека не смеат да примаат гости оти у секој момент можело да им дојде инспекција, вика лажам дадино не е проблем да дојдат, ама не можам, тоа у Македонија што едно кафе е колку третина од овде, тука има да банкротираме од нив. Ама крива е снаата дефинитивно!

На duffi, M&M, Желба и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.347
    На duffi, Skorpija25, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.965
    Допаѓања:
    143.455
    Здраво,
    Понеделнички.... Мех:smirk:
    Многу работи имам, а и многу работи ми фалат. И на моменти преовладуваат тие што фалат оти ми прават дополнителни нервози и после мозокот ми е каша попара. Се нервирам што секој ден ме боли нешто, се плашам за здравјето мое и на бебево, се нервирам за финансии, ме иритираат луѓе кои се себични....Луѓе што се дел од иста фамилија со мене, а нејќат да ме прашаат како сум, како иде бременоста....

За сваќата на Битер, она што си е таква "шлакната" (извини на израз:)),ама прво ќерка и треба да не и допушта такво однесување оти и се меша во бракот, во односите со фамилијата.
    Мене мајка ми секогаш ми вика, кога доаѓаме кај тебе ние сме гости. Ги нервираат и моите некои работи од сватовите, ама мајка ми вика јас не сакам да се однесувам лошо, оти прво се срамам себе, а после и тебе те срамам и ќе ти направам проблеми со нив и со маж ти. Така да, ете не морам јас да им викам ништо.
    Ама госпоѓава сваќа:D оти сите и молчат и си зела за право. И добро што си и рекла се, оти она ќе продужела со понашањето.
    И ако ти си "богаташка" ќе си ги даваш парите на своите, а не на сваќата. И да, треба да и ги земеш парите што ти ги должи за да сфати кај и е местото.

Убав ден ви посакувам:coffee:

На duffi, M&M, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
  10. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав до сите :)
    @bittersweet браво за присебноста до сега и напорот се што правиш да не паднеш на нивно (под)ниво. Јас да сум на местото на сфаќата, би се срамела да се појавам, не па тефтер да влечам, после тоа со станот.
    Додуша не би се ни пикнала во туѓ стан, ама...
    Наапаноста од вчера ме држеше и сабајле па ржев непотребно по дома. После да најдам начин да бидам фина зашто не мора сите да ги трпат моите бубачки (делумно реални, делумно кај мене во глава)

На duffi, Желба, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    95.339
    Ден:)
    Слободен,врнежлив,створен за пеглање на трансферирани сезонски алишта со лаунџ музиче во позадина:rain::music:

@bittersweet баба ми би рекла за таквите “голо,та зло”.Ако нејзината дрскост нема граници,зошто твоето трпение би имало?!?
    Г-жата користи ситуација,т.е вашата приврзаност со брат ти,дека правите се за да си имате хармоничен однос.Срам да и е!

И немојте да поентирате дека Македонка па таква,сегде постојат такви мизерни души:!:

Ај,убав ден:hug:

На duffi, M&M, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.101
    Допаѓања:
    119.459
    @bittersweet значи од денот кога пиша за погребот на татко ти, добив лош впечаток за жената.
    Не е битно дали е македонка или не, треба да е човек. А таа има лош нарав што би рекле Србите, и алчноста и злобноста и е лоша особина. Не би ја укривила многу неа, повеќе ми се виновни другите кои и дозволуваат толку да се опушти со коментарите. А за другите случки со станот ноу комент, стварно неубаво:x
    Поздрав имењачке:D :hug:

Многу е жешкоо, е стварно многу е:@

На eta, duffi, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.486
    Допаѓања:
    120.189
    На duffi, Желба, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден.

Ау, се напнав од случките на @bittersweet и јас. Како бе постојат такви луѓе без тронка осет? :@ Значи јас би ја убила, арно си истрпела толку. Ај тефтерот што мерела кој колку потрошил, туку и со цел памет си се вселила во твој стан без да праша?! А со облеката на мајка ти е врвот. Аааа не, јас на клоци би ја избркала, откако ќе ми ги врати сите пари до денар. Ќерка и' треба да си ја прибере, ако си ја знае дека „она е таква“, тогаш треба да ја подучи и спреми како да се однесува. Не знам како на ќерката не и' e срам, јас во земја би пропаднала мајка ми вака да направи и би ја пресекла целата ситуација уште на првото вадење тефтер. Бог да чува.

@ivi1987 мило ми е што си ок. Кога ќе решиш да се вратиш, ние сме тука :hug:

Денес на работа хпл на најјако. Една недела ме немаше, работа ме дочека како два месеци да сум била отсутна. Ништо сами да не се земело да се сработи, аман :@ Најјак изговор им е, па чекавме одобрување од тебе. Ма иди носи се бре, дај преземи малку иницијатива, си ја знаеш работата и овласувањата што ги имаш :devil: Ама им одговара да се прават глупи, нешто што најмногу ме нервира!

Од позитива на денот, издвојувам кока кола во раните утрински часови, испиена на екс, и резервација за одмор :party: Конечно уплатив, го тргнав и тоа од глава, сега само да издржиме до септември :sweat:

И така. Ај да видам што треба да се сработи уште, ми чури главава од нервоза и од неспособни луѓе :@

На duffi, M&M, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  15. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    61.499
    @Sexybaby86 чим кока кола испи толку рано не се жали толку на неработењето, немаат мотивација луѓето...

Ај добар ви ден на сите... сонцево пече, ама затоа расположение на високо ниво..тера вакво време на плажа, море и коктел... ќе биде и тоа .. оваа година решив Last minute да одам, не закажувам, не резервирам ама ќе следам кој хотел како е на попуст ...

него @malerozna навистина ја нема??? не прочитав ништо деновиве од неа, или може одмара?

На duffi, Желба, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добар ден...
    Денеска слободен, не сум на работа...требаше и утре да не сум на работа, ама...
    Одам прегеска до работа да земам нешто и случајно се начекувам со шефот...
    - Абе, ти ја пуштив на мејл картата?
    - Која карта, го прашувам...
    - Авионската...за утре...
    Заборавил да ми каже дека одам на пат неколку дена ... (facepalm) (facepalm) (facepalm)
    А имав договорено еден куп обврски и дружења .... :(

На duffi, Peco, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.788
    Допаѓања:
    176.428
    Да идам место тебе на пат,сакаш ?

На Желба, mal.ecka, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    ако ми ја завршиш и работата, може...:P

На Желба, mal.ecka, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.522
    И мене земи ме, заедно ќе го мењаме.

На M&M, Желба, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.788
    Допаѓања:
    176.428
    Со Бошка мислам ќе се снајдеме некако |(

На M&M, Желба, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.