Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Добро утро:coffee:.

Сакам повеќе да му искажувам емоции на дечко ми. Не бев ваква. Сега уста не можам да отворам, на грло ми стои:(.

Вчера денот покрш не можеше да биде. Го заокружив со тоа што заспав со крпа на глава, среќа се разбудив некако, па дувнав со фенот. Иначе којзнае како ќе ми изгледаше косата сабајлево:^).

Ми се јаде:bug:.

2. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Добро утро..

Ме разбуди пријателка на телефон аман бре не можам ни да се наспиам. Кога и реков дека спиам таа рече ти па не спиј... Ццццц

:^)

zhap4e, WildMk, LejlaD and 5 others like this.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Добро утро женски :)

Сочувствувам со @Alishan30 :envy:
    Вчера и мене маж ми напраи лом во плакар. Исто знае поради една маица рокмос да напраи, а вчера бараше едни летни панталони што ги носи за на работа, па се живо растури, дур не станав ја и ги најдов и уште ми рече па нормално ти ќе ги најдеш, во секоја куќа жената наоѓала се што никој друг не можел. :@ А не дека тој не можеше, 5 пати му кажав кај да погледне, 5 пати ми рече таму нема шанси да биле, таму биле дуксери и џемпери. Се дур станав јас и тогаш магично се најдоа баш таму.
    Има маици, па не знам да ви кажам колку на број. Поише од ја чевли што имам. :D И има еден дел што се избледени и со дупчиња од преперување и не ме пушта да ги фрлам, а само годинава купи 10тина нови. И што вика @Sesil во тие 100 маици, секогаш ќе се фати за таа една што е изгужвана или со дупче. :@ И гајле нема. (facepalm)

За полуматура не ми се збори. Маичката воопшто не ми одговараше со тие панталони, и фризурата теткинска. (facepalm) За матура шиев фустанче, кое не излезе како што го замислував ама помина некако, ама го утнав бројчето на сандалите. Излезе дека требаше помали оти стапалото цело време ми лизгаше напред. Ама затоа за апсолвентска си бев скроз опуштена и ич не се замарав. Корсетче и сукња на висок струк, ептен кежуал и младалачки и сандали кои уште ги имам и носам и фриз и шминка од дома ништо посебно, и најубаво си поминав. :)

4. Cka

Cka Форумски идол

Маж ми па не дава алишта да му фаќам. Си има негов начин на редење на алиштата, и негов систем, може само понекогаш кога пеглам за мене и за дете, да рече ај запеглај ми и мене ова.

Откако ми најде маана како сум перела у машина, он само пушта, јас само за детето перам :) Нашите он.

Едаш седнав и му го наредив сите чорапи, 2 саати сум средувала за на крај са ми каже дека не чинат. Јас ги редев бели, црни, шарени. НЕ. Требало - за тренинг, за дома, за патики за надвор. Плус куси и високи распоред. А и тие за тренинг имале ред. Готовоооооо никогаш веќе, сам средуј си ги :)

Сакате денеска маж од јужни краишта или северни?

5. mareane

mareane Форумски идол

И јас кафе и фемина стандард.
    Мм нема шанси сам да се снајде во плакар.Ако ептен ен сум тука ја зема првата најтутканата и тера...И ако бара нештообсено пеглано во плакарот со чакачалки ако не е првото што ќе го пофати готово одма нерви го фаќаат.
    Се обидував да го научам,ама теле се учи не вол...
    Ај сега да го испиеме кафето па нека тргне денов.
    Макар да ја ќе мора големава да ја носам на лекар,кашла растура...нека оди сега на полагање па после мора да тркнеме да ја наслушаат.

6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@Cka исти маж да не имаме? :^) Мојов реди гаќи и чорапи по зимски и летни, за на патика, за на кондура, за на фудбал, за на господзнаешто. И гаќи има за на фудбал :tmi:

И срам несрам, ќе си кажам дека кај нас, мм е пицајзлата, и он е тој што ги средува плакарите (да, и мојот :bandit:). Не дава да му пипа никој, а јас сум од типот на вашите мажи што вадат маица од најдолу и се' што е над неа превртуваат :D па еднаш ми рече аман, не можам веќе да ти го гледам плакаров, и оттогаш он ги средува. Јас само менувам зимски/летни во сезона и тоа е тоа. Како ќе се вратам од работа, знам да ги оставам панталоните некогаш на стол зад врата, или сакото на трпезариска столица, а мм штом дојде и се соблече, се' е одма прибрано на место. Јас не можам така, прибирам два-три пати неделно, не секој ден :DОн само оди по дома и собира, еве пак ќе ги спомнам играчките на бебка што секоја вечер религиозно ги прибира во посебна кутија |( Уште да знаеше да готви, ќе беше совршен :rofl:

За полуматура носев тесни тексас ѕвонарки и кратка тексас јакничка (комплет беа), со обична маичка и сандали на топук, нормално :!: Личев на дете, освен шминката. Виолетова сенка имав :tmi: а косата ми беше собрана во пунџа.

За матура, сукња, маичка и сандали на штикла, едноставна бев. Косата пуштена и права, каква што ми е, а ме шминкаше снаа ми, едноставно и ненападно. Ги износев и сукњата, и маичката и сандалите отпосле.

Ај добро утро инаку :sun:

7. dunika

dunika Форумски идол

Ја си го научив мојот дур е теле:lol:
    Кај ми е сивата маица?
    -Колку што знаеш ти,толку и јас.

Еднаш,два пати и се научи да бара сам.Шо има да ми фучи ако не може са најде нешто.И јас си барам мои партали.Мајка ми се’ му подава на татко ми,па и веш му спрема дур се бања,ко син да и е,богдачува:^)
    Тоа се тие ретро љубовни завети:D

Ај добро утро:coffee:

Кој/а сака са се разлади,нека повели при мен на гости:rain:

8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

99,9% ти е совршен за тој 1% замижи :D

И мајка ми исто

SV1911, mareane, Mr. Right and 12 others like this.
  9. fana

fana Форумски идол

Урлам:rofl:
    Добро утро друштво:hug:
    Тегнам едно кафе со мајка на тераса.
    На матурата носев фустан долг темновиолетов и сандали сребрени. Сандалите ден денес ги носам иако има поминато 11 години од тогаш. Косата ми беше пуштена со локни. Тогаш - за тогаш си бев убава, сакам да кажам задоволна бев како изгледам, ама сега кога се гледам си се смеам:lol:
    За полуматура бев во пантолони (ѕвонарки оф корс) бели и една бела со розево маичка и розеви кломпи. Ама косата ми беше ужас:tmi: во тоа време немаше професионални преси за коса, имав една од фришоп повеќе кубеше него што ја исправуваше косата. Прво тетка ми ми нареди витлери да ми се извитка... Леле ко ја пуштив :tmi: ко џбун бев во главата. Не се бендисав воопшто. Па ајде да се испегламе со пресата. Тегни тегни ни права ни виткана на крај, катастрофа.
    Ајде да промуабетам со мајка, ќе се лути:hai:

10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

И мајка ми исто праеше. (facepalm) Татко ми ќе влегува во бања, мајка припрема веш. (facepalm)
    Комунизам и романтизам. :envy: :D
    Мене страшно ме нервираше таа негова навика, ама па мајка ми си беше крива што му одеше по ќеифот.

Маж не чека на мене да му подадам. Ама русвај праи кога сам ќе истегне маица, а не враќа исто како што било. Враќа и мисли дека е добро. Ама ја сум пицајзлата кај нас, ако не е се во линија, раВно е на лош распоред. :wasntme:

11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Ние никој не сме пицајзла дома...
    Ептен коа мора се средува...

Може детево ќе порасне, па ќе ни потсредува плакари...
    Има надеж...
    :D

12. Cka

Cka Форумски идол

Аууу истиот е :)

Исто со гаќи за спиење, за фармерки, за тренинг, за се се има посебно :)

Бидејќи не кажавте од каде маж, еве ви од Италија еден.

Ако има педерки тука, јавете се и женски да ви ставам :)

Skorpija25, SV1911, M&M and 24 others like this.
  13. fana

fana Форумски идол

Аууууууууф :$
    Многу убави мажи се овие од Италија:inlove: :$ бев на семинар во ноември во Рим се уверив во тоа:nod:

M&M, Alishan30, mareane and 15 others like this.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

И јас исто :)
    Ако не му дадам во раце ништо чудно у мои гашти да се натне :D

Вака така ,мојО најарен е :o
    Не ми растура плакари , не ми фаќа по полици , не ми бара дај ја оваа мајца,онаа кошула .
    Што му тутнам у раце тоа си носи :emo:

Тешко дежурство имал и уште невлезен дома пред 08 ч ми рече дека само домашно лепче ќе го вратело во живот .
    И нормално ,Буби засука ракавите.
    Само што го вадам од рерна , чуре :)
    received_748912048839183.jpeg
    Нека се најаде и ќе му постелам на креветчето у летнава кујна да спие . Топличко да му иде од шпоретот :sun:

Јас ќе се ладам под клима и сладолеТче ќе лижам.
    Боранијава на нерви ми оди што ја гледам , не пак да земам да сркам од неа :doh:

15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар и убав нека ви биде денот.Комунизам и романтизам и кај нас владее(facepalm).Што би рекла @Bubce38 и мојов во идеалните е,појма нема ништо дома кај стои.Пример од последно кога не бев дома Ск на операција,се му стокмив за недела дена,на закачалки алишта,зготвено,дури и благо во фриз.Е сега недај боже ако не се вратев нека бараше друга така нешто ко мене и Бубче:D.

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Ај добар ден на сите :hug:

Маж ми беше од тие што никогаш ништо не знаат каде стои.
    Ама се научи. Ќе побара нешто, не станував, туку ќе му објаснев во детали: Во плакарот, левата врата, трета полица каде што има блузи (пример). Години му требаа, ама научи. Сега знае и во моите алишта кај стои-шо стои.

Мене не ми смета како се облечени ни полуматурантите, ни матурантите, ни тоа што нарачуваат плех музика, ни тоа што играат по маси. Памтам колку јас сакав да 'пораснам', посебно пред матура... Ми се чинеше после 18 Господ за брада ќе го фатам |( Сигурна сум дека и ним им е слично.

@Cka јас сум педерка, ама последно, само мажи ми фаќат око.. жени поќе онака, ко луѓе за муабет, не ко луѓе за акција :lol:

Last edited: Jun 11, 2019
  17. Milobebence

Па јас уш се думам прво им удрив мерак на полјаците ама сеа у будва и на русите па не можам да се одлучам

M&M, Alishan30, Tajnaotrovna and 9 others like this.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Сите бе маче!
    Да не се осеќа некој запоставен :inlove:

:D

19. Milobebence

И тоа што викаш
    Предлогот едногласно усвоен :D

20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Матура.... на мојата во хотел едвај издржав 2 саати, свадба со 200 невести |( селска музика хпл.

Ама матурата што моите инсистираа да ми ја прават беше предобра, ама предобра. Многу убаво си поминав.

Слики не знам ни кај имам, откопав една :)

20190611_113116.jpg
    Во времето кога имав 60кг, згодница :makeup:

Носев црн фустан и до колена, како на преклоп малку, и црни штикли.
    И коса носев, надградба ми е ова :)

За полуматура ќе побарам екшуал слика, носев идентично на ова
    SmartSelect_20190611-113529_Google.jpg

само што мене корсетот ми беше црно со бело како карирано :) носев црни старки цел ден на крај другарките ме предомислија "селско" било па балетанки за вечерта облеков. Смотана. Сега во старки ќе се мажам :emo:

Едит: сега да можам да сменам нешто, на матура друго ланче би носела само :)

Thread Status:
Not open for further replies.