Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.017

Јас не бев на 10 год од матура.
    Едно што во Хрватска бев, ама и не ми се ни одеше искрено.
    Значи уште во групата кога ме аднаа, и кога почнаа уште таму да какаат за одредени личности од клас... сфатив дека мозокот уште им е таму заглавен.

На SV1911, WildMk, Alishan30 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.354
    Класот мој од средно беше најбесен во генерација :angel: ама си се држевме ептен едни со други, и сега е така, се гледаме повремено, не дека не, ама ова е прилика за сите на едно место да се видиме. Што знам, некако сплотени бевме, и ден денес повеќето меѓусебно комуницираме. Затоа и со ќеф одам, ама ова ќе биде цела генерација, не само нашиот клас.

На bittersweet, SV1911, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.525
    Нема да одам ни јас. И гледам од 12 сигурни шо беа, на 6 се стеснил списокот :angel: Ако! :tmi: Имав и желба, ме фаќаше еуфорија уште од пред некој месец дека оваа е јубилејна ама ми спласна.

@mareane кај твојата матурантка дозволено беше мобилни? Пола саат после почеток на полагање ми стигнаа сите прашања, шо знам да одговорам и задачите да ги решам |( Ја изигнорирав пораката, видов што ми стигнува и не кликнав да отворам. Ама не знам како може со мобилни да сликаат, да праќаат, да се консултираат. Нас се ни беше собрано на катедра, за секој шум бевме опоменувани. И утре некој од овие деца директор ќе ми биде :envy:

Инаку не е ептен за никаде мм, знае и да готви, учествува во добар дел од домашните обврски ама не е педантен. Ич не се замара. Може у висеќи во делот за филџани некои тањири да набута, па ој снајди се (facepalm)

На bittersweet, SV1911, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.468
    Допаѓања:
    144.058
    Лејдис енд џентлмен, добар ден.

Со маш и две деца по дома, кренав раце дека некогаш ќе биде раскренато. Маш барем готви, мислам, ЗНАЕ да готви, а понекогаш тоа и го прави :D

Второ интервју се ближи. Што би рекла @zhap4e ... just because...

Вие добри?

На bittersweet, Желба, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Здраво Друштво (highfive)
    Само јас ли бев на матура во панталони?!:o
    Ама ако пак бев убаво дотерана, црни панталони, црна малку провидна маичка со тегет прслук и мрежеста наметка и наместо штикли високи сандали на топук, коса имав кратка црвена и само со пена ја залижав и толку, абе ЉепопиЦа :emo:
    Не сакав фустан и штикли ради тоа што еднаш ќе ги облечев и толку а на аутфитов што го носев и после матура маста им ја извадов :nod:
    На полуматура црно плишано фустанче и коса катастрофа хахаха...

Маш и алишта хмм па и немам некои проблеми околу тоа, не многу одамна почнав јас да го перам, ко одев на работа и јас секој своите си ги переше сега пошто сум дома јас перам од сите, само му ги редам во негов плакар и од тука натаму негов проблем, ако ги растури растурени ќе му стојат,сам си зема не чека јас да му подадам, но "слеп" е за други работи на пример никогаш не може телефонот или дајлинското да ги најде, цел стан ќе го преврти наопаку и не ги најдува а уствари секогаш се до него :@
    Иначе Лав е, my King :inlove: Љољ :D

Пошто не пишувам редовно (ама ве читам :!:) ви се немам пофалено дека си идам за Мкд. со дечките и тоа сега на 22ри YESSS... од 2013 не сум дојдена и сум заборавила колку е стресно пакувањето и купување поклони, дури да се спакувам и тргнам мислам од стрес ќе ми побели косата :|
    Држете ми среќа за по пат со бебево, се плашам дека на пола пат без падобран ќе не фрлат од авион сите три :nod:

@Cka од мУживе само европејци се на мени денес или? ако не ај за мене еден тамнопут ако може ;)

Последна измена: 11 јуни 2019
    На bittersweet, SV1911, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.523
    Дојдов да кажам дека мразам средување облека. Купишта, а носиме/ам 5 партали цело време |( Од детено допрва...

Ми фалат вреќи за вакумирање а се си мислев одвеќе дека имам:mm:
    Домаќинлук :doh:

Ако се мажам по втор пат маж лав ќе барам:party:

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 28 други им се допаѓа ова.
  7. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Живеам во хаос, се навикнав :D:D. Не дека не средувам, ама играчки има насекаде (и во ходник), а алишта за диплење во еден скриен кутак во спална за да не ни го зафаќа брачниот кревет.

Дупли лав сум и нормално, се себеобожавам до степен да не можам да се себеподнесам - тоа е таа комбинација у животов:D.
    Денов е развлечен накај убаво. Вклучена машина, направена летна манџа, конечно. Ја чекам сестра ми да дојде на кафе и пишувам говор. Ме поканија на семинар во Полска во јули и кога ми стигна меилот бев - ??????!!!!!!

Се соочив со својата 10 месечна интелектуална апстиненција и ме фати трема. И после си реков - ма дај, можеш ти тоа!
    Пуштајте ми среќа да бидам добра говорничка таму. Се возбудвам:D.

Утре сум кај другарка на промоција. И купив чорапи. На сите драги луѓе им подарувам чорапи. Се спакував за Охрид. Утепав 3 комарци синоќа, џабе. Го искасале бутчето нејзино. Ја гледам сега како спие и не верувам во невозможно.

На Skorpija25, Желба, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.838
    Допаѓања:
    214.915
    Немој Бошке,во секое правило исклучок има.Еден лав имаме ама ич како опишаниве не е,жива спротивност,нит нешто од домашни работи го занима:*

На Skorpija25, mal.ecka, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Она подавање облека на маШ, па сабајле испраќање на работа и сè друго по ред ми е бедно. Ама како што кажа Сесил мајките се криви, а после нив жените.
    Гаќи за онака и за тренинзи немам. :D Додуша повеќето ми се од ист материјал само различна боја. Нарачав гаќи, ама слип. Да видам со нив како ќе ми е иако такви избегнувам да носам. Посескси се осеќам у боксерка. :emo: :D А фиоката со долен веш ми е ко да паднала бомба. Чекам да ми стигнат новиве гаќи па да ја прередам и да фрлам некои што не ги носам воопшто. :nod:

Да се пријавам и јас во оние кои не биле на апсолвентска. :hai:
    Сладоледот божем од Фриком, ама ич не е убав. Ни вкус ни ништо. Златен Кам. :mm:

На SV1911, kuc, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.673
    Допаѓања:
    107.604
    Мене па убаво ми е да го испраќам на работа незнам з'ш али сакам.
    Сеа он мене ме испраќа дома е слатко ми е незнам.
    За подавање поубаво ми е да му дадам подадам отколку кога прави лом ама мојто маже прво ршум ќе направи после ќе праша што е каде е леле недај боже да му текне нешто у кујна да прави мислиш у хирошима се наоѓаш па поарно ми е сама да спремам макар и сњндвич па да гнетеме и се правиме заедно ко прасенциња сма да ми биде на око на радар инаку опасност е :lol:
    Абе @referentka ми ја нема или мене така ми се чини.

На Skorpija25, Желба, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.838
    Допаѓања:
    214.915
    @referentka на одмор замина,така некако ја разбрав последно кога читав-нека ужива само:*

На Желба, referentka, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.789
    Допаѓања:
    176.433
    Шо зорт да се напише - бедно било подавање облека на маШ и испраќање на работа со сите салтанати ?
    Не ја гледам бедноста во ништо од тоа .
    Колку лош збор .
    Беден/а си !

Ручнав едно тосЧе , со помфрит, со кечУп и мајонез , со све :o
    И кока кола се напив . Малку .
    Е не сум ждригнала .
    Треба уште една чаша ,нели :drunk:

На Skorpija25, Желба, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.017
    Јас сВе 19 годишен те мислам, тој на апсолвентска не отишол :D
    Ама во мојава глава 19 имаш откако те прочитав прв пат, никако да пораснеш :D

На SV1911, Viktorijaaa5, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  14. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Пишав дека не му подавам алишта сам си зема, за испраќање не го испраќам но сакам да станам пред него и кафе да му направам.

На bittersweet, SV1911, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Едно кафе само се напив и вчера и денеска и се осеќам како сто да имам испиено. Такихардија на најјако. :)

Оло сењорас и сењорес:))) Ми иде да ги размрдам местата на р и њ.
    Имам мислам раскажано за матурата. Ќе почекам пар години и потоа па ќе прераскажам. Форумов еден ден ќе ми е мерка за тоа колку ми напредува сенилноста. Модата у наше време и некои стварчиња ко фармерки, патики, кондури, сандали...шо ги гледам, има некои сличности. Можда и се филмам. Јас на 19 и у 20 и јас сега на 36... Бирам јас порано. На мало прсте не можам да и се фатам на таа жаба. Од друга страна па, по се свигам сега ко карактер, резонирање, опуштеност и такви ствари, од јас порано.
    Брат ќе го носев на пица и сеа коа го прашав ќе идеме. ..цел беше, а тебе ти се иде? Оти мене сеедно..и коа реков океј не идеме, ете ти го..му се идело уствари на пицичка :) фамилијава сака да ја молиш. И коа викаат нејќат, сакаат. Ах бе.
    Друго ништо битно не се дешава. Па смислувам план за да одморам следна недела и мислам редно е да го остварам. И т'ј. :bug:

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.017
    За подавање... шознам.
    Ако сум дома, зошто да не.
    Ама специјално да се растревожам... не.

Ни облека му спремам, ни го дотерувам.
    Сам може, не ми е дете.

Ви кажав дека ме нервира што на сред соба знае да остави облека.
    Јас не ја подигам. Нема шанса. Ќе му досмета и ќе ја подигне.

Ич нејќам такво понашање, некој наоколу да остава, не мора облека, нека се и тањири, не е важно, а некој друг да средува по него.

Кај нас татко ми пред сите станува, прави кафиња, сендвичи. Ама татко ми е дома, пензионер е. И еден куп обврски му оставаме.

Ама не е ок двајџата да работат, а едниот само да се ангажира за домашните обврски.

На Skorpija25, bittersweet, SV1911 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    Моите се испраќаат по скоро 30год брак. Нема подавање облека ама редовно пред работа пијат кафе и тргнуваат на своја страна.
    Ако мајка ми е втора станува и да нема обврски. А татко ми редовно ја зема од работа кога е поручек. А на 5мин и е пеш.
    Ништо бедно нема. Љубов и почит е.
    Ако се немаат видено оти мајка работи и во смени пијат кафе кај неа на работа.

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 29 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    Добар ден убави луѓе ...
    Заврши мојата голгота на работа.Не пропуштив ни милиметар.Ова како да се работи за некоја канцелариска работа а не за работа во рудник.Но ,добро.
    Не се исполни желбата на шефот,бидна по мое ,со едно мало отстапување,кое според мене можеше да се добие и без нервози и натегања.
    Да,се нервирав,да,плачев од неизвесност и еве ме сега.
    Живот иде даље,а јас пуштив cv-ја,потфатив некои луѓе,за друга работа.Една ја одбив,зашто плата е многу мала,а работа исто физичка.Па да видиме што ќе донесе времето.А може и ништо да не донесе.
    Лав сум и јас,ние сме ти џа или бу.
    Или се под конец или креативен неред,така би го нарекла.
    Од другата недела мајстори по куќава,ќе биде лудо .Ама мора да се подновам,не сакам пари само за партали да фрлам,нели кога веќе не можам да купам стан или куќа.
    Кога сме кај куќа @LiliBoz ,аирлија нека ви е.Да си ја скроите по свој терк и да ви е полна со љубов и деца.
    А ние од ќошево да се организираме да ти дојдеме на вселување.
    @CameliaMiller права мачкетина си била.
    Полуматура јас не сум ни славела а за матура ,панталони и струкирано штосно кошулче од Први Мај Пирот и чевли на штикла од Чик Куманово.:D
    Слика њама, има само групна...
    @Cka Италијанецот најдобар до сега,па тоа брадичето,мх...
    :clap::lol:

И толку,да дремнам малку вечерва имам закажано прошетка со другарка ми ,на градскиот кеј.
    :f:

На Skorpija25, bittersweet, SV1911 и 27 други им се допаѓа ова.
  19. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Има многу бедни работи во животот, ама да му спремиш облека на брачниот партнер не е една од нив.
    И да го испратиш.
    Зошто животот е краток. Некои луѓе не се враќаат од работа дома.
    На моја другарка татко и доживеа срцев удар на работа и почина на лице место, а на една познаничка маж и почина во сообраќајна незгода кога патувал од работа накај дома.
    Треба да се ценат тие мали работи во животот, како прегратка и насмевка за чао.

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    279.630
    @Sesil да дозволено било.Јавна тајна е дека со години така се полага матура на државно ниво.Групи прават ,некој (најчеатонсамите професори)решава овие само препишуваат а тестаторите изиграваат чувари само незнам од кого чуваат:x:emo:
    Ама општ хаос е цело образование ,затоа сме до овој степен.
    Од сите прослави најубаво сум си поминала на апсолвентска,па и втора ден имавме како на ручек која продолжи и во ноќните часови.Убава генерација бевме последната година многу се дружевме.Пред 5 години се собравме на еден вид генерациска и сега пак имаме средба за 20 години и многу се радувам.
    Се приметува ген.јаз кога збориме за маживе во смисла на подавање испраќање...Ние повозрасниве така сме научени така тераме.Иако и кај нас има напредок.Многу работи што не ги правеше мм сега ги прави.Еве 3 ден е сам со татко му се дружат.Мило ми е што помладиве се поинакви,похрабри,посамостојни им се маживе...

Последна измена: 11 јуни 2019
    На Skorpija25, bittersweet, Желба и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.