Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.838
    Допаѓања:
    214.918
    Ke ве дочитам после,ама морав да зинам.Покрај @Bubce38 еве и јас сум иста,слуга де,ако така се мисли.И на крај добро,мене не ми смета,сето тоа го правам за оние кои си ги сакам.И не се осеќам понижено,напротив за моите го правам.Како во секој брак имало и гртење,и пекол кој сме поминале но сме издржале.И не не мислам дека сме сеуште заедно оти има слуѓинка,има нешто повеќе покрај се;)

На Желба, simonka93, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.119
    Допаѓања:
    155.049
    Оооо јубилејка :party:
    @M&M сама си се тагнав :D
    Еј не го распнувајте детето, знаеме некогаш дека знае несоодветен збор да употреби ама сум сигурна дека не мисли ништо лошо и лично и нема потреба одма војна да се прогласува и да се пронаѓа секој во нешто.
    Ооо ние и двајвата сме далеку од педантни, што од немање време што од неорганизација, од оставање алишта до нераскренување после јадење, па се средува на купче колку се може. Ме нервира мене моментот што пред очи му е тоа што го бара ама не го гледа мада некогаш знам дека намерно ми прави така за да ме рчка, ингересно му е изглефа кога ќе почнам да шиштам од уши.
    Најчудно раскинување, хммм не знам. Може на првиот таканаречен дечко во 8мо или 7мо одд, кога мислев дека морам да му се јавам да му кажам дека сакам да раскинеме а сигурно он не ни сметал дека сме во врска, 2-3 пати излеговме само :D, ама дете така мислев дека е редот, којзнае колку ми се изнасмеал :D

На bittersweet, simonka93, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ама ти изглеа не сфати за што се зборува.

На CameliaMiller, fana, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.673
    Допаѓања:
    107.604
    :D :D :D чекај чекај сеа да видиш која иронија со мм кола немаме се возиме со бус ама битно ми ја отвораат вратата и на влез и на излес :rofl: :rofl: :rofl:
    Добро само мм тогашен дечко го помина успешно тестот ми ја отвори вратат од кафиќот 8-|
    Инаку да рекорд ми беше фати пушти за 1 час.
    На мајка ми и кога и кажував беше вака
    Мамо фатив дечко
    И знаеш што!
    Што?
    И му раскинав :D
    Кога би черко моја
    Децки работи

На Желба, simonka93, EuHenIa и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Дечки, ај доста е. Не се разбравте меѓу себе, никој не мислеше ништо лошо. Јас го разбрав убаво @Mr. Right што сака да каже, ама многумина ете не го сфатија. Не е ни битно, ништо не беше кажано со намера да се навреди некој. Чил :smoke:

Од најчудно раскинување, немам што да споделам. Еден дечко имав пред мм, и му раскинав зошто имав 16 години и си мислев дека сум премала за врска, и му реков дека не сакам да се врзувам. Тоа е тоа. Тапа сум, знам :D

Јадам сладолед и ќе гледам серија. Мм го испратив на фудбал (сосе специјалните гаќи за таа намена, офкорс :x)

:rofl:

На SV1911, bittersweet, simonka93 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.789
    Допаѓања:
    176.435
    Чекај да си подобјаснам уште малку и ветувам нема да ве гњавам . Не дека се најдов нешто навредена во на Господин десен постот ,ама апла беше за мене .
    Зборот ми беше дека ич не сакам некој да ме нарекува бедна .
    Па јас сум далеку од бедна .
    Мистерче , ти забораваш дека јас и мм се зедовме без малку во шестата деценија од неговиот живот . Пред мене не е имал друга жена , т.е сопруга или девојка со која живеел заедно ( не сум му прва женска , нем и овде погрешно нешто да сфатиш :D)
    Зарем ти побогу мислиш дека мм пред мене да ме запознае мене одел неиспран, непеглан? Гладен бил сите години ? Мајка му е болна залегната 10 + год. Ние сме заедно околу 4 .
    Дали си плаќал жена да им чисти,готви и да им пере /пегла не битно . Важно гнасни и гладни не биле .
    Мене ми е многу криво ако ти не си почувствувал никаква поддршка и љубав од твоите родители па со тоа не осеќаш никаква 'должност' према нив . Мм осеќа . И нормално е тоа што сака да имаат најубава старост .
    Автоматски и јас осеќам . Затоа им угодувам . Ги тинтрам како мали деца . Мене ме радува тоа .
    Не го пишувам ова за да се правдам. Па побогу, нема потреба. Јас навистина си се сметам себе си за центар на универзумот на мм. И тој е за мене тоа .
    И стварно ти посакувам еден ден да почувствуваш искрена љубов , да си створиш топол дом , да осетиш што значи љубов разбирање и почит .

Ако ти кажам што ми е бедно кај тебе ќе се почувствуваш ептен лошо . Затоа ќе премолчам .
    Животот ме научи да бидам скромна , да знам да ценам ситни работи , да почитувам.

Па јас ќе умрам на лице место доколку долу пржам риба , печам месо , варам грав и да земам јас да јадам а тие да се сладат од мирисот и да знам дека јадат паштета

Раскинување класично немам .
    Еден ми почина ,друг го оставив преку ноќ за сегашниот . Толку .
    Не сум била јас баш љубовџика .:)

Последна измена: 11 јуни 2019
    На Viktorijaaa5, SV1911, Желба и 29 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.310
    Ај добро вечер :hug:

Познавам многу мажи на кои се' им се става под нос, иако и жената оди на работа, исто како и тој.
    Посебна аверзија чувствувам кон мажи кои не си ги гледаат своите деца. Кои не успале дете никогаш, не сменале пелена никогаш, не избањале дете никогаш, не нахраниле дете никогаш.
    И сега, на ова, уште да трчаш и по него и да му даваш да јади, да пие, да моча, да сери.

На некој можеби им е ок таков однос, ама мене не ми е.
    На крајот, секој си мисли со своја глава.

'Најглупаво' раскинување, со првиот дечко на 15 години.
    Му се 'скарав' по една недела, оти мислев дека така треба: Се фаќате, одите, и после му раскинуваш.- многу логично :drunk:
    :D

На SV1911, bittersweet, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Се бањав и ја испуштив 400ката. |(

Ја вака ко на среде со возраста, можам да констатирам дека разликата у години меѓу грото од вас и Десни е преголема и затоа не се разбравте. Не сте на иста бранова должина, до тоа е.
    Јас сум во некои си средни години, имам брат нешто помлад од Десни и родители нешто постари од вас и ми е лесно да ве разберам сите.
    Ама, едно огромно ама, го делам мислењето со Десни. Никад нема да ми биде јасно зошто би му спремала алишта на мм, не живееме у палата. Од купатило у спална влагаш, отвораш плакар (и плакарот ни е еден) и земаш алишта. Ете толку е едноставно.

А да не заборавам, постот на Ариел е најискрениот од сите на темава.

На SV1911, bittersweet, Желба и 16 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.838
    Допаѓања:
    214.918
    Една врска платонска раскинав за друг,исто врска со држење за рака,деца бе|(:D.Една врска ако воопшто од денешна гледна точка се врски,раскинав оти другарка патем негова братучеда ми кажа дека е заљубен во друга.Патем отпосле се покажа за не точно кажано,намерно или не појма немам.После се појави мојов и тоа е.За тогашно време можеби бев љубовџика што не би рекла баш:D:tmi:

На SV1911, Желба, do-re-mi и 16 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.582
    Допаѓања:
    175.156
    (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm) абе урочени да не сте денес нешто?
    Кревам 2 прста и ја ,у слугите бев ,сега сум пензионирана слугинка:| ...иам пишувано низ темите поодамна ,чисто онака за да си остане у ,,мемоарите" де,не дека ми пречело.
    И стварно е убаво чувство ко му угодуваш некому :) ...беше де...

За темата... неам што да пишам ,25г.со него ,после него- ситна боранија ...не се ни брои тоа (facepalm)... и тоа ...

На SV1911, Желба, do-re-mi и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Да беше за тебе ќе те тагнев. Ти самата се пронајде во постот, а зборев општо. За љубов од родители имам Бубче, не ме прибрале од улица. И не знам зошто родителите на споругот ги спомна? Повторувам, зборевме за делба на обврските во домот. И не знам точно колку години имаш ниту ти ниту сопругот, а и пак не беше тоа муабетот. :)

На SV1911, bittersweet, Желба и 17 други им се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    @Mr. Right
    Јас те сватив,верувам не беше за Бубче напишано.
    Ни поддавам,ни давам,ни тој мене.
    Дома сум,ама по цел ден трчаање по бебе,тој бар сам знае и може да се снајди.
    Кај едвај стигам со бебе,јадење,алишта,машини,садови,бар тоа што можи нека помогни....
    Останувам неискажана снемав батерија..
    Добра ноќ!

На SV1911, bittersweet, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.789
    Допаѓања:
    176.435
    Па читајќи те што имаш пишувано за бесни деца ,за пензионерите , за тоа дека искрена љубов не постоела , за мајките со деца .....
    Таков заклучок добив .

Зборот бедна ме испровоцира да раскажувам во детали .
    И нормално дека ќе се пронајдам .
    Сигурно Лилибоз нема да се пронајде во твојот пост . Рмба од јутра до сутра , не сум ја прочитала таа да му подава алишта и да го испраќа секој ден маж и на работа ,со сите салтанати .

На Желба, Milobebence, EuHenIa и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    За љубов - убаво е додека трае.
    За пензионери (скопски) и деца немирни нормално дека ќе мрчам/мрчиме.
    А Лилибоз уште не ми е јасно зошто ме цитираше ама ај. :)

На mal.ecka, Milobebence, EuHenIa и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.789
    Допаѓања:
    176.435
    Аиииии слугинка бе :rofl::rofl::rofl:

И никој од вас кои ме знаете да не ми укажете дека редно време е да ставам крај на слугувањето .
    И вие сте ми биле другачки .

Лута сум ви :emo:

Ми врти машината у Фламинго .
    Бонус имам од 280 слободни вртења . Маш е убеден дека без 400 евра не си одам :inlove::inlove:
    А ставив само 5 евра .
    Што среќа беше ова годинава .
    Пупу

На Viktorijaaa5, Желба, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.310
    Абе има право секој да си мисли, она што си мисли.
    Нема една 'реалност'.
    Секој од нас различно ги перцепира работите, во зависност од поминатите искуства, личниот карактер, преференциите, желбите и потребите...

Нема сега да се расправаме за начинот на кој размислуваме.

Исто ко што моите муабети за секс, на некои им се одвратни, а мене ми се сосема нормални.

Не мора да се докажваме кој е 'поарен'.
    Секој ќе си го 'заеби' животот, на свој начин.

На SV1911, Желба, wannaBeMomma и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Не е сефте некој да се потпали демек постот бил 'зборам ти керко, слушни ме снао', а реалноста е дека мислењето важи за сите. Што знам пак јас, ама ако се пронајдеш можеби си ја имаш мувата на капата...?

Само гласно размислувам.

Еве пример ја никад нема да разберам како луѓе се решаваат да одат на одмор 2 недели у селце у Грчка, да понесат тон јадење, патлиџани- пиперки- краставици, па дури и леб и да не мрднат од една плажа. Со истите пари можеш 7-9 дена да шеташ ама квалитетно. Не да јадеш по таверни секој ден, ама да се бањаш у саглам море. Можеби некои од вас вакви одмори тераат ама мене ми е тешко да разберам. Ова е муабетот на Десни за друга тема.

На wannaBeMomma, mal.ecka, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.582
    Допаѓања:
    175.156
    Дај жити се сврти го муабетот на друга страна за ,,онакви" слуги и господари ^_^ ...
    :bandit:

На Milobebence, EuHenIa, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.535
    Допаѓања:
    91.586
    поздрав од Барселона :).
    IMG-9b91a88b48e9474506d4fd9c0233ce22-V.jpg

Прикачени фајлови:

На SV1911, Желба, Tajnaotrovna и 24 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.310
    Леле!! Најубо да си поминиш!
    Изгорев за да одам во Барцелона!
    Значи изгорев!

То ретко кој го разбира вистински.
    Педесет нијанси булшит, не е ич референца :D

На SV1911, Sexybaby86, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.