Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.791
    Допаѓања:
    176.439
    Спремни се:cash::cash:
    Те нели сношти ме посака.
    Поарно за патарини да ги дадам, одколку за месишта у Мрзенци:)
    Ама преку Јаница би одела. Од таа страна ни на пола не се патарините до Патра.

На Желба, boomsleng, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Утро.
    Испазарувано месо зеленчук овошје, денес за ручек кокоња пире печурки и салата. Утре ребра задутре плешка. 3 дена нема да мислам што да готвам.
    Вие арни

На Желба, Peco, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.018
    Ја би некое остроФче, на @Yowannty тоа го немам видено од блискиве :)

На kuc, Sesil, Alishan30 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.838
    Допаѓања:
    214.918
    Добар ден и од мене.Конци извадени на детево,сега пак една недела да се чека па да одиме на друг др за забиве да се види,дали ќе останат или не:worried:.Кафе да одам да смучкам ама онака јако да ме звекни и така сум звекната...

На SV1911, Желба, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добар ден и од мене. Се спастрив и јас конечно, додека не ми е дома детево големо, инаку шанса нема со неа да се направи било што.
    Од домашни обврски, јас правам се, мм е од тие на кои треба се на рака да му се даде, и по него да се раскрене. И ме нервира, некогаш од такт ме вади, ко ќе го фрли на земја во ВЦ пешкирот за бришење што само што сум го закачила. Ама пак од друга страна не е мрчатор, не ме замара дали е чистено, готвено, да е до него он би секој ден хамбургер од 7ца, три оброка дневно. Дома може да лазат змии нема да каже, леле што е нечисто. Купува алишта што не се пеглаат, така што со тоа не се замарам. Пеглам само детски ствари. Некад се осеќам ко слугинка, некад ко робинка, ама па некад и ко кралица. Битно е да се најде цаката на човекот и после е многу лесно да го направиш среќен.
    Ко ќе ми текне дека на одмор сум дури во септември, ми се лоши, ама ќе пробам да спојам некој ден во август да тркнеме до Варна. Љубов ми е Варна :)
    Денеска сум љубовна, на ќерче и викам ај враќај се немам со кого да се гушкам навечер. А она мртва ладна ми враќа: па тоа бебето за што го раѓаше. Цела недела се јавува сабајле да и се смее дека Неда оди во градинка а она е на "одмор". Лошка :inlove:. Ама ко ќе сфати дека сега е ред Неда да оди на "одмор" а она ќе оди во градинка ќе биде забавно :l::l:
    Убав ден на сите

На SV1911, bittersweet, Желба и 29 други им се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Добар ден:sun:
    Ја залепив пеглата,како да ја изчистам?
    Правевме еднаш муабет ама заборавив:^)

На kuc, mareane, Alishan30 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.310
    Ај добар ден на сите :hug:

@NarCis@ кај е таа плажата жити мене? :l:

Сеа станав. Уште не сум опулена. :yawn:
    Имајте убав ден сите, и бидете умни :!:

На Желба, Mr. Right, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.018
    Мене на Калитеа ми личиТ... може да биде и Портокали на Ситонија :D

Може и на Бали, ама таму не сум била па не знам :D

На SV1911, kuc, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.018
    @Alishan30 да имаме дневна рубрика гафови сакаш? :)

Денес на пример, на еден чичко пловакот не му работеше :)
    А една баба ја прашувам што мака има, зошто на доктор дошла, ми рече оти фала Богу немала никаква мака. Не ми кажа зошто дошла. :|

На SV1911, Mr. Right, do-re-mi и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.644
    Допаѓања:
    185.426
    Најубав период е тој што си го одбрала Каме, за било кое островче. :)
    Ужасно жешко е дури од сега, а островите и природно се пожешки секогаш. :sweat:

Добар ден другари :hai:
    Многу мачно ми е спиењево. Денеска официјално отварам 8ми :party: И веќе бројам ситно. Да се издржи некако месецов, како ми доаѓа на моменти да отидам со свеки да спијам перидов. И би, и таа би била пресреќна, ама не можам да шетам полугола пред свекор како што си шетам овде. :tmi: :| Не сум толку либерте. :lol:

На маж не слугувам. Ама дефинитивно слугувам на домот. Едноставно таква сум, и сакам се да е под линија или живци ми се кинат. А ништо нема да остане не средено, не завршено и животот секако ќе си тече и без средени плакари и измиени чинии веднаш после јадење, ама ете не можам и не можам. А и имам на кого. Мајка само што се преселив, ја симнала во подрум цедалката за чинии и чаши што стоеше до чешмата во кујна оти ја нервирало таму да и се цедат стварите, одма миела и бришела и ставала на место, тоа ништо да не и седело на видик, дури и чистите работи ја нервирале. (facepalm) Од главата си патиме.

Разгледувам целосни костими за пливање и се мислам дали да ризикувам да нарачам така.. и што ќе праам ако не ми се погоди.. од денешни дилеми :?: :D

На SV1911, bittersweet, Viktorijaaa5 и 26 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, праски, кафе, обврски. :coffee:

Времево пекол, ке одев да завршам некои административни работи ама одлучив да седам дома. Можеби утре ако станам порано, а знам дека нема, пак ке се тегнам до 10. Рок имам до 20ти, ми е гајле. 8)

Имам целодневна свадба наредна недела, еве уште од сега ми е жешко. :whew:

@Yowannty јас не би купила костим за капење, посебно не едноделен без да пробам. Посебно па сега со мев, гоолеми се шансите да не ти стои. Тесен, широк, ехее не е едноставно. Јас пример имам проблем со должина јер сум висока.
    Ама, мој совет е да не го пакуваш мевот во едноделни купачи, многу тешко се сушат. Јас лани купив два пара со цел да сокријам килажа и ги носев по еднаш, по излегување од море морав да се соблекувам јер држеа ладно, буквално ладно. На крај пак си ги носев дводелните. Ти сега сигурно нема да се печеш на сонце, така да можеш и да настинеш. Мене ми испадна џабе фрлање пари, среќа евтини беа, а само за мода служеа. (poolparty)

Кој е за кафе?

На SV1911, bittersweet, Желба и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.356
    Добар ден!

Знаете она чувство кога сте под притисок да завршите некоја работа најдобро што можете, а имате пречки (кои секако се совладуваат), ама временски сте ептен, ептен ограничени? Е па конечно се заврши се како што треба, може да се здивне :whew: пукнав цела недела, ама вредеше... може затоа и неделата вечерта колабирав.
    На крај сфаќам дека не вредат нервозите, ама касно е тогаш. Окркано е сВе по список.

@LejlaD да бидам искрена, сигурно можело и полошо да биде, не дај Боже. Забите се најмал проблем, барем во денешно време, детето да е живо и здраво, за едни заби не е тешко, ќе се направат.

Ова пред саат време го напишав.... плажата на @NarCis@ ми личи како да е на Јонско, ама мош и грешам, чинам таму беа такви плажите. Море и Каламици е таква.

Таблета парацетамол фати ја со пинцета, загреј пеглата и триј на залепеното со таблетата. После исчисти со влажна крпа.

Ај доста беше за денес...

На SV1911, bittersweet, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.751
    Денес и вчера ми се докажа дека фин збор знае железни порти да отвори! Дојде странка која беше избезумена веќе, млада жена се тресеше, се тресеше од нервоза. Се заземав бидејќи заради неажурност на колегата дошло до ова. 4 часа го барав предметот и го најдов. Кога и се јавив се расплака, рече дека подобар административен службеник од мене не запознала, ми се заблагодаруваше ептен. Ми донесе благо, кафе, кока кола... Вика зошто не им се работи не ми е јасно, зошто. Не сакам татко ми да почине и јас од немајкаде да морам да завршам, сакам да умре во мир. Ја разбрав зошто истото со татко ми го преживеавме. Вчера една стара женичка инвалид ме блаогословуваше. Знам и да сум лоша, да се разбереме, ама неодамна побарав совет што да земам Лунерба или Мелатонин за смирување и решив дека не ми треба, многу кока кола и физичка активност ми ги средија нервите. Така да луѓе не ви треба drugs, sex and rock&roll ќе завршат работа. Нека ме држи ова расположение само уште малку.

Сама самцата у канцеларија, слушалки Балашевич, предмети решавам и одмарам уз форум. Уживам во последните денови натурална плавушка, од петок ќе ја осветлам така побајагички. Нека ми е муабетот на место бар. Што друго да ви кажам, освен дека ми се плаче за море ама годинава ќе го гледам само на слики на фб, а веројатно и догодина. Ама затоа првата прилика 2 недели ќе уплатам, да ми здосади.

Ај да продолжувам со работа, многу штрака тастатурата.

На bittersweet, Желба, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.644
    Допаѓања:
    185.426
    @Rebecca_R дилемата највеќе ми е дали ќе погодам бројче од интернет, а навистина ми тортура да шетам по продавници на овие горештини. Јас сум куса, ама широчка, а и последно време се преценувам колку широка сум, па купувам огромни работи што не ми стојат никако од страв да не ми се мали.. :|
    Иначе после пливање секогаш се пресоблакам, па тоа не ми е проблем. А не се чувствувам опуштено толку за дводелен оти стомаков ми е чудно испакнат на десно, и плус ми се појавија влакненца месециве, кои избегнувам да ги депилирам со надеж дека сами ќе паднат. :tmi: :wasntme:

На Желба, Peco, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.582
    Допаѓања:
    175.157
    @Bubce38 ,лебот мАри кој го праеше? :o Со очи да го изеде човек...

Поголем ,,лебар" од мене ако има па етЕ...(facepalm) (facepalm) (facepalm) ... џабе све,ако нема леПче

И не е Цацко крив,туку стрвноста моја :tmi:

На Желба, boomsleng, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.735
    Облечи си дводелни, покажи мешето, какво и да е испакнато,најубаво е. Што ќе се стегаш, што ќе се криеш ... Нема потреба.

Јас трудници по плажи што сум гледала, се било по дводелни.

Ми се јавија од агенција да доуплатиме наредна недела што ни остана од сумата за одмор. Ова станува реалност:sun:(poolparty).

На SV1911, bittersweet, Viktorijaaa5 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Јас лани бев и висока и широка, може да се каже и заоблена. Абе ја 3Д сум била. :rofl:

За стомакот немај гајле, трудници мене секако ми се симпатични со мевот, има ли нешто поубаво од тоа да носиш живов во себе? :inlove:
    Е влакната не знам баш дали ке паднат сами, јас би ги депилирала. :D

На Желба, WildMk, ane.bella и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.791
    Допаѓања:
    176.439
    Слугинката на маШ ми:P
    Те вика на гости да си дошла:*

На Желба, boomsleng, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.289
    Допаѓања:
    111.751
    И јас ги има, ќе паднат. Само на стомакот и црни никакви, а секаде бев ќосава у бременост. Е се породив и после една недела немав ниедно.

На Желба, WildMk, ane.bella и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.644
    Допаѓања:
    185.426
    @Emy867 @Rebecca_R
    Знам, невидена будалетинка сум. :tmi:
    Да се разбереме, ја ни претходно не бев равна, си имав и облини, и добар дел од стомаков си е мој од претходно, и гордо си го шетав. :D Сега кога е нормално и логично, мене ми е непријатно. Комплексите ме мавнаа погрешно. :rofl: До толку сум, што не гледам ниту да ми се свиѓа, туку барам дезен што повеќе ќе затскрие, а претходно не се умарав ама ич. Логикава ми вреска. :wasntme:
    34896145-3F24-4A18-8216-E1B6DC21BF0B.png

На Желба, Peco, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.