Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.497
    Немам веќе дечко. Им си имам :P

На ane.bella, Mr. Right, fana и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.956
    Допаѓања:
    100.684
    Епа добро утро сладоледџики:sun:
    IMG_20190614_080039~2.jpg
    За пречек од мама и тате:D

Синоќа ме донесе мојот, му дадов парите за одмор што ќе ги уплаќа, му викам сеа си зеде купчето и можеш комотно да си размислиш дали пак ќе ми се јавиш или не:rofl:.

Убав денннн:f:.

На SV1911, Желба, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.241
    Допаѓања:
    145.635
    Друже сите би пуштале крици, тесна е таа дупка :)))

Денов со овој пост ми почна, или ќе се смеам или ќе пуштам крици денеска :)))

На kuc, WildMk, dunika и 17 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.354
    Да, и јас го имам кога не пазам и добивам - ар ју рашн :)
    Кога пазам е друго, ама кога сум држела обуки тоа е најчесто исцрпувачки и си сконцентриран на што збориш а не како кажуваш и... Рашн хахахаа.
    Од сите нив најинтересни ми се итаљаните како зборат англиски.

На Желба, kuc, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.061
    Допаѓања:
    159.096
    Го имаме акцентот колку и да пазиме...исто збораме англиски со сите скоро сите балкански народи...
    Работев во кол центар 3 години...
    Комунициравме со бизнисмени од скоро цела европа...скандинавците зборат перфектен англиски а италијаните некој певлив англиски до италиј.акцент...и шпанците се тука негде....

Добро утро,сега!
    Жежок ден ќе биде а имам милион обврски за завршување....дел од нив надвор...
    Ќе се преживее некако...

На Желба, bittersweet, ane.bella и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.020
    Немаме ние никаков акцент, најубав англиски збориме, после енглезите и америте8). Русите појма немаат, стварно параат уши. А пак каков англиски зборат индијците:headbang:, мене после таква конверзација глава ме боли. Не дека јас сум нешто многу горда македонка, многу работи се катастрофа, ама фала богу што филмовите се со титл, не со синхронизација, па бар странски јазик може да се чуе во оригинал. Поголемиот дел од Европа, оти многу големи нации сите, сите имаат се синхронизирано на ТВ, па таков крш англиски се збори (facepalm). Во Барцелона, јас што не знам шпански, поубо ќе разберам шпански (јер учела француски во минат живот) отколку англиски кога зборат. По тој повод, да отворам параграф за поздрави и честитки;)

Еве @Cosmi да ја поздравам, па да каже, може научиле шпанците англиски во меѓувреме;).
    И @Ariel честито францускиот :handshake:, (со здравје да си го збориш, ваљда,^_^ како ли се честита сертификат:?:):D
    И @LiliBoz и @TeddyGrey само радост да си живеете во новите, (реновирани, проширени и надградени) живеалишта(y).
    И @LejlaD :hug:, џаст бикоз онака

И сите останати, убав ден да имате:f:

Едит: Ете ВоридБТ пишала за скандинавците, тие што зборат ок англиски имаат титлови на ТВ, баш за тоа ми беше последниот муабет со последниот таксист завчера. Одличен муабет си напраивме, браво за таксистот.

Последна измена: 14 јуни 2019
    На andrejko82, SV1911, Желба и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    183.539
    Добро утро
    Жешко уште од сабајле, климаксот ми е пуштен на најјако.

Сценарио? Ќе одам и ќе ѝ речам Здраво, јас сум Пецо, а таа ќе ми одговори „Мрш бе сељак еден“ :rofl::rofl::rofl:

Дали има врска пастата за заби? Околу една година користам Sensodyne rapid relief, по препорака од стоматолог. Забите ми се осетливи на ладно, па оваа паста малку ја подобрува состојбата. Кога почнав да ја користам имаше чуден, соленкаст вкус, но брзо се навикнав. Сакам да пробам друга паста. Каква ќе ми препорачате?

На Желба, ane.bella, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.056
    Допаѓања:
    190.803
    @LiliBoz ете ти си прва од која слушам дека и спомнале така. :tmi: Ја со каква самодоверба зборам, никогаш не сум помислила дека имам нагласок. :D

@Biljarkata русите параат уши стварно, ама многу брзо учат јазици. За 3 месеци зборат грчки како родени овде. Баш и кога одев на курс професорката потенцираше дека русите најбрзо од сите учеле.

Ја зборам течно англиски, никогаш сум немала проблем да се разберам, ама ете... ми беше кажано дека имам словенски нагласок. :tmi:
    За скандинавците знам дека зборат многу добар англиски, а мене најинтересни Французите ми се со ‘р -то. :D Ама па им го сакам многу јазикот, може и затоа. :)

На SV1911, Желба, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.020
    Ти бе, не си на работа?:o Забушант:D

Сценарио. ПОЗИТИВНО! Мисли:!:. Затоа имаш пар денови за мислење.
    Мораш мајндестот да го смениш малку.
    А може и очила ти требаат, да ти помогне да избереш некои за нагласување на згодноча;)

Паста за заби, како за човек со хипотиро, без флуор. @Annath може да ме тепа за важноста на флуорот за забите, јас имам сознанија дека флуорот ја попречува апсорбцијата на јод, што е зафркнато кај луѓе со тироидни проблеми. Треба да има некоја таква паста во ДМ.

На SV1911, Желба, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.306
    Допаѓања:
    70.951
    Си имаме нагласок и ние. Од ко почнав на работа ми кажаа дека изразувањето и знаењето ми е одлично, ама мора да поработам на нагласокот. Осеќаат дека не сме native english speakers. Понагласена нѝ е нас Р буквата. И други ,,аномалии" имаме ама не сум јазичар за да елаборирам

Инаку, преживеав :sweat:
    Таман да заспијам, ко здрма тука од памет се извадив. Во епицентарот се наоѓаме баш.
    А минативе денови се трипав дека здрмува на моменти :x

На andrejko82, SV1911, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.412
    Температура од нигде - никаде...
    Аххх оваа градинка.
    Пак паники и стравови...
    Нема да биде добар викендов...
    Знаев дека вчера многу си дозволив да сум среќна... денес ме тресна.

На Желба, ane.bella, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  12. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав до сите :)
    @Peco ќе си влезеш, ќе си направиш муабет за наочари, обични, па за сонце, па антирефлексни, па што мисли за леќи... Мрш секако нема да каже ама ќе видиш дали е службено фина или имаш шанси :)
    И не мораш сите прашања во еден ден :)
    Ме настрвивте за летна манџа, и за модри и за лукче... После ќе ја направам кујната јок. Само да си купам убавко сирење прво.
    @CameliaMiller убаво што се вежбаш со им, јас освен тука што го пишувам како мм, секаде по име го кажувам и претставувам. Другото ми е чудно, како да не зборам за него.
    Иако така сите ги претставувам, прво по име, па ќе дообјаснам. Пр.ова е Стојна, мајка ми.
    Имајте убав ден

На SV1911, bittersweet, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.501
    Допаѓања:
    21.569
    Добро утро.:inlove:

На Желба, WildMk, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Имам лош англиски само кога сум преморена и тешко врзувам букви и зборови и на нашки, не па на друг јазик. Англиски, француски и булгарски неам никаков проблем со изговорот. Англиски и бритишки и американо можам да звучам. Шпански мале, јазикот не ми е створен за нивното тс'скање:))))
    Кога сме на тема јазици, где оде и нестаде, кравице @kravce шо биде со егзотичните јазици:$
    добри дан красни људи. Петоков ко сабота. Да се истуширам и да помислам дестинација и активности.
    И т'ј.

На kravce, SV1911, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.696
    Допаѓања:
    147.616
    Мене најсимпатични ми се србите и босанците кога зборуваат англиски. Како им се забележува нагласокот, неверојатно е.

Исто друг симпатичен пример ми беше една колешка на која охридскиот дијалект и се забележуваше и ангиски кога збори.

Имаме и ние нагласок, нормално е, не ни е мајчин. Ептен треба напор да се тргне, а нема поента, јер јазикот е средство за комуникација. Ок, ако некој сака да го доведе до совршенство, друг муабет е тоа.

Мене многу ми е интересно да погодувам од каде се луѓето што зборат странски јазик :D
    За англиски полесно ми е, нормално, а сега и немачки вежбам распознавање. Ама имам уште фурни леб да јадам со немачкиот. Коа не вика @Biljarkata на гости да усовршам јазик :D

Добро утро лејдис енд џентлмен. Денес ќе се поработи малку, да се подрасчистат заостанати работи.

На SV1911, Желба, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.609
    Допаѓања:
    264.706
    Купив последно сензодин ама не е солена за чудо него баш освежителна. Ќе ти сликнам дома и ќе ти ја пратам да ја пробаш.

На Желба, ane.bella, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.026
    @Peco сега ако што е е широк поим мажена немажена разведена ти тргни во акција пробај од кај знаеш што ќе биде.
    Ти испраќам среќа да е слободна (fingers)

На Желба, ane.bella, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.802
    Допаѓања:
    285.491
    Презаспав во 4 едвај ае расонив во 9.30.А мораше одма во маркет ,вчера ѓоа на една стара склеротична комшивка да и помогнам да пазари нешто ја посклеротична од неа и го заборавив цел најлон во маркетот.Среќа го најдов денес.
    Постот од @stetoskop :hug:ме расплака
    Незнам ама во последно како да сум нонстоп во пмс,олку емотивна и осетлива не сум била од пубертет.
    Од сабајле пораки од работа за некакви промени во документи,еднаш веќе некансе одлучат што како:@
    Напорен викенд ме чека а врежево ме доутепува.
    @simonka93 сакав ноќеска да ти пишам кога прочитав кај е епицентарот да си поуабетиме де...:emo:

На SV1911, Желба, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.306
    Допаѓања:
    70.951

Да пишеш кога сакаш тука :)

Кај што спомна пмс, ко дете плачев ради земјотресот (facepalm)

На Желба, Mr. Right, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    222.685
    Имајте убав ден.Тука сум негде со емоциите и јас,само што не можам да си поплачам,грутка ми стои.Толку без осет луѓе,безобразни околу мене еве не знам како се наоѓаат.Три ѓи имам само нормални,едната небаре ми е мајка,другите на место од сестра.Неоти можат нешто да ми помогнат,но секој нивни збор мелем за душава моја.Тоа вреди повеќе од се.Не ми е јасно зошто луѓево чуствуваат потреба на маката нечија да касаат,навредат до срж.Не вратив никому,си покутев како и обично.Обично велат каков си такви луѓе привлекуваш,но не сум ни злобна ниту пак на маката нечија долевам сол на рана.@stetoskop :hug::hug::hug:

На SV1911, Желба, mira.mira и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.