Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    157.814
    Ооо може, а деца што да јадат, да им сварам супа :D
    Ау пливање ноќе, нема шанси, ако не се гледа што има во вода не влагам :worried:

На Mr. Right, stetoskop, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.497
    Хај :sun:

Спијат мим и сестра, јас кафенце во тишина пијам.
    SmartSelect_20190615-090512_Gallery.jpg

Не е како кај @Milobebence ама не се жалам :)

Ноќе бањање во море, зависи каде сум (и колку животинки дење ќе видам) и колку ми е жешко :)

Вчера бев на раб да се џитосам кога се вративме од кафич. Ама многу ми се спиеше, па ми текна дека имам несушлива коса и се премислив, па со туш душа ладев :)

Осеќам и денес пеколен ден ќе биде :sweat:

Со среќа нека ви е на вас што ќе одите по дневни свадби :|

На SV1911, boomsleng, zhap4e и 26 други им се допаѓа ова.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Се оптегнав на тАраса и пијам смуди. Тоа оти ми се јаде уште во 5 сабајле и на тостови мислам (facepalm)
    Бебе нана, дете во комшии, маж на работа, дојде живот и кај мене :D
    Сакам кај @Milobebence ама јас без најмилите ќе дојдам. Одмор од нив ми треба :inlove:
    Уживкајте ми денес :l: убав ден

На SV1911, boomsleng, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    @Ariel пробав јагода во Ескимо, убава беше, само не знам каква била предходно за да споредам. Чоколадо со портокал слаб вкус, мм вика и боровницата исто.
    Изгледа само јагода ќе јадам летово ако остане иста.
    До лани имаа многу силни вкусови, сега како помалку арома да ставаат или што и да ставаат за вкус.
    А преклани еднаш и лаксативен беше, одвај стигнавме до дома. Мм се извини и убрза, кај него дејството појако, ја стигнав после него и да ви кажам, во такви ургентни ситуации брзајте и никако одма после маж у тоалет. Никако! :shake: :sweat:

Вчера ја сонував другарка ми што почина лани, дали ради празников, дали дека ми фали, не знам. Ако не успеам денес, ќе се потрудам утре да и запалам свеќа во црква.
    Сакам да верувам дека некогаш повторно ќе се сретнеме.
    И не само со неа, со сите драги и сакани луѓе :l:

Имајте убав ден и внимателно на сонцево, многу вода, лесна храна, заштита 8)
    :sun::f::inlove:

На SV1911, Ariel, boomsleng и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Добар ден. Мене веќе ден ми е, иако нема ни 11. Кога станува човек во 6, така е. Си станав порано, на раат утринско кафе да испијам ко човек. Мм отиде на работа и денес, а требаше на свадба во друг град да одиме, целодневна. Ама излезе нешто неодложно и мораше да оди, па само вечер ќе одиме во ресторан. Искрено, се израдував :lol: Кој ќе се акаше по жештиниве :sweat: Џабе синоќа се бањав и средував до ниедно време со косиштево, после ќе треба пак. Ама ќе ја соберам, нема шанси пуштена :shake:

Ноктиве вчера ги правев и ги скратив скроз, па едвај пишувам, триста печатни грешки направив. Не сум навикната, си сакам подолги нокти, ама решив да сменам малку.

Се крчка ручек за бебка, јас овошје ќе јадам, а покасно салата. Денес ич не ми се јаде. Ја чекам и мајка ми да дојде, а иако ме праша и и’ реков не, знам дека сепак ќе донесе обавезно нешто за јадење :^) Секогаш иде натоварена ко да немаме дома леб да јадеме. Од пиле млеко носи, ама нека ја, нејќам да се расправам за глупости. Таква си е, не ќе се менува сега на 60 и кусур.

И така. Ај да смучкам едно нес додека спие детево.

На SV1911, boomsleng, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  6. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.489
    Добар ден :)
    Во Скопје дојдовме као да се видиме со луѓе и сто пати се покајав. Требаше Охрид или некаде на планина да одиме. Жешко многу е :whew: како функционирате тука не знам.

Видов убави цвеќиња па се мислам дали да купувам. Од лани тие сите ми овенаа:worried: и сега ми е мисла пак да не се деси истото и џабе пари да фрлам.

Имам една страна на фб, продаваат секанд хенд роба за деца. Сите описи се дека е како нова и малку носена ама апла се гледа дека се носени, особено чевлите. Си викам толку ли мислат дека не гледаме.

Одам да сварам едно кафе дур спие бебе.

На SV1911, boomsleng, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.720
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Вчера легнав без да вечерам јер од жешково ништо не ми се ставаше во уста, а сабајле се разбудив од гладна - уште погладна. Сега офкам јер се прејадов банана, круша и праска. :whew:

Завчера бубамара ми слета на прст. Гости велат. Вчера пиев кафе на тераса со мајка и таман да ја испијам последната голтка гледам пчела се удавила. Мајка вели среќа. Сабајле се туширам, гледам пајак ми виси над глава. Пари, м?
    Ги заборавив мувите, валцер играат ако отвориш врата и не ја наместиш завесата. Ту мач инсекти се ова. :x

Од одмор немаме ни едно - единствено познанство. Сме биле на многу одмори како пар, имало млади луѓе, ама ете ние диви сме очигледно. :?:
    Сега би одела во Парга. Или на Брач. (poolparty)

Ноќе можам само да шетам покрај море. Може вечера, кафе, коктелче, ама моја нога, скраја да е цело тело, во вода не влегува кога е темно. :!:

Кој е за кафе?

Последна измена: 15 јуни 2019
    На Желба, SV1911, EuHenIa и 22 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    222.685
    Добар ви ден и од мене.До на гробови и дома,имела ме фати мислев таму ќе се струполам.Нес ладно тегнам сега,да си дојдам малку при себе.Ноќно капење обожавам,ич не сум помислила на станари водни.Сега кога ве читам ме замисливте,што будала сум еве појма немам,не сум помислила дека ќе ми наштети некое створче водно

На SV1911, EuHenIa, boomsleng и 21 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.354
    Дечки знаЕ некој како иде со субвенции од државата за инвертер?

На boomsleng, Sesil, stetoskop и 4 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    Ај добар ден на сите :hug:

Сакам ноќно капење. :inlove:
    888.jpg

Иначе и ние не оформуваме пријателства кога сме на одмор.
    Сакаме да сме сами, најчесто и сами сме, и не ни зборуваме со луѓе кога сме таму... Евентуално 'Добар ден' ако се зачекаме со некој по скали или во двор. Толку.

На Желба, SV1911, boomsleng и 18 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    157.814
    @Mr. Right во жито маркет имаш лажици сосе сладолед :)
    20190615_115709.jpg

На boomsleng, NarCis@, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.497
    Немаме ни ние некое пријателство... онака со "комшии" ако се погодат. Лани не можев да не се упознаам со комшиите, 5 пати во ден скокав по детето, цело се качуваше на ограда, а ние на трети :sweat: душава лешник ми стануваше :worried:

Башка што од најрано сабајле слушав "мајмун јаде попара" па секако уште во 6 пиев кафе со нив, сакала или не :D

Ама наша грешка беше, преблиску бевме, нормално дека со мали деца ќе одат.

Затоа практикувам подалеку и не баш "фемили френдли", и од комшии раат си, а и од деца упорни да се удават :D

Мислам, веројатно нема вистински да се удават, ама мене ми е страв и скокам и трчам по нив :D родителиве може за забегана ме мислат :^)

Со свое дете веројатно од пуста паника од Скала Потамиа на Тасос и Амудија на Јонско, на друго место нема да мрднам. Плитко е до глуждови цело време, немогуќе е да се удави.

П.С. Еве еден поздрав, вака 100 години да си живеам камо среќа :wasntme:
    SmartSelect_20190615-142115_Gallery.jpg

На SV1911, V.odolija, EuHenIa и 25 други им се допаѓа ова.
  13. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав до сите од пред вентилатор :)
    Ќе станам за кратко за да спржнам летна манџа. За денес турнејата по жешко ми заврши. Мислам дека уште во 7 сабајле печеше.
    Ноќно бањање ми е неисполнета желба, здравје понатака.
    А на одмор исто, не се здружуваме нешто многу, баш сакаме да одмориме од луѓе :)
    @LiliBoz види на сајтот на економија кај огласите. Мислам дека таму може да биде.

На Желба, SV1911, EuHenIa и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.020
    Добар ден:sun:,
    И кај нас сонцето жари и пали, до пладне избркавме сладолед на плоштад, сега кој четири у вис, кој работи ли работи. И ќерката работи, читај многу посветено растура. Барем дневна е исправосмукалчена, нека работи дете. До вечер пак ќе плаче за правосмукалка ама шо има врска8)

Туку, зошто не кажувате дека нес, не се праи со јакобс? ! Или јас нешто грешам, или стварно несот со нес кафе се праи:?:

Мрза на најјако, ќе треба да мислиме за климатизација. А овде климатизација по дома е хм... скоро научна фантастика. Ај погодете кој ќе треба да се расправа со куќни совети и остали битни органи.

Почнав да размислувам за летен одмор на Исланд. Маж брчи нешто за Полска. Охрид да го чувате и него ќе дојдеме да го видиме(poolparty)

На Желба, SV1911, Ariel и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.720
    @CameliaMiller ние со комшии во сместување само на скали се имаме сретнато. Со некои ни насмевка не разменуваме. :D
    На одмор утрата ни се исти - стануваме, појадуваме, спремаме јадење и течности, се пакуваме во лимото и правец плажа. Секој ден одиме на различна плажа (а ваквите места не се ич фемили френдли) и исти луѓе не сретнуваме воопшто. Од плажа се бањаме, кратка дремка и навечер пак шетаме. По ова сме |-) цела ноќ. Кога одиме сами се случува да не размениме збор со други луѓе, ако не ги сметаме продавачите и жените кои менуваат постелнина. :D

На SV1911, boomsleng, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    157.814
    Не функционираме :D , којзнае колкави ќе бидат сметкиве за струја месециве, од 10 сабајле докај 10 вечер брмчи клима
    И ние немаме пријателства од одмор, ние сме диви дефинитивно :) , не ми смета да се здружиме ама први дека ќе пријдеме некогаш :shake:. Поради децава тук там со некои родители ќе се замуабетиме ако си најдат друштво ама така по на дистанца.
    Мислев деновиве којзнае што ќе направам по дома ама ништо, детево ме тера нон стоп да играм, моментално сме распослани на земја и играме пикник, ама и не ми е лошо. Ќе гледам денес ако заспие да не спијам и јас па да средам бар детска од играчки, ако заспијам здравје :) . Важно се изнаиграв :)

На Желба, SV1911, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    Е, ние еднаш бевме со блиски. И малово нивно, го оставаа во 5 сабајле да тропа по оградата од тарасата со метална шоља. Буквално ко затвореник.
    И сеа, не е то криво, дете е... Ама дај прибери си го. И не не' будеше само нас, туку цела куќа.
    Јас стварно не можам да разберам како родителиве беа толку без осет?
    Нема шанси да ја остам мојава да тропа, или се дери, или трча, кога знам дека други луѓе спијат.

На Желба, SV1911, EuHenIa и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.771
    Кај нас инвертеров лади без престан цел месец, повеќе од 3000 не сме платиле. Дома од 25-27С° стандард дува.
    Не ги гасите климите, така повеќе ви трошат, за инвертер зборувам.
    И зиме исто правиме 28С° ја местиме и повеќе од 3000 не сме платиле

На Желба, SV1911, Ariel и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.056
    Допаѓања:
    190.804
    Добар ден :sun:

Ја вака :P Ќе се слабее на зима :D
    9CBE5C4F-C02E-4E21-BBF3-7466DB67A2BF.jpeg

Познанства од одмор немам. Мислам имам, ама не сме останале во подолг контакт. Ама имам од автобус. :D Јас сакам да запознавам луѓе, посебно од различни земји и да учам нови работи. Дива не сум, добро понекогаш. :wasntme: Овде па многу ми е мерак кога ќе видам наши, честопати знам да ги поздравам. :wasntme: Лани на семафор чекавме до минибувче од некоја туристичка агенција од Македонија, кога веќе чекавме, ги поздравив и им посакав убав одмор. Ама шоферот муабетлив, во 3 минути не можам да ви опишам колку многу зборнавме преку прозори, како да се знаеме цел живот. :D
    И често ми се дешава да прокоментирам нешто со луѓе што се до нас, да се нашалиме и насмееме и да остане на тоа. :) Што знам, а ретко почнувам муабет прва, валда таква енергија имам да привлечам зборлести. :D Така маж ми вика, како од сите на плажа или бар, знаат баш мене да ме најдат за муабет. :D

На Желба, SV1911, Annath и 28 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    176.379
    За соларно имаше субвенции,види и тоа ако можрш да уклопиш :|

На Annath, CameliaMiller, boomsleng и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.