Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    157.814
    Што би се рекло досадно им е на Швајцаркиве па ај ќе си протестираме :)
    Блазе си им :)

На Sexybaby86, Annath, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    @dunika ако си во близина, сликај некој слика од тамошната парада... и од украсеното
    И да постираш тука... Да видиме како тоа го прават Швајцарците :D

На Sexybaby86, SV1911, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    Не сум во близина жено,и поарно шо не сум.Пишав,ке се степавме со мојот хомофоб маж.Шетавме непосредно пред да почне парадата и нормално луѓе во шарени маички,родители со колички и знаменца на нив,а мојов лом ги напраи.Јас се радував на пешачките дека шарени,хорови пееа,центар полн со штандови со храна и пијачки,шарени сладоледи и коктели...И не го видов настапот на Лука,претставникот на Евровизија што беше:smirk:
    Ке украдам слики од портал и ке ти пратам;)

На Sexybaby86, SV1911, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.668
    Допаѓања:
    187.413
    Супер си е жешкото, само ми фали една фонтана на сред дневна да ми жуборка. Не мора ни клима, ни ништо, фонтана си сакам во дневна (lalala)
    Ручек изеден, десерт изеден, уште кафето да го смачкам и да шетаме. Инаку летна манџа само јас јадам, и затоа ретко ја правам. Многу леб и сирење повлекува :| Знам дека не е темата за тоа, ама би сакала да споделите некои летни лесни рецепти за ручек. Немам веќе идеја што да се готви секој ден. А шо убаво на одмор ич не морав да мислам, само нарачував :bug:
    Многу одмор ми дојде, сакам да се вратам на работа :tmi:

На Желба, Sexybaby86, eli25 и 19 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    157.814
    Толку одморот? Ние те мислиме уште на плажа ти на најжешкото се прибра.
    Се изналегавме ќе излагаме малку и ние, какво е такво важно не пече сонце веќе :)

На Sexybaby86, Annath, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.668
    Допаѓања:
    187.413
    Толку :doh: Али му реков на маж нареден пат за помалку од 2 недели не пакувам две деца. Ауууу, едвај спакував, едвај распакував :whew:

На Sexybaby86, Annath, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.497
    Па чаре немаа, две деца беа, двете бесни глисти :D
    Па рано рано ги носеа на плажа, оти не можеа тројца возрасни да ги додржат :)

На Sexybaby86, Annath, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.497
    Буквално исто.
    Ама така на "главниот" одмор.
    На "првиот" обично сме поблиску, годинава фативме Дубровник, инаку обично во Грција сме.

Со комшииве тнко оградиче не делеше.
    До душа и најлош смештај во историјата имавме.

Инаку не сме комуникативни :D
    А и немаме како реално.
    Исто од плажа на плажа сме, не се среќаваме со исти луѓе два пати.

На Sexybaby86, Annath, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.497
    Кажи колку е траектче ти другарице :)
    Да спремам евриќи со време :D

И каде смештај да барам?
    Најубави плажи?

Ајде една репортажа вака :D

Нас од граница не вратија оти на малиот пасошот му истекол, а месец дена пред тоа 5 пати му реков да си провери.

Чим тогаш не го оставив, добри сме.

И среќа куќа во Дојран имаме, па не ми пропадна викендот.

Опасно беше :D

Последна измена од модератор: 16 јуни 2019
    На Sexybaby86, Annath, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    157.814
    Бидејќи Крф ќе шетате по плажи ионака секој ден а колку што гледам сакаш помирнички мрста може да се сместите во Пелекас, тоа е селце над Глифада и многу е пријатно. Ние случајно најдовме едно куќиче преубаво беше, дворче полно мачиња што ни доаѓаа на тераса на гости, знам дека тебе ова ќе ти одговара :)

На Sexybaby86, SV1911, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.026
    Се стопив ко сладолед на сонце
    Нозе отечени упм
    Капнав на работа
    Сега нозе во вис лижам сладолед поземам душа и фемина се разбира.
    Туку да ве прашам друшки мои убави дали некој/а ги користел/а капсулите за перење на ариел?
    Мм видел во кам маркет и ме праша дали да купи до сега не сум ги користела уствари ништо што е во таблети немам користено.
    Зајчево ме лиже мене и ми го мерка сладоледов.

На Sexybaby86, SV1911, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    И мене истото ме интересира :)
    Ако убедам маж за на остров у Август .
    Каме ние средина на август планираме да имаме главен одмор. Вие ?

На Sexybaby86, Annath, WildMk и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    183.540
    Почна сезона на плаво-бели фустани со штрафти. :rofl::rofl::rofl:
    Ама ако, убави се. :)

Ништо од оптичарката, мажена била, прашав во соседниот дуќан.
    Не знам како воопшто се осмелив да прашам, сега ми е срам да поминам по таа улица.

Спремен сум за летово, имам и леѓен и вода. :rofl::rofl::rofl:

На Желба, Sexybaby86, EuHenIa и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.056
    Допаѓања:
    190.804

Јас Пелекас не сум била, ама чим Глифада е блиску сигурно е убаво.

Кажи ми каков одмор сакаш и одма ќе елаборираме. :D

Ако сакаш кул местенце тогаш Сидари на север. Мене лично омилено ми е. Ама оти е баш на север, често има бранови, кои знаат да бидат височки. Водата е стакло. Каналот на љубовта е таму и подводна пештера ако си по авантури. :D Убаво искуство е. :wasntme: Има таверни, сувенирници, маркетчиња, барови.

Ако сакаш да си блиску главниот град, тогаш Дасиа. Симпатично место е, ама нема кај многу да се шета. Ама затоа е на 20 минути од Крф. :)

Мој избор за сместување во сопствена режија би бил Агиос Георгиос на југ. Местото е мало и нема многу што да се шета и види, ама па кога си со кола не е проблем. Плажата е прекрасна. Лани со маж откривме друга плажа на тоа место. Не многу позната и без гужви. Песок и вода како од сон. Кога ќе доаѓаш или ќе бидеш тука, ќе ми пишеш за да ти објаснам како да стигнеш до таму. Јес да се пешачи по скали 2-3 минути надолу, ама верувај, многу се исплати. :D Највеќе ми е криво што со стомак до заби оваа година едноставно не можам да отидам таму. Ама како во друг свет да си е.
    Плус блиску е и Исос плажата, која е доста позната и една од најубавите. Исос е под УНЕСКО, нема барови на плажа. Па вода, сендвичи, грицки, кафе, ќе треба да си носите со вас.

Ако сакаш секс, дрога и рок и рол ќе одиш на Кавос. :D Барови еден куп и журки по цел ден и цела ноќ. Местото е убаво, плажата солидна. :)

Плажи кои се убави и вреди да се посетат е доста познатата Палеокастрица на север, водата таму е стакло ама е прилично поладна. Маратиас на југ исто, песок ситен, вода топла. Ќе ти напраам список кога ќе доаѓаш. Ќе гуглаш, па што ќе бендисаш ќе посетиш. :)

Најбитното за траект многу што не знаат, е ќе си резервираш од дома онлајн, цените се упола поефтини. Ќе ти стигне бар код на мобилен, ќе си напраиш скрин шот и ќе го покажеш мобилниот кога ќе стигнеш на Игуменица пред влез на траект. Ако одиш така да платиш таму, околу 40-45 евра ќе биде за кола, онлајн ќе платиш 20. И за вас исто дупло поефтино ќе биде.
    www.kerkyralines.com
    На англиски моментално не функционира, ако не ја опраат страната додека дојдеш, ќе ми пишеш, ја ќе те водам и ќе средиме. :)

Да имам пари да си отворам агенција ептен ќе ме биде. :lol: Со наши луѓе ќе си работам само и ќе уживам. :D

Се прибравме конечно. Утепавме 2 саати до кај неговите оти кај нас е општа сауна. Утре пак на исто место оти таму најзгодно ми е да утепам неколку саати на сепаре со фини перници. До тогаш да се преживее ноќва некако. :sweat:

Купив папучки 38 број. Не ми се верува. Ќе се жалев на изработка по кинески стандард, се додека не си ги загледав стапалата колку ми се отечени. И прстиве на рацеве ко ќебапчиња. :envy: Толку, што еден прстен едвај го извадив. :whew: Ќе си почека подобри времиња.

И се нервирам, цело време сум во бар, под сенка ама топлово и влажноста на воздухов ич не ми пријаат. Во лицево ко домат се црвенеам и секоја пора ми се чини дупло ми се отвора. За иронијата да е поголема, приметувам женски други на плажа скоро секоја е спурена на лице, а машкиве гајле немаат. ]:) Не е фер!! Ова секоја година ми се дешава. :|

На Желба, Sexybaby86, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.696
    Допаѓања:
    147.616
    @Bubce38 ние лани бевме тргнати на одмор и тоа право после работа, значи некое време 5-6 попладне. На излез на Скопје не удрија, ама така убаво. На брзина организиравме да земеме друга кола од фамилија, ги префрливме куферите и отидовме некаде пред 8.

Претходната година исто ден пред тргање браникот ни се откачи. Одложивме поаѓање за еден ден. Комплицирана тура беше таа, со секој ден спиење на различно место, ама поминавме дупло пат првиот ден и ок беше понатаму.

Последна измена: 15 јуни 2019
    На Sexybaby86, SV1911, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Да не е мм така комуникативен и јас немаше да имам познанства од одмор :tmi: Што човече ќе беше не знам. Вака коа ќе размислам никогаш не пристапил прв ама така ,,топло'' ги прима тие што ќе му пристапат шо се замуабетува со саати и се здружува. Јас како намќор можам да дадам одговор и да се свртам на друга страна :tmi: Не е дека не сакам да комуницирам со луѓе, ама ете не се вклопувам брзо.

Другарка ми има маж подосаден од жена. Бар коа е шопинг и одмор у прашање. Од 6 саат ме гњави на фб со прашања, оток ме фати, му викам или да дојдат на кафе или нека отвори гугл. ПУкнав :envy:

За Агиос Георгиос и јас потврдува дека има прекрасна плажа. Јесте мало местенце ама ефтино е за смештај и ти се исплати за да можеш повеќе да прошеташ низ островот.
    Немам баш некоја добра слика од плажата, оваа ја најдов
    Screenshot_7.jpg Освен скалите има и патеки за симнување до плажата.
    Уствари на повеќе местенца имаше и скали и патеки за симнување.

Screenshot_10.jpg

За Кавос секој пат истото го кажувам, само тинејџери има, претежно Енглези кои мислиш дека до тогаш со ланци биле држени и сега пуштени да се изнаживеат. Не е лошо да се прошета ама наутро коа тинејџерите спијат и до 12 - 1 жив човек нема по улици и по плажа.
    Периволи ме бендиса како градче, мало и пријатно ко во друго време да е.
    Палеокастрица беше доста фалена ама не стигнавме да отидеме.

На Желба, Sexybaby86, SV1911 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    Да си жив и здрав. :|

На Желба, Sexybaby86, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    128.019
    @Peco
    Не ни помислив дека ќе се осмелиш да прашаш за девојката]:)
    Кој е за шпагети со сиренце..

На Sexybaby86, SV1911, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    Јас за вечера леб, патлиџан и сирење.

Одам под туш. Жива вода сум.

На Sexybaby86, Annath, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    157.814
    @CameliaMiller @Yowannty еве го Пелекас http://www.pelekas.com ние онака апансас го најдовме, пробавме на Глифада ама беа многу скапи собите па застанавме тука и ни се посреќи. Сидари мене ми е само за еден ден колку да го видиш каналот, премногу искомерцијализирано и преполно. Кавос не се ни обидовме да одиме, не предупредија за таму, криво ми е Аг. Георгос што не го видовме. А градот е преубав за шетање. Палеокастрица е грч водата, мене Глифада и Пелекас плажите ми беа најубави.
    Ми се прочита како "ќе ти направам гулаш кога ќе доаѓаш" :D(facepalm)
    Ме боли нешто желудник, му викам на мм дека имам симптоми како за инфаркт, ми вика епа тоа е ти дошол крајот :rofl:

На Sexybaby86, Annath, Yowannty и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.