Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.801
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Сум заспала со фарба на глава и маска на лицето, демек да седнам само две минути и три саата сум спиела, се будам, фаќам прамен, не паѓа, уф ми олесна, мислев готово без коса останав.:rofl:

Сфаќата арна е:wasntme:сакала денес со нас на гробишта да дојде(facepalm)некој луѓе си немаат срам, ни осет и мое е да не се нервирам од прости луѓе.

Инаку не сум тип што преќутува ама ај за снашката да не се замеруваме а ќе се замериме зошто колку и да сме добри ние, тие сепак и се родители ама ете до тука било, не се трпеше веќе и морав да кажам се што ми лежеше на душа па ако се лути снашката нека и стои.:wasntme:
    Брат ми не е од помош во вакви ситуации, си живее во некој свој свет, не приметува ништо, не се замара со ништо, во неговиот мозок нема место да складира кој, што, како и кога рекол/ ла, полн му е со потребни информации.:wasntme:

Сабајле на пат накај црква, гробишта, застанав да земам шише виски за пензионерите што играше татко ми шах со од време на време во клубот во склоп на цркават. Чекам ред на каса, пред мене бабичка со шише вино, едната картичка и ја одбиваат, втората погрешен пин и му викам на продавачот дај ќе го платам и виното за бабичката, се заблагодарува бабичката , одам накај кола, ја гледам бабичката си влегува во BMW X7 што е основен модел $180.000.:@

Ово од вчера, денес нов ден.:lol::|

За мене летна манџа е со пржени пиперки, со печени ми е веќе пинџур.
    Јад летната манџа ја правам со зелени пиперки а пинџурот со бабури, дека помеснати ми се, модар патлиџан и домат, печам се во рерна, цепкам бабурите, дробам доматот, гмечат модриот патлиџан, толчам лук,сол магдонос, полевам со врел зејтин и лапаме како да не сме виделе јадење.:lol:
    Летната манџа, пржам пиперки, некогаш и кромид да додадам на волумен, 5 души сме а јадеме како за 10 :lol: доматот го пропуштам во врела вода, го лупам, рендам, додавам во пиперките, се пржи се уште малку, ставам лук, сол, магдонос, додавам некое јајце и пак лапаме како да не сме виделе јадење.:lol:

На мм плакарите му се беспрекорно уредени, не е лав, манекен е:wasntme:сака се на место да му биде, мојот исто, не можам растурено плакар да гледам, во основа ако не растураш ќе си биде уреден цело време. Децава ги учиме полека на некој ред, за спиење сами си бараат пижами, за бањање, маици, гаќи, дома кога се враќаат од училиште, се мијат раце, лице, се ставаат униформите во нивните корпи за прљави алишта, се облекуваат чисти алишта и седнуваме да ручаме., освен играчките што им се насекаде, плакарите не ги растураат многу, многу, умни деца бе.:l::l::l:
    И во кујна по плакарите се си е на место, секаде околу мене не ми смета расфрлено од децата ама по плакарите се е под конец, троа малку сум ОСД.:wasntme:

Да не останам и јас кусо, омилениот ми сладолед, golden gay time.:lol:

BAE41112-5648-4285-81DB-06D82F5B414F.jpeg

А да правевте муабет за испраќање на маж на работа, дали е во ред или не, ние си се испраќаме, тој мене, јас него, обавезно бакнеж пред да излеземе низ врата, така нас ни е убаво.
    Јас не би можела да живеам со маж што не знае ни каде му стојат алиштата, не е за продавањето туку би ме нервирало фактот дека не ни го интересира сам да научи каде му стојат работите а со тоа да е потполно незаинтересиран за домот а таков мене не ми треба.
    За пофалба е тоа што @Bubce38 им готви на родителите на сопругот, им ја олеснува староста а и тие се кротки, не и наоѓаат маани, задоволни се со се што им прави Бубче, не злобни како на @LejlaD која кај се им прави уште маани наоѓаат и се крајно безобразни спрема Лејла, искрено јас не би ги погледнала.
    Мене ми се полни срцето кога ќе го видам мм со децата, од прв ден ги бања, пресоблакљ, храни, се што треба, од тоа што го сакав мислам уште толку ако е можно го сакам од кога опстанавме родители, неговата љубов и посветеност на децата правопропорционално ја зголемуваше мојата љубов спрема него.
    Мислам да не се интересираше за децата немаше да имаме три и сигурно ќе се разведе,нема шанси да бидам со некој кој е тотално незаинтересиран за сопственото дете, кој “не знае” да го држи, кој мисли тоа е на мајката обврска, или па го посржува 5 минути за да одиш до вц и одма ти го подава како да е туѓо.:@

@Sesil ме изнасмеа со зошто си гејфоб, во Скопје комшиката над мене кога имаа секс рикаше како магарица, тоа во стан со одлична изолација се слушаше како до мене да рика магаре, дома кај нив којзнае колку е гласна па не ме направи стрејтофоб.:wasntme:

Не мора да значи дека ако носи штикли дека е геј, јас имам видено мажи со жени, деца а се шетаат во штикли.:)

@Alishan30 кај мене се бесплатни епиѓпенс, секое дете мора да има во училница епи пен ако е алергично на нешто, дома едно и едно резервно, колку се да се купат не би знаела зошто секој што е алергичен му следува бесплатно.

Ај доста пишувам не ќе може господинот десни да ме дочита, пак ќе с е жали дека предолго ми се постовите а пишувам еднаш во 10-Тина дена, имам многу да кажам.:rofl:

Последна измена: 16 јуни 2019
    На Lolipop23, Желба, mal.ecka и 37 други им се допаѓа ова.
  2. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    6.728
    Добро утро :)
    1_CoffeeRoasters_01.jpg
    Повелете кафе, да се расониме и да биде убав денот денес :)
    Интересно било синоќа тука, штета што спиев :)

На Желба, Sexybaby86, Bozica1980 и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.027
    Најпрво да ти кажам обожавам да те читам
    Е сега ти го читам постов одам надолу и оп сладолед јас со погред нагоре да читам очиве надолу у сладоледот на крај да не се мачам си го изнагледав си подголтнав малку па се вратив на читање :D беља од рано наутро ми направи ми се јаде сега сладолед ама покасно малку.
    @BearMe фала за кафенцето си ми го погодила.
    Е сега
    Конечно
    Добро ви утро мил народе
    Топло одсабајле :sun:
    Бидете ми секогаш добри
    Добро?!
    Ве :*
    :hug:
    Чао!

На Желба, mal.ecka, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.056
    Допаѓања:
    190.805
    @CameliaMiller само за смештај не можам да ти помогнам. И тие два-тројца што ги знам што издаваат, немаат на сама плажа..

Реално тешко достапните плажи се скоро па секогаш препрекрасни. Ама ај фил ју бро, еднаш така и ја лани се заебав, и више не би пак. Маж ќе ме носи на фантастична плажа, на која тој не бил од дете, ама малце требало да се пешачи. Ај реков чим е малце може. Ама тој малце поише забораил како стигањето до таму изгледа. Тоа едвај до негде со кола стигнавме, а за пешачење потоа угоре-удолу и на крај милион скали. :x Плажата навистина беше фантастична ама му кажав, нареден пат пак таму кога ќе купи хеликоптер, евентуално чамец со мотор. :D Ровиниа, прекрасна е, ама за некој што сака да планинари. :D

За плажи и таверни не е проблем ќе посочиме. Само имај во предвид дека се е од лична перспектива, и може она што мене ми се свиѓа, тебе нема да ти се допадне. :wasntme:

На пример Сидари, во право е М&М кога вели дека е многу искомерцијализирано, ама мене секако многу ми е симпатично место и би сакала да имам вила таму. :)
    Братучетка ми е заљубена во Глифада. Толку ми ја збореше, што ја којзнае што очекував за кога ја видов, да не ми е толку посебна за толку зборење. Исос е дефинитивно посебна. Не за џабе е под УНЕСКО.

Добро утро другари :)
    Ноќеска сум спиела нешто поише од претходните денови. Ама со вентилатор да дува во мене цела ноќ. Само да не станам укочена некој ден, уште тоа ми треба. :emo:

Пред скоро го зборев маж и прескапата храна што ја купил за мачор ви текнува? Може да се повлече тоа назад? :wasntme: Навистина му го среди ненормалното паѓање на влакната, и уште се молиме за да ја јаде ама па има да ја пројаде и оро да заигра ако треба. :wasntme: Немам веќе туфки влакна низ дома. :wasntme: :muscle:

На Желба, Sexybaby86, Annath и 25 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.497
    Еднаш се излажав Порто Кацики по скали, втор пат со брод бев :D

Секако од лична перспектива препораките... мене не ми смета да е нешто искомерцијализирано, тоа значи и дека има добри бич барови, и дека добар е патот до таму :) Не сум авантурист...

Се додека плажата е доволно голема (не како Полихроно, на пример, гз преку глава), немам проблем никаков...

За Јонско не се сомневам, знам дека од блиските, најубаво море е :)

Смештај преку AirBnB ќе барам, нашиве агенции слаби се со Крф, и 99% Дасија ја нудат.

На Sexybaby86, Annath, Bozica1980 и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    147.620
    Добро утро жени и по некој маж.

Пијам кафе на тераса, скролам по фејсбук и ми излегува слика од плажата :l:
    Леле колку ми се оди, кој ќе чека уште еден месец!
    66E1924F-3A4F-4275-B17E-4F4BF36BEF48.jpeg

На Желба, Alishan30, Sexybaby86 и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.241
    Допаѓања:
    145.635
    Screenshot_20190616-102252_Chrome.jpg

Не се зезам за ова :) да се практикува треба, ама касно некако дознав:)))))))

Јас у пмс А маж ми се понаша ко да треба да му дојде. Ако чуете дека нњкој маж тепан бил денеска, мојот е

На Alishan30, mal.ecka, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.802
    Допаѓања:
    285.495
    Се вратив од пикник(facepalm)
    FB_IMG_1560634757888.jpg

На Желба, Alishan30, Sexybaby86 и 25 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.432
    Допаѓања:
    87.439
    :hai:
    Жешко ама убаво е си баравме си добивме бирајте сладолече оти многу убаво е во склоп на временцево ,а и со ладно нескафе убаво оди...
    Денес ќе одмараме ,ручек кај старите за денов ќе си дадат па така цел ден ќе се излежаваме
    @mareane точно кажано иако сум повеќе нештото да му се даде на некој што нема но тешко со нашиов македонски менталитет нештото да се искорени...
    Убав ден!!!
    3F0B88DD-ADC9-4ECE-A2DD-479E4B906DDE.jpeg

На Желба, Alishan30, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.056
    Допаѓања:
    190.805
    @CameliaMiller ме зачуди со инфово дека наши агенции Дасиа ја нуделе. Веројатно од скоро оти знам дека воопшто ја немаа како понуда. Не е лошо воопшто како за смештај и плажирање. Многу боље ако се прашувам јас место Ипсос.

Маж ми напраи муабет дека мачор бил разочаран од нас, оти секој викенд сме го оставале сам. :D Што уште не ќе слушнам од него. :D

Иначе како бе ви се интересни патлаци што не се дигаат на вас? :wasntme: Бар ако ништо друго, добар беше патлакот што толку го изназборевте вчера? :D
    Маж ми ко на Дуника. Не е хомофоб, ептен е флегма да се замара воопшто за такви ствари, ама има некои негови филозофии што ме нервираат (рече филозофот и остана жив :rofl: ).

На Желба, Alishan30, Sexybaby86 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    19.762
    Добро утро од главниот ни град:inlove:Малку е да кажам/пишам колку сум среќна иако умрев од жешко:sun::sun::)Ме немаше подолго време..бев ама баш down...Оваа работата ми е 98%дел од животот и штом во тој аспект не сум ок тогаш се се рефлектира и јас тонам..
    Сношти со малиот на концерт на Здравко Чолич(човекот е цар:inlove:)Си поминавме фантастично:inlove:
    Фактот дека не сум на работа, шетам низ друг град, имам пари да си купиме тоа што ни се јади и ни се пие и на крај престојот и гостопримството на моите скопјани кулминира денес во блага еуфорија:)
    Моменталоно со турско и уживам во погледот на Водно:)
    Поздрав и убав ден:l:

Прикачени фајлови:

На Желба, Alishan30, mal.ecka и 25 други им се допаѓа ова.
  12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.342
    Допаѓања:
    40.095
    *Наса објавува слика од црната дупка*
    Луѓето : меех.

*Лилибоз објавува слика од кур*
    Луѓето: ваууууууууу

What a time to be alive.

На Someonespecial, mal.ecka, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.027
    Па на црна дупка не можеш да направиш ваууу да се одушевиш де ;)
    Мала шала

На Sexybaby86, Annath, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    183.541
    Јас се зачленив за да најдам жена, ама јок, нема жени тука. :rofl::rofl::rofl:

Ако следиш некого, тогаш имаш опција да ги гледаш неговите активности на форумот. Во која тема пишал мислење, каде кликнал лајк и такви ми ти работи.
    Тоа го имаш на твојот профил во „Твои новости“.

Денов без план, ќе се лежи веројатно. Од сабајле шетање. 8 километри колку чекори се? :D

На Желба, Alishan30, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.668
    Допаѓања:
    187.413
    Здравеј :hai:

17 000ден. со нашиот стандард се доволни како додаток, некој хонорар плус на платата. Камелија, сигурна сум дека работи и тоа што не ѝ е работа, а за тоа не е платена плус. Проблемот кај нас е што нема баланс, има вработени што само си ја земаат платата и вработени што си ја работат нивната работа и плус работата на оние првите.

Сабајлево требаше да шетаме, ама се успавме. Сега по жешково најдалеку што ќе отидам е балкон, да закачам некое фустанче да се суши и тоа ќе биде тоа. Станов плаче за средување, па не е лошо денес да се посветам на таа активност. Некако и се осеќам дека ќе ми годи таа физичка активност :muscle: :bug:
    ОдоХ ја :*

На Желба, Alishan30, Sexybaby86 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.027
    Да допишам многу ми е крарок постов :D
    Пушени перални усисано извбришано прашина и прозори во дневна.
    И сега седнав и сватив дека сум во маичка на прерамки и прекраток шорц ја бришев и надворешната врата сега ми е :$ ако некој гледал .
    Ручек не правам мм ќе купел нешто сега на репортоар филм кока кола и сладолед и пуканки кој е за повелете
    :*
    :hai:

На Желба, Alishan30, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.668
    Допаѓања:
    187.413
    Ај сега да дојдеш кај мене и да ми правиш друштво за чистење :wasntme: Дојди по шорцеви :rofl:

На Alishan30, Sexybaby86, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    183.541
    Градник носиш? :rofl::rofl::rofl:

На Alishan30, Sexybaby86, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.241
    Допаѓања:
    145.635
    https://www.facebook.com/1065528693588555/posts/1356331024508319/

Кај прстите за никаде па уште и хулахопки на сандала.

Ние можеме секакви да бидеме, ама модел за чевли треба да има убаво стапало.

Ко прслок да рекламира некој без цицки.

На Alishan30, Sexybaby86, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    @bittersweet те дочитав сеа. :D А сладоледот така се вика? :tmi:

@Peco сполај ти за одговор. Ма да ми нема некаква функција тоа. Немам друга работа па ќе гледам кој што пишал и што лајкнал.
    Што е до мене би ги укинал лајковиве.

Ќе заврне денес. Веројатно ќе залади малку.

На Желба, Alishan30, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.