1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.449
    Свеки денес едвај се оддели од малата, па немаше смисла тука да се распишувам :lol:.
    Уз ручекот сум испекла од сувите чушки кои ги донесов, ама жена не се осмели да апне. Радознало го гледаше мажево како грицка, јаде :rofl:.

Инаку нас цел хотел не разбра детево заби дека вади. Ауууу викање :sweat:.
    Другиот месец и спа делот ќе бил во функција па ќе се тегнеме таму мажево додека работи во станот:?:. Татко му чекал пасошот дали ќе му стасал за и он да идел да помагал/работел(facepalm).
    Мама денес ја прашале да не сум дојдна. Виделе некој многу убав со модерна количка низ град :emo:. Горда мајка ич не дослушала.
    Одма аха она е она е:rofl:.

На senza.parole, green.eyes, Petar80 и 18 други им се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.149
    Ete me i mene posle 2 nedeli ova mi e vtora den sto krenav glava,sinko zavrsi vo klinika fala mu na boga podobar e sega pa se spremame za na 16 vo belgrad za pregled.Za zdrastvoto deka ni e za nikade e,tuka nema zbor,primer e sin mi,od obicna nastinka dobi pneumonija,za smestuvanje i upot odma ni davaat prioriteten zaradi negovata dijagnoza no posle 10 dena koga pocna da mu stanuva podobro sakaa da stavat dete da lezi vo soba so nego od bronhit..koja odgovornost e toa na doktorite da stavat bolno dete do sin mi koj ima CF i tie kako medicinski lica treba da znaat deka ne smeat da go mesaat ni so bolni od obicna nastinka zasto moze kobno da zavrsi,pa koga mu kazav deka nema da dozvolam sestrata mi vika nema mesto,polno e detsko..koga otidov kaj doktorot da se bunam kako odma naogale mesto c c c c .

Ninja toa so smrtnosta na novorodencinja uste me boli,kerka mi bese ziva samo 11 dena,posle morav da cekam mesec ipol za da doznaam od sto pocinala ,pa zasto im se javuvav sekoj 2-3 dena dali se gotovi rezultatite tie bea drski deka ne sum bila samo jas sto cekam i koga ke stignele ke me izvestele.Kakva arogancija misles za milenice prasuvam ne za dete koe sum go rodila ;( :@

На mal.ecka, VladeMila и Petar80 им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    @MilaP , Извини, не знаев дека си преживеала таква траума и дека имаш изгубено најмило, баш ми е жал....

На VladeMila, Petar80, MilaP и 4 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.132
    ^
    Ужас а од нас зимаат плата.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.417
    Се начукав од што ме вратија на фоумов

large-12.jpg

На mal.ecka, ALISA0000, VladeMila и 14 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    158.034
    ti falese forumot,priznaj?!
    ama nie posebno...:)

На mal.ecka, VladeMila, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.386
    Допаѓања:
    206.357
    Друштвo, дa ве пoздрaвaм... денес нa рaбoтa немaв време дa пишaм, сaмo ве читaв... уште еден втoрник пoминa, мaлку пoвеќе зaглaвив, aмa тoa е.
    Имaјте убaвa вечер!

На mal.ecka, green.eyes, VladeMila и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.417
    Ич не ми фалеше форумот, ми фалевте Вие :hug:
    Едит: Има многу позабавни работи од форумов, ама вакви виртуелни пријатели/ки од кои некои познавам немаааааааааааааа :*

На mal.ecka, ALISA0000, VladeMila и 9 други им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    И со празни раце дојде ?
    :beer:

На ALISA0000, VladeMila, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    182.601
    Добра вечер на сите и добердојде назад на форумов за @Daleron
    Двајца полицајци решаваат крстозбор:
    - Зеленчук со три букви?
    - Зелка!
    - Не ја собира.
    - Па земи помала...

На mal.ecka, green.eyes, VladeMila и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.417
    Ххаххаахах кажи само кога ама не овде
    86_4.png
    @Peco и за тебе важи
    Едит: Море за сите важи никад гроф није био циција.:D

Последна измена: 15 декември 2015
    На LUCERKA, green.eyes, VladeMila и 10 други им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    На Petar80 и Daleron им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    So prioriteten ne ceas,uste istiot den vleguvas.

Ubava vecer zenicki.
    Vitamina mnogu mi e milo za tebe.Ubavo si kazuvase denovive deka posle dozdot sonce doaga.:l:

На mal.ecka, Petar80, Esmeralda-MD и 3 други им се допаѓа ова.
  14. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.335
    @vitamina sreken pat i se najubavo.:clap:
    Jas sum mnogu golem obozavatel na selidbi i preselbi. Da mozam sega bi otisla na drugo mesto. Ne deka ne mi se sviga tuka zatoa sto go obozavam toj predizvik.

Domasnite raboti si gi obavuvam sama. Sama sef na sebe. Nikoj ne me brza pa si zimam na sloboda toa sto treba za den da go izrabotam za dva. Nejku pomos, si ja znam rabotata i mozam sama i zgora na se nikogas ne se zalam.Zalenje ne obozavam.
    Imam napisano post pred edno godina vreme za mladite koj se naselile kaj majka mi vo zgrada i tendzerinjata sto se setaat po skali (nema povtorno toa da go spomnuvam).
    Gotvi mazmi tri dena vo nedelata, ama po negov izbor. Jas mozam , ne mi e tesko ama rabotata e sto toj saka, obozava rabota vo kujna i zatoa mu dadov termin. Blago pravime zaedno, odnosno jas sum asistentka toj pravi.
    Kajmene sekogas rabotite stoele vaka; mm rabotel od utro go vecer. Nema vajda da go cekam da dojde da mi cisti. Jas pak poslednive 2-3god rabotam so nekoe rabotno vreme, kako mi odgovara so ogled na drugite obvrski. De nerabotam Petok, de Sreda i Peto, de povrzuvam praznici pa po dva meseca ne se pojavuvam.....Toa se spored mojte potrebiti. E sega kaj ne rabotam kako porano pa uste i mas da cekam doma da dojde da mi raboti.
    Raboti on dovolno i premnogu, baska koga ke dojde 7:30 prvo za lopata se faka snegot da go izrilja, a potoa vleguva doma.

Ucenje so dete
    Da ucam. Matematika pokazuvam, drugo i da sakam nemozam.
    Textovi nikogas ne sum napisala na nejze, zatoa ona mene mi e editor. Sekoj text za moeto skolo pominal niz nezina raka da mi go ispravi ili oblagorodi.

Termini za doktor
    Tesko da se fati termin. Masini kako scenovi i sl se ceka na red i po 7-10meseca. Ako epten dojde do noz ke te zemat prv. No NE PREKU RED, si ima za taa cel drugi doktori, tamu redot e drug.
    Eve jas za obicen sistematski zakazav pred 1 mesec za 31 DEc vo 5:30pm. Ovoj termin bese sloboden, ako ne go zemav ke cekav mozda do Feb.

Vrski nema i bunenje i karanje nema odma policija se vika pa tamu bunise i karaj se, ako ti drzi.
    Sekoj si ja cuva rabotnata pozicija, nikoj na nikogo vo niedna sostojba nema da mu uskoci vo prestret na nikogo.
    Sekoj si raboti spored job description i ke ti pomogne vo granicite na dozvolenoto.
    Extra nedobivas nisto.:!:

Ako ne si usluzen kako treba, povikaj direktor, sev i takvi koj zimaat povisoka plata, na koj toa im e rabota da opravuvaat krivi drini, ama karanje so uciteli, doktori, lica koj si ja vrsat svojata rabota spored propisanoto, NEMAS PRAVO.
    Ima plateno luge koj im e zadaca da izmisluvaat i sproveduvaat zakoni, a nie ostanatite treba da gi sledime. Predlozi se prifakaat, ama samo otkako ke bidat razgleduvani na povisoko nivo. Tmn rabota seko salabajzer dojden od PM:@ da dojde i da saka da stava i menja pravila, sto li ke stane:worried:

На green.eyes, Petar80, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Многу ви благодарам на сите за подршката и убавите зборови,ви благодарам за честитките и искрените зборови.

Сеуште сум под импресии па почнав и со плановите лека полека иако имам сеуште некои формалности и процедури да обавам, битно бидна работава.

Ден ко секој поминува.. се повеќе обврски ми се трупаат па и баш затоа ве ѕиркам на делови :).

Немав одамна доживеано никаква убавина, ама ете денес поклонот за новата година ми бидна, ме оживеја и рефрешира некако после долго време. Сеуште сум овде, ќе ви соопштам за понатаму :).

И сакав уште нешто да прокоментирам а тоа е дека многу ме нервира дескриминацијата на темава, а сметам дека ова е форум и секој има право да пишува онаму каде што се пронаоѓа во муабетите се додека се држи до правилата и не оди оф топик.

@danichap welcome back мила, барем душава си си ја исполнила покрај татковината и твоето парче земја. @Daleron welcome back и на тебе, се надевам дека секогаш ќе останеш да не дружиш онаква каква што си.

Поздрав.

На LUCERKA, kukla21, green.eyes и 17 други им се допаѓа ова.
  16. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    Kakva sreka, ti donesov, ;):*:hug:

На Petar80 и vitamina им се допаѓа ова.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.417
    :hug: :hug: :hug: :* :* :*

На Petar80 и vitamina им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.449
    Фала:hug:.
    Се израдував за прекрасната вест која ја сподели. Се надевам што поскоро ќе бидеш со либето и нема никогаш повторно да ве двои далечината.

Од поодамна јас немам приметено дискриминација :$. Ете може сум пропуштила нешто ново неделава :P.

На mal.ecka, Petar80, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.417
    @referentka Рефи, жива си или расплодникот е дома :D
    Ова само за тебе, мене ме одушеви..................

@ninja35 и за тебе е ја слушам по милон пати.

Последна измена: 15 декември 2015
    На Petar80, referentka, Peco и 2 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    @DVAANGELA :l:
    Вие не знете која убавица е жената8)

Абе што стивнавте никаде ве нема?!
    А и данка ја нема што е ова? Нели се распакува тоа торбите?!
    Еве далка тука со музички нумери не части:rofl:

На mal.ecka, VladeMila, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.