1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    106.678
    :bandit:
    На работа, кафе и праски.
    Пишав во соодветната тема, ама ај и овде, на "домашен терен" - предлог очен лекар за да носам три и пол годишно дете?

На Bozica1980, kuc, SV1911 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.415
    Допаѓања:
    78.341
    Доаѓај, ама со дебелите гаќи :rofl:
    13 степени е, ама дува ладен ветер, без јакна не ја бива. Права есен. Дождот престана, од утре нова тура.

Добро утро.
    FB_IMG_1560578219756.jpg

Реков за одмор нема да зборам :x
    Косава ми иде на нула да ја рецнам.
    #ипонеделникнаработа

Друго не знам што да кажам.
    Барем вие бидете арни.

На Желба, TeddyGrey, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    @Milobebence по она што си го напишала дојдов до заклучок дека со мм ќе бидете идеален пар :)
    Сакаш да се мењаме ?:o
    А исто мислам дека твојО ептен ќе ми легне ;)

Малерозна , само да знаеш колку сакам да сум кај тебе . И на одмор не би одела само и само да може да живеам летно време на 13°

На TeddyGrey, M&M, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.028
    Хахаххх бубче амааа :shake:

На TeddyGrey, Peco, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    222.688
    Од селово наше кај тебе идат за прегледи на очи,мислам Виолета се вика,а и Лидија Карапец е таму,@WORRIED.BT мислам дека мислење можи да кажи:*,

На TeddyGrey, kuc, ane.bella и 11 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.802
    Допаѓања:
    285.495
    Сум се насапала за сите пари.
    Повеќе од 10 саати сум спиела.Ама бев преморена деновиве...
    Не сум гадлива куфери ранци се оставм на земја.Преперувам само тоа носеното.
    Во последно одморите ни беа сведени на 2 пати по неколку дена до Охрид и со поголеми деца па и не носев многу ствари.
    А кога одевме по мориња и со плус помали деца носев многу ствари за нив:претежно реквизити за на плажа и лекови.Цело време си велев кога ќе дочекам да нараснат да одима на плаѓжа само со една торба со крпа,наочари за сонце и крем за сончање.Е сега кога нараснаа нема не одиме...

На TeddyGrey, M&M, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Добро утро и од мене.:hug:
    Купивме нов базен и официјално ја отворивме сезоната во саботата. Вака ќе има синко бар убава секојдневна занимација на жешково се до одмор. Како би се шлапкала и јас со него, само да немаше од околу згради и љубопитни погледи. |( На мм му викам да стајме некој чадор или завеса привремено хмм...мал бил за него базентот не можел да плива, а и не мора да плива лади се и уживај.
    Одморите со родителите и јас си ги паметам и се најубави спомени. Штета што не сме оделе секоја година. Но им благодарам и за толку колку што било. Поубави ми биле одморите со нив кога сум одела отколку кога ме пуштале сама на одмор преку школо. Сме оделе Охрид, Црна Гора, Бугарија...преубаво сме минеле секаде.
    Прв одмор сама на 6 години, Асамати. Со кој памет ме пуштиле...веројатно не биле во можност заеднички семеен одмор да тераме. Се разболев, со висока температура. Учетилките ни им јавија ни ништо. Ме гледаа ко нивно дете, кај нив во соба ме земаа, таму спиев. Кога се вративме бев оздравена веќе и мајка ми се чудеше како не и јавиле. Потоа уште два пати имав одено сама во 4 и 7 одделение во Крушево и Пелистер. Убаво ми било, но сепак посреќна и позадоволна сум била на одмор со моите и сестра ми.
    Прва година средно најдобрата другарка беше со родителите на одмор во Охрид. Ме викнаа да им се придружам. Се спаковав и отидов сама Охрид, моите ми дозволија. Тој ми е еден од најубавите одмори, прекрасно си поминавме. После тоа уште еднаш имам одено со моите и од 19 години па натаму со тогашен дечко сега мм.
    Сме уживале на одмор кога сме оделе сами. Ама откако имаме дете уште поубаво ни е сите заедно.:inlove: Нормално кога бевме сами многу помалку ствари носевме, сега се и сешто носиме за дете. Ама не се жалам уживам во тоа...си купив неќна уште поголема торба за на плажа и крпи и реквизити се ќе ми собере во неа, добро освен чадорот и лежалките.:lol:
    @malerozna во слободно време да најде некој добар затворен базен и нека удри малку на релакс. И треба одмор на душичката, а таму сигурно има прекрасни базени на затворено. Веќе ако не оди на одмор нели.;)

Последна измена: 17 јуни 2019
    На TeddyGrey, M&M, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.485
    Допаѓања:
    206.945
    Добар ден друштво, арни?

За прашаци сте праеле муабет... Јас користам Персил течен и Ариел капсули, течниот од Швајцарија, капсулите од Грција (фала на @Bubce38 ). Оттука одамна не купувам прашоци, пошто дефинитивно не е тоа тоа. Од капсуливе сум задоволна, исто и од течниот, цут ми се алиштата, плус мирисот останува, небитно на која температура се перени алиштата, а останува и ако ги сушам надвор. А со прашоците купени овде, ич не сум задоволна, небитно дали е Ариел или Персил, течен или прашкаст.
    Наредна недела пак ќе се опремам со резерви, се надевам дека ќе има попуст. И да нема, пак ќе земам :D

Куферот од викендов ми е нераспакуван, уште. Наредна недела пак ќе треба да пакувам, па си велам нека стои :D Двете деца ги пакувам во него (куфер со димензии за кабински багаж). Небитно на колку дена идеме, за нив ми е таман, за мене и за мм помалку треба, и со ранци поминуваме.

Не знам како ќе ја издржам неделава, ама морам, немам избор. Сабајле одвај се довлечкав на работа. Одвај. И одам турбо, сеа малку здив да земам пред следната тура.

Поздрав и се читаме!

На TeddyGrey, M&M, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Хелоу!
    Два дена не мрднав од дома. Aма убаво ми дојде на душава,тоа не се случило мнооогу долго време. Си готвев,серии гледав, чистев, дури и вежбав!:)
    Јас ли сум само или и на други им отекува телото на топло? Абе прсти ,нозе, све ми отекува,мразам лето(wtf)
    Синоќа кога засвежи беше мераци, седев во двор и ги гледав грмотевиците, колку беше убаво:l:

На TeddyGrey, M&M, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Хај.
    Денов ужас.

Ме боли глава, ми се гади, ми се спие.
    Не знам дали до 16 ќе издржам.

Ич не ми е арно. Испив коктел апој... од такви за болка, до такви за смирување.

Да се прогура само. Да се отспијам убаво после мислам поарно ќе ми биде.

Ама мн. е тешко времево. Пеколштина нездрава, па се изнаврна, па се спиеше некако. Сега пак пеколштина.

Кога е поладно 80% подобро се чувствувам. Ептен лошо функционирам на жешко.

Види, јас аверзија од пегла имам, на другиот крај на спектрумот на "болеста" сум изгледа :D

На TeddyGrey, M&M, SV1911 и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    Делот за колата стигна :party::party:
    Мајсторот вети дека до утре поручек ќе биде готова :clap:
    Ако случајно нешто тргнело на лошо рече дека ќе ни ја даде неговата , со неа да одиме:).
    Камен од срце ми падна .
    Значи како и да е среда здравје ќе се (poolparty):d:.

Ќе буунам една ракиичка сега .
    Узо снемавме ,ама и мастика ќе заврши работа . Со убава салата нормално .
    Маж пресреќен оти дома ќе му правам друштво со ракија.
    Дури се понуди тој да ја направи салатата .
    Нека не ми фаќа у кујна , полесно ми е јас да си направам што треба.
    Нека усиса само , доволно е :)

Добро е .
    Фино почна неделава :inlove:
    Нека продолжи вака

На Желба, TeddyGrey, SV1911 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.056
    Допаѓања:
    190.806
    Добар ден :)

Во куфер не ставам ништо директно, се ми е селектирано во посебни кеси. Па она што останало не облечено е чисто и немам потреба да преперувам. Мразам да пеглам, ама и што оти го испеглав фустанов од вчера, сега во кола исто ко од машина директно да сум го извадила. Не се умарам. :emo:

Денов денеска како тргнал брзо, или само ми се чини, ама мислам ми прелетува. :?:
    Убав почеток на новата недела. :)
    Поздрав со сончогледко од мој балкон и “зелениот” станар на него. :lol:
    08D5F3DC-EBA4-440D-8FD5-5AFE7BBB9D30.jpeg

На Желба, mira.mira, kolovoz и 32 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    Ај добар ден :hug:
    Само 4 саати спиев. Во 9 ме разбудија менструални болки, пет дена порано ми дојде..
    Ај барем, нема да се шлакам на одмор.
    Една година така, скоро цел одмор в соба го поминав. Се рушив од читање книги. Не знам колку испрочитав тогаш.. Дека на Киндлот.. само реди ги.

Се трудам да не пакувам многу, ама не ми успева. Секогаш одвишок алишта носиме.
    Лежалки, рогузини, чедори не носиме. Само првиот пат, и не ни ни' требаа.
    Лежалка со пијачка е 3 евра.
    И јадење носев првиот пат, навикната дека со моите така.:drunk:

За паковање, секој си вади што алишта му требаат, може ја совет да им даам, ама па тие ќе си ги спремат своите, јас моите. За распаковање, сите распаковаме, кој реди неносени алишта, кој разместува хемикали, кои лекови, кој мести машина за перење (ова обично јас).
    Иначе паковам се' во кеси, и после ги клавам во куфер.
    Таму, тоа што е за перење, во други кеси го преклавам, и се' си стои поделено.

Одиме исклучиво Грција и исклучиво еднаш, најмногу една недела.
    Би сакала да можеше секоја година да тераме 5 дена на море, и плус по една нова земја да посетуваме...
    Ама нема...
    Имам спомнато, дека по 500-600 евра, најмногу трошиме за одмор.
    Е годинава ќе не фати поскапо, пошто место една, две соби изнајмивме.
    Нели ќе идеше и другарка на ќерче, ама ни откажа...
    Али нема везе, ќе имаме една соба сами со либето (mooning)
    :D

На Желба, mira.mira, kolovoz и 26 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Ги викав џојка и бубче на кафе упс на узо де ама не беа таму :)
    9 дена едвај прокаравме во неверојатен хаос турболенции и слично. Де појди тука де појди оваму де онаму, дома вртење сачувај боже
    Клапнав и останаа да се лутат оти не сме пиеле кафе некои прво некои второ а јас немав време да се избањав па и со утоп мокра коса одев натаму наваму..
    Налет...

Како би на одморче ама и тоа ќе биде се надевам
    Ќе биде и се по ред..

Еве ме наспана з една недела 3000 че минавме де музики де тишини се извози некако ама многу бе уффф.

Сеа одмарам да не ме мислите пре пре убаво ми е кога одам у град а никој не ме запитка безобразни прашања и ме довикува од улица..

Нашиов град таму тоне...
    Пак ќе ми се лутите ама тоне стварно... пензионери пензионери сите криват :(
    Што беше нашиот град 2010 што се сега...

Така.. сепак што велат поаѓам со радост за одредени работи и така..

Пак да кажам ми фали одморче.. ај ќе бие и тоа..

Викендиве ќе ни се турбо што следат ама па за тоа е летово..

Сонце.. јас пререлаксирано се осеќам..

Да ви пишам де да не ме заборавите..
    Би пишувала уште ама ме мрзи у последно време да типкам плус не ни можам да отворам телефон не па феминиИ

Поздрав другари убави

На Желба, TeddyGrey, SV1911 и 29 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.842
    Допаѓања:
    145.581
    Ден!:yawn:

Како понеделнички тргна неделата, поарно да не знаете. Косми сака да ја врати на бебе, јас утрово кога станав,ако тоа беше спиење, се запрашав кога ли ќе порасне...
    Секој си маките.:D

Иначе @Cosmi ние од сам почеток на Д фестивал одевме, и не беше нешто страшно. Само памет во глава. Е на нас блиску ни е, па ваљда и поголеми сме биле, имаме стан таму, па не праќаа без проблем.
    Убави спомени имам од Д.

Затоа имам и рерна и плотна со тајмер. Оти оваа недомаќинка гарант ќе се запалеше до сега. Па што си е сигурно,сигурно е. Ставам тајмерот и не му ја мислам. Поарно нека се исклучи пред време отколку да изгорам се.:worried:
    Единствено немам одложен старт на машината за садови, па затоа некогаш заборавам да ја пуштам кога мене ми е редот.:tmi:
    Сабајље отварам да го земам блендерот, гледам нечист.Пак сум ја заборавила.:wasntme:
    Обично ја полнам, ќе ставам таблетка, и ќе кажам ај уште нешто ако се собере на крај на денот да ставам и пред легнување да ја пуштам, и ќе си легнам.:D

Кога почнавме веќе со домаќински работи:D, на бели алишта редовна ставам и Вениш за бели и лажиче сода, им ја одржува белината.

Мм се пакува сам во една негова торба, со оглед на тоа дека почесто патува,си има фатено ред. Па не го мислам него.
    Прво приоритет си бевме ние нели, сега за детево прво гледам да средиме. Еден пакува ствари од кујна (обично мм), јас алишта за мали и козметика.

@elena.mak не заборави со новата работа.(wfh)

Ми се пие ладно нес, ама страв ми е малото да не го разбуди маталката.:doh: А не е нешто многу спиен, па нека одмори.|-)

На elena.mak, Желба, TeddyGrey и 33 други им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.772
    Добар ден, можеби не ме помисливте ама тука сум:hai:
    Ариел прашок со ленор во својот состав, со години користам, големо пакување. Капсули никогаш не сум користела.
    За пакување, маж пакува кај нас, секогаш, и мојот и неговиот куфер.
    Јас сум по распакувањето само:inlove:

Убав викенд поминав, генералка завршена, на чистичко се уживаше, свадба се тераше, гости имав, на гости бев.се беше супер:inlove:
    Нека потрае ова.
    Вчера ми беше годишнина на форумов, па да ве почастам:party:
    1-year-anniversary-banner-one-first-vector-19947568.jpg

finger-food-ideas-for-wedding-reception-buffet-6.jpg

istockphoto-1060770088-1024x1024.jpg

images.jpeg

Main-Image-Opt-2.jpg

Убава недела имајте:l:

На Желба, TeddyGrey, SV1911 и 31 други им се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @duffi влези во најодалечената соба и измати де, јас така на пример миксав јајца за торта во купатило:rofl:

Прв работен ден и некако чудно ми е се:D
    Ај ене го кај е петок, пак ќе има мини шетање, ќе шетаме тур д МаЌедоЊа едни странци.
    Кај им текна сега по пеколов да доаѓаат]:)
    Па Пупо каква агенда им спремил(facepalm)

Осеќам дека цела недела ќе се дружам со кафетин во комбинација со диазепам и некој ап за притисАк:sweat:

На TeddyGrey, SV1911, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Абе кога има урбанизирана плажа, ни јас не мкнам.
    Ама има убави плажи кои се "диви" т.е. нема никој кафич тука ставено.

А сакам и на таква да одам, скроз нов левел на лабавеење е кога ќе начекаш "своја" плажа, т.е. никој жив нема освен нас :) Ни музика, ни луѓе, ни врисок, ни писок, ни ништо. Мераци.

Комбинации правиме така, зависи каде сме. :)

Сега викендов не носев ништо оти знаев дека пред смештај на таа плажа ќе одам. Инаку ако некогаш патот те носи накај Кавала тој дел, меѓу Ставрос и Олимпијада има "диви" плажи, т.е. камп некаков има и кај него води патот, а после кампот има две огромни плажи на кои нема ништо освен рај :) затоа и "рајски" ги викаме, иако поима немаме како се викаат :) е за таму, носиме се', оти вода нема кај да купиш реално.

Инаку, 3 евра може е на краците, мада ни таму не е баш така, лани во Калитеа 5е беше кафе за носење, 6е на лежалка, и тоа во мај. Во Ханиоти имавме приватна плажа со куќата и таму се "населивме" и 10 дена не мрднавме, па не знам како со цените се.

А во Парга на пример, најмалку 6е беше 2 лежалки+чадор, во таа цена нема вклучено ништо, се' плус си е. Таму плаќавме од 6-20еу зависи од плажата... :)

20е, па и 10, воопшто не се малку за ич ништо да не добиеш со нив.

Од друга страна, на Тасос во Ла Скала, 80еу го изнајмувавме "сепарето" (платформа со огромни перници, за 8 души) ама сите 80 еу можевме да ги искористиме на храна и пиење... е сега, ние 4ца одевме, и пошто цел ден дремевме таму по 10 саати, и повеќе од 80 трошевме, ама па така не ти е криво некако, оти реално не плаќаш за газот да си го седнеш само :D

Исто и на Лефкада, немам начекано ни за 3еу кафе со лежалка, туку од 5еу почнува цената само за изнајмување.

На TeddyGrey, SV1911, Ariel и 18 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.819
    Допаѓања:
    323.913
    Утрово вака
    IMG-b4276ee70b9ec15d6180b5692387deaf-V.jpg
    Грч ладно фрапенце.
    Сега на адот клима и ..
    20190617_133042.jpg
    Смоки..и сокче.
    Нозе во вис,нели одмор се вика ова.

Понекогаш незнам што ми е послатко,припремата за на одмор или самиот одмор.

Иначе, и овој одмор-ќорка...бедак (што би рекла @Sky-butterfly ).
    ...ај да не лафам:envy:..ќе помине за три дена:envy:

На Желба, mira.mira, kolovoz и 36 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    Можи и да се кренати цените.
    Лани не бевме, демек ај да не прајме трошок, пошто Шведска бевме.
    А и не шетаме по плажи наоколу.
    Не само што не ја менуваме плажата, туку и местото на кое земаме лежалки е исто цел одмор :D

На SV1911, M&M, Bozica1980 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.