1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.842
    Допаѓања:
    145.581
    Да знаеш оти ни носат, и капсули и Ленор.:tmi:
    Тетин ми стално вика не си идам со кола веќе ,тетка ти како цигани не товари.:tmi:

Се гледа оти ми се успа детето.:party:

На SV1911, WildMk, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.819
    Допаѓања:
    323.913
    За најобични нешта.
    Пр. од денес...тој кога купувал фрапе, било поарно,јас на.бугарката не сум знаела да и кажам Хубаво:D
    И такА е, ама не признавам:D
    Па тек политика ако начнам,е тогаш трети светски рат избива]:)

На Желба, SV1911, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.028
    :rofl: :rofl: :rofl: ќе ме земрше на душа се заскрнав со кафевоо "какичката" :drunk: :rofl:
    Мене почнаа нозеве кај зглобовиве да ми отечуваат дали од топлово ил што им е не знам ама мене ко крофничиња ми се прават знаете тестоно кога ќе го ставите во врел зејтин и они оп збувнуваат така и нозеве мој.

На SV1911, WildMk, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.785
    Допаѓања:
    93.376
    @duffi
    Не ја пуштаме на фестивалот, сакаат во шатори,мала е во тие гунгули да оди .
    Инаку од плажите во Грција најпогодена ми е Лагомандра,толку борови, простор огромен,природни сенки каде сонцето тешко се пробива,не сум нашла,цел ден можеш да спиеш таму,се слуша цвркотење на птици..ако сакаш сонце ,на неколку чекори е плажата,песок,сонце,за мене идеална плажа.

На SV1911, WildMk, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.028
    Е ова место е за мене

На WildMk, Cosmi, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    128.019
    Спиеме со малава покриени со ќебе +по долго сме]:)
    Да ви е криво8)
    Ако се сликаме во поза Рефкина саде коски од двете ќе гледате...;(
    Ај поздрав:hug:

На SV1911, WildMk, Bozica1980 и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.785
    Допаѓања:
    93.376
    DSC_6041.JPG DSC_6042.JPG
    Идеално е.

Прикачени фајлови:

• DSC_6009.JPG
      DSC_6009.JPG
      Големина на фајлот:
      430,2 KB
      Прегледи:
      65
    На Желба, WildMk, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.028
    На WildMk, CameliaMiller, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.294
    Допаѓања:
    168.377
    Ја ме ја.
    Туја сум. В Скопјето.
    Помина све одморско и све плажарско.
    До крај на лето нема мрдање. *Плаче и липа на глас со мрсоље*

На WildMk, Ariel, Bozica1980 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.829
    Допаѓања:
    114.812
    Од лето во Грчка поштувам само камперски живот, се остало ми е за млади, а ја веќе стара нели. Лани бев во Чањ и на ЖДМ една ми рече дека чим Чањ ми се свиѓал мора да сум била тешка бабетина. Мене не ми се свиѓаат пена парти на плажа, диско музика среде бел ден, гужви и слични стисканции, си сакам мир и онаков пријатен џагор. Бевме сместени во бунгалови и сем што беше прежешко и не се спиеше друго ништо не ми сметаше. Сакам и годинава ама нема.

Од плажа лани се враќавме и јас пружав и средував бунгалов, муж тушираше дете, па се комираа а јас со книга или таблет на лежалка во дворчето оптегната. Не е баш по превземање на иницијатива за сам да носи, да мкне, да растовара утовара, ама добар е. Обично заедно пакуваме и товараме, ако има дете кој да ни чува, па растовараме посебно оти дете тогаш стандард нема кој да ни чува па се пикаме дома и низ прозор ми подава, среќа па сме на приземје. Мразам пакување и распакување, перам се после патување и што се носело и што не се носело. Во последно време кај мајка на викенд носам малку облека, баш малку, ама у село стандард се товарам. И храна многу купуваме, ама ептен многу. За демонстрација, за велигден носевме 18 кеси наполнети до врв со храна. Да не нешто снема.

Перам со Ариел, кога перев со Ехо савекс се ми беше омодрено, сега темни со капсули, светли со прашак и мирна глава. Набавувам на акција во Рамстор секогаш. Ариелот од Кипер не чини, најефтин ама изгледа и не е Ариел. Омекнувач Силан лилаковиот, мириса на сон!

Туку ги гледам сликите во Вашето кафе и пола и поише ги распознавам од групите за читање :lol: Еми ако де.

На Желба, WildMk, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.485
    Допаѓања:
    206.945
    @dunika, жити мене, немој да сушиш алишта во соби кај што престојувате, полош отров за дишење од пареите од омекнувач нема. Од таа причина не го користам.

Што е со хеликоптериве што брчат цел ден? :^)

@Cosmi и мене во срце ми е Лагомандра... заедно со плажата на Антемус. Мераци е за деца. Ама скапи хотелите упм... пошто таму си сакам да си уживам, не сакам во апартмани.

Сега здравје, не знам како ќе поминеме со пари, оти уплатено ни е во хотел ноќевање со доручек, нема кујна апартманот. И не знам што ќе се прави за ручек и вечера, посебно затоа што се мрчала за јадење, не може со по едно гиро да се помине. Салати ќе правам, ќе м'кнам прибори од тука, во тоалет ќе мијам, што да правам, ама за другото не знам. И мм е крив. Кога јас барав сместување, се мани ми наоѓаше, те вакво било, те онакво било, те немало кујна, те не било директно на плажа, те скапо било... го оставив него да си бара и резервира, местото е супер, ама осеќам дека ѓаол и пол ќе не чини овој одмор. Кога сме веќе кај одмор, Лидл продавниците на краците работат уште, така? Пошто имаше најави дека ќе бидат затворени, ама на нет гледам дека работат.

На Желба, bittersweet, SV1911 и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.785
    Допаѓања:
    93.376
    Рај е плажата,малата мрчеше дека сме во шума,а си ставаме лежалки и на плажата за кога сакаш сонце и бањање,а јас само таму би одела.
    Незнам која цена е Лагомандра хотелот,не е поскап од другите,ама па има и убави апартмани на првата Лагомандра и си имаат сопствен дел на плажата,ги имав букмаркирано на компјутер,мене повеке ми одговараат апартмани,хотел не ми е избор,ми смета тој притисок со време за доручек ,ручек,вечера,плус малава е да умреш со јадењето,па си спремаме сами тоа што јадеме,најчесто е нешто брзо и лесно,не ме заморува ,не правам ручеци,повеке сме на скара и брзопотезни јадења.
    И кога одиме низ Европа бираме апартмани,станови,послободни сме така,порано ни беше избор хотел со доручек ,сега веке не.

На SV1911, WildMk, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.485
    Допаѓања:
    206.945
    Антемус е меѓу најскапите хотели, ама нема се вклучено, само доручек и вечера, а за Лагомандра не сум сигурна, иако се поевтини и двата. Не ми смета мене апартман, ама ко што знаат да пребираат, искрено, пре би во хотел, нешто ќе јадат од изборот таму. На одмор не планирам да се скилавам од готвење, за сите тројца ќе треба посебно.

На WildMk, M&M, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.785
    Допаѓања:
    93.376
    Оф и ти си имаш мака,јас мислев само мојава е посебна,се и мириса,се нешто не и е убаво,пица почна годинава да јаде на 13 год,абе да пукнеш.

На WildMk, M&M, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    Знам @Annath за штетноста нивна,одамна имам прочитано негде.Сушам во собата предвидена за детска,речиси празна е,до накипен прозор сушарата,и оставам врата само да ми мириса убаво:tmi:

Последна измена: 17 јуни 2019
    На WildMk, M&M, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.485
    Допаѓања:
    206.945
    Ај децата, ама и „посвоениов“ син ми изводи често. Него е најтешко да го задоволиш, на децава им ги знам финтите.

На WildMk, mal.ecka, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.785
    Допаѓања:
    93.376
    Е тука сум раат,мојов се јаде,не е пребирлив ич,единствено што не јаде е летна манџа,а најчесто е тој скараџија на одмор,јас сум салатар.:D

На WildMk, duffi, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    Паметно што не ја пуштате сама.
    Маж секоја год скоро е на работа во Дојран за време на Д фест.
    Не би сакала да знаеш што све нема видено.
    Колку сака нека ми е мирно,паметно и фино детето јас мое малолетно чедо само таму не би пратила.

Пак трчав во Мобимак.
    Трет пат годинава ми го исклучуваат.
    И пак не си ја платив и мајската сметка(facepalm)
    Најсуперишка е што и овој пат маж Не примети:clap:

На Желба, WildMk, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Денес после 5+ години можам да кажам дека официјално ги запознав најголемите идиоти
    Не трпам ни јас Вајлдке... посебно не пешанка на 50 степени...
    А на остров ми е грев да одам а да не шетам по плажи :)

Затоа кога нејќам "акање" си одам поблиску, краците ли, еве Афитос ми е фантазија, или пак накај Кавала... тогаш "тука сум" ... ама да отидеш на остров и на едно место да седиш, за мене е џабе патот...

На SV1911, WildMk, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.785
    Допаѓања:
    93.376
    Нема шанси одма и рековме,сега се во тие години мислат којзнае е колку е ин да си на фестивал,па сакаат да се прават важни,ама да умираме од грижи ,не,никако.

На WildMk, duffi, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.