1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.802
    Допаѓања:
    285.495
    Ај кажете навистина како ае годинава лежалките Гр со цени.И пример за сите 4 мора посебна лежалка?Да не излезе престојот на плажа за 4 поскап од сместување.

На SV1911, WildMk, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    За кое место од прилика?
    Оти на пр на Јонско море има лежалка за без пари и цел ден да ја користиш само со вода од 1 еур или фрапе од 1,5.
    Инаку секаде можеш само 2 лежалки да користш , а да седите со децата плус. Ќе си платите само 2 пијалоци

На WildMk, duffi, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    За лежалки сум скржава. Не давам пари. Се распостилам на песок и кафе мое си носам. :emo:

На SV1911, WildMk, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.785
    Допаѓања:
    93.376
    Сигурно се 5-6 еур,купете столици,ке ви останат и за понатаму,не се исплати за 4 големи да плаќаш, 20 еура дневно ке ви одат минимум #шпараџија:tmi:

На WildMk, M&M, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    Јас и мумуруска варена си носам .
    Ама не можам без лежалка, така на песок цел ден нема шанса.
    Затоа си купив лежалки што се прават и како столици.
    Без нив кога одевме 50 еврича дневно не ни стигнуваа за мочање ,читај пиво и фрапиња. Сега и чаша за мучкање си имам и млеко во фрижидерчето по 200 мл носам.

П.С
    И сол!
    За мумуруската

На SV1911, WildMk, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.485
    Допаѓања:
    206.945
    Не знам, ние наши си носиме, лежалки и чадори.

На WildMk, duffi, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Ами јас не ни седам многу на песок, повеќе сум у вода. Не сакам баш сончање, полежувам онака малце колку да зирнам кој има у околина да испијам кафе и си се враќам. Не пливам инаку, не знам и нема никад ни да научам ама се шлапам.
    Мороска не носам, многу ми е убава ама тешко ми е на желудник после и избегавам се шо ми праи било каков проблем. Уствари ретко нешто за јадење носам, може узпат сладолед да лапнеме ама не јадам баш на блажа. Е лани у Дојран се распославме на плажа да јадеме, место никако не успеавме да најдеме за седнување и си купивме од рестораните спакувано, па коа распославме софра со друштво :tmi: ко први мај на времето шо се тераше :D

На Желба, SV1911, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.802
    Допаѓања:
    285.495
    Порано одевме со кола и си носевме столици ама сега ќе треба ако евентуално се решиме со автобус и највероватно ќе биде на некое место каде е огромна гужва и ќе мора лежалка(оти нашава агенцоја ги нуди пред се овие места на 1 крак а и таму е поевтино).

На SV1911, WildMk, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.819
    Допаѓања:
    323.913
    И ние си имаме лежалки и чадор.
    Лежалка од ден е 3 евра.
    Значи дневно по 9 евра за тројцата.
    По 15 дена, 135 евра.
    И,не би можела две лежалки да купам,зашто сме тројца.
    Нивното кафе за 3 евра што го служат не ми е убаво,па морам да си доплаќам за тоа што ми е слатко мене.
    Затоа веќе неколку години наназад си носиме наши.Па и кафе си правам за нас,зашто апартманот ни е на сама плажа.Понекогаш од мерак од плажа некое фрапе ќе купам колку дневниот лимит да го потрошам:D.
    Сладолед не сакам,па не го ни погледнувам.
    Немаме многу трошкови.Нормални работи купуваме.Храна.
    Е,шопинг правам обавезно на заминување и за на фри шоп оставам 25 евра за едно шише.

На bittersweet, WildMk, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    свашта м'кнат луѓето и со бус, 2 лежалки од тие на склопување земи си доста ви се

На WildMk, Sexybaby86, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    Какво шише купуваш од 25 евра ?
    Да ти шиткам исто такво за 12,5 , сакаш?:o

На WildMk, Sexybaby86, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Што е тоа *мумуруска?:tmi:
    И ние за лежалки и чадор никогаш не даваме пари...си носиме со нас. Поарно ќе ги потрошиме тие пари на нешто друго. А во Црна Гора и не се баш така ефтинки...две лежалки плус чадор беа некаде 15е мислам. Гратис ништо немаш.
    На плажа купуваме крофнички и сладолед... Евентуално сок, вода...кога како.

На Желба, Skorpija25, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    Мумуруска= варена пченка:D

На WildMk, mal.ecka, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  14. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    5.022
    За мене нема одмор годинава. Уште непородена жалам за лежлките и морето. Ко којзнае што да пропуштам. Богами ни викенди не терав. А знаев да си скубнам некаде.
    Ги чекам тие болки породилни ко дожд во пустина, како гладен што чека печена кокошка.
    А пиво ладно точено, сонувам цело лето. Една чаша, што се поти, да ја испијам на две натегања.
    Денес си ги земав остатокот алишта од старата дома. Не можевме да се донесеме. Колку работи сум имала уствари сега сфаќам. Од закачалка во кола. Плус два куфера и едно 5-6 ташни. Сум ги заборавила. Па кога сто години сум трудна. :D
    Одвај чекам да си ослабам и да се дотерувам. Надежна сум, дека пак штикли ќе носам и сандали и ќе се стегнам во фармерки и патики и кошула за кафиња.
    Мм кога виде дека шкафот во спална, тој во ходник, и тој во другата соба што треба да е детска е преполн, шлог го удри. А имам уште, купачи, капчиња, марами.. нон стоп подарувам облека, но сега не знам што да тргнам, што би ме собрало после. И така 90% од облеката ми е за на работа. Лани и преклани се удрив на дотерување скроз си ја обновив гардеробата за на работа. Ама ќе си почека. Сега сум ко исфрлена од поплава, со фустан и апостолки. :D
    Ми недостигаат само некои ситници од кога си бев дома, но вака ми е поубаво на друг начин. Веќе кога идеме кај нашите, ќе седиме ќе ручаме,муабет и одвај чекаме дома да си идеме.
    Кога се селевме, си викавме ај нагло да не е прво, два три дена ќе преспиеме, па дома, па така ќе наголемуваме, ама од првата ноќ останавме без да спомнеме спиење на друго место и ако се не ни беше наместено. Година дена потоа, се чувствувам како тука да сум цел живот.

На Желба, Skorpija25, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    *По нашки клавче.:lol:
    Убаво изврна кај нас, освежи. Се ладам со отворен прозор, милина. Нека потрае.

На WildMk, mal.ecka, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Каков одмор за млади ма Ангел :D
    Дремам на лежалка сос книга, некоја табла партија ако свртиме, навечер на јадење/пијачка и пупунец во кревет во 12 :D

Кога си бев во "младите" утро по дискотеки и плажи ме фаќаше...

Кампинг може, Грција има преубави кампови.

АМА ако си купиме нова асална приколка или трејлер. Во ваквиве како од Треска нејќум.

На WildMk, mal.ecka, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.720
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Ми се јаде бурек за појадок ама никако да станам порано додека се трпи жешкото. Во 11- 12 кога се будам, сонце веќе пече увелико и ми се одјадува бурек, се тешам со банана. :whew:

На одмор еднаш бев со автобус и никад више. Ако немам пари ич нема да отидам на одмор, или наместо 9 ке одам 7 или 5 дена ама со кола. Патување по Европа и со автобус би, сум била и пак ке одам, ама на +40 јок.
    Јас сеуште бирам дестинации за авантура и комбинираме лежалки со рогузина. Еден ден така, друг ден така. На дива плажа може да не потрошиме ни денар, нареден ден лимитот за два дена да го спичкаме.
    Од досегашно искуство, само дива плажа може да ти понуди рајска убавина. Ке се испотиш додека стигнеш ама вреди. Оние стандардните со бар и лежалки се мех. Исти и у Грција и у Црна Гора.
    Јадење носиме јер сме пребирливи, ама само вакумирано. Не готвиме никогаш. Ова посебно важи за Грција. Не сме фанови на нутела, па од дома си носиме две кутии еурокрем и слични работи кои таму ги нема. Вечераме по ресторани и тоа е тоа. Секој ден може да јадеме гиро и пица и океј ни е.

Кој е за кафе?

На Желба, Skorpija25, andrejko82 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Па минимум 2 лежалки мора. Ама може сите 4ца да ги користите.

Зависи каде ќе одите. Еве сега Врасна бевме, 3еу е кафе со вода, лежалка не се плаќаше плус.

Многу зависи од тоа каде сте.

Кажи некое место што ти фаќа око, ако можеме ќе помогнеме :)

Не ми се даваат ни мене пари за лежалки, ама тапа ми е пример лежалки лево и десно, а во измеѓу просторот да се распостелам.

Најомилено место за распостелање ми е Афитос, баш голем дел е оставен за своја режија, а баш во тој дел е и најубава плажата :)

Последна измена од модератор: 17 јуни 2019
    На SV1911, WildMk, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    И јас избегавам на такви плажи да се распостилам. Ама мора блиску до моето местенце кај што ќе залегнам да има кафиќ:)
    Имам финта.
    Дур маШ постила јас седнувам у кафиќот и пијам еспресо.
    Знаеш зошто?
    Да ја добијам лозинката за вифи:)

На Skorpija25, SV1911, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.609
    Допаѓања:
    264.707
    Сега ги донесоа 9.99€ 49капсули ариел во лидл, (една голема и една помала кутија) ама не ми се даваа пари па си купив стандард од на мм омилениот еден грчки течен прашак, на колку го имам препорачано треба цистерна гратис да ми дадат.

На SV1911, WildMk, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.