Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Боже сачувај такви идеи не давај по луѓе :D

Децата се мили ама... какви родители има :x

На Sesil, Sexybaby86, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.415
    Допаѓања:
    78.341
    Еве од моето друштво, повеќето почнаа да пушат во (по старо) 6то и 7мо одд.
    Веќе во средна 20 од 35 пушеа, редовно. 6-7 ги знаеја и дома, уште во 2ра средно.
    Се тревкаа само 4ца, сите машки.
    Бегавме сите од часови, се каравме со професори. Е само не се тепавме. Ама и учевме, строго нѐ држеа. Мислам дека бевме една од последните генерации, барем во мое село, според професорите што бевме ок, ако е можно тоа :rofl:
    Од генерациите околу мене, имаше неколку чупиња што идеа со женети мажи. Уште во средна школа беа, малолетни, под 18.

Генерацијата 12 години после нас, ми кажуваа дека од 19 во клас, дури 12 се тревкале, а 15 пушачи (facepalm) на алкохол секој викенд, малтене сите.
    Секој родител вика, не е моето.

На Skorpija25, SV1911, Bozica1980 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Ве читам вака и размислувам што правеа моите на 17 кога имав.
    Имав дозвола за се'... одев со другарки сама на одмори... ама искрено, знам што правеше народ околу мене.

Од денешна перспектива ми се јасни опасностите во кои наивно сум влегувала.

Не бев бељаџика, не правев глупости, ама почесто туѓа глупост ќе те кошта многу.

Сестра ми не би ја пуштила сама.

Одиме колективно во Дојран за Д фест, спијат во куќа со нас она и другарка и, плус братучетка наша на нејзина возраст. Ги носиме, колку сакаат седат, ги враќаме назад.

Спиење по шатори со секакви луѓе - не.

И мим им оди инкогнито да ги провери :D Ама не знаат, ќе се лутат.

На Skorpija25, SV1911, Bozica1980 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.785
    Допаѓања:
    93.376
    Ама не е до времето,ти си била таков тип едноставно.
    И сто пати да се вратиш назад во младоста пак иста ќе бидеш,бубалица форевер:D,ама па тие што се журкаа каде завршија,а каде ти?
    Не значи дека ќе прават глупости,ама шансите се големи бидејки 90% одат да прават глупости ,а и самата атмосфера влече.
    За мојава можеби е ова пораз,но и тоа е составен дел од животот.

На SV1911, Bozica1980, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    Повеќето прават глупости.
    Односно, повеќето сме правеле глупости.

И не значи дека лошо завршија.
    И пиеле, и пафкале, и секс имале и се', па ене ги сега, и со факултети се и магистри и со фамилии и со се“

Не значи дека ако се опиваат понекогаш, или пафкаат, или уживаат други рекреативни дроги.. со назнака на: Понекогаш - дека се пропалици.

На Skorpija25, SV1911, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Еј Косми, мим "на времето" од журка во школо одеше :)
    Па ене го арен е :)

Да не зборам за татко ми... 4 пати млада да бидам, нема да стигнам како него да се "изживеам".

Ама до карактер е, не е до "периоди".

Јас секогаш сум била пензионер во друштво :) Како да бидам нешто што не сум?

Навистина верувам дека пред 30-40 години пак било побезбедно, за разлика од сега.
    Не знам што е "кул" кај тинејџериве, ама знам што беше пред 10 години :x

На Viktorijaaa5, SV1911, Bozica1980 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    Дискутабилно е и тоа 'побезбедно'.
    Може не беа толку актуелни дрогите, кога јас бев тинејџер, ама секоја 10та била сексуално малтретирана или силувана, да не прајме муабет за тоа што секоја 10та, барем еднаш била наќофтана од дечко или маж...
    Само повеќето го гледаа тоа ко 'нормално'

А за алкохол и цигари, да не прам муабет...

На SV1911, Bozica1980, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Може јас погрешен впечаток имам.
    Моите колку што скитале, јас не би имала храброст искрено.
    Може исто било, само немале начин се' да дознаат.

На SV1911, Sesil, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    Абе имаше и тогаш многу цивилизирани парови и семејства, ама имаше и многу на кои насилство и алкохолизираност не им било страно.

На Sesil, Sexybaby86, NarCis@ и 4 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Не, не мислев како пар.
    И пред да се запознаат.
    Што во своја режија, што акции, што не знаеле кај ќе ги стемни, кај ќе ги раздени.
    Спиеле во вреќи кај ноќ ќе ги фати... итн. :)

На Sesil, mareane, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    Поздрави ги од мене :D

На Skorpija25, SV1911, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.415
    Допаѓања:
    78.341
    FB_IMG_1555643532890.jpg

Добр утро. Кафе на мени, турско, јако, за ококорување :D
    Ми го зедоа слободнио ден.
    Како да бидам религиозна. 6 дена работи, седмиот одмарај. А јас седмиот ќе работам. А утре веќе е 8миот, уствари првиот :rofl:
    МА ЛЕР :nod:

Да се пофалам, у последно време, еден куп удварачи, фрчат покани за излегување, а-у.
    Ми пушти другар трач дека "многу сум била снајдена"
    Ќе го отепам бре. Ама така е, до 25 сам се мажиш, после село те мажи :wasntme:
    Те покани за пријателства на фб, па пишење на "стари пријатели од фб" на чат, па симпатија сум им била...
    received_856061531393212.jpeg

А да најдам некој, тука со мене "да живее како принц"? :wasntme:
    Од кога мушкарци су постали спонзоруше?
    Нели тоа е женска беља...

Пмс месецов не ме пушти
    Јадам ко крава, нервна сум цело време, ме тера на кавга, униформата ми пука. Не можам ни да гладувам у пм(facepalm)

Ајде доста филозофирам.
    Снагава нема сама да се спрема и после да трчи по возови. Морам јас

На Желба, Viktorijaaa5, Dadusicka и 26 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    157.814
    @Cosmi Вајлдка пишала тоа што го мислев и јас. Не е ни толку мала, ама и мене сигурно би ми било шубе. На фестивалот во Градиште бев и јас и спиев во шатор, ок имав веќе накај 23г и преубаво си поминав. Зависи кој со која мисла оди, зависи од карактерот ама знам дека не е исто на 17 и над 20. Знаев да се напијам ама не до толку, сум имала прилика се и сешто да пробам ама мене секогаш ми било страв и се воздржував, така да не ми влијаело до толку друштво и околина. Изигравав многу често и бебиситер на пијани другарки, имам носено другарка и на токсикологија (не на фестивал тука во Ск од обично излегување), и мм има другари што беа, а може и сеуште се, на разноразни супстанци ама ете и него не му влијаело друштвото до толку. Би одела јас уште по фестивали, мене ми се убаво дожививање, настрана секакви разулавени дечишта, ама да се разбереме пијанчење и дрога има и по обични кафичи и дискотеки. Не ми се свиѓа тоа што секогаш се поврзува електронска, рок и слична музика со дивеење дрога и алкохол, ама за жал дел од посетителите на такво настани ја прават глобалната слика. Мене да ме прашаш јас би требала да се издрогирам за да можам да издржам некој турбо фолк настан, ама веќе тоа е прашање на вкус.
    Да не ме разбере погрешно Косми дека ја осудувам што не ја пушта, од аспект на родител и јас најверојатно на 17г тешко ќе се решам. Колку и да бев мирна и не правев глупости пак имало од денешен аспект гледано ризични ситуации во кои сме де наошале, па од самата помисла јас тоа што сум го правела дека че го прават децава (а сигурно и повеќе) ме фаќа паника. Мојов прв пат со школо на одмор ќе оди па уште сега го мислам :worried:
    Ајде добро утро, јас таск листа џабе ќе правам кога не знам што ќе ме снајде, што ќе ми донесе денот :doh:

На Dadusicka, Peco, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.819
    Допаѓања:
    323.913
    Добро утро

За деца и за летни одмор-журки.
    Не ме пуштале.И имале право.
    Еве зошто...
    Кога ќе се втатеа од Градиште,сите еуфорични,сите со впечатоци,раскажуваа,а јас како изгубена само слушав.Се осеќав како некое бебе кое дома уште го дојат.
    Ама ос сегашна гледна точка страв да те фати што се не се правело.Алкохол на тони.Спиење во приколка за 4-рица едно 15 тинејџери.Повраќање еден врз друг....ноќни капења и секс со некој си првпат што го гледаш за една вечер...
    Сега кога ми текнува што раскажувале, се ежам.
    Имаше и еден случај каде на девојката и ставиле нешто во пијачката па таа на сред дискотека во Градиште му го п*шела на некој рандом дрогиран...па некој ги сликал...

Ич не ги сакам таквите транс журки.
    Децата како распуштени делуваат.

Да не се разбереме погрешно...има и позитивни искуства, ама јас 90% чув за глупоштини,дури како да се натпреваруваа кој нешто по глупаво ќе направи.

Моите деца ЗАДОЛЖИТЕЛНО одат во Охрид 3-4 дена последните денови од јули и првите од август на тие журки/концерти ( едниот додуши неоди,си има фамилија сеа).Како болест им е тоа.
    Цел ден се спие,се будат во 17, се капат, се спремаат и "ораат" цела ноќа после.

Последниве години какви тепачки до смрт има,коски ми се тресат кога ќе чијам дека пак се спрема за Охрид.

Иначе,кафе на балкон...with sea view.
    Малку облачно,ама доволно спарно за да ти дојде да се џитнеш во вода.

На Желба, Peco, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  15. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Уште си во Ландан? :)
    Ако си ќе ти правам друштво некогаш за кафе мафе. И да, да не заборавам, ова не е ни удварање ниту симнување ѕвезди :D Чисто со прашувам за феминско кафе и ранде ву :)

Добро утро на сите
    Имајте убав ден
    Викенд стиже

На WildMk, kuc, WORRIED.BT и 10 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.819
    Допаѓања:
    323.913
    Ти отворено а?
    Нема трте-мрте:D

На Dadusicka, WildMk, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.354
    За добро утро да се искажам на темава журки у малолетност.
    Најјаката журка баш на 17 год ми се случи. На саем, на отворено, феитлес, тивери корпурејшн, гас гас и уше некој бенд. Препрепреубаво.
    Може имало наркомани, може имало не знам шо.. Јас бев на пивце и на скокање.
    Ја сфаќам косми, и ги сфаќам и стравовите, ама стравот не смее да е кочница детето да има спомени. Косми искрено ќе ти кажам, ако е за дрога и алкохол, тоа може и во школо, не мора на концерт. Детето веќе има оформен карактер и верувам има страв од такви работи. Единствено нешто што може да и се деси е да си помине убаво и да раскажува утре ко јас сеа..
    Добро утро. Се наспав. Убав ден да имате.

На Dadusicka, Peco, WildMk и 27 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    157.814
    Журката кога врнеше па се чекаше да преврне и почне? И тивери што каснеа мнооогу? Бев и јас, леле Лилке и ти многу помлада од мене јас сигурно има 25 кога беше ова :)

На Dadusicka, LiliBoz, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.819
    Допаѓања:
    323.913
    Си постојат и паметни деца.
    Да го тераш нема да препие алкохол и да прави глупости.
    Ама мислам дека моите не спаѓаа во таа категорија,па затоа и се плашев многу.
    Сега за малава-незнам.
    А ќе дојде и тој ден кога ќе побара да оди некаде сама.

На Желба, Peco, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.430
    Допаѓања:
    222.691
    Добар и убав ден имајте.Дете на пракса пратив,но не е тоа што треба да е.Добро би било доколку праксата е пракса.Знам дека не се обучени,ок е,ама брате мили да ги запнат,има што да прават и научат.Вчера некој од персоналот им рекол-ве стега умот што сте се запишале тука,немаше друго училиште во градот.Испаѓам мрчатор бр 1.Не сакам да сум-Калимеро нема пеавда,но животов само сопки ми е.Поголемиот редовно одеше Нови Сад на Егзит,уште од 9 одд.Ниту наркоман ниту алкос стана,а за таму веке познато е,небаре водичка можиш да си купиш.Денес кога дрога и алкохол и за доручек може,само до детето е,до карактерот.Имам кажано од 14 г надвор од дома е,интернат,па до сега греота да се пожалам,стабилен,вреден,самостоен.Доста се замуабетив,квасецот ми се крена,да замесам некое кифле:*

Не се доискажав,моиве мажи се со фабричка грешка,пасија и љубов им се мотори и коли.Да можат да си дозволат сигурна сум дека патика нема да купат ама мотор да.Е тоа скончание ќе ми е,само Бог нека ги чува,мора за нешто страв и мислење родител да има.

Последна измена од модератор: 18 јуни 2019
    На friendy, Желба, Dadusicka и 28 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.