Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.058
    Допаѓања:
    190.806
    Добро утро :)

Се прожуркав на 18 и завршив со журки на 22, оти ми здосади. После 23 ретко ретко имав некоја искачанка до доцна во бар некој. И пиев алкохол, и пафкав и денсав како никој да не гледа. :D Е сега никогаш не сум завршила на токсикологија, а имав поголема толеранција на алкохол него ли сега, сега веќе ич немам, и секогаш кога пиев пиев до граница некоја каде знаев дека толку е и не смеам да поише од тоа. Не знам дали некој некогаш од пафкање се издрогирал искрено, ја би пафкала и сега чат пат искрено ама не ми текнало, а и маж ми е малце со крстот на чело. :wasntme: :D Сексови сум немала. Против тоа сум била строго. Така сум размислувала тогаш. Подоцна кога ќе слушнев дека некои се плеснале на прво глеање, ич не се потресував. Мотото е нека носат кондоми па што сакаат нека праат и тоа е за луѓе. Знам дека летото ми е назад, ама повеќе ме плаши забраната какво чувство и уште повеќе какви реакции и акции може да предизвика кај дете..

Не знам како ја преживеавме ноќта. Ужас жешко. Едно време задремав со мало вентилаторче во рака кое ми дуваше директно во фаца, па коа ми се испушти, коа се бапнав по нос, ѕвезди избројав. :emo:
    Не знам како ќе се издржи уште еден месец овде. Станов е секое лето потежок и потежок за преживување. :sweat:
    Промантрајте некоја арнина за мене, да избегам порано од овде.. жими се не можам веќе... :sweat:

На Желба, Viktorijaaa5, Dadusicka и 27 други им се допаѓа ова.
  2. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Одам таму 10 пати годишно, па нема ништо лошо во дружење :D btw нема и што да се крие па затоа пишав отворено, ма да мислам дека имам цитирано и други членови за во Лондон, ама мислам рецка немат мавнато :D

На WildMk, ♡BuBaLe♡, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.415
    Допаѓања:
    78.341
    Цитирано за друго беше :D
    Кафе-мафе тука на темата ни значи кока кола :D.

Али нема проблем, пиши за КАФЕ, НЕ Е ПРОБЛЕМ. 8)

Машала 10 пати.

На Желба, Peco, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.501
    Допаѓања:
    21.569
    Доброутро:inlove:
    Рано станав. По мое треба да спиам до 11 пошто легнав во 1 ипол. Чудно:?:

На WildMk, SV1911, TeddyGrey и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    @TeddyGrey нека поминува побрзо само. Баш ми е жал, се намачивте периодов :( Пиши ни пак кога ќе можеш како е бебка, ја мислам. А сигурно и други членки. Ве гушкам и држи се ти. Мајка како мајка, секогаш е најтешко за неа, ама па и најсилна е и нема што не може да издржи :hug: :l:

Добро утро инаку.
    Сум одела и по журки и на одмори сама со другарки. Ме пуштаа моите секаде, со тоа што мајка ми секогаш беше за „не“, ама татко ми пресекуваше, а неговото секогаш беше „да“ :D Пиеле, пушеле, се дрогирале околу мене, па еве ме, ок сум :D Сум пиела и пушела јас, не сум се дрогирала никогаш. Немам пробано ни трева, ни ништо друго, никогаш. Уствари еднаш земав дим од џоинт од другарка, и ми се згади од мирисот. Тоа не би можела никогаш да пушам. Ама пушам цигари, тоа ми е единствениот порок. Сум пиела, ама никогаш не сум била мртва пијана до степен да не знам што правам. Си се осеќав сама до кај ми е границата, и знаев кога треба да прекинам. За среќа, секогаш ми успевало, до ден денес.

Имав бесен период како тинејџерка, се бунтував како и сите, ама преживеав и се опаметив потоа. Веќе на факс ми се здосади од излегувања и журки, и станав „домашар“, што во суштина сум била отсекогаш. Ракче, јебига :D Сега да ме молиш нема шанси да одам да се журкам. Концерт, излегување во диско со пријатели повремено да, ама класични транс/техно журки со секс, дрога, рокенрол, не :D

Убав ден на сите :)

На candy.cane, Желба, Dadusicka и 26 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.802
    Допаѓања:
    285.495
    Јас никогаш посебно нешто не сум се журкала,никогаш пијанчење оатанување до касно.Ама сум се дружела секогаш и секаде со сите .Сите на фак пушеа јас не пропушув.Алкохол не можам ни тогаш ни сега .
    Детево никогаш ништо не му бранев,излагаше од 15 години и на одмори ја пуштав Ох и Црна гора на 14 год преку извидници.Еве сега на 18 беша со другарките на патување .Имам поверење оти секогаш беше мирна и послушна.Ама последниве година две сама се повлече од друштвото оти дел се во озбилни врски ,а дел излагаат онака до сабајле со пијанчење со секс за 1 ноќ...Таа изгледа не може да се вклопи во тоа и ева ја сега дури на нерва ми оди по цело лето е дома затворена ретко на кафе ако излезе со некоја другарка.И ова не е во ред,мора да се прилагодува и зборам да се вклучува колку може со нив ама не и не.Не ги можам вели не сум како нив и точка.Малку си има тежок карактер и таа.И како расте ама ич не можам да и влијаам.Последно не појде и на роденден кај блиска другарка.И не и чини тоа и не ама не ме слуша.И велам ќе побудалиш сама в соба ...А бре да не си раат никогаш од децава.
    Сегашниве генерации на ептен млади години изживуваат од 14 до 18 им се најголемите бубачки.
    Да не знаеш како да постапиш.
    Ај добро утро на крај ама тешка тема за мене сте фатиле па морав да се искажам.

На Желба, Viktorijaaa5, Dadusicka и 29 други им се допаѓа ова.
  7. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Ишала машала, да, 10 минимум, зависи од годината, може и 15 до 20, и не сум стјуардеса :D околу средина на јули тогаш очекувај месиџ :) ојстер имам талкам понекогаш кога имам време и така :D осим ако не врни како пред некој ден :(

Понудата е опенсорс за сите што се во Лондон :)

Последна измена од модератор: 18 јуни 2019
    На mareane, WildMk, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Јас Косми друкше ја разбрав... не дека се плаши девојчето дека ќе прави бељи, туку се плаши да не биде жртва на туѓи бељи...

И јас исто мислам во тој поглед, затоа сестра ми ја шпионираме :) Знам дека таа не прави глупости, ама знам дека други луѓе прават.

Со свои очи што испогледав, а еве мене не ми бранеле искачанки, журки... тогаш не ми беше страшно, од денешен аспект фуфте е :)

Мим ми вика како баба сум била, не сум ја оставала сестра да диши |( он како маж не бил мета на манијаци, на таксисти кои директно или помалку директно ти нудат "возење" кога ќе влезеш во кола во сред ноќ, на секакви гадови два пати постари од тебе што изиграваат "фини"...

Ми се случувало мажи на возраст на татко ми да ми се удвараат, а јас 18-19 годишна...

Јас инсистирам сестра ми да не користи такси, зошто нема со кој да го дели до кај нас дома, нема друштво од населба, па или јас или моите сакам некој да ја земе... Кога ми е оставена на "чување" не и бранам до колку да е надвор, кога сака ќе одам по неа, само секогаш да знам каде е, со кого е...

Еве со нас кога е, и пиво може да нарача, ништо не и' бранам... ама кога е сама не сакам да пие, сакам да е свесна и "alert" на околината...

Кога ќе се сетам низ каков народ сум поминала, сега си викам среќа сум имала :worried:

Може сум оверпротектив, ама луѓе стварно ми е страв.

Гнаса луѓе има, не мора тинејџери, гнаса возрасни има.

Со неа сум ваква, којзнае каква со свое дете ќе бидам :worried:

На candy.cane, mareane, NarCis@ и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.085
    Убаво утро и Убав ден Феминки, трчи трчи пиши сум ама не заборавам на форумчево.
    Ве читкам чат пат а и кога можам сакам да пишам.
    Околу темат со младичиве искрено ивтреба да се повнимава малку оти од година во година се подинамично темпо на живот иде а со тоа се повеќе и повеќе се губат моралните вредности и почита кон сам себе а после и кон другите и почита кон биолошка и природна граница, стар млад и обратно.
    А и забрзаносва на виртуелносва им ја одзема младоста на дечкиве и пребрзо се впуштаат во нешта или се лесни да се наведат кон тоа. Се со чесни исклучоци нели.
    И не трудетесе да правите многу компарација наша младост и сегашна макар било и година две разлика оти од ден на ден е се поизопачено мислам, зборам во делот на тоа што се некој до таква мисла ни можел да стори.

На Желба, mareane, Dadusicka и 27 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.485
    Допаѓања:
    206.945
    Добар ден друштво!

Интересна тема сте почнале, назад ми е зимата со машки :worried:
    Не знам каква ќе бидам, ама се надевам дека ќе им поставам основи да не бидат лесно поводливи, да мислат со своја глава, да знаат што е добро, а што лошо, и да ги почитуваат девојчињата.
    Јас во тин годините бев срамежлива, никогаш не ми бранеле излегување, ама на татко ми зборот беше последен. Како ќе кажеше, така требаше да биде. После се променив, станав поборбена, пробав доста работи, не пропушив, не сум се испијанила (грда ми е сликата на пијан човек генерално), ама мислам дека ништо не ми фали.
    Времево е сега поинакво, некако побрзо и подинамично, со намалени морални вредности како што рече @Petar80 (фалиш на форумов), се почнува порано со некои работи, па затоа очи отворени.

Да сме здрави и живи, ќе пишуваме за искуствата.

Кафе?

На Желба, Dadusicka, NarCis@ и 32 други им се допаѓа ова.
  11. jasbi

jasbi Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.573
    Ubav den feminki
    Od prebrziov zivot i izgubenite moralni vrednosti ke nema sto da se raskazuva kako spomeni.
    Ne luduvav kako mlada mnogu, pijancenje ne znam sto e, pafkanje pa voopsto. Zurki, zabavi izbegnuvav, sepak drustvoto mi bese poskromno. Koncerti, teatri, kina vo toa bese ubavinata... A i sednati vo park so gitari i pesni. Sto ubavi vreminja bea eheheee.
    I mene mi e nazad zimata i koj znae sto se me ceka so dva sina.
    Godinava prv pat sam na odmor ke odi pogolemiot i se nadevam ziv, zdrav i neiscukan se mi se vrati. Sega za sega miren, skromen e ponatamu koj znae.
    Zdravje ke pisuvame

На Dadusicka, NarCis@, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    147.623
    Мене моите премногу ми бранеа. Нема да им го правам тоа на моите деца. Не викам дека секогаш секаде ќе ги пуштам, ама ќе бидам многу пофлексибилна од моите. А никогаш не сум била во лошо друштво, за да им е до толку страв.

На mareane, Dadusicka, NarCis@ и 24 други им се допаѓа ова.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.432
    Допаѓања:
    87.447
    Добар ден и од мене!!!
    Ние сме деца од другото време и многу подруго се живееше тогаш,не дека и глупости не се правеле.Но денешниве млади вистина се за загрижување.
    И моите не биле строги и не ми бранеле ништо ,но сепак се било во границите на нормалата.Со оглед дека на алкохол не сум љубител па и немало пијанчења,а цигари пушев се додека не останав бремена.
    Бранење многу не треба оти забранетото е послатко,но сака само зборување и контрола со дечкиве.
    Ај да спремам ручек па на работа сум...
    Убав ден!!!
    @Petar80 добредојде долго те немаше...

На Желба, Dadusicka, NarCis@ и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Добар ден
    Мене никогаш ништо не ми бранеле. Сум имала и добивала се што ќе посакам. Никогаш не сум скршнала од патот...сум била доволно самосвесна и разумна да знам што треба, а што не. Ми купија скутер уште во 7 одд. Еднаш само ја извадив мајка ми од памет дека долго ме немаше. Кога се вратив ја добив најдобрата лекција и шамар кој се памти. Друг испад баш и сум немала, не сум била проблематична.
    Кај мене понекогаш преспиваа некои другарки што не ги пуштаа малку подоцна во диско. Најдобрата другарка уште рано навлезе во озбилна врска, па јас често и бев алиби за честите излегувања...родителите и беа така построги.
    @mareane кога ќе почне на факс ќе биде се подруго. Ќе стекне ново друштво, нови другарки, колешки и цимерки. Веројатно не и е до излегувања дека другарките и се во врски, а таа не.

На mareane, Dadusicka, NarCis@ и 24 други им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Леле темава :worried:
    На глава ми е.Ја разбирам Косми,ја сфаќам низ што поминува.
    Мојов се запна у Шпанија да одел на камп за млади,едвај се разубедивме да не оди.Па не ми е Шпанија блиску,ќе се оболам таму да оди,посебно што таму по плажите има се и сешто.И уште со автобус ќе оделе,ќе шетале низ Азурен брег до Барселона.Аха,нема проблем.15-16 годишни тинејџери ќе одат сами.Нема шанси,реков.Среќна сум што ќе оди со школо на летен камп,а од догодина ќе му ја мислам.
    За пиење и пушење не ми се збори.Секоја вечер легнувам после 2,заспивам во дневна,го чекам да се врати,да мириснам,да го видам,па дури после можам мирно да легнам.
    Нит сум закоравена,нит па престарена,ама многу ми е страв.Секакви пороци демнат,што ако јас едно зборувам,а надвор улицата друго воспитува.
    Во Охрид на журките мора да се оди,па така и одморот наш го планирам,Ќе одиме и ние со него,он нека шета,јас ќе чекам.Тоа е,родител си.

Туку и друго нешто со тинејџериве.
    Сака многу да троши.Нема проблем-му викаме.Нека оди и нека работи.Ама дете бил,ние сме сакале детскиот труд да го злоупотребуваме и да го експлоатираме(ова бисериве на школо ги учат,многу демократија не е на арно;)).
    Сака патики,брендирана гардероба,парфеми,пари за искачање....
    Нека види како се заработуваат и дали по цели ноќи ќе ми скита по улиците .
    Сега сме во таа фаза,се уште се договараме:?:.
    Договорот е дека ќе работи и за тоа ќе биде соодветно платен.Од денес ќе почне,само уште не е станат па да се фати со работа.:yawn:

Немојте да помислите за не знам каква работа станува збор,работава е грижа за нашиот двор во кој си собираат друштво секој ден и косење на трева(нешто што татко му за викенд го прави).

А малово ми е хит.Како не живеела во Америка да работи летна работа,се распрашала она и за кај нас,можела од 16 год да работи по кафичи и за тоа да зема 500 ден дневница.Ама за тоа ќе почека,мала е уште.

Последна измена од модератор: 18 јуни 2019
    На candy.cane, friendy, Желба и 40 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.021
    Многу на место муабет:handshake:.
    Ако има наука за пари трошење треба и наука за пари праење.

:hai:
    Јас пак како брзата птица итрица :)D), добро утро да кажам и да летам.
    Уствари добар ден.
    :f:

На candy.cane, Желба, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    Ден друштво:sun:
    Не пишувам веќе -девојчиња, многу машки почнаа да пишат овде.
    Добредојде @Petar80
    Aј уСпат и до @Peco @Mr. Right @marlonbrando69 да упатам поздрав.:hai:

Фризер од сабајле обавен.
    Тркнав и до мајсторот, колата се прави. До после ручек готова ќе е. Тоа значи сабсјле уште во 04 :00 ќе тргнеме,здравје само:clap:

@Cosmi ќерче се прошета до Барселона , ќе одите и на море сигурно. Ништо страшно ако го рипне Д фест.
    Јас морам уште еднаш да си кажам. На Претпоследниот Д фест бев и јас , маж работеше ноќта, си седевме надвор во дворот на брзата помош и јас со сестрите. После тоа што го видов таа ноќ не верувам дека мое дете би пуштила и на 20 г , а камоли на 16:shake:. Страшно. Маш беше заптрепастен од децата на 15г возраст.
    Колку сака нека се лути, ќе и помине.
    Во мое време немаше вакви журки ,можеби затоа вака размислувам.

Да засукам ракавите и да ги стокмам цимерите:)
    Спакувана сум , се е спремно,уште манџите останаа и да чекам да се јави мајсторот и да видам колку европејќи ќе ме венча. Мислам дека една 500-ка ќе оди:sweat:

Убав ден :f:
    И пијте многу вода:lol:
    Ова ви го кажува жена која на 40 год започна со пиење на обична вода(facepalm)

На friendy, Желба, mareane и 32 други им се допаѓа ова.
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.085
    Значи натпреварот во светот односно кај младите во однос на што побрендирано и што по луксузно ама без капка пот и што по на престижно место да се работи или да се сонува да се работи, мислам го јма само во Македонија. Можеби грешам. Пак че кажам виртуелниов свет го прави тоа темпо и затоа и младите веќе немаат почит кон самите себ, со секаква цел и без никаква вреднос се трудат да дојдат до лесно брендирано некое парче на себе за да си се испофалат на доцијалниве мрежи, без разлика кајо до тоа. А најлесен начин сега за женскиве е нели што порано голо побрзо мисли дека ќе биде успешна и ќе стане како некој идол од старлетиве. А за машкиве мисли што побрзо влезе во глупости и некое забрането зделче дека ќе биде БОСсс и главна фацка.
    Пак ќе кажам со чесни исклучоци на деца кој пред се од домашно воспитување па преку образование, улична школа и култура имаат визии за перспективност , ама не во Македонија.

На friendy, mareane, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.829
    Допаѓања:
    114.812
    Ич не му е рано да работи, на 15г почнав да работам во кафич, мало место додуша, платена ептен малку, ама тие пари ми се најслатките во цел живот. Како ги заработував така ги ставав на книшка, во октомври на екскурзија со нив отидов, поубава екскурзија од таа не сум доживеала. Распрашај се по пријатели и комшии, ако им треба за кучиња шетање, косење трева, чистење двор и подруми, нека научи нешто ситно да поправа, прави... Нема поубаво од лично заработени пари!

На candy.cane, mareane, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.058
    Допаѓања:
    190.806
    Заборавете мантрање, ми треба поголемо чудо од тоа во моментов. :|
    Имам 30 и уште во секунда ме крши и истовремено составува макар еден збор кажан од устата на мајка ми.
    Маж пак ми го почна денов со непожелни вести, и се ми се собра па се пожалив кај неа. :tmi:
    А ретко и се жалам, додуша не дека имам од што да се жалам.. ама ако има нешто.. сама се носам со било што и не сакам да ја секирам. И ете, само што ќе и го слушнам гласот, се смирувам. Нејзиното - “немој будалче за тоа да се секираш, ич немој, се ќе се среди” не знам дали можат да се споредат со нечие друго на светов. Одма ми е полесно.. божем ако излезе од мајка ми, по некое непишано правило и навистина се ќе се среди.... ама ете...

Дедо на маж не е добар, па свеки ќе се враќа за Атина пак утре. А таа кога ми е тука ми е помирна душава, ако недај боже нешто непланирано излезе, ама тоа е што е. Кога ќе тргне, тргнато е од сите страни. :sweat:

Памет во кафе ме отера.. па да си напраам едно горко фрапе. Скроз се поклопува со денов.... :emo:

На vitamina, friendy, Желба и 28 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.