Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.842
    Допаѓања:
    145.581
    Хај!:hai:

Многу страшен го направивте Д. Има се , се согласувам. Многу пиење, дрога, тепачки ама за жал и на обично излегување низ кафичи има. Само памет во глава.

Ја следевме програмата и одтанувавме на изведувачи кои ни фаќаа око. Сега не знам како е ама тогаш имаше по некој интересен Дј. Одевме на да се забавуваме. И од тие неколку години имам убави спомени.
    Бевме студентки, со по некој дечко,безгрижни, го грабевме животот со полн здив.

Излегувавме секогаш, задолжитено беше петок и сабота. :D
    Имаше и пијанки и седенки и забава , ама никогаш не направивме некоја глупост да ги секираме или срамуваме нашите.

Мм до скоро одеше на Градиште. Нит е дрогираЧ, нит пијаница. :D Работи од 15год не дека морал, тука сакал. Во татко му во фирмата ја работел најтешката физичка работа. Секоја год помалку го унапредувал.:D
    Он е на ставот дека и сите пари да ги имаме на свет ќе го пуштел малиот да работи некој мини џоб. Колку да знае како се печалат парите.

Само памет во глава , ме фаќа и мене страв од тоа какви времиња доаѓаат ама што доаѓа со тоа ќе се носиме.

Ќе заборавев една економична понуда за @M&M ми излезе , за фамилијарен одмор
    ECF8412D-044E-43F7-9DA1-48B4B33CE4B4.jpeg

Последна измена: 18 јуни 2019
    На vitamina, friendy, Желба и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    Не кажав за моето прво работно искуство .
    Почнав на 15 г . Цело лето работев на шанк во дискотека . Значи од прва година средно . Ама прв братучет , бетер од брат близок , постар 16 год од мене беше газда на шанкот . Уште се сеќавам , ми даваше по 370 ден дневница. Тогаш тие пари вредеа . А работев од среда до недела ,од 21-01 ч . Во 01 по полноќ ме носеше дома со моторчето . Тато на почетокот се противеше ,ама братучет ми го убеди дека подобро е таму на шанк пред очи да му бидам ,од колку да шетам до 12 ч по полноќ со друштво .А немав ни некои другарки баш јас, па ненормално добро ми беше на шанк . Ем се дружев со повозрасни и бев во шемата ,ем заработував:).
    Тоа ми беа најубавите три години од животот . После на факс све беше поинаку . Се заљубив и се случи што се случи .
    Туф бре , пак се присетив .
    На болката , на губитокот , на љубовта , на очекувањата .

Да се вратиме на сегашноста ај.
    Маж од незнаење што да прави дома отиде дрва да купува . Го насамари тате да му ги нареди дур не сме овде :). Срамота . Човек на безмалку 90 год што се вика да ни реди дрва . Ај ќе викне и две деца ,ќе помогнат и они .

Не се качувам на вага ,ама пробав купаЧите сега. Брејјј . Што убава сум станала :makeup:
    Ми се иде некоја танга да купам .
    Маш ќе се шекне:rofl::rofl:

Да прекинам со бош муабети,нели :)
    :hai::hai:

На candy.cane, Viktorijaaa5, vitamina и 36 други им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Не знам погоре кој рече бил пензионер на млади години, и јас бев истата, што од животни околности, што од карактер.
    Сега, на стари години наплаќам за се:rofl::rofl::rofl:

На mareane, M&M, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.028
    Добар ден мил народе!

Како сте ми?

Најпрво да ја гушнам @TeddyGrey посакувам што поскоро да и помине на малата ве :hug: и двете многу.

Идеална возраст 15/16 за работа работните навики никогаш нема да им одмогнат во животот имам две колешки синовите баш на оваа возраст се и те како се приметува разлика на нив знаат итекако да го ценат денарот.
    Брат ми исто почна на таа возраст и мои братучетки јас не ме чуваа моите под стаклено ѕвоно и тоа им е најголема грешка (не им судам да не ме разберете погрешно) ама грешка е како и да е па и јас не се потрудив тоа да го сменам со години ма со децении секогаш се сметав за се неспособна не можам како јас ова да го работам тешко е самодоверба 0 + мрза = на катастрофа.

Среќа на зрели многу зрели години ја исправив грешката.
    Затоа кога би имала дете ич никого не би слушала би пуштила дете да работи од искуство на паталец.

Секако нема тоа дете на возраст од 15/16 год да работи на норма или тешка физичка работа туку работа која ќе може секако да ја работи.

Едно од работите од запад што ми се допаѓало многу и би го практикувала и јас.

Убав ден!

На friendy, Желба, mareane и 26 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.829
    Допаѓања:
    114.812
    Бев по малку пензионерка јас, ама по малку. Такво ми беше и друштвото. Е како што бива во големо друштво си дојдов од Скопјето еден викенд и двете главни одлучиле да се поделиме на 2 клана, имавме и име ама да ме убиеш не ми текнува сега, јас останав со главните. Е арно ама јас уште во Скопје, на најглавната и текна една година дечко ќе фати, јас веќе имав еден поминато, детска љубов додуша беше без озбилни егзибиции. Никогаш не сум била нешто бунтовник, ќутни бутни сум била, сестра да е жива и здрава е главен и одговорен бунтовник кај нас во фамилија. На 18г ми беше првото седење во диско до сабајле, тате ми рече на враќање што не си купила леб да не се мачам. Тате, Бог да го прости, многу бурна младост имал. Во средно не искачав оти живеев кај баба и деде и они заклучуваа порта во 7, а портата директ на скали удоле 42 на број беше, мил ми беше животот да прерипувам. Во 2ра живеев сама близу школо во сам центар, е тогаш Драгстор Бети ми беше втора дома, ама пак бев пристојна. Тогаш искачав најмногу во мој живот, ама пак скромно, Казабланка карши Идадија болницата, Урбан Кафе кај Палете пролазот, Браво во Буњаковец, Вега во Трговски, Лајф радио кај Млечен... Не сум била диско тип никогаш. Журки, ехеее, сум одела на свирки, некаде сама со друштво, најчесто со дада, а се случувало и со тате да одам. Таксират, Скопје гори, концерти во МКЦ и на Саем, ама никогаш во живот не сум посегнала по психотропни супстанци и нешто озбилно, пивце, вино црно и џин се мојот максимум. На стари години кога дојдов при свекрва се пропив озбилно, секој ручек ракијка. Кога ќе се препрочитам па и не е толку пензионерско ова :lol::lol::lol:

Терајте ги децата од мали да работат, само тоа ве спасува за во иднина снаи и зетови да не ве пцујат.

На candy.cane, Желба, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  6. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Нема ништо полошо од родители што си ги размазуваат децата.
    Во семејство имам 24 годишен маж што никогаш не работел, на факултет е ама не учи, Спие до 13ч, игра видео игрици цел ден и секоја вечер шета. Мама и тато му даваат се, само ти сине учи (а не учи).
    Некои родители не се свесни колку му штетат на детето така. Тој,на 24 години НИШТО не знае да направи сам. И знам дека и на 30 години исто ќе биде.
    И утре,кога мама и татко ќе ги нема,тој човек ке се губи во животот, нема да знае низ една препрека да помине.

На friendy, Желба, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.956
    Допаѓања:
    100.684
    Јас имам кажувано дека сум со ставот - до детето си е и до неговиот осет.
    Колку родители ги форсираат нивните деца, ги силат за ова, за она, ама ако оно не сака...
    Не го спорам родителското воспитување, ама на никој не можеш да му ставиш во глава ако истиот не сака.

Не ми бранеле ништо. Почнав да излегувам од прва средно на диско, немав ограничувања.
    Моите одеа и ноќни смени, цело време бев сама, дома не собирав багри да лумпуваме. Ни дечковци носев по дома. Не се пијанчев, трева не сум пробала. Е, почнав да пушам на факултет. Сите во средно/основно јас кога не треба|(.
    На такви журки не одев, пензионер сум за такви работи.

Не знам каква мајка ќе бидам. Само знам дека сум паничар и дека и да го пуштам, јас дома во несвест ќе паѓам:|.

Туку, скролам по фб, гледам агенцииве почнале да нудат места во Гр кои јас никогаш не сум видела да ги нудат порано. Хиос, Лезвос...
    Интересно. Се шират можностите, само парА фалЕ:D.

На friendy, mareane, SV1911 и 26 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.720
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Јас почнав да работам релативно доцна јер не добив дозвола да работам за џепарац кога бев помала. Брат ми работи, почна од лани, ама да не бев јас да издејствувам нашите ниту нему немаше да му дозволат. Тој работеше да има свои пари и да има слобода.
    Од дома секогаш сме добивале помалку или повеќе, од ништо не сме биле лишени, ама силата која ја добиваш кога на рака ке ти набројат пари кои лично си ги спечалил не се опишува. Првата исплата ми беше дури и жална ама ја се чувствував моќно како никогаш претходно.
    Кај нас дома никогаш немало плаќање ако завршиш некоја домашна обврска. Се знае, секој своја соба чисти, кога се прави генералка мажи потешките работи, ние полесните, нема бегање. И ајвар кога се става, кој јаде ке работи, пиперот треба и да се измие и да се испече и излупи.

@ph.orhideja и мајка го чекаше и душкаше брат ми, и разбравме сите дека пуши и ништо посебно не се случи. Казни добиваше, ама и пари јер нема ништо победно од гребење за цигари, се надевавме дека е тинејџерско лудување, ама не, еве пуши и крај. Ова колку да те спремам дека и покрај изигрување полицаец, ако сака ке најде начин.
    Алкохол не ни забраниле да пиеме, на соодветна возраст дома ни дозволиле да испиеме и пиво и вино и жестоко, и сме знаеле што прави алкохолот и колку може да испиеме а да не носат дома и да не повраќаме по вецеа, па можеби и тоа има удел што ни ја ни брат ми не сме дошле дома а да не знаеме кои сме.

Кој е за кафе?

На friendy, WORRIED.BT, mareane и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.028
    Јас ми треба многу јако за да ме раздрма инаку заспав.
    Зевам и зборам ме 8-| ама нема везе ионака не се разбираме 8)
    Давај кафето навака прај шо би рекле тука себап.
    :*
    Мме не можам да напишам пост а да не го зезнам па да морам после да го исправам ај не ми е денот денес ептен су нешто :envy: :@

На WORRIED.BT, mareane, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  10. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Screenshot_20190618-145614~2.png
    Нема датум за ЕУ :D :D :D
    Зини да ти кажам хахахаха

На Skorpija25, friendy, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.720
    На јахта или кај мене у двор ке пиеме? :D

Инаку и јас само јако кафе пијам, макар и едно на ден да е. Кога ке видам некаде дека ми направиле ретко кафе, ни кајмак ни ништо а пооолн филџан ми се темни. А од култура целото го пијам, штом ме угостиле, непријатно ми е да оставам пола. :|

На Skorpija25, SV1911, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.028
    Може и во двор не правам ич проблем

На SV1911, NarCis@, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.242
    Допаѓања:
    145.635
    Дојран за први мај. Плативме за 2 вечери, една останавме.

Погласни тинејџери, пијани, дрогирани, цела ноќ пиштеше де брза помош де полиција, заспани по улици, повраќаа, девојчиња голи нагоре мафтаат прслуци од коли...

У 10 саат си отидовме. Тој што беше негово хотелчето се извини, ама не е крив он. У хотелот беше мирно, ама по улиците... аууу.

Никогаш после тоа не решивме за викенд у Дојран. Е... бевме на чорба еднаш на враќање од грчка, ама со страв :)

На dayla, Skorpija25, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.412
    Фала на сите на поддршката деновиве.
    Ја сум за никаде.
    Многу се испаничив...
    Ќе и го чистат на беба увото со целосна анестезија, душа немам во мене.
    Цела ОРЛ клиника дојде да ме теши и објаснува.
    Црп падна, леукоцити се смирија, ама секретот во уво си стои.
    За да не ја поврати инфекцијава мора да се чисти.
    Пола човек се сторив.

На Skorpija25, vitamina, andrejko82 и 28 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    :D И јас... сигурна сум :D
    Првиот пат кај баба и' ко ја испративме на викенд, плачев ко кишна година.
    Маж замислен, си идиме дома од автобуска.. само што ги испративме.. и седиме дома ко шути, се пулиме двајцата, не знајме шо да прајме со себе си :worried:

Глеам некои од вас, зборуваат дека 'сега било страшно, а порано не било така'.
    Исто било страшно од секогаш.
    Реков.. може само дрога беше помалку актуелна, ама се' друго, беше скроз вообичаено.
    Пијанчењето беше под 'мора'... ретко кој, бар еднаш не се испијанил.. од тие што ги знаев, а знаев илијадници.. Пошто многу комуникативен чоек сум :D
    Кежуал секс, исто.. Никогаш не ми бил стран и не сум се устручавала ич да се испое*ам со некој, ако ми дошло до е*ање. Имам уан најт стендес... хм... пола сигурно.. ако не и повеќе.
    И после не им се јавував :smoke:

Пушам од 16 години, прв пат се опив на 18, на матура, Охрид бевме, три дена.
    То ми беше најјакото пијанство, пошто првиот микс џин-тоник, сама си го направив, со еден прст џин, а наредниот другар ни' праеше на сите и демек ќе сме мавале на екс.. е арно ама, тој пола чаша џин шибна, и ми се чини дека, само што го испив, блек аут доживеав. Сигурно бев за на инфузија тогаш.. ама сенкир на некој му текна да не' носи...
    После тоа пиев, ама со усул, типси да сум, а не пијана, да не знам кај ом-кај терам.
    Дрога немав пробано никаква, до пред 3 години :$

И сега, шо да и' забранам на ќерка ми?

Чим се смирени вредностите, немој да се грижиш.
    Чистењето е само за да се избегне повторно да се направи инфекција.
    Плус, претпоставувам дека е брза постпка, неинвазивна.
    Се' ќе биде во ред :hug:

Последна измена од модератор: 18 јуни 2019
    На WORRIED.BT, mareane, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.412
    Брза е да. 5 минути дали.
    Само зашто е многу мала и ќе мрда мора да ја успијат.

На mareane, mal.ecka, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    Ништо страшно.
    Ајде собери се .
    Од утре бебушка ко нова ќе е.
    Мисли само колку ќе му олесни на детето.
    Навистина немаш потреба од толкава грижа .
    Рутинска интервенција .
    Насмевка сакам да видам на твоето лице , одма!
    :hug::hug:

На vitamina, WORRIED.BT, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    Нема ни да има многу последици од анестезијата.
    Повеќе време ќе потрошат да ја успијат, отколку самата процедура.
    Сигурна сум дека се' ќе биде во најдобар ред, ама 100% сигурна! :hug:

На mareane, SV1911, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Јас стара се пропив. Прва година на факултет после првата колоквиумска недела. Секс нешто покасно. Дрога никогаш, никаква. Излегував, се дружев, се враќав некогаш и наутро ама се со друштво ,,баби и дедовци'' ко мене . Со соученици од клас еден период секоја сабота се пиеше во дворот на гимназијата. После расправав пијани, само со џус од праска пиено, едино јас бев свежа, увек имаше бар уште едне со мене шо не е под дејство и дававме кисела вода, лимони, разнесувавме по дома, зависи кој у какво стање е.

За одмор какви понуди видов, душа ме боле шо не одам на одмор. Ако ја немате групата ,,Сите агенции на едно место'' да си ја адните. Какви last minute понуди има, за ич пари, да се спакува човек одма и да замине.

На Skorpija25, friendy, andrejko82 и 26 други им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Не се секирај Теди, се' ќе помине во најдобар ред. Мала е и нема да седи мирна, затоа. Многу мала доза ќе и дадат за толку мала процедура, без страв биди. Ах бе мајко, знам како ти е и немаш појма колку сакам да те гушнам сега и да ти кажам дека се' ќе биде во ред :hug:
    Наскоро ќе си бидете дома со бебка и ќе се гушкате, веќе е подобра и онака :hug:

На Skorpija25, bittersweet, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.