1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    Само ти и ја и уште 115.551 член. :rofl:

На Skorpija25, NarCis@, Ariel и 11 други им се допаѓа ова.
  2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.306
    Допаѓања:
    70.951
    |( mi ja unisti romantikata

На mal.ecka, NarCis@, Ariel и 11 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    157.814
    Е фала бе :envy:
    Добро утро :)

На Mr. Right, Skorpija25, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    Остај го мори па ти.
    Сите прајме грешки, и јас поправам, и знаат да ми се мотнат некогаш.
    А од компјутер пишам. Да пишам од мобилен, циркуз ќе биди.

Добро утро на сите :hug:
    :yawn:

На M&M, NarCis@, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.141
    Допаѓања:
    70.589
    Добро утро! :sun:

Почнав повторно да го фаќам редот на темава. :D 8) Битно не пишувајте по десеттина страници за една вечер и ќе стигнам да ве прочитам. :D

Моите беа доста строги со мене, немаше шанса да ме пуштат на фестивали каде до сабајле се беснее. Не дека некогаш сум изразила желба за такви настани. Ама имало ситуации кога сакав да одам некаде и не и не ми дозволуваа. Тогаш ептен им бев лута, сега ги разбирам зошто решиле така.

За свои деца како и што би правела, искрено не знам, па не би да зборам предвреме. Може ќе бидам иста како моите, може не, кој знае кои бубачки ќе ми се мотаат низ глава тогаш. :wasntme:

@Bubce38 да каже дали ја доби назад колата. Убав помин на одмор. (poolparty)

Да се спремам и на работа. Убав ден! :sun:

На Mr. Right, Peco, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  6. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Добро утро :)
    Си правеме муабет само, кешки да имам време за секшуали експлисит за мене :D
    Тука на темиве тоа не го правам. Само у 4 очи :D

Хев а најс деј бејбис

На M&M, Rebecca_R, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.058
    Допаѓања:
    190.807
    Добро утро :sun:

@TeddyGrey живо и здраво внучето, а за малото твое ич не се секирај, се ќе биде во ред ќе видиш, ќе уживате заедно после интервенцијата. :hug:

Јас сум имала запушен очен канал до мои 3 месеци. Окото толку ми дрлело што имало денови кога не било можно воопшто да го отворам. Педијатар им рекол на моите, може да почекаат да потпораснам за да ми го исчистат или може уште одма. Татко ми покоен, инсистирал да се заврши што порано оти и траумите би биле помали. Мајка не ја пуштиле внатре, а татко ме држел оти било без анестезија. :sweat: Наводно по кажувањата негови, ми протнале некое цефче во око и дувале внатре :tmi: па окото на неколку пати испаднало нанадвор. :tmi: :tmi: :tmi:
    Секогаш ми го кажуваше овој случај, како лекција дека работите треба да ги преземам секогаш на време, а ја секогаш замислував сцена од Том и Џери, кога Џери ќе го лупнеше Том и на овој ќе му испаднеа очите. :tmi: Како и да е, многу сум среќна што го напраиле тоа кога сум имала само 3 месеци, оти јас доброволно да отидам некој да ми брца во око нема шанси. ]:) А плус за МК збориме, може уште се служат со истата постапка од пред 30 години. :wasntme:

Сум била љубоморна на брат ми. Им велев на моите дека ќе го задавам дур спие. :wasntme: Никогаш не ме оставаа сама со него дур беше бебе. Кога имаше само 2 месеци, толку силно го гризнав на образ што следните 2 месеци носеше сино-зелен отисок од моите заби. :D Препишаа на љубов.. е, ама јас си знам. :devil: Мислам дека беше поради фактот што сме точно 5 години разлика. Претходно јас го добивав целото внимание, а потоа дојде ново бебе и сите беа околу него, гостите доаѓаа нели да го водат бебето, јас се чувствував запоставено и љубоморно. И на 5 години веќе дете и разбира повеќе. Затоа и претпочитам помала разлика кај деца, што и не мора секогаш да значи.

Боље печатни грешки отколку аутокорект кога ќе ме “поправи” а нема да приметам. (facepalm) Па ќе извади 2 зборчиња воопшто неповрзани со она едно што сум сакала да го напишам и после звучам ко некој што сакал да се напраи паметен па увалил зборче у сред реченица што си нема никаква врска, а веќе доцна е за редактирање. :D Леле па кога ќе прочитам и кога ќе видам колку нема смисла реченицата леле леле леле (facepalm) Ми се десило неколку пати на форумов. Цепки. :D

На Sofi.ja, Viktorijaaa5, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    Ние со брат ми го користевме тоа: Ти поќе ја сакаш ќерка ти/Ти поќе го сакаш син ти - кога сакавме да издејствуваме дозвола за нешто ]:)

На M&M, SV1911, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.021
    Добро утро,
    Кој рано рани ја има честа кафе да стави;)
    upload_2019-6-19_8-29-25.png
    Малку студено ќе го послужам ама мое е.

Ах Балтик, љубов моја, 20 степени во лето.
    Кулирајте и уживајте, убав ден имајте:f:

На M&M, Peco, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.485
    Допаѓања:
    206.945
    Ај добар ден, и јас да се пријавам...
    фино си попешачив утрово, ама жешко бе... плус по угорници одев. Само тогаш ми е жешко.

@Yowannty не знам што ти правеле, ама тоа не се ни прави, не ни има потреба... оставаат само да се отпуши и најчесто и нема потреба од интервенција.
    Сум била и јас љубоморна на брат ми, ама детски глупости биле тоа. Било, поминало.

Имам еден куп административна работа за крај на тромесечие... пошто јас баш одбрав кога да одам на одмор :lol:

Ајде се читаме подоцна!

На Mr. Right, M&M, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Добро утро и од мене :)

Најпрво, @TeddyGrey честито внуче, да е живо и здраво :inlove: Пиши како сте вие кога ќе се заврши процедурата. Те мислиме, знаеш, и едвај чекаме да слушнеме добри вести :* :l:

Леле, синоќа ми идеше да се убијам. Сама со бебка, отидовме да се успиваме. Заспа едвај, после пола саат вртење и тртење и дрдорење во креветче, и само што се фатив за кваката да излезам, кога се распука огнометон, аууу :( Дека на високо сме, воздушно ептен се слуша пукањето, башка врата од тераса отворена ширум. Кога се расписка бебка, од памет се извади. Ајде пак јово на ново уште пола саат, абе пукнав. А што убаво си планирав да ве дружам штом заспие, и онака сама нема што да правам дома, ама ете, ништо. Само облеков пижами и си легнав и јас :tmi: Ај, ако ништо друго, бар наспана сум денес :D
    А со татко и' заспива за 10 мин :^) По мене се тегне, мама мама, па ми ја влече раката да ја галам по мешето или грпчето, па ме држи фатена за рака додека заспие, абе триста марифети. Мм ќе ја пикне во креветче, ќе и запее песниче некое и куфер е. Што среќа имаат маживе бе, мме.

Да ви кажам право, многу ми се оди на одмор. Не мора да е одмор, ете викенд. Да се брцнам во моренце, да си пијам коктелче во некој фин бич бар, да кулирам. Ама нема ;(
    А читам сите со деца претежно бараат мирни места за одмор, и мирни плажи. Јас не, дали сум немајка? :wasntme: На пример, еве да, сакам да е местото мирно нели, сигурно нема на журкаџиско место со дете да одам, ама сакам плажата да има се'. Сакам да е голема, сакам народ да има, да е урбанизирана, и обавезно да има бич бар(ови), тоа ми е must. Ресторанчиња, таверни да има наоколу обавезно. Не сакам пустелии, па да мкнам чадори, лежалки, столици, фрижидери, јадење, чуда, врагови. Гледам тие 10 дена барем додека сум на одмор да си го поедноставам животот и колку толку, навистина да одморам. Ниту готвам, ниту перам, не правам ништо, освен јадење за бебка. Сега е поголема, па оваа година ќе може да јаде и она со нас кога ќе седнеме некаде на ручек. Си носиме секако вакумирана храна, најчесто за мезе се користи, ама друго не. Секаде има и овошје и зеленчук, и месо, и се' што треба.

Мм ме потсети сабајле дека имаме договорено целодневна седенка во сабота кај нас во двор. Скроз имав заборавено, упм. А таман си реков конечно еден викенд ќе имам без нешто да морам да правам. Нема ни ручеци кај мајка, ни свадби, нит негде одење, кога ете ти сега :^) Сами ги викнавме де, ама од денешна гледна точка, ич не ми се седи цел ден на жештиниве. Уште па мојов запнал скара да прави. Му реков, ако помисли да ја запали, ќе го испечам и него и ќе го наложам во парното после :rofl:

Ај да се фаќам за работа полека, испив кафето. Ова додека пишувам сабајлечки, уствари кафе пијам. Да се соземам од фактот што ме чека уште еден работен ден, од оние бескрајните :yawn:

На Mr. Right, M&M, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Ај добро утро :)

Мим го убедив да се поднови со телефон, моиве што ги наследува одамна му се веќе преголеми за во џеб, па с8+ на два пати сол го прави.
    Зема с10е па сега има асален телефон без заоблен екран, сфативме дека заоблен екран не е за него :D
    Издејствував одма да стави заштитно стакло, не сакаше, ама 300 евра екран е ту мач. Ај задно стакло и да се скрши 1000ка е, ама екраните се скапи.

Па имаат некаква промоција Самсунг, со с10 моделиве добиваш 1 година осигурување на екранот + гратис АКГ слушалки, арно ама не ми стигна повратна порака за успешна регистрација, па од сабајле се оправам со Уника.

Ако пишува нешто гратис, не попуштам дур не добијам, посебно не ако купувам нешто толку скапо.

Се радувам на телефони, па повеќе јас го "исчепкав" него тој, он онака лабав си е.

Одамна се разминавме со големините, јас преферирам phablet-и, тој се нервира оти преголеми му се :)

И така.

Мирен ден до сега работно, нека продолжи вака.

На mareane, Mr. Right, M&M и 29 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.346
    Ја не знам шЧо зборваш! :drunk:
    Ич не се разбирам ни од мобилни, ни од марки, ни од перформанси на истите, ни хардвери, ни софтвери.
    Сакам да можам да се јавам, и многу ретко да испратам порака.
    После, да има камера,
    Значи ова, сите го имаат.
    А да :!: И да е голем екранот оти ја су со маленки очиња и не ми се пуле :D

На Viktorijaaa5, PUPICA, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.432
    Допаѓања:
    87.447
    Добар ден :)
    Кафенце си пијам ,музиче во позадина си свири и си кулирам .Многу сакам кога нештата си ги правам на раат ,а не во брзање.
    Кај нас немаше љубомора со брат ми дали дека мала разлика во години сме или толку се разбиравме ,но секогаш си се погодувавме.
    Ај,да разбудам дете ќе одеме да се слика за пасош да не го промашиме закажаното кој ќе чека после ..
    Убав ден!!!
    @TeddyGrey брзо оздравување на бебчето и честито внуче...
    Баба викаше не џабе се толку сакани и мили оти се мачни за гледање ,но ќе помине се ...

На V.odolija, mareane, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.430
    Допаѓања:
    222.691
    Добар ден и од мене.Стара метална маса имаме,така стоеше позади куќа,ја измив,тро рѓа има,но со чаршав покриена не се гледа.Ја смолкнав кај мене на тераса,сега ми е топ,маса на место,рает да ставиш и филџани и чаши.Небаре кој знае што ама сега баш заличе терасава,се гледа умот ме стега-шише свиткав:D.@Bubce38 да се јави од лице место покрај морето:hug::*.Идете сега на кафе има место на масава за филџаните:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На marama, PUPICA, mareane и 28 други им се допаѓа ова.
  16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    36.227
    Добредојде во клубот на ендемски видови за познавање на техшнолошки перформанси:wasntme:
    И мене ми е битна камерата, ама од битноста останува само да е добра зашто толку ја користам што дури не ми се родила желба за да се сликам:D
    Скроз сум аут за да бидам ин...

На marama, Viktorijaaa5, PUPICA и 20 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Ауч ауч ауч пече пече.
    Помина цел ден за нас сеа малце спиење..
    Деновиве со маж малце романтики дал романтики или нешо друго ќе да е изрелаксирани 100 ка. Крајно време беше..
    Детево е најбурната можна фаза на свет затоа ме нема а каков рает муабет си вртите блазе вас..

Ај да ве гушнам сите до една имам големки раце

Сакам у сабота на море!!!!

На marama, V.odolija, Viktorijaaa5 и 30 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Сакам да кажам дека сум телефон џанки, ај што за себе се замарам и сите по дома ги замарам :D
    Им бирам телефони "соодветни" за корисникот, бетер од Славчо на вип сум :D

Разликата е што јас сега имам ноте9, а тој с10е, значи мојот е 6.4 инчи, неговиот 5.8, јас имам една генерација постар процесор (мада уште нема ноте10 па уште сум фенси :emo: ) тој има малку подобра камера оти има широк агол и повеќе ауто препознавање модови.

С8+ е две генерации постар од С10 (С10, С10+, С10е)

Шо друго да ти кажам?

Обожавам телефони :inlove:

На marama, M&M, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Сега со мајка се убедувам.
    Значи.
    Од фирма секои 2 години и следува телефон, баш кој сака, нема ограничувања.

Пред 2 години Хуавеи П10 и одбрав, сега и викам С10 да земе, плусот голем ќе и е.
    Ама не сака, арен и бил.

Како мене не ми нудат така...

На marama, mareane, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Од телефони-битно да е ајфон само:mp:
    Зошто, зошто само тој знам да го ракувам:rofl: не ми е важен изгледот на телефонот ниту перформансите,важно ми е само да е прост. Оперативниот систем на андроид ми е комплициран,еднаш татко ми ми го даде неговиот да му внесам контакт во именикот, се мачев пола саат.:whew:
    Денеска маж ми ми ги искорна нервите. Некогаш кога е нервозен,знае таква лоша енергија да ми пренесе,абе ми иде да го исецкам на парчиња:@

На marama, mareane, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.