1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    @Dadusicka пиша, навистина пиша. :D

Не би дал пари за телефон повеќе од 16.000. Толку ми е овој Самсунг Галакси Ј5 2017. И за тие пари е одличен. Не патам да го имам најновиот модел на телефон.

Денес изедов 8 топки сладолед. :x

На WildMk, Sexybaby86, Emy867 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.430
    Допаѓања:
    222.691
    Самсунг ј7 имам,како за мене таман е,што би правела лично за себе велам со модел од нај новите.Кога ќе ме пуштат по набавки во Кам,па да се јавам да не треба уште нешто:D.Сладолед на репертоар,што ми требаше,па и овај мојов бисквитчиња со нутела,е и од нив едно мацнав.За некој како мене шеќер што има баталено-премногу е ова:worried:,патент на уста само:tmi:

На Skorpija25, WildMk, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.530
    Ај добар ден. :) Вечер е до душа, ама некако исто ми се фаќа. :)

Не сум ве заборавила, ама пустото се адаптирам уште ко дете во јасли. Си фаќам полека ред, па ќе се вратам во нормала. Во секој случај, си го живеам сонот! <3

Бидете добри луѓенца! <3

На Skorpija25, vitamina, Bubce38 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.116
    Допаѓања:
    124.471
    @LiliBoz Лили го чекам маШ да се искапи за да ja пуштам машината. Немам поверење во него откако за малку ќе го запалеше станот со лиснатиците:envy:
    Домаќинка на ефтина пере :inlove:
    А ми се спие мме|-)

На Skorpija25, Bubce38, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Јас имам 20 и за макс 10 дена ми лета... редовно докупувам...

Сега по ново ноќе ќе си сурфам од на дм хотспотот, оти Вај-Фај е трагично спор во однос на 4г... а тек 5г... гив ит ту мииииии

На WildMk, Sexybaby86, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.021
    Кока-Кола?:?:
    Чај од кантарион ако не.
    Најарно немој многу да мислиш, од главата се иде:hug:.

Последна измена: 20 јуни 2019
    На Skorpija25, WildMk, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Јас лично стан под кирија - месечно, годишно... не би издавала.
    Хорор приказни имам изнаслужано.
    Пре би AirBnB да го огласам, нешто на ден-два-пет...

Имам пријател, така наследи стан, прво сакаше стандард да го издава... ама нервози триста, па реши хостел да го прави.

Сега супер му е, пред да се појават гостите има наплата, башка што доста повеќе ќар има вака, него да го издава...

На WildMk, Sexybaby86, Yowannty и 10 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Не патам ни јас, се радувам :D

На WildMk, Sexybaby86, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Море како би сакала да си имам неколку станчиња и да си ги издавам. Точно прецизирани точки у договор и немаш мака. Проблемот е што газдите не сакаат обично да плаќаат данок, не пријавуваат кираџии и после и да го зезнат нема како да си ги бара правата.
    Четири години седев под кирија во СКопје, 3 различни станеви, на ни едно место не бев пријавена. Хорор приказни и од газди и од подстанари имам слушано. Така да не се само газдите угнетена страна.

Телефон Самсунг Галакси Ј5 2016та имам. Пред некоја година мм ми го купи јер мака мачев со претходниот ама не ми се даваа пари за нов. Додека работи арен ми е. Не ни пратам развој на технологија коа се телефони у прашање. Да можам да сликнам нешто, wi-fi да фатам и да позборувам друго не ми треба.

Последна измена: 20 јуни 2019
    На Skorpija25, Bubce38, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.842
    Допаѓања:
    145.581
    Не е така црно издавањето.
    Ако е пријавено, со договор на нотар, со плаќање на трансакциска, нема ништо да биде.
    Ние така издаваме со години. И нормално не ,,примаш,, секој за кираџија.
    Договор заверен обавезно и црно на бело.

На Skorpija25, Bubce38, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Да, ама во реалноста, не можеш да издаваш 10 евра минимум по кревет од ноќ така. Немаат луѓето толку пари да платат... 31 ноќ х 10 по кревет е најмалку 310 евра по човек.

А како хостел и да не е секој ден издадено, цените се повисоки од 10е, па и поисплатливо е каде - каде.

На WildMk, mal.ecka, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.415
    Допаѓања:
    78.341
    Кај мене и мобилен и вифи е брз, не можам да се пожалам, околу 15мбпс.
    На работа е авион. А на претходната работа беше А МЕЈ ЗИНГ.
    си носев лаптоп и симнував торенти со 50мбпс, на спид тест покажуваше луди бројки на главниот компјутер 8)
    Арно што не ме затворија таму :lol:

FB_IMG_1561003142899.jpg

Како би појела све, за 5 минутки
    Па после ко ќе се фрлам на пливање...
    Ај доста се филмам.
    Да си доспијам.
    По навика се разбудив.
    Инаку ич не ми е арно... Метеопат 1 лига :rofl:

На Peco, Petar80, Bubce38 и 20 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.820
    Допаѓања:
    323.913
    Стан ич не би издавала ни на свој ни на туѓ човек,ама веројатно некогаш ќе мораме.
    На свој, цел век ќе се устручаваш да кажеш ако нешто нечини и се некој увреден ќе се осеќа.
    Убаво вика @CameliaMiller Камелија за аирбнб...спастри го убаво станот па издавај го макар и еднаш во месецот на 3 дена.По исплатливо е.

Кафе со поглед на море..по некое цигарче и вода до мене.

...размислуваме да купиме едно студио,вчера го видовме.Да разговараме и да догледаме позотивни и негативни страни на имањето недвижност.Веќе зборевме со човек од Скопје кој има овде апартман,тој не охрабри,па и ни напомена да ја држиме устата затворена ако купиме зашто од лично искуство, сите одоколу го навјасале да одморишат брзпари,па на моменти му било незгодно како сопственик да рече НЕ.Цела голгота завршила кога стварно текол НЕ,па сите му се скарале:D.

На M&M, Peco, Petar80 и 25 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.141
    Допаѓања:
    70.589
    Добро утро :sun:

@malerozna тебе ти треба одмор малце. Многу работа е супер, ама и одмор е исто е за луѓе. ^_^

Кој сака манго, повелете на доручек. Овде има два-три вида само. Едниот од нив е пронижан со "конци" или жили или што и да се, не возможно е да се јаде, а да не ги чистиш пола саат забите после. Епа сега едно такво ми се погоди. :|

Да не ви кажувам кој телефон го користам моментално. Ќе се побијам самата себе дека сум самопрогласен експерт и технолоџи гик. :tmi: Гледав MI K20 Pro синоќа. Супер телефон за џабе пари. Ќе биде тој изгледа. 8-| Јас сакав stock Android, многу повеќе слобода имаш со таков телефон, башка многууууу побрзо работи бидејќи нема UI што ќе јаде од меморијата при секое користење. Ама таков тешко се наоѓа, башка да ги има спецификациите кои мене ми требаат и да не биде со луда цена. Последното набројано е уствари прв услов при бирање на телефон. :rofl:

iPhone немам користено лично, ама iPad се дефинитивно најдобрите таблети што постојат. Издржливи до даска.

@TeddyGrey пиши како е малата. Вчера ја видов сликата од болница, уште не можам да престанам да ве мислам. Сонце златно. :l: Се надевам ова нема да се повтори никогаш повеќе.

@Ariel честитки на ќерче-ѕверче! Само успеси да реди. :sun:

@LejlaD како е син ти? Што направи со коленото? :hug:

Ајт, да се спремам и на работа. Убав ден! (poolparty)

На Mr. Right, M&M, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Ај добро утро. Ве читам, ве читам, не можам да ве дочитам.
    Глава ме боли деновиве, од време ли, од климата на работа ли, којзнае.
    Ми каснЕ цела недела, ме мава дупла доза на ПМС а по се гледано изгледа ќе ме остава женскава беља. Нека се угоде што да правам.
    По темиве; деца нема да тероризирам, ни јас не сум била строго држена па арна сум. Мм ќе биде задолжен за теророт. Од сега е така. Да е до мене ќерче фул нашминкана и со блузиче над папок ќе оди секој ден во градинка, јер она така сака а јас не и бранам. Ама он со еден збор ја средува, да видите како 4год дете се мие и се пресоблекува за 2мин :D
    За станови, издаваме, кираџии имаме за мерак, на сите такви да им се паднат. Ама пријавени, со плаќање данок, со се.
    Стан во Охрид имаме и голем проблем со пријатели кои бараат да седат таму викенд, два за без пари. Се вадам на моите дека не даваат туѓи луѓе да одат во станот. Реално е така, не сакам да биде хотел промаја. Мајка ми е пицајзла кога се работи за нејзини ствари.
    Ај да се спремам и да одам на работа, се надевам денес да биде лабаво.
    Поздрав и убав ден

На Mr. Right, M&M, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.956
    Допаѓања:
    100.684
    Во право си. Не е само за плаќањето, туку и за одржувањето. Имам дома една таква. Ни плаќа редовно, а за одржување...станот да остане на неа ѓубрарник ќе е. Она НЕ ЗНАЕ да фрла ѓубре. Пакува во ЦРНИ ЌЕСИ и ги реди само. Така направи два пати додека јас си бев за викенд дома. Па имавме куршлуси.
    Не знам како да ви кажам...не знам зошто е створено и зошто Господ ствара вакви луѓе.

Ама, и газдите (не сите нормално), сакаат преку леб погача.
    Шпорет и перална стари по 30г, пералната веќе жолта, а не бела, кујната во распад...400е стан плус сметки.
    Ама кај Влада бил... Ама како да перам јас у таква перална?

Друг пример, кога ќе се расипе во станот нешто, трошокот станарите да си го сносат за поправка. Молам?!
    Е ако го поправам бојлерот, после кога ќе се иселам за дома ли ќе си го земам?

И да не редам...

И двете страни можат да зафркнат и да бидат зафркнати.
    Како ќе ти се падне испаѓа работава.

Ај добро утро нека е:f:.

Едит. @EuHenIa , па не ли си премлада за да го губиш. Немаш ни 40, нели?
    Аман, се се испоремети, каков живот никаков.

На senza.parole, Mr. Right, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.242
    Допаѓања:
    145.635
    15 години по кирии. Прозорите дуваат од сите страни, не можеш да ги поправиш.
    Цимери и цимерки секакви. Ти на работа, они греат ко луди, сметки по 12 000 денари за струја.
    Да не се повтори.

На првиот одмор со маж ми си бендисавме стараа куќа у грчка, на сама плажа. Си ветивме кога ќе остариме дека ќе си купиме куќа на море.

На M&M, Peco, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.789
    Допаѓања:
    25.234
    Добро утро
    Уз кафе реков да пишам па после да се фатам за работа.
    Вечер одиме за Охрид, на свадба сме во сабота. Па да искористиме викенд.
    Све е по станов расфлано, треба да пакувам. Да се средам јас, денес куп работа. И тоа одиме сите коплет, па у кола 2 одела, 4 фустани, плус на малава. Ќе биде невесте мало. Стариве со бус ќе одат зошто абер нема да не собере.
    Еве се мислам од кај да фатам а да не полудам.
    Грло ме боли страшно, малата доле е лом црвена. Абе марфи мора пред пат да ме стрефи.
    Уште времево зеза а јас немам ништо за одозгора.
    Хаос за 3 дена пат.
    Се надевам на убав провод. И се радувам на свадбава многу и сакам се да е под конец.
    Ве поздравувам сега за сега. Ако имам време ќе ве читнам и пишам на пауза.

На Mr. Right, M&M, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Тоа башка.
    Од аспект на некој кој може да издава, не би се впуштила во таков ризик не само ради неплаќање, туку и ради тоа што многу луѓе едноставно не е нивно и не ин е гајле.

Другарка моја стан нов, невселен го издаваше на семејство, не да речеш студенти, па лом го направија. А искрено, за нов новцат стан, 200еу за 55м2 во Аеродром, не е многу.

Од аспект на кираџија, баш гледав скоро станови, куќи... немам зборови за тоа што видов внатре. Од праисторија мебел и бела техника, цена 300+ евра.

На пример, во сад делев куќарка со цимери, плаќав 100 долари неделно, во тие пари вклучено режиски трошоци + интернет и тв + осигурување за расипана бела техника. Дел од депозитот се договоривме на крај да ни активираат за генералка чистење, т.е. да дојде клининг сервис, да не рибаме ние теписи. И пак 2 третини од депозитот ни беше вратен.

А зборам за нова новцата куќарка. Се' ново, се' исправно, башка што имавме и машина за сушење, микробранова, посебна рерна... две купатила итн.

Кај нас некако се' е изместено...

На senza.parole, M&M, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.354
    Морген
    Прво сработив нешто па седнав да пијам кафе
    Имот немам. Нема ни да имам иако куќа прајме. Нема да е на мое име. Ниту на наше. Не е наш плац. Сеедно.
    Сакам викендица. И тоа накај марков манастир. Близу ск. А не 3 саати да возам во петок после раб. Вака до гз да ми е а на чисто и поред река. Видов една за 17 000.преубава. Нема потреба за реновирање. Но ми ја купија нормално. Здравје, и тоа ќе биде. Мене преокрет ми е на секој 10 год. Така да до 40 ќе биде.
    Вие арни

На M&M, Peco, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.