1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.021
    Абе аман, во Берлин за тие пари може да живееш. Е сега, не до Влада ама пак...
    А зошто уствари со цимерка живееш, во веројатно поголем стан, наместо сама во помал? Освен заради важноста на владата де. Може јас сум заглавила во времето и перцепцијата, ама мислам за 200 евра максимум се наоѓаат помали станови.
    Ама еве во меѓувреме и Каме пишала, стварно толку се високи кириите? Како испаѓа математиката, 5 евра по квадрат за издавање?
    #љубопитнапосаблје

Иначе уште отворам очи. Добро утро:yawn:
    И денес ќе се трча цел ден, барем сабајлево ми е лабаво^_^
    Ај убав ден имајте:f:

На M&M, WildMk, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.956
    Допаѓања:
    100.684
    Оти сама не можам да плаќам 200е плус сметки. Толку се гарсониерите. 15.000 во крпче врзани со трошоците.
    Може ќе најдеш нешто и за 10.000, ама уџум и со мебел за во ѓубре, па парите по превоз ќе ги даваш и пак ист ќе ти биде есапот на крај.

На senza.parole, SV1911, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.802
    Допаѓања:
    285.495
    Кај најдовте сега баш за муабетов со ќириите Ск,од септември и тоа ме чека наредниве минимум 10 години(facepalm)
    Кафе тегнам па да се фатам по горештиниве да акам ...

На SV1911, M&M, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.028
    Добро утро
    Како сте ми?
    Кај нас тука ако сакаш да поправиш или реновираш не плаќаш кирија за износот што поправаш.
    Пр: кирија 300 е а реновираш 900е 3 месеци не плаќаш кирија и тебе ти одговара а и на газдата зошто пр: прозорите или било што реновираш останува за него.
    Само тука ретко скоро никој не прави договор и пријавува за данок кирија.
    Со исклучок на малкумина кои го прават тоа.
    Да имав стан дефинитивно ќе го издавам.
    Спратот кај моите ептен не е оделен и поради болеста на мајка ми не го издавам инаку да имаше посебен влез скроз да беа одвоени со моите би вака не можам.
    Очиве печат нон стоп ми се спие а си спијам супер дали е до времево или што е не знам кој е за :coffee::coffee::coffee::coffee: дупла доза јако најако без шеќер повелете има и млеко @Bubce38 знам дека го пие со млеко убав помин бубче.
    @TeddyGrey како е малата и како си ти ? Ве :hug:
    @LejlaD како е синко забите :hug:
    И до сите други ве :* :hug:
    Чао!
    П.с ми иде да ја киднапирам @malerozna и да ја однесам на одмор и ќе ја вратам после жива здрава весела.
    П.п.с
    Сакам куќичка на море ммм милина покрај некој стар светилник јас со шешир и цветна градина со мажето медитираме па јога утринско кафе со поглед на море ова за пензионерски денови а за тоа да се случи мора на рмбајтен.
    Одам да заработам поздрав друшки мои убави
    :* уш еднаш:* и уш еднаш :*
    Пппс морав пак да редакторам

На SV1911, M&M, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  5. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    4.301
    Допаѓања:
    65.714
    Ај добро утро... пијам кафе и ве читам... нешто климава во грб ми дува ама нема разбирачка во канцеларијава...

не сум била кираџика, и немам стан да издавам ама имам другарка која претрпе шокови и стресови за до тој степен да не скаат да се ислеат и тоа фамилијарни луѓе...да не пишувам детали ама беше хорор..е сега airbnb и заврши работа, плус пари однапред си зема...

Одморот далеку ми е, ќе почнам да сонувам море и плажа..

Убав ден...

На SV1911, M&M, Bubce38 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Добро утро.
    Читајќи ве за ќирииве низ Скопје добивам впечаток дека многу високо летнале со цениве...не е нормално ова. Па низ Германија се толку цените. Тука се е отидено до неповрат нема кој да стави кочница и да сопре се тоа.
    Ние кога седевме таму плаќавме наместен стан 100е плус сметки. Една троа поголема соба како дневна, но воедно и за спиење и кујна доволно голема и комотна. Тераса немавме...вц и претсобје таман.
    Сме се однесувале со станот и се во него како да е наше...иако ништо не било наше сепак треба да се однесуваш и грижиш еднакво како за свое. Таму седевме добри 5 години, газдите задоволни и ние исто со условите.
    Еден ден пред да одам на факултет гледам нешто капе од таван. Ајде Миле Паника одма на тогашен дечко сега мм му се јавувам му кажувам. Одма дотрча и ги најдовме комшиите едвај,беа на работа...станот им се поплавил. Ако не бев дома сигурно штетата ќе беше поголема и во станот каде што седевме. Вака помина ситно со неколку капки на таван кои лесно се избелија.
    Секако дека има секакви станари и газди. Но сепак сум на став дека ако имаш некаков имот кој стои празен подобро е да се издава.

Последна измена: 20 јуни 2019
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    147.623
    Блиски луѓе секако ќе ги викнеш во викендица. Зборам за фамилија и најблиските пријатели.

Подалечни нас никогаш не пробале да ни се тупнат. Прашуваат дали издаваме и на тоа завршува муабетот. А и да не издаваш, ќе кажеш дека издаваш и тоа одма одвраќа “гагаџии”.

На SV1911, M&M, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.485
    Допаѓања:
    206.945
    Добар ден!
    Има побарувачка на станови во Скопје, затоа има и цени до плафон, ама како што има секакви газди, има и секакви кираџии. За време на студии седев во стан од роднини (не плаќав кирија, само сметки), после под кирија, на крај во сопствен стан. Да беа поарни студентските домови, во нив ќе барав да седам, ама знаејќи им ја состојбата, не посакав.

И ние со мм кога бевме првпат заедно на одмор, си бендисавме куќа на плажа во Грција, и посакавме да ја купиме. Ама ѓаол и пол чинеше, сега може поевтино е. Треба да прашаме да не се продава пак случајно. Пријатели купија место во камп во Грција, ама сега го средуваат, и тоа мислам повеќе ќе ги чини отколку самото место. И осеќам дека доста „гагаџии“ (ми се свиѓа зборов @Ariel) ќе имаат, оти не знаат да речат не.
    Има доста луѓе кои изнајмуваат апартмани на краците за цела година да имаат каде да одат, минимумот е 2000 евра годишно. Барем пред неколку години беше така, сега не знам. И одат често, барем еднаш месечно за викенд во зима, а во лето секој викенд, празник, плус одмори таму тераат. Дали повеќе се исплати да изнајмиш или да купиш, не знам, ама овие што имаат изнајмено, ги издаваат апартманите за викендите кога не одат таму, или може и некому за одмор.

Го мразам времево, жими се. Не знам како да се облечам.

Ај кафе да ставам, ќе заспијам...

9. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.028
    @Alishan30 како сте таму како е состојбата?

На WildMk, Sexybaby86, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  10. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Добро утро
    Ваква сум:drunk:
    Мртва уморна синоќа легнувам и комшиите решија да се колат. Два саата без престан се расправаа, дереа,тропаа. Во 02:30 завршија. Многу проблеми си имам со нив.
    А не сакам да им кажам ништо зошто се постари од мене,брачен пар од 50тина години и подолго живеат од мене таму, ама почнува да не се трпи. Не знам само луѓево кога спијат?:^) Почнувам да мислам дека се вампири.
    Секоја вечер без исклучок имаат гости. Гостите никогаш не си одат пред 01ч дома. Дебати,тањири,смеење,се се слуша. Некогаш се правосмука во 01:30:swear: А еден ѕид не дели па можете да замислите како ми е.
    Второ кафе ќе мавнам сега:nod:

На SV1911, M&M, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.772

Улиците се исчистени веќе, нема кал. Но доста се подкопани и асфалт има ископан и подигнат.
    Тоа е, 3 инфузии пишав од сабајле, вирусите ќе работат, како што и претпоставив:)
    Ние сме на високо, во зграда, и на рид, не сме поплавени, но тие во центарот се', и плус маркети поплавени:^)

На SV1911, M&M, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.430
    Допаѓања:
    222.691
    Добар ден и од мене.@SV1911,@Milobebence коленото сеуште е како со некоја течна маса исполнето,сабота контрола,му имаа Серапаптазе дадено,капсули за отоци но како да не делуваат.Со забите допрва ќе видиме,каде што ќе го носевме за преглед на одмор се до понеделник.Сега за сега витамин Ц му давам,така ми беше речено,делувало на непцата:?:,но се нишаат.Така да само по доктори трчкарам,преку глава ми е,а ретки се кои навистина си ја работат работата.Ве удајв јас,знам,не оти сакам,извинете.Белким ќе има ден за убаво,расположена,весела да пишувам,ако ме остај сланата:D

На SV1911, M&M, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    279.499
    Јас искрено стан 50+ м2 убаво уреден, не би издавала под 300еу.
    АирБнБ да... факт е дека нема можност народот да плати, ама и факт е дека ако имаш среден стан па и не ти се исплаќа баш за 100-150 евра да го издаваш...

Мене колешки со кои воопшто не сум блиска не прашуваат дали може на одмор во викендицава на моиве да одат... Мислам, прашањево?

Прво незгодно ми беше, оти стварно како втор дом ни е, без нас ептен ептен да е вујко ми пример па да оди на неколку дена.

Сега викам дека е татко ми цело лето таму, за да ги откачам...

Последна измена од модератор: 20 јуни 2019
    На SV1911, M&M, Ariel и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.083
    Допаѓања:
    113.028
    Не,не давиш воопшто немој така да мислиш и нема потреба од извинување.
    За тоа дека ќе имаш весели убави моменти за пишување секако ќе ги имаш допрва ти следат ќе видиш.
    Таков е животот малку надолу малку нагоре малку во место сите се жалиме и пишуваме по нешто те :hug:

На SV1911, Mr. Right, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Не знам како некој може воопшто да се дрзне да праша такво нешто. Ај ако не еве дома нека дојдат да поседат . Океј е да се праша дали ја издаваш ако евентуално им треба смештај па да не бараат од други, ама да одат да си поседат и тоа луѓе со кои едвај си на ,,здраво" нема смисла. Многу безосечаен народ има, многу

На SV1911, Viktorijaaa5, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.829
    Допаѓања:
    114.812
    Јас имам тетка што има викендица во Дојран, огромна, во неа може комотно да се сместат они, ние и уште една фамилија и да не си сметаме, ама не, никогаш не сме отишле ни кога сме биле мали ние со моите на повеќе од еден ден ручек со бањање. А да речеме пола од таа викендица е направена од пари од мајка ми и трудот на татко ми останатата половина, ама... Едно лето работев во Дојран во еден ресторан и седев таму, еден месец само, како на чкрги а ем изигравав слугинка цел месец, кафе, доручек, ручек, правосмукалка, џогер, средство во купатило, црево во двор, ама баш се беше на мене.

На M&M, mareane, EuHenIa и 8 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.820
    Допаѓања:
    323.913
    Да го купам студиово никој нема да знае.
    Сите ќе осеќаат дека имаат право на него а удтвари никој нема,освен ние тројца.
    Еве пример..имаме викендица во Маврово.Не одам.Зошто?Зашто сакам кога ќе си оставам чисти чаршави ,кило брашно,100 гр. Кафе и тоалетна хартија, сакам да си ги најдам.А не да начекам сметка за струја зашто на госпоѓици не им се сакало шпорет на дрва да палат.
    Ако си гостинка,ќе се придржуваш на редот на куќата,а не дополнителен арч да ми правиш со твојата греалка.
    Клучот фино и го вратив на свеки, и се заблагодарив и се изјаснив дека додека одат од цело поколение деца и внуци со фамилии и друштва ,мене нема да ми е гајле за објектот( ова не јас,да не се правам фраер,туку Рефо самиот).
    Ама тоа зашто не сум јас вистински споственик.
    На туѓото нема да ставам ред,ама нема ни да се грижам за него.

На M&M, Peco, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Добар ден.

@TeddyGrey како е бебка, се заврши ли процедурата? Стискам палци што побрзо да си одите домче (fingers) :hug:
    @LejlaD ќе се среди, не се секирај. Памтам во средно еден другар имаше „вода“ во колено, така кажа тогаш самиот, па му ја извадија, некаква мала процедура беше и се среди потоа. Извини што прашувам, ама син ти паднал, па му се случува ова? Зошто другаров тогаш падна играјќи кошарка и го „среди“ коленото. Те прашувам и поради забите што викаш дека му се клатат на синот, но не мораш да ми одговориш, без обврска :hug:

Станови издаваме два, еден мој, еден на мм. Пријавени, со договор, си плаќаме данок, се' е регуларно. Пари ни легнуваат на трансакциска. Ама многу, многу внимателно биравме станари. Во план сме мојот стан (во кој живеев со моите додека се омажам), да го продадеме. Премногу спомени ми буди, се кршам на парчиња кога и да стапнам во него. Мислам татко ми ќе излезе од негде во секој момент и ќе ми каже некоја шега во негов стил. Многу ми е болно и не сакам да го имам. Сакам да го продадам и евентуално друг да купам, ама ќе видиме. Не оди тоа преку ноќ. Другиот стан арен си е, тој ќе си стои и ќе го издаваме и понатаму.
    А ако зборуваме за желби, би сакала една куќарка во Маврово, ама тоа е само фантазија. Не сме во можност за такво нешто засега. Би купила и едно станче/апартманче во Грција кога би можела, мм одамна брмчи за тоа, ама ќе видиме. Засега ни тоа не е во план.

Ајде убав ден да имате сите. Мојот ќе биде долг, ќе заглавам и денес минимум до кај 20.00 ч. Оф...

На SV1911, M&M, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.801
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца едвај успав, едно вика, друго вика, ај ги прибрав на спална, приказна една и се предадоа, после ај разнесување секое во свој кревет, кичма ми падна, сега време за кафе и цигара.:)

Кај мене е смрзнувачка, најладен ден во не знам колку години, плус како Лондон да сме не престанува да врне, како глувци затворени по дома, мразам зима.:@:@

Ние едно време го издававме празниот стан во Скопје, иако се легално, со договор со се, го уништија станот, што дека ќе ги тужиш кога нема што да им се земе, немаат ништо, после го реновираше станот татко ми и си стои празен, плаќаме парно, струја, вода, куќен совет ама барем каков е оставен така ќе си го најдеш. Имам впечаток дека повеќето кираџии се такви, не е мое дај ќе го уништам, зошто им плаќам(facepalm)како squatters-от во мојот стан, кај свои што се вика па уште лајна немаше по земјата.:@

Тука издаваме 2 куќи, на мм е со три спални и земаме $450 неделно, другата е со 5 спални и земаме $750 неделно, тука е доброто што само куќата ја издаваш, плин, струја, вода итн е се на името на кираџијата и да не плаќаат нив ги бркаат не нас.

Имам еден познаник на социјалните мрежи што е моментално на одмор во Мк, секоја слика што ја става е као е ово е убавина а не пустелијана во Австралија:@ и ужасно многу ме нервира.
    Нека си ја фали Мк, убава си е државата ама што ја плука оваа, до вчера таму додека живееше не ни бил на ниедно од местата што ги постира сега зошто немал финансии за тоа а сега ја плука државава а паричињата од тука му овозможија да ги види сите убавини што ги нуди Мк.
    Многу ме нервираат луѓе што ја плукаат државава а си ја фалат својата родна земја као нешто невидено добра, оди си бре таму ако е толку убаво, никој не те држи тука со сила, туку никој не дошол тука зошто дома му било арно.:@

На децава нов хит им е песна од Little Nas X и Billy Ray Cyrus и зошто сум ја слушнала 1.000000000000 пати :wasntme: и еве и сега типкам и си пејам I’m gonna take that horse to the old town road, I’m gonna ride till I can’t no more,,,(facepalm):hai:

На SV1911, V.odolija, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.070
    Допаѓања:
    180.533
    Фала @Milobebence :*
    И од мене кафе за тебе
    20190620_110310.jpg
    Жешко е дечки
    Овој одмор решивме во најжешкото да НЕ сме на плажа.

Ај да ве читнам малку:hai:

На Viktorijaaa5, M&M, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.