1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.871
    Неодамна почина сопругот на пријателка.
    Млад.
    Ич не си кажуваа ,,те сакам,, или слични лигави работи, дури на смртниот час тој ја викна и и вика ,,знаеш, јас тебе цело време многу те сакам,,
    Зарем беше потребно пред да умре да и каже (па и таа нему)???
    СЕКОЈ ДЕН треба да се дава на знаење и да се изјавува љубов, па колку и да звучело детски и лигаво.

На Val-Dim, Peco, LUCERKA и 18 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.697
    Допаѓања:
    138.159
    Го читам постов на @ph.orhideja и колку и да ми кажува сосвеста дека детето трба само да пишува, да учи да паѓа, да станува, ФАКТ е дека денеска родителите им ги пишуваат и составите и домашните на децата. Едноставно такво дојде времето. И наставниците знаат за тоа и преќутно го оправдуваат затоа што поголем дел од нив не се за наставници!! И самие тие немаат основа како да ги оценат децата. Но, тоа е нож со две оштрици. Ако се побуниш, може да ја мавнеш во его да го извлече адутот Составот не го пишувал ученикот и за да си се одбрани себе си да настрада твоето дете. Мој совет ти е да одиш, да разговараш со неа и на мирен начин а ја прашаш што не е во ред со писмената, без да дадеш основа да помисли дека ти си ја пишувала. За жал веќе сите вредности се искривени и нема нормално школство ни образование.

На Annath, referentka, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.085
    Нееееееееееее хахаха не сум и нема да се лутам хаха

На anel и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    106.537
    Секогаш е, за жал, така - многу арно не е на арно! :( Растејќи како сакано, ценето, посакувано, дете - плод на огромна љубов, разбирање, неразделност, завршување на мислата на другиот, разбирање само со поглед... љубовта на моите беше баш како онаа во бајките, нас децата не гледаа како материјализиран доказ, круна на таа љубов, но како и секоја бајка и секоја принцеза во истите, дојде моментот кога 'кралицата' се разболе и се понатаму... само 'кралот' не ни помислува за макеа...

И конечно средив тоа кујната, ручекот готов, дојде вода.. абе само во Охрид мојт да имат снемано вода ;)
    Туку ко шо сум турбо, ме поткљукнува по некоја болкичка чудна:^) ајт да си подлегнам, дан ви пишам :party: до вечер:rofl:

На LUCERKA, anel, friendy и 12 други им се допаѓа ова.
  5. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    Eve ti milicka uste nesto image.jpeg

На Mekuska, Val-Dim, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  6. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Наминав само да ви посакам убав и весел ден и воедно да напишам еден виц поврзан со домаќинлукот и "кексот" :D:

Отишле три пријателки на пазар да пазаруваат и застанале на тезга со краставици.
    И првата вика:
    На мене ми дадете прави, долги и тенки краставици.
    Втората вика:
    На мене прави, подебели и пократки.
    И третата:
    На мене ми е сеедно, за салата ми се :rofl:.

П.С. @Val-Dim Баш затоа ми беше страв, оти сте фини, забавни, па сега како куче пред касапница сум обесена на темата:P.
    Поздраав :)

П.П.С. Маж ми ми се закани дека и тој ќе се зачленил на Фемина ама ќе пишувал исклучиво во категоријата Секс, малку ќе се жалел, малку ќе се фалел, совети ќе делел... Лудница е... 8)

Последна измена: 16 декември 2015
    На Val-Dim, Peco, Eli23 и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.085
    На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.992
    Допаѓања:
    59.669
    Добар ден и од мене.Како се приближуваат празнициве се мислам дека повеќе и повеќе мие се потешко но морам да бидам јака а незнам више тоа како да го постигнам тоа.
    Во мега фешн добиле нова роба имало капути и јакни па ке одам малце да се пришетам да видам што има,може ке ми биде малце подобро.Убав ден на сите.

На irenna, Peco, LUCERKA и 10 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Јас сосема се согласувам со рефка. Годините не се битни кога љубовта игра најважна улога во нашите животи. Таа приватност, тие чуства и емоции се драгоцени секому, а и кој човек не сака и не живее за љубовта..?!

На LUCERKA, anel, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.039
    Допаѓања:
    190.834
    @monik55 да си зирнес инбокс не ке биде лошо :P
    Читам погоре си ги фалите мажите хмммммммммм мојот вчера си легна во 18 си се наспа ко бебенце па само што си легнав јас ете ти го стана и што ке се прави у 01 по полнок се знае кока кола :rofl:
    @vitamina со срека нека ти е кај и да одиш
    @bubale неможам да те тагнам ти до кај стигна ?време е ? да месам мекици?
    исто добредојде назад и на @Daleron

На LUCERKA, Eli23, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.443
    Допаѓања:
    45.825
    Љубов е кога ќе му соопштош на мажти дека си ја лупнала колата негде несакајки ....и ќе праша само како си , дали е се во ред со тебе ? Толку :D

абе знаев дека ќе избие негде , или јас ќе доживеев мозочен удар или негде на друго место ќе удри ... и ете во колата

денес чурам жени ама не е само денес . Нешто во мене потајно си тлее ...
    Оваа нервоза , негативност , незнам од каде:(

На Petar80, irenna, sanjaeva и 14 други им се допаѓа ова.
  12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @galapce , мила, камо среќа да бев сомнителна ради таа причина :( Две вечери по ред малиот има 40 температура навечер, дежурам, го проверувам на 15 минути.....има воспаление на увото, па навечер спиењето му е хорор, никако не може да се намести :( Подобар е денес, нема температура, ама не можам мирна да седам, нон стоп го проверувам, сирото дете, само му брцкам со топломерот во уво (facepalm) Што да правам, од што долго време наназад е болен, и што знам што обврски имаме викендов, мора да биде добар до викендот, иначе нема шанса да го запазиме рокот за селење :envy:

@vitamina , мила, конечно дојде моментот :hug: Мислам дека не можеше поубав новогодишен поклон да добиеш :hug: Дури сега ти претстои најубавиот дел од животот, уживај во секој момент понатаму :hug:
    @Daleron, не можам да те тагирам, добредојде, и побрзо опоравување :hug:

Стопати сум го пофалила сопругот, не го фалам веќе :P Освен тоа што ми е безрезервна поддршка и изворот на мојата среќа, заедно со малиот, како поминува времето (т.е. како старее :D ) се поубав и посекси ми станува :nod: И така автоматски изчезнуваат голем број потенцијални проблемчиња и караници за без врска :rofl: Пошто после кексот ама баш ништо не е исто, нели :)

@toogood , ај прати малку снег наваму :( За овде не бива ептен Божиќ и Нова година без снег, мислам ќе побудалат швеѓаниве за снег веќе :rofl:

За ручек денес шпагети, без сос, туку што ќе се најде. Толку имам сила деновиве.

На Petar80, Peco, anel и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Имам страшна потреба да одам негде далеку, сама, да ги растоварам од грб сите проблеми што ги влечкам со себе, да ги подритнам, да им удрам по една шлаканица, да врескам од петни жили, да се расплачам, онака детски, искрено, да се испразнам, да соберам малку доцна есенска сончевина и додека рацете премрзнати ги стискам во џебовите, да чекорам меѓу дрвореди додека под нозете шушкаат купишта жолти лисја. Имам потреба да ме гушне некој, толку многу силно и да ме држи така во прегратка додека сите скршени делово во мене, повторно не се состават...Имам потреба....

На Mekuska, Trnche, Petar80 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.386
    Допаѓања:
    206.358
    @anel и ти некако фалеше во темава, барем јас не те читав, или може грешка сум?
    @Petar80 кога боли заб, тука сум. За сите важи ова :)

На Petar80, Peco, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    264.437
    Докторка а деца прегледувате? Не сум ја однела ќерка ми до сега на забар, а мислам подобро е првиот пат да отидеме без причина.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.751
    Еј пази што си рекла, имаш тука трудница што има страв од забар, да не те барам некој ден во ниедно време :D @Annath

На Petar80 и Peco им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.386
    Допаѓања:
    206.358
    Да, секако, и секогаш е подобро првиот пат да биде само прошетка, да не е поради болка.

Немам гајле ;) тука сум за се што треба :D

На Petar80, Peco, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Dobar den.
    Demek ke dremnev so maliot ama nemozam da se stoplam denes.
    Baburite gotovi uste vo 12,samo uste stopanot da se priberese.Grickam trista gluposti cel den,nikogas ne jadam od glavniot rucek dur ne dojde Tarzano,ako treba da si dojde de.
    Denes i leb nemam.:tmi:
    @monik55 mortas da bides silna.Toa sto pominalo ne se vraka,moraaa da go pobedis ona kon koe si bila nemokna.Za zal grubo zvuci draga ama taka trebalo da bide.Za zal,za zal.
    Minatata godina ova vreme lezev vo cetiri zida i mislev kga ke se porodam se ke zaboravam,ama ne zaboravam.Ostanaa da me sopkat nekoi raboti.Ti posakuvam sto poskoro sreka vo racete,tek togas malku ke se ublazi.Zaborav ke nema.Toa e zena.

@green.eyes sakav samo da se nasalam i za koj mi tekna pisav.Ajde so pomin da e i posledno da bide.Mi ide vo stakleno zvono da go zatvoram spo se vika na momenti.Majka mu se plasi toj odeva sirotiot doma zatvoren.:tmi:

Lugenca nemozam da gi razberam nekoi covecki reakcii,ednostavno nemozam da gi "svaram".
    Pri oci slep?
    Ne biduva.
    Kaj mene barem ne.

На Petar80, monik55, anel и 10 други им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.498
    Допаѓања:
    69.046
    http://forum.femina.mk/threads/Проблеми-со-устата-и-забите.2470/page-90
    Тука е префрлено прашањето на @AngelOfArh , @Annath може во соодветната тема да си одговара на прашањата, нема потреба во Кафе муабети и тоа да се трупа. :)

Инаку, потврдувам за помагањето на Annath, и јас сум и досадувала некогаш со прашања. :lol:

На Petar80, Peco, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Rain nemoj i mene delot za svekrvata tamu da mi go prefrlis,mi e strav tamu ke me rascerecat.:D
    Pogotovo od @Bridget mi e strav ako e vo "onie"tri dena koga ne kasa,ovaaaaj,koga kasa de.:rofl:
    @Bridget dojdi kazi nesto da razmenime.Pa makar i izlazala.:wasntme:

На Petar80, anel, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.