1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    57.435
    Мислам дека тоа со депилирање под пазуви останало ко совет за претпазливост одамна, а реално нема врска. Eдинствена опасност што ми има смисла е инфекција од претопуван топол восок во салон...
    Ако некој најде вистинска информација ама поддржана, нека сподели зашто стварно ме интересира.

Инаку со машинка е исто ко со пинцета, после втор пат воопшто не осеќаш болка и нема никаква иритација.

И кога сме кај влакна :D
    Стварно им се восхитувам на жени на кои им е гајле и се прифатиле природно. Кој го измислил ова со отстранување на влакна не знам, ама досадно е и ми нема смисла во животов.
    Не знам како стигнавме до степен да се гадиме од неиздепилирана жена. Пример ова, зошто да ни биде неубаво и да превртуваме очи?

На candy.cane, kuc, do-re-mi и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    12.013
    Допаѓања:
    174.707
    @simonka93 среќен роденден на синко, голем да расте лепотанот :* :inlove: :hug:
    @CameliaMiller Каме, честитки од срце:hug: убаво да си поминеш вечер (ако добро разбрав де:rofl:) и да не се замараш со ситници..не вреди да си под стрес и нервозна да си цела вечер:sun:

Добар ден сега..

Многу лесно ќе извади човек корпа од Рамстор, се досега што сум земала со промоција сум го подигнувала од инфо пултот..ако сум на пултот доволно е мајка ми да ја викнам да и ја "шкртнам" сметката и да и ја дадам корпата..
    Не бидете толку наивни бре "деца":D

Свадба...не сакам. На свадба кај блиски на мојов сум за 2-3 недели и не знам дали ќе одам. Сплет на околности.. ама дури и како гостин на свадба ми е стресно а не па да треба да сум на моја свадба...

АКО некогаш некој ме побара за жена има услов, матично и црква и толку.
    После може да одиме на некој рајски остров и да си направам фотосесија каква што сите би посакале:inlove: и тоа ми е доволен спомен. Не ми треба спомен од 300 души како вртат оро..
    Ако "морам" да правам свадба, до 100 души од двете страни без никаков обичај, единствено важно би ми било најдобрата музика што можам да си ја дозволам, квалитетна храна и најубавиот фустан да е на мене..толку.

Депилација под пазуви од мене големо НЕ. Жлезди има таму, познаничка циста си заработи од тоа..

Ајде..кој ќе мези пред ручек со мене?:)
    60879866_1793099090792915_7156293719983915008_o.jpg

На Ariel, kuc, anaja1 и 31 други им се допаѓа ова.
  3. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    епа сеа и ти,ја најде оваа плавушкава со ретки влакна:rofl:
    замисли некоја катран црна со волкави пуштени :)
    мене не ми пречи искрено, кој што сака нека си прави,не судам.
    Не ми е мака да се депилирам зошто тоа го правам еднаш месечно.

На candy.cane, kuc, Emy867 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.606
    Допаѓања:
    264.659
    @LivingGlam ќе ми објаснеше докторкава ама јас ептен на испраќање во ходник ја прашував...ајде следен пат ќе прашам на влез :)
    За фотката, најверојатно веќе ни се изместени видиците па сметаме дека е неприфатливо жена со влакна. Ако јас се прашувам, жилет или влакна би одбрала влакна. Но кога веќе можам да се депилирам ја бирам таа опција.

На candy.cane, kuc, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    57.435
    Ам и мене ми е океј да се депилирам, иако си патам со чувствителна кожа. За чувството потоа, си трпам.
    Ама зошто па кога ќе видам неиздепилирана жена да се згрозам и што има да ми е гајле? Природна работа е. Убаво рече Божиица, видиците ни се изместени. Не ми се допаѓа тоа, ич.
    Да мора да се биде изгланцана, мазна, наместена цело време. Глупо е.

На Dust, kuc, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  6. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    7.865
    Не знам како стигнавме до степен да се гадиме од неиздепилирана жена. Пример ова, зошто да ни биде неубаво и да превртуваме очи?[/QUOTE]

Mene ova mi e neubavo da vidam ubava devojka so tolku suma na nozete mi e isto kako da ne se izbanjala. Od mene edno golemo Ne:shake:

На Mr. Right, Skorpija25 и LejlaD им се допаѓа ова.
  7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    57.435
    Нема врска со бањање.
    И нема што ти да кажуваш големо Не за некој друг.
    Мене ми е супер што жени престануваат да се бричат и гордо излегуваат ко што ги дала природата. Не мора сите така, ама зошто па да ни биде неубаво?
    Памтам гооодини порано, кога излезе слика од Џулија Робертс, заборавила да се избричи под пазуви. Абе скандал, низ цел свет по списанија ја имаше. Со какви тривијални работи се занимава човештвото, тоа е просто неверојатно.

На Dust, bittersweet, do-re-mi и 16 други им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    128.019
    Сериозна си?:^)

На Emy867, Mr. Right и LejlaD им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.606
    Допаѓања:
    264.659
    ^И Мадона и ќерка и...ма само ние на балканов се занимаваме со глупости од типот влакна и прамени на коса.

На LiliBoz, Tajnaotrovna, dayla и 13 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.444
    Допаѓања:
    279.473
    Со тебе сум :l:

Влакна - ноќна мора :(

Посебно што и онака имам проблем со цисти, после секоја депилација во фул фазон беше :( откако ми забрани др. околу интимен дел и пазуви депилации, бричеви... пак се бричам под пазуви, а околу интимен дел машинка на 0... бар пола милиметар над кожа мора да остане. Во спротивно не пробива влакното, па завршувам на сечење :(

Да можев лабаво да си шетам со влакна, раат ќе бев! Ама ете... неприфатливо е :)

На kuc, M&M, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  11. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    7.865
    Jas kazav moe mislenje, a ako tebe ne ti se svigja toa e nesto drugo. Ovde sekoj ima pravo da si kaze mislenje ili ne;)

На kuc, Emy867, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.971
    @simonka93 среќен роденден на синко

На kuc, Mr. Right, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Нека не се депилира некоја ако сака, мене ми изгледаат грдо жени сo влакна, и себе си се сакам мазна. :makeup:

Ме занима шо има во порција од 25е? Ако е истото тоа шо го има во Палас (само таму сум била во Скопје, апсолвентската ни беше таму) тука кај нас има двојно повеќе за 9-10е порција :angel:

Последна измена: 22 јуни 2019
    На kuc, JuLleE, fana и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.019
    Проблемот е што Мк се понаша ко 50 и некоја по ред америчка држава, односно заради јазикот и глобализацијата најмногу вести несвести идат од таму. И трендови и слични несмисли. Јас не памтам да сум прочитала на мк јазик некоја сензационална новост од Германија или Франција на пример, само северниот ни сосед и Уса ни се тренд мејкери. И за депилација и за свадби и за прослави.
    Се депилирам иначе, браинвошд сум, шо да праам. Инаку не сум си убаа(facepalm)

400 луѓе на свадба?! Овде ме викале на свадба познаници (дури не биле ни пријатели) ама ручекот е само за најтесна фамилија, максимум 30 души, другите само на журката се поканети. И со сите на журка, повеќе од 100 души немат. Никој овде не рани цело село, парите не растат на дрво, а и брзо се трошат;)

Постов газ преку глава, ај и добар ден да ви посакам:f:

На candy.cane, kuc, do-re-mi и 15 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Не туку ме плашете од сабајле сега!
    Прв пат ја депилирам, и држете среќа да не и' биде нешто, оти харикири ќе си напрам!

Ај добро утро :hug:

Ќе ојме Грција утре. Паника ме фаќа да не не стигнам да се спремам.
    Секогаш пред патување паничам, ко ненормална некоја.
    До Битола да треба да одам се притресвам.. за кај мајка.. а не пак за друго место. |(

На candy.cane, kuc, fana и 20 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.818
    Допаѓања:
    323.912
    Јас депилирана.
    За други нит знам нит ме занима.
    Ама попладне баш ќе приметам какви се:|
    Често од досада гледам лево-десно на плажа,ама луѓе како објекти..на крупно...кој каков купаќи има,зашто јас имам комплекс па си се лечам:D
    И да видам влакна,нема да ми е чудно.
    Влакна под мишка не почитувам зашто и оддалеку да ги видам, ќе ме заплисне реа од пот(facepalm),без да се доближи до мене.
    И мажите почнаа да се бричат од практични причини.

Денес бевме на Бахами плажа.
    Ола 5 евра...пиво,сок за дете...а на ихрачките во вода елекот за заштита беше 10 евра за едИн час.Го излажавме дете дека само големи примаат таму за да не не изласти 30 евра(facepalm)...па три часа да не чинеа 50 евра само плажа и игри..
    Баш ефтинилок8-|

На candy.cane, Dust, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Каде тоа Рефке? Кај се наоѓа?

На kuc, CameliaMiller, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.907
    Сакаше да каже дека ако неа не и смета, тебе нема зошто да ти смета. Ти за тебе треба да гледаш, а не за другиот. Тоа беше моментот. А не да не си кажеш мислење. Пошто ако таа одбрала така да шета, нејзино право.

@simonka93 среќен роденден на дечкото, да е здрав и жив!

Депилација на пазуви и интимен дел не, значи критични места се, полни со жлезди. За нозе, раце и лице нема мака. За ласерската јас не знам што толку се испопалија, мене лично ми е шубе, оти мислам дека не е доволно испитана. Да не излезат еден куп негативни последици после, па чешајте се. Гајле му е на Филипс, тие битно ќар имаат.

@CameliaMiller честитки, убаво да си поминете вечер! За свадби не коментирам, направив каква што сакаа и каква што сакавме, компромис. Убаво беше, помина.

Добар ден не кажав, ама се искажав... поздрав!

На candy.cane, kuc, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Одев јас на ласерска за лицето.
    Плеснав 15.000 денари, за 5 третмани, и пак ми растат |(

На kuc, duffi, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.237
    Допаѓања:
    145.611
    Јас полека се помирувам дека нема одмор и годинава.
    Треба нови гуми за колата, и август регистрација.
    Сеа у маало пат правиме па сите даваме по стотина евра.
    Ни треба бехатон у двор.
    Здравје, некоја друга година.

На candy.cane, Ariel, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.