Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Гледав у мај чинам ама ефтинките за 12 часа пние директни уџум скапи дури нереални..
    Ама пак ќе гледам...

Има време може ќе успеам да се снајдам.

На Tajnaotrovna, fana, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.606
    Допаѓања:
    264.659
    Пробај ко што ти вика Теди, јас не сум била на Палма не знам совет да ти дадам.

На Tajnaotrovna, fana, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.412
    @vitamina Од Барса има, да речам „редовна линија“ за Палма.
    3 - 4 летови во денот, кој Рајан, кој Вуелинг, како ќе се падне.
    Ако слеташ на Терминал 1 има бесплатен автобус на 5 - 10 минути што носи до Терминал 2 и обратно.
    Во случај да слеташ на едниот, а полетуваш од другиот.
    Јас ти викам, сама си купив карта за до Барса, па си купив според терминот карта и за до Палма.
    Прво најди карти, па после хотел.
    Ако сакаш пиши ми ги термините, имам сега време да ти прочепкам.

Да редактирам:
    И јас бев Октомври.
    За двајцата со мм за летовите вкупно плативме околу 150 евра. Со идење и враќање.

На mareane, Tajnaotrovna, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    93.341
    @vitamina
    Добро збори Теди,еден куп имаше сега со нас до Барселона ,па од таму до Палма врзуваа.
    Од каде полетување,Венеција,Тревизо?

На Tajnaotrovna, M&M, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    штом маче има 3 бои, женско е:) преубава е.
    очињата чистење со вода и памукче и мачкање сабајле и вечер со тенок слој хлорафеникол маст 1%
    за 10 дена ќе биде како нова.
    ако имаш амоксиклав сируп можеш и тоа да и даваш 3,4 дена ама мн мала доза,две капки.
    а апче за глисти обавезно , 1/4

Последна измена: 24 јуни 2019
    На M&M, fana, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.018
    Ола,
    Ај дури патувате со мислите да ве пореметам, и така е ручек време, да почастам со време
    upload_2019-6-24_14-41-42.png

upload_2019-6-24_14-42-11.png

Ако не сум грешка, според интернет резултатите, сум го положувала тестот
    Битен тест, еден од побитните во животот. :bow:
    Изненадена и почестена, уште држел нешто меморија мозокот мој. Мож и доккторска ќе спремам по старост, којзнае:?:

На WildMk, mareane, Cka и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.720
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана и праска, кафе, обврски. :coffee:

Ма лажам, какви обврски, на шопинг бев. Кога работиш и печалиш мора и да трошиш јер пара мора да циркулира. Ако не дадеш, нема да ти дојде. :D

@vitamina јас кога пребарувам летови на виз, страната сама ме префрла на букинг и има попуст. Прво лет букирај, па тогаш сместување. На букинг во најголем дел од хотелите/ апартманите не треба да платиш однапред, ама за некои бара да платиш полна сума или ти ги резервира средствата бидејќи букираш со картичка. Ке видиш и самата кога ке букираш, најчесто откажувањето на соба е бесплатно недела дена пред пристигнување. :)
    Купаќите убави ептен, ама јас би ги носела без врвка. (poolparty)

Кој е за кафе?

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Венеција или тревизо да. Може и верона се тука е близу
    Иначе се сетив сега дека можам комшиката да ја прашам сигурно била
    Не сакам да ве малтретирам вас да гледате гледав и јас едно 5 6 пати ама 700 евра карти....

Некако не се снајдов ич а за закинтос во англија одма најдов...

На mareane, Tajnaotrovna, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.818
    Допаѓања:
    323.912
    Одамна не ме повредуваат некои и нечии постапки.Евидентно е дека сум научила да ги класифицирам луѓето во мојот живот на важни и небитни па според тоа и нивен гест или мислење не ми значи или ми е од огромно значење.
    Фала Богу...долго време ми трбаше, па скоро 45 години.
    Арно ама према една работа не останав рамнодушна: како ги вреднуваме луѓето.Дали според статусот во општеството, дали според близина со нас, дали според некоја друга врска.
    И, се нервирам како ,,одат,, некои работи.
    Пример:
    ...роденден на обичен работник во фирмава.Се собираат по 50 денари -,,колку да се обележи денот,,.....,,ај доста е, симболична сума да дадеме,,.....,,ек дечки, ај да не си ствараме обврски,,.....,,да дадеме малку, за да не се осети дека мора да не чести доручек,,......
    И така 100 изговори за да се оправда давањето по 50 денари.

Пример 2:
    ....роденден на шеф.Се собира шестострука сума од горната, па и десетпати поголема.
    Е, шеф бил:|
    И тоа не сите !...пази, одреден круг само, тие поблиските, зашто останатата ,,багра,, дали има да даде по 500 денари:@, а и не ќе ји чести шефот балавурдијата во фирмата:tmi:
    Само одбрано друштво.

Некако, одмилени ми се ваквите собираљки на кои треба да ставам штитници на колена за да не добијам рани од коленичењето и каде устата ќе ме заболе од слатки зборови.

Не давам пари.
    Ни 50 ни 500 денари.

Знам, не спаѓам во ,,ниедна,,:D
    Знам, никаква сум.
    И да-не си давам ни 50 денари за да покажам некому дека ми е драг.Има 100 други начини.

На WildMk, mareane, Tajnaotrovna и 24 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.414
    Допаѓања:
    222.590
    Eх Рефи,камо да размислуваа сите како тебе,арно ќе беше,но заминале многу работи во неповрат.....

На mareane, Tajnaotrovna, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  11. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Имам голема аверзија кон канцелариски работи поготово во приватни фирми.
    Во 3 приватни фирми имам работено и мислам дека имам трауми за цел живот.
    Како прво во сите 3,директорите обавезно ми се запуштаваа. Јас ладна ко туш сум во работна атмосфера,ама пустите едноставно мора да си пробаат. Едниот ми се обраќаше со пиле и чупче. Ради него,до ден денес кога ке слушнам битолски дијалект,црева ми се превртуваат.
    Стари дртала.
    Второ, колегијалноста во денешно време многу е ретка, сите озборуваат, сите местат и се мешаат каде што не им е место. Затоа ич не сум сакала да се дружам со колеги. Слушалките на уши и чао.
    Последно беше,кога ни дојде нова колешка, не распрашуаше сите што како се случува во фирмата, и после 3 недели почна да се плетка со директорот и се му кажуваше што зборат колегиве.Абе турска серија. Мажена,2 недели и требаа да легне со газдата.
    И тоа со родендените што вика Рефи,секоја можност се користи за упикавање,одвратно.

Откако работам за себе,мислам дека никогаш не би се вратила да работам за други.
    Абе чорапи ќе плетам и ке продавам ако треба.

На bittersweet, Sofi.ja, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    26.606
    Здраво друштво :) оддамна не сум седнала да видам што има на форумот.... Фул тајм мама сум :$ бејби потпорасна веќе гуга и се смешка.... Цел ден ми се врти околу неа и нема никакви други новости :D одмор годинава изгледа ќе нема оти бејби е малечка :D ќе се ладиме на Охридско 8) стварно не знам што да ви пишам, зашто и немам.... Сакам нова работа :D:Dтоа ми се врти в ум оваа недела :D бидете здрави и живи и сакајте се... Животот е многу краток... Ептен ме потреси смртта на младата мајка ;( ;( овие хормони ќе ме полудат :| ме прават да се осеќам многу не убаво :| депресивно и тажно, а нема потреба за тоа |(
    Убав ден убави луѓе :l:

На andrejko82, Val-Dim, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    Рефке,да ти одговорам кратко.
    Во Мк 100% се вреднуваат луѓето според општествениот статус,коренски е проблемот,кога ке видиш дека учителки во 1во се тепаат да ги земат децата на газдите,па после самите мајки ги сортираат во одбрани друштва итн што очекуваш од таквиот ментален склоп.Како да се има диверзитет и прифаќање и почитување на различниот по било кој основ кога на мали деца им се всадуваат погрешни,искривени вредности.Горлив општествен проблем на кој треба и мора многу да се работи.Секоја чест на исклучоците...

На bittersweet, andrejko82, Val-Dim и 29 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.818
    Допаѓања:
    323.912
    Го знам одговорот, ама ме нервира кога ќе си одговорам самата :D
    Се е веќе познато.
    Сите сме опфатени во вителот, излегување-нема.

Друг пример, тазе....
    за 8-ми март на за учителките дадовме пари и купивме заеднички поклон сите родители.
    Арно ама кога го оставав детето во градинка гледам една родителКА башка си купила и и падна незгодно па се правдаше со 100 глупави изговори.
    Дури мене ми падна глупо што ја видов.

На WildMk, mareane, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    20.015
    Допаѓања:
    266.143
    Машките деца личаат на мајките ;).
    Моето ми е копија во лице, се друго е нс татко му|(. Исто јадат, исто одат, исто спијат, исти став, само фацата на мене му е:D. Добро и трапав е како мене :drunk::D.

Честитки @CameliaMiller, вечни да сте и се така заљубени:inlove::l:.

И честитки до сите кои имате поводи:d:.

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  16. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Сите се исти. Дури и продавачки те третираат различно ако си дотеран или не.
    И луѓето што имат пари се со прерасуди ама и тие што немаат се полни со прерасуди искрено.

Јас си работам кај мене во фирма и не се експонирам воопшто,нигде не пишува кој е сопственик.
    Некогаш кога ќе дознаат дека сум јас, не можам да ти објаснам како им се менува односот. Патетично е.

Ич не сакам вештачко однесување.И ич не сакам луѓе што се паѓаат во несвест пред луѓе со пари.
    Јас па обожавам да ги рецкам таквите:rofl: Поготово тие што нагласуваат кои се и што се.

На andrejko82, WildMk, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.414
    Допаѓања:
    222.590
    Дете се врати од др.шини или како и да се викаат му поставија,ќе ги носи подолг период ваљда,само се надевам дека ке се постигни да се спасат заби:worried:.Не е само тоа,ене го скиснат,сведителства зедоа,процент еден му фалеше,не го доби.Никогаш не се пожалија од него,редовен,културен и.т.д .....ама не заслужи без врска да му се даде воља.Ако си велам,и тие што се барем колку толку научил нешто,со сопствен труд се,не од рака,криво ми е,но ,,мора,,и со вакви работи да се соочи.Како некој идиот се осеќам,мора ли секој напишан збор негативен да ми е,се извинувам.Ма у пм ми иде да си фатам;(

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.094
    Допаѓања:
    124.345
    Аиииии женооо што те снашло :( какви шини? Аман децава значи ;(

На friendy, LejlaD, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    Лејла не се извинувај,не е негатива,живот е,секојдевие.Ела да те гушнам:hug:
    Ке биде добро детето,ке видиш(fingers)
    Само не сватив каков тој процент?

На WildMk, zhap4e, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.841
    Допаѓања:
    145.581
    Ден!:coffee:

Тука времето за 15 мин се претвори во есен. Седам на балкон, си типкам од лаКтопот и пијам кафе и почнува да ми студи.
    Го чекам мм од работа, ваљда ќе ручаме во некое културно време.

Колку е точно се тоа погоре кажано.
    Менталниот склоп ни е за никаде за вакви работи. За жал кај нас парите, престижот се ставаат пред се. Пред тоа колку некој човек е -човек. Тоа е балканското кое тешко ќе се искорени.
    Немам ништо против 8ми март, супер повод да се провелиме, ама ич не го сакам тој натпревар за кој ќе купи поголем и поубав поклон. Или народски кажано лижење г*з.(mooning)

Кажи им Јуле, нека си родат синови и ќе личат на нив.:wasntme::P

@LejlaD он нека е жив и здрав и да не се коси. Тоа што знае е за него, оценката во последно време не кажува ништо. :hug:
    @simonka93 Среќен Роденден на баткото со задоцнување, да расте голем, жив и здрав!:party:

@vitamina ако јас добро укапирав, ти бараш цел аранжман дали има на букинг, со лет и се. Тоа не, само хотели, ама дава понуди за трансвери, изнајмување возила итн.
    Види таму хотелче, а потоа по авио компаниите летови, па ќе склопиш некако.
    Иако види и низ агенциите, имаш време, разгледај ги српските. Кај нив цените се посолидни.

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.