Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.412
    Абе јас женско имам, па моја копија е.
    Ти си черко татин син :rofl:

На WildMk, zhap4e, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Tи си исклучок, ќути таму ]:)
    Знаеш ли дека сите, ама СИТЕ девојчиња што ги знам, што се родија изминатава година, СИТЕ се копија на татковците? Што ќе беше ова проклетство :lol:

Туку ај да се пакувам јас и да бегам дома додека не сплискало :worried:

На WildMk, zhap4e, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.414
    Допаѓања:
    222.590
    @dunika за оцените процент,на пр. една оцена од 3-4 или 4-5 па мн.добар,одличен и сл.Со единици и двојки цела година,па на крај мн.добри или одлични,тој процент значи една оцена повисока-повисок успех.Не сум за со врски и без учење успех,но кога некој се труди и е примерен ученик зошто да не се даде уште повеќе воља.Му реков само од година да се стегне колку можи повеќе па да не зависи од тој процент.Мада свесна сум за многу работи што и како со оцените,а и тој не е мал да не разбира што се се случува,без разлика на успехот важно ми е да има знаење од тоа што го учи.@fana имаше повреда па се нишаат предни заби.

На bittersweet, WildMk, zhap4e и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.720
    Ама секаде во светот има разлика помеѓу богатите и сиромашните, не припаѓајте у несвест сеа.

Од живеење во различен кварт, до работни места, децата одат во различни училишта (најчесто приватни и државни), одат во различни ресторани, купуваат од различни бутици. И кај нас и по бел свет си постои класната разлика, и не е од сега, ами ехехееее.

Мене ако ме прашувате и треба да постои. Не може обичен работник кој цел живот меша малтер да е на исто ниво со лекар кој најмалку 10 години посветил на наука. Да го бивало првиот немало да работи за минималец. Овој вториот треба да биде ставен на пиедестал јер заслужил.
    Е кај нас работите се измешани, ама ако некој има пари значи се снашол и богат е, кој е крив ако вие немате? Тоа му дојде ко јас да кривам некого што не сум почнала да работам порано и сеа да имам пари за стан у Охрид а не допрва да имам само за намештај.

На NarCis@, M&M, happygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    20.015
    Допаѓања:
    266.143
    Внука ми е копија на татко и. Исти се. Сестра ми вели дека само дундата и е на нејзе:rofl:.

На другата сестра, исто, ќерка и е копија на татко и. И оваа внука на мајка и само дундата ја наследила:D. Ај тоа што внука ми не личи на нејзе, три деца има, едно не личи:D. Она само ги раѓа:rofl:.
    На братучетка исто, ќерката копија на свекрвата т.е татко и:x.

@duffi живи ли сте?
    Кај нас времето е страшно:o.

На bittersweet, WildMk, zhap4e и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.907
    Сите првородени ќерки, без исклучок, личат на татковците. @TeddyGrey и твојата ќе смени.
    Кај мене со две машки, големиот личи на мм, малово на мене. Физички. Карактерите се обратни.

Добар ден! Арни?
    Јас на одмор, демек уживам, акав од сабајле низ град, утре пак. Да докупам ситници. Разлади малку, ама не беше толку страшно, барем кај нас само дожд изврна.

Ве исчитав набрзинка, а сега само сакам да и честитам на @Ariel, среќен роденден, да ти се множат!

Поздрав!

На bittersweet, Dadusicka, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Јас се однесувам исто кон сите. Поточно се однесувам убаво кон нормални и културни луѓе. Не ми прави разлика некој дали е лекар или работник. Во која смисла не може работникот да е на исто ниво како лекарот? Работникот не заслужува добар ден да му се каже а лекарот да? Не те разбирам како едниот е повреден од другиот. Зборувавме за општо човечко однесување. Лекарот нека го креваат на пиедестал организации и нека биде наградуван и фален од таквите, зошто јас да го кревам на пиедестал? Ваљда ја одбрал таа наука од љубов а не за да му храни его обичниот граѓанин.

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    93.341
    Големата ќерка личи на мм,малата е комбинација,јас личам на татко ми.

На WildMk, zhap4e, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    :hai:

Ние центарци како проколнати. Дожд џоа мало дете да мочка и толку. Сега уште повеќе е спарно па затворив прозори. А накај дома со такси си дојдов. Лупнав 130 денари за ништо. (facepalm)

Јас не личам на никого.
    Слики како бебе немам, тек покасно ме сликале.
    Посвоен сум најверојатно. :D
    Внука ми како помала личеше на татко и, а сега па ич не знам на кого личи. Повеќе накај мајка и влече. :?: А моите деца нормално дека на мене ќе личат. :makeup: :D

Рано е мУри за Крисмас. :D

Убави се купаЧите. И јас би ги носел. :rofl:

@WildMk. :wasntme:

@vitamina досаѓај па ќе видиш како ќе ти одговорат. ]:) Јас за клима двапати во ист ден прашав па ми одговорија. :angel:

Ви ги гледав децата во друга тема. Имам три кои ми се така мили. Едното е на @vitamina не е тајна, другите две се на @Sexybaby86 и @TeddyGrey. :$ А малата @M&M дека не ја гледам фацката, ми се свиѓа нејзината коса. Не е како на внука ми џоа конци на глава да има. Ни една фризура не и стои. :emo:

Ми се пијуцка каВе. :coffee:

На bittersweet, WildMk, zhap4e и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Ме изнасмеа :rofl: Отсега кога ќе ми рече некој дека е иста на мм, ќе речам ааа не, дундата и е на мене :rofl: Ах ма Џули :rofl:
    Инаку @Annath мојава физички е копија на татко и, ама карактерно е на мене. Сакала нејќела, тоа е вистината, се примети уште од бебе дека е терсене и со краток фитиљ. Одма дига џева ако не е по нејзино :| Го жалам мм со нас две, што да кажам друго :D
    Ај белки ќе даде Господ второто да личи на мене. Греота е ваква лепота да нема своја копија :rofl:
    Леле ај доста тресам зелени, уште сум на работа. Да си одам дома најарно :hai:

На bittersweet, WildMk, zhap4e и 20 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.841
    Допаѓања:
    145.581
    Помина атака.
    Па и струја немаше во исто време.:worried:

Во ред се разликите.
    Проблем настанува кога доктор или учителка не гледа со исти очи дете на директор и дете на обичен работник. Е тоа не е во ред , не може да биде едноставно.

На bittersweet, V.odolija, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.094
    Допаѓања:
    124.345
    Nope. На мене личи. Стварно. Колку расте се повеќе на мене личи. Внука од прва братучетка личи на братучетка ми. Копија е. Е сега од друга страна, сите мои први братучетки првородени женски личат на татковците, а и јас личам на татко ми и сум првородена. Кој знае како е :)

На WildMk, mareane, NarCis@ и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    По ни еден основ не делам луѓе освен на ,,миени заби'' и ,,лукосани'' :tmi: Немаат сите ист капацитет, исти можности, па и иста среќа ама секој може да се избања и да се измие заби.

Јас прва ќерка сум и копија на тате (facepalm)

На Val-Dim, WildMk, zhap4e и 21 други им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Ребече грешка гледаш златна.
    Ист став треба да имаш спрема луѓето без разлика од кој сталеж и да се. Знаеш како велат кој високо лета... Векот е тркало и не ретко може човек да се најде од другата страна. Обичниот човек, да тој што меша малтер извалканиот е 100 пати подобар човек од некои препотентни ла**а, не се мисли на лекари, општо за сите такви, а ги има многу. Таков многу повеќе може да ти помогне во животот.
    Еднаш ми дојде еден чичко. Бил на друго место, му зеле парите и не му ја завршиле работата како што треба. Влегува силен-матен. Го одбив и за пари.
    Ми рече: Знаеш ли ти кој сум јас?!
    Му одговорив: Не и не сакам да знам.
    Уште ми стои сликата пред очи како излезе со брзина на светлината. (tumbleweed)
    Обично големите луѓе се најскромни и кај нив нема такви фрази.

Последна измена: 24 јуни 2019
    На WarriorAngel, bittersweet, andrejko82 и 27 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.251
    Допаѓања:
    147.888
    Мојава уште на скринингот во 5ти месец личеше на татко и:D И сега, еден не рекол дека личи на мене.
    Карактерно повеќе на мене е. Мм викаше ако и второво е женско и ко тебе, ќе се иселам на горниот спрат сам:D:D. И секој ден ми вика "ее како се погодивте исти со ќерка ти, душа ми вадите:D".
    А каков џамбаз станува, се кара со нас. Со мм и се тепа. Сега од како сум трудна, не му дава да ме гушка, да не го повредел бебето:):) И ако ме гушне доаѓа и го тепа и скубе:worried::D:)

На bittersweet, Sofi.ja, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Комплексите се многу лоша работа во животот. Исто многу лошо е сељо кад се покондури. Не би да генерализирам. Во секоја професија има од скромни - поскромни луѓе, ангажирани на работата и човечни со луѓето. Има и такви кои освен звање или потекло од некоја фамилија ништо друго немаат во себе.
    Многу мразам коа некој сака да се поставува над другите. Шо ако еве некој е доктор(се извинувам нив што ги земам за пример) ако се испонаша ко ѓубре па макар и надвор од работа. Да не мисли дека само ради тоа шо е доктор сите ќе го знаат, толерираат и на раце ќе го носат. Ние на работа имавме клиентка докторка, која колешката ја избрка со напомена да не се доближува до канцеларија. Останати доктори со кои работеме се ептен срцки. Значи не проаѓа секаде звањето.

На WarriorAngel, bittersweet, andrejko82 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Не се нервирај лејличка :hug::hug:
    Биди сигурна дека сите сме така некој ќе каже некој не
    Животот се живее само за среќните моменти се останато е борење :hug:

На WildMk, mareane, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.414
    Допаѓања:
    222.590
    Ако речам ќе испадни дека немам пари па си брчам,но човештината,карактерот,културата не се мерат во имање многуууу пари.Ливанто ако сака нека мочка,но основна култура,нечовек ако е џабе е......Дека од секогаш постоеле разлики да постоеле,богати-сиромашни,но тоа е друга тема.Парите не те прават човек во права смисла на зборот,ниту пак висина на образование.Има високо образовани ама не ѓи бива бре,има работници ама имаат повеќе општа култура од првиве.

На bittersweet, LivingGlam, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  19. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Амин Сесил!
    И јас ги делам луѓето, ама ако се добри и ако се покварени. Не,не се однесувам добро со покварените.
    Струката и статусот воопшто не ми е важен кај луѓето.
    Сум имала многу во животот и сум имала и малку и искрено и во двата случаеви бев среќна,може затоа не им придавам премногу значење на парите.
    Не сум совршена ама се трудам да бидам пристоен човек и знам дека така и децата ќе си ги воспитувам.
    И утре ако некој нема да ми каже Повелете само затоа што сум обичен трговец и НЕ СУМ НА НИВО, тогаш жално за него,зошто тоа повеќе говори за него.

На bittersweet, WildMk, referentka и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.292
    Допаѓања:
    168.370
    Ау се надевам дека ако е ќерка нема да личи на татко и, премажествена фаца има. На она снеп чет филтерот пак личеше на машко, уствари на неуспела транџа. Ваљда нема таква работа да ни се деси.
    Може само очите да му ги земе и нозете, јер има позгодна нога од мене, а и обравчињата.
    А и син да е никако на мене, ќе биде предетињаст, доцна ќе заличи на своите години и нема да биде тип ко што сакаат женските. На филтерот искочив ко некок мучачо мексички у пубертет.

На WildMk, referentka, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.