Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.956
    Допаѓања:
    100.684
    Ти ќе речеш така. И јас ќе речам така. Ама има понеуки луѓе, кои мислат оти ги праќа докторов оти таму е најдобро.
    50% од пациентите така да ги прати, он е на коњот.

На WildMk, friendy, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Ами додека има овци ќе има и стрижачи. Еве го зборам тоа со сите. И одма ми следи преметкање очи како докторoт знае, тие му веруваат и зар јас до тие 2000ки сум дојдена, епа они не биле до тие пари дојдени .. E kako да им засадам у глава нешто шо си го зацртале поинаку

На WildMk, Milobebence, friendy и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.956
    Допаѓања:
    100.684
    Јас зборувам од аспект на докторот, не на пациентот.
    Оти нели зборуваме за професии и кој како се однесува во истата.

На WildMk, Milobebence, TeddyGrey и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.637
    Бонбоњерка, кафе, виски, да не се лажеме дека не се мито. Не се мито, ако се дадат само откако работата ќе е завршена, како благодарност ако сме задоволни од грижата, и тоа ако сакаме а не ако чувствуваме тежина. Ако се дадат однапред, тогаш се со очекување.

Така не научија докторите, па така и ние продолжуваме. А не треба. Секој треба да е еднаков. Без разлика кој е услужно лице сите се платени за работата што треба да ја завршат. Братучетка ми работи во очна ординација па ја потураат со кафиња и колачи. За само што ќе им закаже.

Еве јас ќе платам педијатар и гинеколог, според цена која спаѓа во целокупната цена на целиот пораѓај. Нема да користам услуга на педијатар и гинеколог од клиниката, туку договорени ми се веќе други. Ништо повеќе од тоа нема да дадам само оти ќе викнам други. Нигде нема такво правило.

Ребека ги смири страстите со последните коментари со кои се сложувам. Првиот не беше таков.
    Првиот беше дрзок, дека молерот и докторот имале иста шанса во животот ама као молерот одбрал да зема помала плата и да работи тоа што работи. А реално во добри 95% луѓето немаат еднакви шанси да одберат, а посебно кај нас, и тоа на никој не му дава за право да ги потценува.

Дека човечноста не зависи од професијата скроз се сложувам.

Ние дечкото што го имавме земено за внатрешен ентериер по нарачка да ни работи во стан, 5 та година веќе поминува, уште ни нема вратено столица. Нема ни да ја врати. Напраи милион грешки, неколку работи различно од тоа што ги побаравме, башка неквалитетно, и кога веќе ми пукна филм, му го вратив последниот дел за кој ме мафташе де оваа недела, де другата, и така поминаа 4 месеци, па место сам да дојде прати работници. И веќе намерно му го вратив делот и им реков - сега веќе ич да не се надевам дека ќе ја видам столицата нели? Тие дигнаа раменици, ама не ми беа тие криви.

Мајка му битно сама се фали дека соработувал со некоја позната Скопјанка и лажеле наоколу дека користат италијански материјали. Ова лично го слушнав од мајка му. И кога ме прашуваат кого сме имале за станот им ја кажувам вистината. Немам потреба да лажам.

На V.odolija, Peco, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    :hai:

Нудење и бутање пари на доктори или на било кој друг за да ти направи услуга или да те гледа како да си Бог - НЕ! Кога ќе сфатиме дека тоа им е работа? Спомнав вчера за докторот што им побарал пари на родители за да им го оперираат 9 годишното дете. Родителиве најверојатно го пријавиле и затоа и завршиле на вести. Некој да ќари на туѓа мака - не, фала. Не е ниту единствен тој доктор па да морам да му платам!

Ова еднаш го начнав во врска со ќерки кои се пресоблекуваат пред татковците. Која е логиката да се срамиш да се пресоблечеш пред татко ти, а на плажа те гледа по купаќи? :D

Браво мајка! :clap:

На WildMk, M&M, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.094
    Допаѓања:
    124.345
    @Val-Dim честитки, златна свадба да си дочекате.
    @Ariel среќен роденден, се најубаво.
    @mal.ecka со лесно да си ја износиш бременоста.
    Многу поводи за честитање кај другарките, шубаво :hug:

Како сте девојчиња и по некој маж? Ве читам редовно ама не ме бива за пишување баш:|
    На темата за мајсторите и докторите џабе дискутирате бидејќи само во нашата банана државичка (ако можам да ја наречам државичка) механичар може да зема исто пари со доктор. Јас конкретно зборувам за пари наспрема трудот кој го вложиле, а не потценувам личности. Добар ден, ве молам, благодарам од мене добива и тој и тој, ама да не се лажеме сега, трет степен средно со 10 години факултет треба ли исто да е? :shake:
    Човек може да е и едниот и другиот. Гад, исто така.

На Val-Dim, M&M, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.354
    Да. Тоа се негови зборови.

На M&M, Milobebence, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.421
    Допаѓања:
    87.326
    @EuHenIa :hug: се ќе биде во ред само верувај ...
    Исчистив,ручавме на ред кафе пиеме и да шетнам со детево и мајка убаво е временцево па да го искористи ме ...
    На тема доктори можам да кажам дека и таму има и луѓе со душа и не луѓе зависи само на што ќе налеташ

На bittersweet, WildMk, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.206
    @Val-Dim среќна годишнина, уште доооолго да се славите заедно, ама во проширен состав со внучиња :inlove: :D
    @mal.ecka :hug: Со лесно да си ја износиш бременоста и второво да биде бајче, да одмориш малку :*

На работа, па пазарење и еве сега цел стан мириса на риба. Маж ми правеше денес ручек :wasntme: Со мои инструкции де, ама ако, ептен ми одмали од работата. Се осеќам ко удрена со мокра чарапа, и ми текна дека сабајлево излегов ко ураган и не се напив кафе ни дома, ни на работа. И сега ми е лошо, па од една страна ми треба кафе, од друга, тешко ми е да пијам.
    На муабетот на @Sesil дека нема да остане непородена некоја ако не плати мито. Јас сум против потплаќање и досега фала му на Бога не сум била во таква ситуација, ама роднина на ГАК не ја погледнаа и да увидат на време дека има компликации и дека требало многу порано да ја носат на царски. И не е само таа еден случај, туку има многу. Се завршило како што се завршило, за второ си дала 200-300€ на рака за подобар третман. Кој сака пак да ризикува? Никој. Не па за свое чедо.
    @fana ако автомеханичарот се утепува од работа на +50 во лето и на -20 во зима, и те како заслужува. Сите тие се приватњаци, колку ќе сработи, толку ќе земе. Нема работно време од-до. А да не се лажеме дека не вложуваат во знаење. Ако не вложува, шипки ќе може да поправа понов модел на кола. Рачунај механичар со 30 годишно искуство колку модели му поминале низ раце за тие години. Верувајте, имам посебна почит за автомеханичари, зошто ако најдеш добар, колата нема да види мајстор со години освен менување на уље. И алал нека му се парите во тој случај.
    Дека платите треба да им се покачат на докторите треба, ама смешно е да мислиме дека другите помалку заслужуваат, само затоа што првите не се платени како што треба.

На Val-Dim, bittersweet, Sofi.ja и 23 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    20.015
    Допаѓања:
    266.143
    Да ви копам по мислењата па овде да ви ставам, ќе видете дека грото сте дел од оние кои намерно или не, ги делите луѓето.
    Мито не се само пари, ами и стоки и услуги.

Има по 2-3 членови искрени, другите помалку или повеќе го правиме истото.

Разлики во сталежи има и ќе има.
    И во титули исто.
    Но тоа не ни дава право да омаловажуваме и дискриминираме деца и возрасни. Битно е да си човек и работник.

На bittersweet, Peco, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  11. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    дневница на малтерџија 5 евра?
    мене малтерџијата за мешање малтер и прскање со машина,ми
    зема 2 и 3 евра од метар квадрат,зависи дали е ѕид или плафон. Станот ми е 140 квадрата во површина,не знам колку кавдарти малтер фатија ама човекот си зема 1000 евра работа рака за 6 дена работа, без материјалот.
    Кој знае колку заработува месечно ама сигурно повеќе од мене ,а јас сум директорка:rofl:
    А тоа дека има и покварени работници,секако да, го видов тоа кога градев.
    Муабетот е дека не треба да се понашаме лошо кон луѓе кои немаат некое си звање.
    Јас сум секогаш културна со сите освен ако не ми дадат причина да не сум. Ако сака нека е доктор или чистач,ако е скапаница,нема да добие добар однос од мене.

Последна измена: 25 јуни 2019
    На bittersweet, Sofi.ja, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.770
    Пишам, бришам и по милион пати така.
    Ај убав ден имајте си(highfive)

На Peco, WildMk, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.414
    Допаѓања:
    222.587
    Ааааа и јас така ама не можам појќе-ќути ќути ќе пукнам еден ден.Решив што ми е мисла да си кажам,и не дека се препознавам во напишаното од некој па навредена се осетив-него тоа сум јас и моите сваќања,за некој не во ред за друг ок.Кажи си и не си стегај душа:*

На Peco, WildMk, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.206
    Кроасана, смоки, крекери, компир салата, риба и кока-кола. Дијагноза? :D

На Peco, WildMk, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  15. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    го видовте ли ова?
    https://twitter.com/i/status/1142988191017906179

не сфаќам дали надоле се скали или дупка е?
    јас вака и инфаркт одма добивам.

п.с. си го спаси синот без да и падне телефонот од рака, е тоа е мајка на 21виот век:rofl::rofl::rofl:

Последна измена: 25 јуни 2019
    На Sofi.ja, Milobebence, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.770
    Зависи со која аптека имам договор(facepalm)и анамнеза и дијагноза ќе ти дадам, за кратко.да се јавам прво:D
    Незнам што да им правам на парите од толку соработки, ми врнат:(

На Peco, M&M, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.956
    Допаѓања:
    100.684
    Не знам зошто мораш во секој еден коментар за лекар да се пронаоѓаш!
    Има милион лекари, не си само ти, не раскажуваме за тебе, не се секирај!

На Milobebence и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.206
    Ќе си дадеш попуст на форумска другарка :D

На joy1, mal.ecka, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Ау, немој вакви работи, се препотив инстант! :sweat: Има мајки тука, имај милост :worried: Уф, мини инфаркт доживеав, на мајката тек којзнае како и’ било :sweat:

Дремам со фарба на глава на фризер и се прашувам што ми требаше |( Можев дома да си се офарбам, ама и за шишање сум, па да искористам. Не ми се седи, сакам кај детето да си одам :(

На WildMk, kuc, Yowannty и 10 други им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.094
    Допаѓања:
    124.345
    Некој се утепува од работа некој од учење и м'кнење по факултети нагоре надолу со уплатници со професори со асистенти триста ти чуда. Механичар ретко дека ќе најдеш. Колите денес се компјутерски и механичарот не поправа туку само заменува делови. Татко ми(електричар со средно) колку пари ни има заштедено од "механичарите" .... Цела Битола механичари рекоа нова абс пумпа треба да си купиш, испадна дека жичката е откачена.
    Не дека нема доктори шо ќе ти речат имаш чир на желудник, а ти уствари имаш срцев удар. Исто, ама не е исто.

На do-re-mi, kuc, Yowannty и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.