1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.085
    Рефке, Дано дајте бе заборавете веќе што се навраќате, дај извлечете поука дека треба овдека да се дружиме шалиме и зезаме доста веќе кој што заслужил си добил еден има опоменето, казнето нека биде поука за сите. Ајде кажете нешто убаво весело за денес , убав е денов незнам како е во Немачка дано ама знам дека овде кај нас во ИМАЧКА СОНЦЕ ПИЧИТ очи џоа ќе ти истерат ако го погледнеш директно.

На toogood, green.eyes, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.449
    Така е Петре.
    Мислам дека се разбравме со Рефка.

Инспирирана од тиквето, јас ставив во експресниов едно да се вари. Ем каша за бебуш ем супа за нас.
    Времево :envy:

На green.eyes, kukla21, MacenceEna и 9 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.871
    Се сложувам.
    Никој не сакам да биде навреден, тоа е така.

Мојата цел овде не е да се контрам со БИЛОкого.
    Забавата и желбата да се научи нешто ново ми е главен водич.

Далерон и никоја друга членка не ми е ни мајка ни сестра па да ја бранам ниту пак очекувам од некого тука да толерира мои постапки.
    Јас сум си ЈАС и делувам тука како единка.
    Дали на некого не му се бендисувам ич не ме тангира.Не ни настојувам да бидам ,,симпатична,,.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, green.eyes, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  4. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро луѓенца

Една од причините што не пишував многу деновиве, покрај тоа што имав обврски беше и ситуацијата со форумов т.е темава. Сметам дека сум многу толерантна личност ама некои работи ми беа и мене премногу. Во такви ситуации јас или ја терам правдата или се повлекувам, не сакам да учествувам во циркузот. Не бев сведок ни на првиот бан, ни сега, не знам што точно се случило, ама ако некој си зема право да се расфрла со навреди би требало барем соодветно да се извини, а не само ради реда, каде всушност читаш дека не е ни извинување туку повторно напад.

Сето она што го пишуваме во постови, постови кои се бришат, лични пораки зборува за нас. Она што ќе излезе од мојата уста( прсти), може нема да биде навреда за некој,ама многу ќе каже за мене.

Личните податоци многу пати беа спомнати, не знам дали некој ги има или не, ако ги има сигурно знае на каков начин и по каква процедура се добиваат, па затоа попаметно му е да молчи. Ако не знае лични податоци, ширење информации по лп често можат да бидат и дезинформации, па да нанесат штета и на некоја личност која можеби не е ни член. Дури и да се знаат сите лични податоци за некој, може ништо да не знаеме ни за него, неговата личност, карактер,живот. Затоа не ја разбирам потребата од занимавање со туѓи животи. Не се осудувајте да чепкате во нечиј живот а тоа да не е вашиот.

Еве да си кажам за мене, ги читам постовите на темата, не копам по нечиј живот, не читам стари мислења ни на членови шти ме следат, не гледам кој што лајкнува, не ме интересира кој што е и каков е во реалниот живот. Ама имам одредена доза нетолерантност ако тоа го прави некој од едноставна причина што сум го сфатила така форумот, како место за забава, олеснување, искажување мислење, проблем, без да се плашам дали некогаш погрешно ќе се изразам намерно или ненамерно и некој да ми замафта со податоци и закани. Од такви луѓе бегам во реалниот живот, не би сакала да ги среќавам и на форум. Можеби сум и наивна, ете мм некогаш ми вели дека јас не живеам во реалниот свет. Не дека не сум свесна, ама сакам и се надевам дека покрај сета злоба, лицемерие, нечовечност сепак на крај она човечкото ќе победи кај секој. За никој конкретно не ми е постов, никој нека не се пронаоѓа, само си изразив свое мислење за целата ситуација.
    FB_IMG_1447682733213.jpg

И уште нешто, со тоа расфрлање со податоци, закани ние направивме форумов да ја изгуби својата намена, споделување мислење, личен проблем од страв по својата безбедност на форум кој начелно треба да е анонимен.

На anina, Val-Dim, green.eyes и 19 други им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.992
    Допаѓања:
    59.669
    Моево одење по продавници на нос ми се стави.Искачам од врата и кога гледам на лифтот клучот на свеки оставен,госпоѓата си отклучила лифт ама клучот несиго земала и сеа морам да ја чеам да се врати пошто ке нема со што да си отклучи дома:@

На VladeMila и menelele им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    106.537
    Женски, јас никогаш не сум во тек со никакви кавги, закани, навреди... Само знамдека сите сме вистински личности, луѓе со свои животи, судбини, среќи и несреќи, доживувања, емоции, преоптоварени со секојдневието во кое сме тие што сме, за домашните, роднините, пријателите и "пријателите", па затоа форумов ни е еден издувен вентил каде јас сум таа што сум но никој не мора да ме знае и ќе се 'испукам', ќе се олеснам, ќе се насмеам, ќе дознаам нешто, ќе отепам малку време... и пак ќе се вратам во реалноста и ќе бидам таа која сум. Затоа опуштено, релаксирано, сватете го форумов како тоа што и е, за вистинските идентитети имаме фб, инстаграм, вибер, скајп...

Инаку, утрово пак ко згазена се разбудив:( Цела ноќ врти се превртувај се, па стани по вода, тоалет, па нешто благо, па кисрлини, па тоалет, и пак и пак ..... и таман најубавиот сон ме фатил, еве го мм се спрема за работа. Си ги проверувам децата, покриени ли се, испотени ли се, и си ги гушкам, топло ни е, имаме уште два саати, и си го жалам мажето, по темници во 6 по мразови мора да оди на работа:( И си ја бара униформата, дури грицка нешто шо му се фатило при рака, и гледа сум му наредила се на печка, да му е топло кога ќе облече:inlove: ако размислиме подлабоко, колку такви некои ситни гестови се погласни и од најгласно кажаното те сакам!

На green.eyes, Annath, MacenceEna и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Веќе неколку пати го прочитав прашањето која е Вики, па ќе ви одговорам 8) Вчера неколку пати налетав на ист пост од друг профил каде пишуваше дека тука е Далерон, те.Виолета ( значи тоа е нејзиното вистинско име).
    Кажуваше дека е банирана повторно и дека ќе отвара уште милион профили. Спомнуваше уште нешто, ама тоа ви е доволно.

Инаку, страна заземам за оној кој е нападнат и навредуван, и сметам објективно.
    Исто би застанала и на страна на Референтка да сум читала навреди на нејзина сметка.
    Прочитав закани за друга страна и изреагирав бидејќи не ми се допаѓа таков начин на комуникација, а верувам никому не му е мил.

Со Галапче ниту се знам ни јас, ниту нешто посебно комунициравме претходно, можеби воопшто не, ама ете сакам да исправам криви Дрини :rofl:
    Се шалам, сепак не сметам дека неподнесување на неправда е маана, може само ти да го окркаш стапот, ама сепак пак ќе направам исто... со текот на години само учам на помудар начин.

Едно нешто што мене ми беше чудно е што налетав на провокација повторна во темава пред некој ден и другите членки ја прочитаа додека не беше избришана и пак ја тапшаа Далерон за добредојде. И тоа нели е на некој начин завземање страна? По мене автоматски, и игнорирање значи завземање страна и одобрување на лоши нешта, а не ако се побуниш против навреди за трето лице.
    Немам ништо против никого, само споделувам каква сум јас и како јас размислувам. Не сме сите исти, тоа го знам.
    Ми е мило сите да ве читам!

Ај добро утро друштво!
    Немам ништо друго да кажам..
    Мозокот ионака слабо ми функционира, ми треба сон. И одмор. :nod:

На MilaP, Val-Dim, ALISA0000 и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Добро утро.
    Конечно да се наспијам и уз кафе на раат да ве прочитам. Мајка ми е на гости и јас уживам со сите 4 во вис. (mooning)
    Штета сум спиела кога била забавата, да прочитам и јас.
    Ма да, ако имало навреди и кавги, не би го нарекла тоа забава. Друго е кога ќе претераме со муабети за секс и останато, а ова што го прочитав од Галапче и Реин е сосема друго.

Форумов е анонимен. Не верувам дека некој ме препознал, освен оние на кој сум им го открила мојот идентитет свесно. И да ме препознал некој, јас стојам зад секое мое мислење.
    Само не би сакала за мислењата од темата Снаи и свекрви да морам да се обајснувам по дома. :rofl::rofl::rofl:

Немам намера да учествувам во никакви препирки, меѓутоа сум против секакви навреди и закани по личноста на било кој од нас. Жал ми е што така забавна членка како Далка го прави тоа, наместо да го шири нејзиниот добро препознатлив хумор.

Галапче, имаш подршка од мене секако. Не би сакала да сум во таква ситуација ниту јас. Од форум на кој сум пристапила за забава и подршка, несакам проблеми. :hug:

@Abrakadabra среќен роденден,
    @Ariel среќен роденден на синко.

12313531_1066480660049909_4630771101926787841_n.jpg

И после долго време кока кола испиена пред некој ден. Не успеав на време да се пофалам.

Месецов незнам колку пари сум потрошила. Мм вика ќе ме остави, неможал да спечали колку што можам да потрошам. :rofl:
    :rofl::rofl: Ама јас се домаќински си трошам, работи околу малава ни требаа и некои ствари за дома. Сеуште не бевме се средиле после свадбата. Фалеа некои парчиња мебел. :rofl:

На Val-Dim, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, green.eyes и 19 други им се допаѓа ова.
  9. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Aj ubav den ubavi luge! :D
    Jas veje nekie vreme sum resena so nikoj da ne se zamaram, vo realniot svet ne pa vo virtuelniov.
    Se slozuvam so @Petar80 totalno, za koj mislam deka e mn dobar covek sekogas se nudi da pomogne sovet da dade ( petre se salam be) nemoj da se lutis :D
    Inaku jas neznam sto se slucuva so mene.
    Znaci sabajle mm mi vika sto kries nesto mn kutis:^) mu vikam go krijam svalerot u regal:D
    Tolku sum si mirna nekako ispolneta iako pari sekogas falat, ama mi e strav da ne puknam posle pa za se da nadopolnam.8) navistina nesakam da se zamaram za drugite imale nemale ni ke mi dadat ni ke im dadam.
    Dali deka trgnuvam na rab pa ke mi nedostigaa beba neznam.
    Vremevo ubavina samo za setanje, rucek imam.
    Uzivajte bre zivotot e kratok
    Abe kako postirate videa ja celo vreme od tel sum
    Ne e bitno
    Ima edna pesna od severina
    Lete mi lete tridesete
    Da ne do toa mojava Zbunka u glava
    Hmmmmmmm.......

На ALISA0000, green.eyes, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  10. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Значи @Sky-butterfly зборовите од уста како да ми ги зела од збор до збор. Исто го помислив и јас за постот за забите и каките на бебето, а и за добредојдето на Далерон. Исто се сложувам дека на почетокот Далерон беше една од поквалитетните членки, но потоа што се случи не знам...
    Како и да е, да не ја тупам многу, па некој да ме прогласи за најтупаџика на годината :D.
    П.С. Ме изнасмеа @menelele за Петре (најискулиран лик ми е, браво 8)).
    П.П.С. Не ми поминува пост без П.С., вечно сум недоискажана :rofl:.

На green.eyes, Annath, friendy и 8 други им се допаѓа ова.
  11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Мајки,жен(с)ки,феминки и сите останати што (не)намерно сте овде,може да Ве замолам нешто?!
    Најискрено,најдругарски може ли да прекратите со сите објаснувања,дополнувања,надмудрувања и се останато што е во врска со вчерашните,минатонеделните,некогашните (не)намерни недоразбирања околу одредени членови/ки?!
    Колку и да сакам,не можам да се исклучам од муабетот иако не се чувствувам ни повикана ни должна...:rock:
    Едноставно,посакувам ова место овде и сега да продожи или да почне јово на ново,ок,бива?
    Кој е за,нека крене два прста?!
    Идеме,3,2,1,старт ;)(waiting):clap:

На green.eyes, Annath, friendy и 14 други им се допаѓа ова.
  12. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    A i uste nesto. Iskreno koga se pojavi daleronka mslev se opametila neli ja kaznile i sega znae kako treba.
    Nego tele se uci, vol ne:D
    I daj ne pridavajte znacenhe veke na takvi licnosti koi si go polnat egoto so toa sto je tupime sega za niv.
    Ednostavno ignor i dajte keks koka kola ova ona.
    @Petar80 nego i tii nesto mn miren si da ne sakas da naplatuvas za sovetive sto ni gi davas:D

На MilaP, ALISA0000, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.
  13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.449
    Петре треба да почасти на маса по една кола кола...душа да ни дојде.
    Да не дехидрираме од многу муабетење :P

На ALISA0000, green.eyes, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ajde sega prsti ke krevame, daj nesto drugo.
    Ama mm na rabota e:D
    Prikvecer krevame digame:D
    Se gleda koka kola mi fali

На green.eyes, Annath, VladeMila и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    264.437
    Ма гајбиче да донесе од оние твоите Данице, со мали стаклени шишенца. Сите да (го) пробаме!

На Annath, VladeMila, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.871

На green.eyes, Annath, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.085
    Јас би Пепси ако е изборот ваков хахха.
    Инаку пари не барам за совет бесплатно не давам така да, а кока кола не честам си ја пијам по дома хахахах

На VladeMila и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  18. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.449
    Pobrzo, dodeka ne se stoplilo 2015-12-17 11.45.57.jpg

На anina, Val-Dim, ALISA0000 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.871
    На anina, ALISA0000, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.449
    Јас се пратам од тука. У село почисто небото, сателитот се фаќа :rofl:

На MilaP, green.eyes, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.