1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.532
    Допаѓања:
    18.920
    Баш ми е драго, ќе те барам да ме опраиш кога ќе решам да месам нешто:lol:

Инаку за слики ниту имам во телефон ниту знам како од телефон да прикачам:$ неколку пати сум пробала не ми иде.

За вечера јадевме пржени лепчиња со салата патлиџан,абе погаден патлиџан ни во април немало:!: уште ми се лоши и ја осеќам лушпата, кај и да е ќе истурам црева (после 2 месеци(facepalm))

Ај може ќе ми пројде.

Едит:докторките да кажат дали ќе ми пројде малце ако каснам сега лубеница или бетер ќе ми се лоши:wasntme:

На Skorpija25, mal.ecka, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.770
    Изгледа, единствена си:lol:
    Како бе, неговиот веш?
    Ами мене големи и широки ми се од маж ми:D

На Skorpija25, kuc, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Маж ми е шланг, со 6 pack со све :$
    Се негово ми е точно а 57 кг имам:)

На kuc, Sexybaby86, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.605
    Допаѓања:
    264.643
    Правам летна манџа и печам тиквици, пошто малку е топло и онака...демек утре да не готвам.
    Локации при срце, еве една скорешна баш ми легна. Може е сплетот на околности но секако не е лоша.
    IMG_20190616_201628_264.jpg
    А сега вака, мислев и пијачката е зелена тоа само шишето било
    20190701_225850.jpg

На Skorpija25, petunija77, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.841
    Допаѓања:
    145.581
    Хај!:yawn:

За готвење се учам.
    За детево јас си готвам секој ден. Има исклучоци кога јаде од наш ручек или готви мајка или свеки посебно за него.
    Свеки никогаш не пререкла дека не готвам. Не пак да ми фрли у канта. Не сакам кавги ама низ ова тешко да поминам. Баш напротив, секогаш ми вели минувај го времето со детево , ќе готвиш цел живот.
    Па си ја слушам.:wasntme: Кога ќе направам нешто без разлика како е секогаш ми вели дека е вкусно. А некогаш и јас знам дека не е .
    Или ќе ми каже следен пат вака и вака.

Она почна да готви тек кога нејзината свеки престана, неможеше повеќе. Мислам дека како она била прифатена и ,,адаптирана,, како невеста, така она се однесува сега кон мене. Бабето на мм беше многу мудро женче.:u:

Не се правам ни ултра зафатена ни пак сум. Желба на мајка е да има јадење и за нас кога има и за нив. Кога нема се снаоѓаме со нешто брзинско или купено.

Мерак за кујна имам на периоди. Знам да замесам и сакам тесто. Пред недела -две правев едно ала зелник на прост начин. И фино испадна за почеток.:party:

@mal.ecka
    Две рецепти имам. Во последно време ја правам со ова лудо тесто. А ја правев и по рецепт на Фичо. Ќе ставам во спојлер. Штом ги погодувам значи лесно е.:D

Рајот бебето ми е , така вика и мојот телефон . :D
    Јонско е ова, денешен ден, пред две години. Последен одмор без мали. Т.е присутен беше веќе.:inlove: 72E37C27-4A88-4FDA-A17A-DF2BD8C5A7E2.jpeg

Иначе се вклучи и мојот телефон. Не бил сепак толку нежен.:clap:

@Bubce38 честитки!
    На докторот секако си му убава!:inlove:

Постот од 22 часот почнат. Тргни застани.:o:

На Skorpija25, petunija77, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.770
    Едит:прв и последен пат, пишувам волку долг пост. Слободно прескокнете го(facepalm)

Неможам да игнорирам кога неубаво се пишува:$
    Мора ли вакви постови, нели сме луѓе? Нели може да прогледаме низ прсти? Знаете ли колку е краток животот?
    Ми помина за секунда денес, баш за секунда. Читам и овде неубаво.
    Фрлете пепел, на се.
    Живејте.
    Секој има некаков проблем, се согласувам со сите, и сите грешиме, до еден.
    И Бубче избрза, и сите со коментарите, и Анат исто. И Лилит капак на се'. Неможам да го игнорирам твојот пост, како да не си го напишала.
    Не е во ред да сме безгрешни.
    Сакајте се, и гушнете си ги најмилите, во само 1 секунда може да ги снема.
    Извинете што погоре ве спомнав само вас, ми се врежавте најмногу во глава, за сите се однесува.

Можеби сум меѓу најмладите овде, најмалку искусна можеби за животните турбуленции, но рано научив лекции од животот.
    Знам, дека ќе ви биде криво и на едните и на другите, епа гневот ли ќе ни остане, и тагата?

Немора.
    Немора ни ова да го пишувам, но 2 дена ме копка, и ниту сме секта, ниту чопор, ниту најдобри другарки.

Ако не друго, барем тие што не читаат од страна дајте да им оставиме добри примери, да ги паметат убавините од овде.

Сите ве гушкам, избувливи, брзи и со кратки фитили и најдраги мои виртуелни френдици:hug: и јас сум иста како вас, но мора да се промениме. Нека биде тоа-баш сега:hug:

Последна измена: 1 јули 2019
    На PUPICA, Skorpija25, mal.ecka и 31 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Слика од одмор малце покасно од лап топ јер немам ништо во телефон.
    Пола град го прошпартавме, се живо излезено, народ, гужва ко низ панаѓур да шетав.
    Се вљубив во еден Бернардинец. Многу убав, како на филм. Многу сакав да го погалам ама пуст страв. Јас тргни према него он ќе се исправи, сакаше ваљда и она да се гали. Среќа на пријатели е па ме знаат и не ми се смееја. (facepalm)

Не туку се карајте женцки, та нАли дами сНе, не чиниТ вака со "дрва и камења" една кон друга.

На friendy, kuc, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    93.341
    Ама зошто @Lilit ?
    Зошто толку земање при срце се што ќе се пише тука?

Какви скринови,банови ,чуда, сарми и три чисти?
    Стварно сум новА во темава и очигледно е дека постои акумулирана нервоза која до сега успешно сте ја камуфлирале,е сега вулканот експлодира за банална работа и излезе на површина нетрпеливост.
    Инаку мене ми беше баш драга за читање,и другиве ми се драги иако со некои воопшто не се согласувам,а и се караме на други теми, нормално.:D
    Вајлд,Камелија,Битер,мистерон Десни беше за ќотек денеска.и др.
    Ај нека биде овој пост поради хороскопскиот знак и врати се назад да си правиме муабет.:)

На Skorpija25, mal.ecka, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.907
    @Lilit сите имаме свои маки, ама тоа не ни дава за право да омаловажуваме некого, макар и на форум. Немаме право да споделуваме туѓи судбини, се сложувам. Ама ете, кога некој ќе ја признае грешката, не мора низ нос да му ја извадиме. Факт е дека сите споделуваме по нешто, таква е темава. Не еднаш се згрешило, не еднаш се искоментирало, доста е веќе. Затоа искоментирав така, а многу пати сум премолчела. Оти мислам дека не вреди да се расправам на форум за глупости. Премногу си земате при срце ако некој ви пререче, ама вие ако преречете во ред е? Не би рекла. Зошто толку драми? Та не сме мали деца.

На Skorpija25, mal.ecka, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    @Lilit, никој од тука не треба да е причина да си одиш. Не се заноси. Дури и некад јас да сум таа шо ќе се спречка со тебе. Ништо лошо не видов у коментарите на луѓево за Бубче. Ваљда сте си раскажале по лп што ја мачело па сеа пукате. Можда и другиве ги мачи, поштедете ги и нив побогу :) сфатете ги и нив и не рипајте на една две у одбрана и напад. Таман сите се смират, се врати некоја од другарките со потреба и она да ги искара лошите у темата. Дај сите да си одат па седете пар другарки и зборете си. Ама ќе ми извините, имате фб, лп..таму ќе се ограничувате. Па ко шо нејќете другарките да ви ги чепкаат, не ги чепкајте и вие другите до степен да ги натерате да си одат. На крај избришав шо сакав да кажам за себе.

На mal.ecka, kuc, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.035
    Допаѓања:
    158.753
    Едно време @Ordinary беше задолжена ама денес јас ќе го ставам
    IMG_20190702_000524.png
    Аман бре жени шо ви е?!

Од влакно ортома да се праело...

На Skorpija25, mal.ecka, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.605
    Допаѓања:
    264.643
    Јас више не знам на која лајк да кликнам, пошто знам дека и тоа се ревидира :)
    Сите сме во право и можеме да одиме понатака не знам зошто волку драма од сите. За тоа другарки и кланови, па не другарка сестра да ми е ако погреши ќе и кажам.

На mal.ecka, Dust, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.444
    Допаѓања:
    279.468
    Аман со тоа другарки бе! :)

Сите сте ми другарки.
    Кој сака нека ме адне на фејс.
    И нека пише јас сум Стојна, Стамена, Трпана од форум.
    Од никој не кријам идентитет овде и кој сака немам проблем да се запознаеме и да бидеме другарки :)

@Lilit сваќе не заебавај сега, та саде јас карана колку сум, е и во други ситуации и тебе "те бранам" и Јулка сум ја "бранела" и сите што сум мислела дека треба.

Нема потреба од волку нервоза, не само ти де, сите, јас не мислам дека ти е на "пик" оти лично се замараш, туку оти "ти паднале во очи" муабети кои веројатно те иритираат и од други луѓе.

Ама ете такви секакви сме се збрале, и учени и неучени, и со кариери и домаќинки, и мајки и немајки, стари и млади, јебига не можеме да си ја погодиме секој пат.

Не ставајте на срце, навистина, барем во даденава ситуација навистина нема потреба.

Тооооолку многу сме изнакажале за себе... премногу можеби, после може криво ни е... ама тоа е.

Ете ти доста пазиш и кога најтешкото од душа си го вадиш, го кажуваш така да кажеш, ама да не биде баш доразбрано, и знам зошто е така и си имаш скроз право да е така.

Јас еве брблива сум, ќе се излаам одма за животецов и не мислам на последици, и да грешам мислејќи дека ја правам добрата работа.

Стварно ти викам, како и на Јуле, и на Ребека што 99% за се' се согласувам со неа, дека немаше ич потреба од толку бурна реакција.

Може и некој со некој "си се има", јас ете со таа што највеќе "се имам" - Ребека, не знам ни како се вика искрено и не е ни важно :)

На Skorpija25, mal.ecka, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Утрото е поумно од вечерта.
    Лека ноќ.|-)

На Skorpija25, mal.ecka, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Ај доста беше кавги. Вадете чеизот да го прегледаме пак да видеме која не пријавила се у "анкетен лист" до сега .:angel: па и нови невести има редно е и тие да го презентираат нивниот. 8-|

Или пофалите се со кока кола како стоите :?:

На Skorpija25, mal.ecka, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.206
    Слабо. Само недобитни капачиња собирам :|

На Skorpija25, mal.ecka, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.444
    Допаѓања:
    279.468
    Хрчи барменот |(

Чеиз куче и мачка, кредит за кола...

На vitamina, WORRIED.BT, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.770
    И мојот хрчи-биче:Dспрајт пијам:D

На vitamina, kuc, WORRIED.BT и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.012
    Денес научив многу битна работа- дека немале сите плава крв:lol:
    Дури да стигнам да кажам за готвењето, на чеиз сте се префрлиле.
    Ама денов ми беше долг колку што постови сте изнапишале, и исто толку турбулентен што прстите веќе не пишат.
    Само да кажам-мене сте ми другарките. Други немам:*
    :bandit:

На Skorpija25, Sofi.ja, friendy и 12 други им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.091
    Допаѓања:
    124.341
    Во феминскиот шифрарник шо значеше спрајт, а шо фанта?:^)

Пошо јас фанта пијам моментално (нешифрирано :!: ) и :smoke: .
    Ќе си легнам без шифрирана кока кола. Ми се спие ми се плаче.
    Кифли правев, ги чекав да оладат за да ги ставам во замрзнувач(facepalm)

На Val-Dim, Skorpija25, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.