1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.786
    Допаѓања:
    285.337
    Мор,другарки ме изморивте читајќи.
    Ако не помогне црвениот конец тогаш кандилцево нека не почади.
    pope3.gif
    И до утре сите на број со муабети за кока кола и сликчиња како Каме што побара.Јас другата недела ќе ставам немам во овој телефон.

На Val-Dim, Skorpija25, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.444
    Допаѓања:
    279.468
    Легнавте бе домаќинки?
    Јас пружав до сега, да се искористи перење на ефтино 8)

На Skorpija25, vitamina, Sofi.ja и 16 други им се допаѓа ова.
  3. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    22.243
    @CameliaMiller се вери и ептен домаќинка стана , со манџи , со штипки со све :D (fingers)
    И јас требаше перална да уклучам , ама ај утре ќе има уште нешто плус.

На Skorpija25, mal.ecka, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.786
    Допаѓања:
    285.337
    Не спијам и јас дреман на тел,до ниедно време а наутро одвај станувам.

На Skorpija25, vitamina, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.206
    Изгледав "Чернобил" 4-та. Нема спиење :(

На CameliaMiller, LejlaD, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Море.... се изначитав... :whew:
    Мислев журка има, па ќе се убацам со муабет за новонастанат договор за ... нема шифра за ова :?:
    :D

Нема везе, ќе ви раскажам откако ќе се случи, ако навистина се случи :x

На Mr. Right, Skorpija25, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.414
    Допаѓања:
    78.336
    @mareane штом сега не ти се спие, утре дефинитивно ќе ти се спие.

Барав слика да закачам, ми звонеше телефонот и после балосаласамсенесамзабакарила...
    Дури сега стигнав да дочитам.
    Што ден ќе беше, сите спремни за кавга, па то скокање, вреѓање, тепање, штета што не смеам пуканки. А кока кола нема та нема. Барем за мене.

received_10154481938688081.jpeg

Ова, секогаш.
    Ме смирува, ми дава сила, ама и ме плаши. Кога можам, си дозволувам такви излети. Да одморам, да соберам сила, да размислам која сум, што сум, зошто сум.
    Изморена сум од сѐ и сите, ни одмор не помага. Изморена сум од мене.

На vitamina, flower30, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.801
    Пошто целиот муабет почна од мене морам да се доискажам.

Јас ќе си останев на тој еден пост со кој и посочив на Бубче дека тоа што го пишала за жената не е и во ред, од никоја гледна точка, дали кривично се одговара или не, небитно, не беше нејзино место да разлага до толку детално туѓа здравствена состојба.
    И да се извини ама и напиша дека едвај сум ( сме) чекале да ја дочекаме на нож, нејзината реакција беше бурна, не мојата, се извини како син ми што се извинува а повторно го шутира под маса брат му.
    Една од причините што воопшто го напишав постот е ради тоа што напиша Бубче дека имала жената дете, ете на Бубче и бил тежок денот ( не знам зошто не добив лп) ама не размисли ли некој дека и на тоа дете ќе му е тежок, претежок животот делумно ради медицинскиот персонал кој ја претеруваат жената а би требало да се први во редот на заштита на било каква информација за пациентката?
    Детето каде без мајка ќе остане па уште ќе расте со стигмата на дете на онаа што испила пола литар солна киселина и колку таму хелекса, дека во мал град сите ќе го избегнуваат како чума зошто нели менталните болести се заразни, ќе му се смејат на училиште зошто возрасните дома ќе ја претеруваат а децата се слушаат и некои се многу сурови ама нели сите си плачеме над својата судбина, за туѓата немаме веќе солзи.

И сите што ми напишавте лп со содржина дека и љубоморам на Бубче зошто маж и е доктор и затоаа сум ја нападнала, лелееее ме откривте еве сега ќе запалам авионот и нозе ќе скршнам да се дочепам до сопругот на Бубче, Боже што ли се не ќе прочитам, ако не знаете да дискутирате како возрасни личности поарно ќе ви е да замолчете, не и правите услуга на Бубче со вакви ступидни изјави.

На Val-Dim, Mr. Right, An-na и 24 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.917
    Допаѓања:
    102.810
    Во 4 и 42 наутро предлагам @RainBow да ги избрише последните 10 страни,
    Срамота како се понашаме,возрасни сме...
    Што ви е не знам,навистина...

На Skorpija25, mal.ecka, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.971
    Слабо :$
    Ич не е за фалење за жалење е :bandit:
    Добро утро мил народе!
    20190608_094849.jpg 20190608_103038.jpg
    На јонско море сум била во Албанија Валона интересно место кое се простира на две мориња јадранско и јонско топ супер одмор ама сликите на узбе а не можам моментално да го најдам.
    Ќе ставам слика и од рајот
    20190608_195839.jpg IMG_20190608_171626.jpg

На Mr. Right, Skorpija25, TutiFuti и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.636
    Леееј бич фајт ли пропуштив? :punch: :D
    Па ја со никоја “се немам”, и за мене нема кој да праќа пораки во инбокс да ме брани. ;(

Скоро со секоја од овде се имам ‘рчнато по друга тема, мене ми е сосем нормално да не се сложуваме со сите за се.
    Ма ја увек сум била лоунер, сите чудна ме викаа. :wasntme: Ај донт гив а ретс ес! :emo: Ама жени - хормони - драми.. we all have done it! ]:)
    Живот иде даље дечки. :)

Ај да ве насмеам.
    Вчера го имав првото фејк породилно искуство. :wasntme: Мислев ми пукна водењак и готово си реков ете се деси, а ја не спремна. :sweat: Среќа останав смирена се до моментот кога маж почна да паничи и нормално ко и секоја трудна жена што би напраила, излезе од работа момакот, отиде на гинеколог без мене. :rofl: А му реков да почекаме, да следиме ситуација прво, ама нц, не, си отиде човек. И докторот му го рекол истото, следете ситуација, ако се повтори/повторува јави ми се.
    Доаѓа дома и ме прашува што ќе праиме. Му велам слушај, болнициве и онака се преценети, изглеав неколку видеа на Јутуб, па тоа било лесно, ќе ти стаам нозе на рамена, ќе завршиме работа ја и ти дома на традиционален начин. :rofl:
    Ептен сум вицкаста во моменти на паника. :D
    Нормално отидов до гинеколог, како не ќе му се јавувам, па да ме убедува по телефон дека се е ок. :emo: Вака 5 минути провери што провери и раат да сум. Битно лажна узбуна. :whew:

Не знаев јајце да спржам до пред 2 години. На шпорет само кафе знаев да сФарам. Си дојдов тука и со мајка на скајп готвев, откако видов дека не е исплатливо да се храниме надвор и дека ќе банкротираме наскоро. :wasntme: За ориз тава со копани и полнети пиперки сум експерт. :D И какви панцероти пржам мх мх мх :P И манџи знам, само благите уште ми се мистерија. Е само бајадерата по рецеКт на стетоскоп ми е усовршена. :D

Имавме романтичен пикник овде. Непланирано. Друга дестинација требаше да биде крајна, ама решивме да останеме овде. Ова ми е еден од ретките моменти на нирвана во животецов. :)
    F0B7FEA8-BFAF-44FD-AD87-98001B0B55FA.jpeg

На Val-Dim, Peco, petunija77 и 40 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Дечки ај скокнете ме , не ме браните повеќе, не правите до толку филм . Та не ќе се стопам.
    Па боже мили секој овде има и доблести и маани, и убави и лоши денови. Два дена со мене се расправате.
    Па као ми љубомореле.
    На што бре ?
    На тоа што мм бил доктор(facepalm)(facepalm)
    Па колку доктори и мед лица имаме овде . Можеби е десет.
    Многу се трудев да ви се допаднам, тоа ми е грешката.
    Многу се исповедав за секави работи. Не го правев тоа да ме жалите , да ме кревате на пиедестал , ниту па да ми помогнете.

И кој тоа ми пратил порака да ме брани ? Ајде пишете ми , и јас да прочитам. Не сум добила ниту една таква.

Изгубив многу пријателки од форумов, но за сметка на тоа добив сестра.
    Нема да ја тагирам и јавно да и се заблагодарувам , ќе се препознае.
    Жено, под итно да си отвориш ординација и да земеш да работиш на психотерапии. Прв пациент ќе ти бидам:)

Ако навистина некоја во мене гледала пријателка уште еднаш ќе ве замолам да не ме цитирате, да не ми одговарете на постов.
    Прочитајте и продолжете си со темата.
    Не сум јас ни светица, ни хероина , ни напатено девојче.
    Обичен човек кој можеби почесто греши.

Кравата давала давала млеко и на крај со ногата го шутнала млекото.
    Е такви се дел од пријателките, а и јас со нив.

И уште еднаш.
    Без патетики и драми стварно ви се моЉам.

Што би рекла Јуле во еден пост.
    Си беше еднаш една Пирамида....
    Разбрав @JuLleE ,многу разбрав што сакаше да ми кажеш, не само сега , ами и многу одамна.
    Се огрешив и према тебе.
    Ама знам дека ќе ме разбереш.

Бидете добри:f:

На Peco, Majuska83, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.232
    Допаѓања:
    145.577
    Добро утро од бус.

Нирвана место ми беше Александар Плац у Берлин. Не можам слика да ставам, и мене ме има на неа.

Јас на темава добив индиректна навреда за мене и маж ми, од членка која не знае и двајцата ама мисли дека не знам :) и читаме со маж ми, викам види ја што пишува... А он искулиран, вика гајле ти е.и си прифатив дека туѓ став, макар и погрешен, е туѓ. Нека си го има. У моментот болеше, после си викам, моето јајце никогаш нема да го снесе.

Нит и пишав, се напраив ко да сум будала... оти не ми се замараше.

Ај денеска бидете позитив, нема уште плата, неам пари за лекови, 4ти ден терам без терапија, па лесно можам да паднам. Кажете нешто убаво, ај.

Последна измена: 2 јули 2019
    На Val-Dim, Skorpija25, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.956
    Допаѓања:
    100.684
    Се да се премине, ама она дека Битер и љубоморела на Бубче за маж и доктор:x. Која и да го напишала тоа, поубаво нека се преиспита како стои со паметот.

Кога се случуваат вакви моменти на форумов, многу ми е мило што знам само три членки лично (тие ми се и на ФБ). Едната не е ни од темава. За среќа со нив коректно досега, по некој поздрав на месинџер повремено и толку. Ни тие за мене, ни јас за нив рекла-казала.
    И кога го гледам ова, колку и да ми е драга некоја и сакам да ја знам, на крај си викам, нека си е само форумска пријателка.
    Оти сме безобразни. Па тоа со ЛП!!!! Па оправање криви дрини таму... Па мажи, па чуда мешање. Дно.

Од слики...
    FB_IMG_1562048374695.jpg
    Не е најубавото место кое сум го посетила, ама ми значи цела убава година во мојот живот.
    Тука почна и тука заврши се...

Добро утро.

На galapce, Val-Dim, Mr. Right и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Добро утро.
    Премногу зближување не е на арно. Лесно можеш да се разочараш. Општо и во животот е така не само тука.
    Арно ставаше @Cka по еден дечко насабајле за расонување, поголема ведрина и позитива имаше на темава.
    Ќе ставев јас некоја ама чушкиве ќе ми загорат. Мож малку подоцна.

На Peco, Skorpija25, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Шо??? :rofl:

Ќе ја прескокнев темата за Бубче altogether, ама на ова не можам да не искоментирам. Сериозно??? Па и Битер вика дека дека се повеќе тие што и' пишале вакво нешто. Добро, дал сте нормални??? Дно дна, мешање баби и жаби, сопрузи, залагање за членки НА ФОРУМ, кои во 99% од случаите не ги ни знаете лично. Па и да ги знаете. Најозбилно, get a life :fubar: Мене сериозно ми е мило што држам дистанца во форумските блискости. Со никој не се знам лично, пишував многупати, и кога подобро ќе размислам, не ни сакам да се знам. Е, заради ова.

Ај добро утро сега. Еве ви една слика од Карибите. Имам и други поубави, ама и ние со мм сме на нив :D Тие моменти таму, тие слики и пејсажи и таа љубов што таму ја доживеав со мм засекогаш ќе ми останат врежани во срцево. Имам милион слики исликано, ама и ги памтам сите моменти до детал, секој ден беше посебен и имам и еден куп mental images. За цел живот :l:

8593B0CD-852D-4466-A247-4FA28B39619F.jpeg

На galapce, Val-Dim, x.Daisy.x и 33 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    87.303
    Добар ден!!!
    Женчиња не се карајте жив човек греши ,искрено сите до една ми сте мили и одприлика би знаела кој може да реагира бурно и кој да поќути...
    @Alishan30 за постот браво уживајте и користете го животот бидејќи е премногу краток...
    Бев излезена и би ви рекла ако немате работа ич не излегувајте ...ау жешко...
    Кафенце си пијам со свекрвчево и едно смути да си направам да се освежам не е лошо со мраз..она како е размесена од сабајле но за убаво е .И никогаш не ми рекла дека нешто не сум зготвила убаво ако незнаам ,знам да прашам ,човек учи додека е жив.
    Ајде убав ден да имаме!!!

На Val-Dim, Peco, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Сериозно вакви пораки доби? :D
    Никако да научат кај нас, дека критика постои поради несогласување со нешто, а не 'за инает' на некој |(
    Леле! Мене исто ми напрај овај мојот.
    Ми пука водењакот, јас сум смирена, му кажувам него, го фаќа паника, ми ја пренесува мене, одиме на пораѓај притисокот кренат :fubar:

Ај добро утро :hug:

Нема да ставам слика од место кај што ми е најубаво, затоа што треба станот да си го сликам.
    Дома ми е најубаво. Само тука се чувствувам 100% слободна и смирена, никаде на друго место.
    По природа не сум баш (освен води за пливање), по општество сум за шетање, не за да се смирувам.. и така.

Возбудена сум многу... да ви кажам... возбудена в крај :lol:

На kuc, Mr. Right, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    12.013
    Допаѓања:
    174.707
    Беровизам на нивоу:rofl:
    И мојата прва реакција кога го случнав беше..м?:^)
    Асдфгхјјклчќзз уат:D па уште кога некој ќе ти го "испее" набрзина "зборов"...:drunk:
    Синоќа прво мавнав 2 пива, седевме со другар на мојов и жена му, па после ние тројца во кафана стигнавме да отидеме, нормално - без жена му:rofl: па таму уште едно мавнав ... последен пат толку пиво испив пред 2 години на владимирските средби за илинден и мислам фалеше уште пена низ уста да ми излезе.. синоќа слободно можев уште 3 да испијам:rofl:
    Напредувам(facepalm)

Знам да готвам уште од мала, кога дојдов тука никој ништо не ми рече за готвење(facepalm)
    Мајка му во друга куќа живее и беше во стилот - што ќе си надробите тоа ќе сркате:rofl:
    Сега веќе и леб дома месам, не знам од кога не сме купиле:lol:

Ама ручек нема секој ден..на кого му се јаде нека си зготви:lol:
    Не ме мрзи ама не ми се ни готви, затоа што и мојов не готви а јас сакам рамноправност8)

Синоќа мојов ми направи анализа... Дасти сака кучиња, не сака боранија, сака да го прошета цел свет, не сака уште деца...
    Го гледам8-| ај викам остај го на раат пивото во тебе да се наспие:lol:
    Па ме замисли... и на крај во друга спална си легнав.. раат да размислувам:D

Кој знае денов што носи, ептен сум ненаспана|-)

Слика...ќе најдам па ќе закачам. Ветувам!
    Ма да ја имам тука закачено веќе, само не знам во која тема :D

На Val-Dim, doubleg, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.818
    Допаѓања:
    323.912
    Добро утро

Ве молам со редукција на нервозата.Штедете ја за други работи - важни.

И јас ова си го велам, ама никако да постапам , зашто од такт се вадам за ситници.На едриците сум спремна.

Денес сум облечена- луфтерајка.
    Се тушнав сабајлево, се намачкав со сода-би-карбона на потните делови од телото, зашто вчера кога стасав дома бев троа ,,Мишка Поткопаева,, (иначе тоа е руска гимнастичарка:D).
    Денес нема околината да ја изложувам на стресови:tmi:
    Значи, ги превземав сите потребни мерки согласно временсите услови денес.
    Арно ама, лево од мене веќе ми мириса на мишка:drunk:
    Се извинувам на смрдливиот муабет, ама станав преокупирана со хигиената, топло е, нема имун човек на жештинава, ама барем минимумот да го исполнуваме треба.

Иначе, од кога почнав да пијам Кардиопирин секој ден наутро, немам срцебиење.Незнам дали е тоа со тоа поврзано.По препорака на матичен почнав да пијам, наводно немало зијан.
    Докторки повелете изјаснете се.

На Peco, kuc, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.