1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.412
    Е реков јас Јули знае убав да биде.
    Ама и полн со предизвици...
    Добро утро.

На раскрсница се најдов.
    Т.е. Уште не сум.
    Ама мислам дека натака идам.

Ми понудија работа.
    Со поголема плата и тоа почетна е таа само.

Е сега кај што сум.
    Имам овластувања големи, слобода голема. Во поглед на одмор, можам да одам кога сакам.
    Можам кога сакам да излезам.
    Како семејство сме тука блиски. Ама немам изгледи нешто повеќе од ова да напредувам.
    Може да ми покачат плата, да, ама од поглед дека нешто повеќе од ова ќе бидам - тешко.
    Дојдов до максимумот тука.

А ова што ми понудија, е во сосема други води.
    Модерни води, да речам.
    Ќе ми се отворат повеќе врати, а и на самото место ќе можам нешто повеќе да направам.
    Е сега, ќе ја немам слободата што ја имам тука.
    Ќе го немам семејствово тука.

А на новово место, ќе запознавам нови луѓе...

Уфф беее...
    Башка што тука ако речам дека си одам, многу тешко ќе им падне, а и на мене.
    Ама платата ме влече.
    А несигурноста и ме влече и ме одбива, како авантура.

Многу се плашам за иднината... Во поглед да не останам некогаш без работа, ама па тоа нигде не ми е загарантирано...

Ќе одам на интервју...

Леле што ќе правам?
    Што да сторам, што да чинам?

На Ariel, M&M, Peco и 36 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Добро утро.

Излегов малку на тераса на работа, демек да се излуфтирам, ама ме опече топол бран. Ми се гади, ми се повраќа, ептен сум за никаде сабајлево. Почнуваат мачнините, изгледа сега ќе сфатам колку сум била среќна минатиот пат :worried:

За работа по дома, отсекогаш сум учествувала. И јас како @Milobebence , обожавав да мијам садови, и имав едно столче пред лавабото во кујна, специјално за мене да се поткачам и да мијам. И пеглав уште од мали нозе, втората омилена активност. До ден денес ме опушта пегла, музиче во позадина и отворен прозор сред зима. Во лето избегавам да пеглам :D Мајка ми носеше униформа на работа, ја переше на секои два дена и јас и' ja пеглав, уште во трето одделение. Кога бев мала, еднаш направив белја, го залепив тепихот со пегла :tmi:, ама после се испраксирав. Бев задолжена за се' што е мое во куќа - мојата соба, плакар, фиоки, облека, книги, се'. Кревет местење се подразбираше секое утро, и правосмукалка на смени со брат ми. Прашина бришење беше исто моја задача. Да не тупам, и двајцата со брат ми бевме вклучени во домашните работи. Во готвење не толку, ама тоа е затоа што и татко ми готвеше барабар со мајка ми. Она во смени работеше по 24 часа, па татко ми често беше сам со нас и се грижеше за тоа да имаме јадење и се' што треба. Со тек на време научив и сама си ги правев омилените јадења, а знаев и ручек чат пат да спремам за сите.
    Моите преку лето кога одеа во викендица некогаш на неколку недели, со брат ми сами дома сме останувале и секогаш било цакум пакум. Исто како да биле дома, секој си го терал своето.
    Се надевам дека и ќерка ми ќе успеам вака да ја воспитам. Дури уште сега ја учам, кога пружам алишта она стои до мене и ми ги подава од коритото, јас ги пружам. Или кога полнам машина, го оставам купот на земја, и пикаме внатре и јас и она, па ја пуштам да врти. И ова е некаков почеток, така барем мислам. Неа и е баш интересно, ме следи што правам, се смее и ужива, го гледа тоа како игра.

Ај да одам да каснам нешто со сила, зошто црева ќе истурам. Уф :puke:

@TeddyGrey сега прочитав. Оди на интервју, види ги подетално условите и на крај премери уште еднаш дали се исплати. Потполно те разбирам како ти е, и јас како тебе сум човек што се плаши од непознатото, ама понекогаш е потребно да излеземе од комфорната зона и да ризикуваме. Држам среќа (fingers)

Последна измена: 3 јули 2019
    На Peco, do-re-mi, NarCis@ и 28 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.841
    Допаѓања:
    145.581
    Грицни нешто суво, крекери, соленки.

Ме враќаш две години назад. На ист ден го правев тестот како ти сега. Се спремавме за одмор.
    И ми почнаа мачнините. Жешко и мачнини не беше добитна комбинација. Ама за убаво е.:inlove:
    Значи февруари-мартовско бебе на повидок.:l:

На Viktorijaaa5, do-re-mi, NarCis@ и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.970
    Да одиш прифати го предизвикот очигледно амбициозна особа си и како што и сама кажа тука си го достигнала максимумот ти треба работа очигледно каде што ќе можеш да напредуваш.
    За секој нов почеток и за секоја одлука логично е да сме малку исплашени но, животот е подвиг терај напред зграпчи ја можноста
    Ти испраќам (fingers)

На do-re-mi, NarCis@, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Уште не знам ни термин, тек понеделник сум на преглед. Мада и тогаш мислам дека е рано за да чујам срценце, ама ете, да видам чисто до кај сум :D Инаку да, периодот е тој, или ќе биде пак водолииче како бебка, или рипче :inlove:
    Со мм испланиравме кратко патување до соседството наредна недела на 4-5 дена, ама мислам дека ќе го одложиме. Не сум за на пат, ќе се чувам за второ тромесечие :|

На do-re-mi, NarCis@, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.412
    Не сум ич амбициозна...
    Ама правам про и конс. Мерам на кантар сега.
    Сакам сигурност и безбедност.
    Ама сакам и поголема плата, нормално.

На M&M, NarCis@, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Добро утро.:sun:
    Мајкичката ми моја не ми даваше ништо да работам по дома. Вистина. Ми велеше дека има време за работа и така и бидна. Добро не бев паразит, се што бараа од мене со еден збор го завршував.:nod:
    Сега не се жалам можам да постигнувам, не сакам да ми чистат по дома доволно е уредни да се.
    Бидејќи не ја делам работата на машка женска сакам да знаат се да работат. Според мене утре еден човек карактерно може да се изгради кога ќе има и една од овие особини - осет за убаво и средено домаќинство. Ако работата му дозволува да, ако не тогаш прашање дали заработува доволно да си дозволи некој друг за него да ја заврши работата?

На Peco, do-re-mi, zhap4e и 19 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.354
    Фрли паричка. Пред да падне ќе знаеш што сакаш.

На zhap4e, kuc, dunika и 16 други им се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    На NarCis@, dunika, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.525
    Hello :$

Ко вечност да помина од последниот пат кога сум пишала овде. Се надевам сѐ е во ред кај сите :)
    Дајте наваму малку од тоа жешкото :| Смрзнав сабајле, 11 степени беше. Хулахопки облеков :tmi: Болна сум (пак! :devil: ), инаку не сум до толку зимурлива на 11 степени да носам. Ама од пусти страв сега и на 20 би облекла :|

Прочитав последните 2/3 страни.....од лично искуство ќе потврдам дека од мали нозе се ствараат навики кај дете. Мајка ми цело време ни правеше против-услуга. Јас бришам прашина, она со крпата после мене пребришува. Сестра ми ја средува собата, она средува после неа. А немало апсолутно никаква потреба за тоа. За чистење се научив и навикнав, ама за готвење.... (facepalm) Не бе, кога не си гурман и не уживаш во храната, немаш ни многу желба да готвиш. И тоа малку нешто што ќе зготвиш е подпросечно вкусно :doh: Уште и на килажата да ми се одразуваше (не)желбата за готвење супер ќе беше, ама тоа спротивно е :devil:

И то. Две најголеми желби исполнети-се преселивме во куќа и бидна првата тетоважа. Имам уште само една голема желба, ама таа нема да се оствари, нисам ја те срече :|

Убав ден на сите :f: Дајте десетина степени наваму, не се скржавете :D

На Peco, do-re-mi, zhap4e и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.012
    @TeddyGrey е сиво слонче со мило дете, @LunaGrey е плавуша сам-свој газда:).
    @friendy e умна женска што постира инспиративни видеа;)

Јас сум гладна, ко за промена. Немој пак муабет за манџи да праите, ќе тепам]:)
    Да лапнеме доручек па да одиме на ручек- тоа е планот за денес. И по пат да решам некои две-тринаесет обврски.
    Убав ден имајте:f:

@TeddyGrey како и да испадне, подобрата опција ќе испадне. Мене оваа мантра ми работи, ама ја верувам.

На Peco, do-re-mi, zhap4e и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Не е до воспитувањето , до детето е. Имам кажано колку бев галена како дете. Па и како тинејџер. Средното училиште ми беше на скоро 3 км од дома,во еден правец. Одев само прва смена, пешки. Кај нас нема автобуси, такси во тоа време немаше, моите кола немаа. Татко ми неделата кога беше втора смена на работа секој ден доаѓаше на голем одмор кај мене пред школо. Да ми го купи сендвичот од бутката пррд школо што ни беше. Имаше само една сендвичара на брдото каде ми беше школото и се ствараше неверојатна гужва. Тој ќе дојдеше пет минути порано ќе ми купеше и на раат да сум јадела. Знаеше дека пушам веќе, па се сеќираше да не останам гладна ,зш мислеше нема да јадам за да имам време за цигара. Пешачеше 5 км само за да "детето" му појадува. Од дома не сакав да си носам јадење, нелако "срамно" беше во тоа време да извадиш од ранец кифла од дома(facepalm)
    Дома ќе сакав некогаш да замијам садови, ќе ми се развикаше- Остави садевите, цел живот ќе бидеш домакинка. Оди гледај филм ако немаш за учење, е така ми велеше.
    Е пеглав од мала. Од дете ми е опсесија све да биде испеглано.
    Ама тоа не и беше некоја помош на мајка ми , оти она не гледаше потреба дека све мора да се пегла.
    Од кога се запишав на факс све тргна во друг правец . Па и кога во втора год на факс брат ми се запиша на истиот факултет и станавме цимери ептен се сторив домаќинка:)

Добро утро
    Свртев нов лист.
    Неќнашната "кавга" овде ме натера да си ги отворам очите и да почнам да живеам само за себе и за него.
    Да престанам да се лепам на туѓи тажни приказни, да се пронаоѓам во секоја од нив.
    Да престанам веќе да се докажувам пред било кој дека сум добар човек, да се трудам да се допаднам секому, по секоја цена да се наметнувам да помогнам на секој.
    Ќе престанам и кај маж на работа да одам да му носам јадење. Има кафани, ќе си порача. Па и така ние јадеме 4 пати неделно надвор. Та морало баш на дежурство да му носам од дома .
    Ќе идев таму,ќе гледав тажни судбини и ќе се растресев. Колку пати само и болничар се правев на одделение. Таму нема ниту еден болничар,па чувачите роднини на пациентите се грижат за болниот. Ќе земев ракавиците и ќе помагав, памперс да се смени, да ги избришам од што се пос*рале, да им помогнам на подцвижните за до веце, ќе им сварев кафе на чувачите, или ќе направев некој колач , пирошки и ќе им однесев. Ќе ја исџогирав собата. Маж ужасно се лутеше,ама јас инсистирав. Колку пати и ќе се скаравме за тоа.
    Некако си мислев дека со правење добри дела и мене добро ќе ми се врати. Си мислев дека јас "морам" да бидам добра за сите и да ја оправдам среќата која ми тропна на врата од нигде никаде. Дека јас морам да докажам секому оти заслужувам да бидам среќна .
    Доста е.
    Секој си е добар на свој начин и секој заслужува да живее.

Сум седнала дома и само манџите,пеглата. Е нема . Се договорив со двете комшивки овде. На породилно се и двете имаат и бебиња и поголеми дечиња . Ќе си пијам кафе со нив наутро, ќе се занимавам и со дечките. МаШ кога е дежурен ќе шетаме со нив до Вардар , едно кафе на мотелот и назад:inlove:
    Размислував и за на работа да почнам. Ама пуста втора смена , работа секоја сабота и преку една недела , Не бива. Со душа ги чекаме двата слободни викенди во месецот на маШ да летнеме некаде ,понекогаш и четврток кога е дежурен спојуваме 3 дена . Во приватна аптека нема празник,делник.

И така:)
    Да ве прочитам па да честитам што има за честитање.
    МоШ и некое бебе да има ново, а ?:)
    Ручек нема за денес.
    Од сношти им кажавме во Боко која маса да ни ја чуваат во 15:00.
    Гужва од грците бре, среда и четврток катанга е:)

И уште ова
    Засадивме пет дрвца маслинки и две мандарини. Ќе се позанимавам малку и со овошките. Капините гледам почнале да се запустуваат. Свекор нема време да ги оправа и нив, а јас од лежење дупка во кревет направив :)

Убав ден друшки:f:

На Viktorijaaa5, Lilit, V.odolija и 43 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.605
    Допаѓања:
    264.643
    @Bubce38 (highfive)

Требаше да е ден за шетање и кино но женскава решила температура на времево да има...
    Синоќа пожар сонував, и некое шетање со едни пријатели со кои никогаш не сум била на дестинацијата од сонот. Изглеа многу сум спиела (waiting)

На boomsleng, Peco, zhap4e и 23 други им се допаѓа ова.
  14. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Добро утро:)
    Месец дена не ги пијам веќе Фембион и се стопив.
    А исто јадам.
    Можно ли од Б витамините во него и јодот да ми било тоа што качив 3кг изминативе месеци?
    Приметив дека косата ми расте ко луда од нив ама не очекував дека ради нив се заоблив:D

На boomsleng, zhap4e, Val-Dim и 11 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.785
    Допаѓања:
    285.328
    Со сигурност ти е од тоа.Б витамините најмногу делуваат на килажа.
    Туку јас од што се дебелеам не ми е јасно.Пола од тоа што сум јадела не јадам а вагата секое качување вика :машалаа|(
    Едвај се решив да купам дводелни купаќи и тоа црни зедов.Не си се сакам ваква во стомаков ко 7 месец сум.
    @Bubce38 (y):hug:
    Облечена од прее чекам маж да излеземе некои обврски да завршиме демек дур не фатило жешко а тоа пладне дојде.:!:

На zhap4e, NarCis@, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Од нив е, најмногу од Б вит. во нив. И јас ги пијам еве пак, пошто малце трудничка сум :D Пијам и фолна, што знам дека е доволно во првиот триместар, ама ете, да не ме јаде јанза ги пијам и Фемибионот. Мада ми се лоши и не јадам многу :( Едвај чекам да ја прашам докторката дали можам да терам само со фолна, и додека не ми потврди, не ги откачувам на своја рака овие.
    А зошто ги пиеш ти? Можеш фолна да си пиеш постојано, немаш потреба од овие :)

На zhap4e, NarCis@, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  17. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Мислам дека можеш само фолна, неколку што ги познавам само тоа си пиеа на почеток.
    Ќе ги откачам сега за сега, нема потреба да сум дебела кога веќе не сум трудна:D
    Честитки :inlove: @Sexybaby86

На NarCis@, kuc, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.841
    Допаѓања:
    145.581
    Мене Гоца секогаш ми велеше фолна е само доволна со Ц и Мг плус.
    Се друго е комерција, иако и јас си ги пиев Фемибионот.

На zhap4e, NarCis@, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    И мене така ми викаше, ама јас првпат кај неа во првата бременост отидов во 12 недела на скрининг, па само за 2-ката ми рече тогаш дека нема потреба. Си пиев 1 и тогаш во прво тромесечие, немаше кој да ми каже :D Матичната само ми викаше, како сакаш. За се' одговорот и беше тоа |( Да ги испијам овие и ќе ги прекинам, да не ги фрлам сега. Арно ме потсети и вит. Ц да земам и магнезиум. Се' сум заборавила :tmi:

На zhap4e, kuc, dunika и 12 други им се допаѓа ова.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Обично кога малце успорува со работа тироидната жлезда,качуваме килажа.
    Можеш тироидни хормони да провериш за секој случај, може само некој суплемент ти треба.

На kuc, dunika, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.