1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    57.435
    Ако јадеш исто, мислам дека не може да биде од тоа.
    Б витамините креваат апетит, па се дебелиш зашто јадеш повеќе, а не конкретно од витамините.
    Веројатно си се стопила од жешково. :D

Пиј си витамини.
    Тешко дека преку исхрана внесуваме се' што ни е потребно. Фемибионот се супер зашто има се' во едно апче.

На kuc, dunika, friendy и 11 други им се допаѓа ова.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.525
    @mareane јас си најдов едноделни купаќи што ги кријат облините на стомакот :D па не ми е толку криво како претходните лета кога требаше со бикини да одам :D На раат ќе си бидам дебела летово на одмор :D

Тироидната мајка ми расплака. Додека не се расипа, го имав најдобриот метаболизам на светот. Сега.... турни ме да кинисам, ама и тоа не бива. :( Таква нагла промена ми направи на организмот, мислам дека уште не можам психички да се консолидирам :worried: А апетитот го има за извоз ]:)

На NarCis@, mareane, Espadrila и 17 други им се допаѓа ова.
  3. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Не јадев повеќе ,исто јадев верувај затоа и се чудев.
    Си викав Ај стареам па од тоа е :D
    На зеленчук и овошје сум цело време:)

Пијам витамини еден куп, ќе престанам само Б витамините да ги пијам,да видам дали е стварно од нив.Има и јод во фембион, а јодот влијае на тироидната па помислив од него да не ми е...

Нема многу од другите витамини во Фембионот,најмногу ми беше ради метилираната фолна, иначе посебно пијам омега3,селен,цинк,витамин ц, коензим ку10, д3,магнезиум, подвижно аптекче сум:)

На mareane, Skorpija25, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Добар ден, мене и не ми е баш добар.
    Моја беба 2 недели не сака да јаде, цели 2 недели се туфкаме по дома, шо и е, зошто не пие млеко, пред тоа како лудо пиеше, денеска земав да ја ранам со лажичка, не сака и не сака, земав се јавив кај педијатар, кога дозна свеки почна очите ккао бинго да ги превртува.
    Нека си вртка она, нешто многу сила почна да си има кога почна да оди на мини џоб, и некоја пара да и се врте у џебот, пред тоа никаде ја немаше.
    Јас и мм сме одговорни за нашето дете, она нека си гледе за помалечкиот син, очигледно не се го насочиле у животот.
    Ама стварно многу се изнервирав, туфкаме се 2 недели, нешто да не и е, да не и се деси нешто, сега ќе ми попува по колку треба да јаде а она цело време кажуваше на колку саати да јаде, можеби немала да пие веќе млеко, може на дохрана да е. Нека си ужива докторицата само.
    Ама стварно многу се изнервирав, ем беба има зелена кака не не било тоа зелено само малце, недај Боже да и се случи нешто детето ќе ми го земат. ;(

Последна измена: 3 јули 2019
    На Skorpija25, dunika, friendy и 4 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    57.435
    Јас овие ги нарачав, стварно имаат се'. Како плус само антиоксиданси ( Убиквинол и Биоастин). И се разбудив некако, без витамини се влечам ко полужива. Појма немам зошто, јас мислам е од суплементите. :D

На Skorpija25, dunika, friendy и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.636
    Добар ден :)

Конкретно за чистење и готвење по дома, мајка ми беше одговорна. Таа мислеше дека како таа што ќе исчисти никој не може, па да зготви и да измие и среди се сама и плус одеше на работа. Кога готвеше или конкретно месеше, ќе ни дадеше по едно топче тесто мене и на брат ми, само да и се тргнеме од глава. Е после дојде време да се жали оти не сум и помагала. Ама затоа никогаш не се буневме, ако немаше ручек ќе се мачкаше било што од фрижидер. Плус брат ми своеволно си научи да готви, па тој честопати знаеше да свари некои тестенини со сос, и ден денес прави феноменални палачинки, кои следниот ден ги пахова, омлет, кој јас и ден денес го дробам и гмечам дур се спржи, а тој кога го готви е цел како америчка палачинка. :D
    Е пројде време, неосетно се претворив во мајка ми. Па кога почна да работи по 15 саати на ден, куќата, а потоа и станот беа се на мене. И денеска јас ако не измијам садови, не верувам во маж. Или нема шанси да заспијам навечер ако знам дека има едно лажиче во мијалник. :doh: Гени се тоа. :D

Денеска ми е посебно тажен ден. Ќе му беше роденден на татко ми.
    Многу се трудам да сум позитивна личност. Да прифатам се што не можам да сменам. И да се помирам со се што е така како што е, ама деновите како овој, пак ќе успеат да ме скршат. Многу ми е криво што не го дочека внучето. Знам колку ќе беше среќен.. Беше баш дечар, многу го биваше со деца и сите деца го сакаа.
    Среќа сум сама дома.. да можам да си болувам на раат...

На Peco, do-re-mi, NarCis@ и 30 други им се допаѓа ова.
  7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Ептен добри изгледаат,стварно имаат се. Супер се(y)
    Можеш омега3 да си доземеш само плус.
    Тука во аптека,д3 1000 единици е 1000 денари, а и во овие твоиве има 1000 единици во таа цена со плус други витамини,така да ептен исплатливо.

На dunika, Bozica1980, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.411
    Допаѓања:
    222.560
    За многу години да е денот,здрави и живи да сме,белќим се друго ќе биде.@Bubce38(y):*:hug:белким ќе ни дојде умот,се пронајдов во дел.@TeddyGrey верувам правилно ќе одлучиш која страна од раскрсницата да ја фатиш:*.@Yowannty :hug:.Толку,неоти имам што да кажам........друго

На Peco, NarCis@, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.756
    И мене ми недостига мојот татко, многу ми недостига, особено што го гледам синко колку има желба и талент за музика. Колку ќе се радуваше на внукот, на наследникот, ах непребол. Ама тука сме да кренеме глави и да живееме за овие мали креатури од нас, да им раскажуваме за нивните дедовци, само за убавите мигови.

На Peco, Tajnaotrovna, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.720
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, лубеница, кафе, обврски. :coffee:

Се туширав пред спиење, кога станав се почувствував ко вода да не ме поминала три дена. :devil:

Нешто ко да не ми се прави многу муабет одсабајле, ај можеби ке се инспирирам после кафево. :x

Кој е за?

На NarCis@, Tajnaotrovna, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    128.019
    ....
    Го правеше тестот и баш во тие 5мин.чекање ти пишав јас,дали лп беше или те поздравив,нешто ми велеше дека на Дафи нешто и се случува:inlove:
    До мене лежат двете принцези.Малата дпие,големата лежи и се досадува ама битно до нас да е...очите ми се полни солзи...души:inlove:
    @Bubce38 :clap:
    Гледајги капините,труднава слатко чека.
    @Yowannty :hug:

На NarCis@, do-re-mi, Tajnaotrovna и 20 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.411
    Допаѓања:
    222.560
    Не намерно ја испуштив @green.eyes ,со здравје да си седите во новата куќа,со смеа,радост и љубов да е исполнета.Честито тетоважа,од срце ти посакувам што побргу исполнување на третата ти желба:hug::*

На NarCis@, Tajnaotrovna, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.033
    Допаѓања:
    158.738
    Здраво живо!

Утрово едно од оние убавите...спиење до 9,тегнење кафе по пижами цел час ,маже до мене а деца во кревет...а не е недела....ама верски празник е па мм не работи...
    Овие ситници ме прават среќна..

Ручек ставен...посен грашак за денес...
    Туш и на работа -на труд..

@Yowannty ај фил ју...
    Десетта година сум без едно крило....секоја год.исто боли..на празник,роденден,било која фам.дешавка...
    Колку нешта пропушти и не виде,срце ми се стега ко ќе помислам....
    Останува да живееме со болката и да се сеќаваме на нив...
    Те гушкам!

На NarCis@, Peco, Tajnaotrovna и 24 други им се допаѓа ова.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.525
    Фала @LejlaD на убавите желби, само поубаво да ти се враќа :hug: :l:

На NarCis@, Tajnaotrovna, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.686
    Допаѓања:
    147.495
    Добар ден жени.

Вчера прокував, а денес пак без клима. @Peco дај досреди ми ја климата, не се издржува без неа на вакво време. Среќа најдов едно вентилаторче, ретро стил терам :D

Децата сум пробала на многу начини да ги ангажирам дома, ама тешко оди, особено со пубертетот. Ама цел за следната година ми е, мислам од септември. Сега нели аутсорсирани ми се. Башка кога се во село кај баба и дедо се прават сами, да не ја малтретирале баба им. А јас дека мајка, што ми е работа :D

Секој ден од оваа недела имам чувство дека е петок. Еве денес трет петок по ред ми е :D

На M&M, NarCis@, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.841
    Допаѓања:
    145.581
    Сега Хај!:coffee:

Во тишина и со кафе.

Дома ретко сме готвеле , таа обврска си ја држи мајка ми. Она така си сака.
    Ако е прва смена, а ние сме долу со малото знам да и се јавам па да договориме нешто. Ама и тоа поретко. Ручекот никогаш не бил проблем, ако има зготвено , ок. Ако не се снаоѓаме кој како знае.
    Зборувам како и ние таму да живееме, ама мм знае да каже јас сум полу-домазет.:D
    Ама затоа чистењето ,средувањето си беше наша обврска. Прво само на нашите соби, после и спратот. Додека си дојдеше мајка ние правевме цакум -пакум. Никој не не тераше, едноставно така сакавме да помогнеме. Пуштавме и машина и се што е потребно.
    Е малото е распекмезено, ама не само од моите и јас и сестра сме криви.

Да и јас му давам на малото да помага, па ми фрла гаќи низ балкон.:rofl:

Иначе @Sesil и моето една занимација го држи 10 мин.
    Една купа реквизи има низ двор, ама толку му е вниманието. Посегна и по китките ама се разбравме оти не смее. Затоа јас никогаш не седам, а оно само да се занимава. Мора да има човек до него. Си го знам детево и кога одиме некаде, со мм се менуваме кој да го трчка. Оти посегнува по се и не се плаши од ништо.
    А нормално не смее и не може се да прави што сака.
    Ама за мацкање дома тек ќе ти мачка. Додека видиш ќе ги плесне рачињата умажани со нешто на прекривач или гарнитура.
    Е тоа престанав да го приметувам веќе. Отрпнав. :D
    Ама кај други не смее вака. Не му ни давам да пипка храна оти знам дека не јаде, само е љубопитен.

@green.eyes честитки за новиот дом, со љубов и радовст да го полните!:hug:
    А го направив колку да се уверам дека нема ништо.Спокојно демек да тргнеме на одмор.:D

На V.odolija, NarCis@, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  17. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    12.337
    Здраво женички :l:
    Сакам само да ве поздравам и да се пријавам како редовен читач на темата уште од лани, ама ме мрзи да се логирам за да ве лајкувам, па така само ве читам.
    Многу сте ми интересни ама и поучни! Многу работи научив од темава, со оглед на тоа што сум во средните дваесетти години и домаќинскиот живот допрва ќе доаѓа за мене, си научив доста совети од овде.
    A често ми се случува да прочитам овде за некоја работа и после со другарки уз муабет да го кажам па се стресирам да не ми го откријат изворот на информациите :lol:
    Си имам и омилени членки и најмногу им се радувам на нивните постови, има и некои што ми се иритантни и некои ,,боцкачи", ама сите на куп ве сакам и сте ми разонода. :inlove:
    Ете од некни се нервирав што три дена постојано се избацуваа членки да прокоментираат и они у расправијата, иако одамна беше завршена, ама не, не оставаат така.

Да сте ми живи и здрави, пишувајте, споделувајте, советувајте, имате голема публика. Абе на некој начин и ѕвезди сте ни знаете? :lol: Има некои славни никови што ги следам уште од времето кога се зачленив и сега ги читам како се остваруваат во улогите на сопруги, мајки...
    Поздрав до сите :sun:

На WORRIED.BT, NarCis@, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.970
    @green.eyes честитки за новиот дом и само убавини да ве пратат во животот.

Добре дојде нс темава пишувај почесто од старт ми остави добар впечаток.
    Поздрав до тебе и те :hug:

Последна измена од модератор: 3 јули 2019
    На WORRIED.BT, NarCis@, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.411
    Допаѓања:
    222.560
    :hai: убаво е кога и помлади има,па и ние постарите учиме по нешто,да не закржлавиме де и на бабетини да не личиме:D

На NarCis@, Tajnaotrovna, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Утро :hug:
    Ноќта беше долга... се надевам нема денов да биде таков...

На NarCis@, Tajnaotrovna, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.