1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.354
    Дремам и го чекам маШ.
    У принцип сум лабава ама почна се покасно да се враќа.
    Биче туча Верблна коа ќе дојде.
    Не ради друго. Не верувам дека човек со 2 саати сон може нормално да чува дете нареден ден..

На Dust, Kate Rina 93, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.011
    Маж не. Жена, секако.8)
    Ќе си поспијат заедно ако уште ти преспива детето, не бери гајле.
    А камо слико со шишки?

На Kate Rina 93, vitamina, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Која го слуша/ла Џеј?

Тргајте срчите настрана! :inlove:

На Skorpija25, Kate Rina 93, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    157.650
    Добро утро :)
    Ќе се успиев за малку што ретко ми се случува. Си гледав сега снимки од концертот на кој сакав вчера од се срце да бидам ама не успеав да се изорганизирам, не знам да си ги ставам јас моите желби на прв план нема шанси, и ќе си поплачам сега :envy:
    Ај петок денес, малку и се дише поарно од вчера па вајда ќе е убав денов. Да се спремам не ќе е лошо :hai:

На WildMk, bittersweet, sweet.november и 23 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Добро утро. Спремна чекам комшика да ме префрли до Лептокарија, да одам кај мајка да и честитам роденден. Не сум и купила поклон, пари ќе и дадам, нека си купи што сака, и така никогаш не и погодувам.
    Денес втора смена, се надевам лабаво ќе биде.
    Лапсуси имам еден куп ама последно ми беше на работа, само што ме префрлија на новото место, навикната претходно дека во кол центар работев и секој втор збор ми беше- почекајте на линија, на човекот пред мене што стоеше и чекаше информација му викам: ве молам почекајте на линија. Колешкиве ми се изнасмејаа, човекот се утепа барајќи на земјата каде има линија, греота. А јас уште и не сфаќам за што ми се смеат. Толку ми беше тоа врежано во глава.
    Смотаница сум јас, тргни застани :D. Ама фала богу се со смешки ми проаѓале лапсусите.
    Убав ден на сите, се надевам петок арен ќе биде.

На V.odolija, Dust, Skorpija25 и 30 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Утро:sun:
    Ај на кафе
    FB_IMG_1562303626245.jpg
    Ги чекам комшивките.
    Кафе готово, колач не направив,ама сладолед со смокви ќе заврши работа:)
    Кофички за децата извадени во двор, цревото за вода до нив,ќе се занимаваат. И козичките се пуштени на пасење, гарант и со нив ќе си "поиграат":).

Да се качам до мајче попосле. Пет дена ја немам видено:|
    А и за капење е , за шишање плус.
    И на болница треба да ја носам,ама ај следна недела тоа. Нека ја прегледа син и' со око:)

Петок:clap:

На Viktorijaaa5, Dust, Skorpija25 и 31 други им се допаѓа ова.
  7. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.967
    Леле женска се изнасмеав
    Еее па кој нема лапсуси без нив не би било интересно
    Добро ви утро мил народе
    Како сте ми?
    Јас само да ве поздравам и посакам убав ден и уште поубав викенд.
    За нас кои работиме убав, лесен ,успешен ,работен викенд.
    Повелете одамна ви немам послужено
    20180822_113952.jpg

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  8. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    4.293
    Допаѓања:
    65.640
    @Milobebence баш едно вакво кафе ми треба во моментов..

Ај добро утро... Денес петок..нека помине со лесно...

Ми се оди на одмор , многу, ама ај уште малку ќе се издржи...

поздрав

На WildMk, Alishan30, Sofi.ja и 20 други им се допаѓа ова.
  9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.525
    Добро утро :)

Лапсуси секојдневно си правам :clap: Не ми текнува на најсмешниот од што се премногу. Еден од најчестите ми е да го повторам името на тој/таа со кој/а се запознавам место да го кажам моето (facepalm) :D

Освежувајте се вие со ладно нес, јас ќе се греам со чајче :smoke: Сакам ладно, ги мразев скопските горештини, ама не значи дека сакам да биде Март во Јули (wtf) Ќе си поќутам за времето овде со надеж дека ќе се стопли деновиве (highfive) :angel:

И мм е нервозен возач. Си вози он по правила, почитува максимално и знаци и правила, ама на првата грешка од некој друг може од кожа да се извади. Со мене во кола до сега не застанал да се расправа, ама така фино си ја истура негативната енергија низ серија пцовки, познати и непознати :D Овде е многу поинаква ситуација во сообраќајот, па само неколку пати имало такви ситуации од кога дојдовме пред 5 години.

Убав ден денес, стигаат родители :sun: Тоа му доаѓа исто како на одмор да сум :):d:(poolparty)

На Dust, Yowannty, Alishan30 и 30 други им се допаѓа ова.
  10. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Добро утро:hug:
    Џеј во позадина и ве читкав. Предобра балада.
    За лапсузи има по некој сигурно ама во моментов не ми текнува. Не сум доволно освестена иако сум станата рано.
    Мм ми стави заштитно стакло на телефонов ама ќе го џитосам. Пет пати стискам на една буква, дур пишам пола саат ќе помине.
    И мм реагира бурно кога некој греши во сообраќај, а во последно време и јас. Многу ме нервираат несовесни возачи, мангупи. За жал некогаш тие ситни грешки што друг ги прави може да чинат многу и да бидат катастрофални за некој ни крив ни должен. Последно што ме извади од памет на една потесна уличка типов залетан, мм подзапира јас се чудам што запира имаше место за разминување. Детиштето неискусно и залетано се приближи толку до нас и ни го цимна ретровизорот, малку фалеше целосно да го собере.
    Додека седевме Ск посебно ми идеше на живци сообраќајот, а богами и многу несовесни возачи кои секогаш брзаат, нели 10 мин.порано да се излезе од дома е невозможна мисија за нив.
    Тука кај нас некако имам впечаток има поголема сообраќајна култура. Ама оние локални фраеришта со јака кола и мотор:punch:посебно навечер во ниедно време кога ќе збрчат дамла ме фаќа во сон. За жал нив ни полиција ни ништо не ги сопира.

Песнава многу ја засакав во последно време. Ако би правела свадба сега оваа би ја одбрала како вовед. Многу убав текст.:inlove:

На Dust, Skorpija25, Yowannty и 21 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.454
    Морнинг

Денес свадба во друг град на репертоар.
    Како ќе стигнам не прашувајте.

Башка за назад 99% јас ќе возам, не знам кој е позезнат, дали мим со 2-3 пива, или јас со едно око заспано :x

Ич нејќам вака, свадби во петок, арно во Скопје да се, а не па надвор.
    Ама тоа е.

Се надевам дека бар работниов ден ќе биде нежен со мене.

Сабајле милина накај работа 22 степени :inlove:

Едит:
    Пцујам како кочијаш во кола.
    Нерва на најјако ме фаќа кога не знаат кај тераат.

На Dust, Yowannty, Kate Rina 93 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    @Tajnaotrovna не би да се фалам , ама да ме слушнеш како ја пеам песнава во дует со колега на мм уште повеќе ќе ја засакаш:)
    Мене не ми е во најомилените за пеење,ама на мм му е прва на листа :)

На Dust, Yowannty, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Добро утро.

Само што стигнав на работа :whew: Утрово ептен хаотично ми почна. Прво се успав, зошто бебка се разбуди во ниедно време и реши да си збори, да се кикоти на цел глас мислиш којзнае што е толку смешно во 4 сабајле :^). Го разбудив мм по некое време да се занимава со неа и отидов во дневна да спијам, ама моб ми останал во спална и не сум го чула алармот, па се успав. Ај нема врска, станав некако, цела во паника се спремив набрзина и отидов крвна слика да направам. Во лабораторија 457435 луѓе, џабе бројчиња за ред, џабе се'. Ај окапав и таму, завршив некако едвај и си викам ај и онака каснам на работа, бар да поминам од пекара да си земам нешто за јадење. Влегувам во една, нарачувам тоа и тоа, пакува жената (патем, и тука чекав ред едно 15 мин :^)), и да платам и' давам картичка и ми вика ааа немаме ние терминал, кеш само. Во новчаник гледам 20 ден. Испцув во себе, ми идеше да ја отерам што во 21 век немаат терминал за картичка, и нервозна излегов. Она па уште од позадина дофрла, па носете си пари, кај одите без пари, па после ние сме ви криви :@ Ако и' се свртев, ќе беше големата, ама и онака ми почна денот со нервози, не дозволив и некоја рандом идиотка да ми го дорасипе.
    Влегов во кола, возев рели до работа ифрид нервозна. И сега еве си седам гладна и кукам. Упм.

Инаку за возење јас сум бетер од маж. Прав камионџија, и со пцовки, и со нервози. Многу, многу ми пука филм од неодговорни шофери, коса ми се крева и не можам да ќутам. Пцујам се' по список на тие што заслужуваат. Особено кога сум со бебка, а некој кретен ми улетал, излегол од негде или било што, не се контролирам. Кога сум со неа, збеснувам, зошто пред се' детето ми го загрозуваат, а после и мене.

Вака мирна сум инаку, жими се :D ама во кола се претварам во друга личност. Сега па и од хормониве, збесната сум. Иста бев и претходната бременост, тогаш најбесна бев (wtf):tmi: Мм едно време тогаш ми забрани да возам, многу сум се нервирала, не било добро за бебето, па он ме носеше и земаше од работа :wasntme:

Ме теши само фактот што е петок овој пос*ан ден.
    Вашиот да е поубав од мојот.

На V.odolija, Dust, Skorpija25 и 31 други им се допаѓа ова.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    57.435
    Добро утро.

Лелеее, не почнувајте за сообраќај, отепани сме и на патишта и на возачка култура и на се' по ред.

Во Охрид кај автобуската знаете, секогаш се создаваше гужва, па средија со поинаков ред. И не разбираат, пак се пикаат обратно и не пратат правила. Па им ставија онакви пластични, ко на идиот ти објаснува каде се оди а каде не. И пак по свое си тераат.
    Не ми е јасно зошто сообраќајци никогаш нема баш на вакви места.
    Пред некој ден поминуваме оттука, еден неправилно влезен во бензиска, па излегува всушност во еднонасочна улица обратно. Зашто пластиките не го оставаат да оди во другата лента. И се пика плус. Овој мојов не може да поднесе вакви работи и почна да му објаснува дека неправилно е влезен и не може така да излегува. Другиов став ко за тепање - шо е бе море, си турав нафта, шо е?!
    И секогаш е истото.
    И мене ме нервира што се расправа, му велам како досега не сфати дека ти е џабе? Само се нервираш и после пет метра друга глупост гледаш. Едноставно помири се и тоа е. |( Ама па да се помириш е уште полошо.

Ужас сме. Во сообраќај најмногу се гледа колку за никаде сме ко народ.
    Не пратиме прописи и не ни важат правила, а сакаме ред. Епа њама, кога не не' бива.

А тек патиштата... |(
    Мора ко на видео игра да возиш за да избегнеш дупки.
    Страшно е, не може без нервози да поминеш само да излезеш од дома со кола.

И секогаш на враќање дома после сите случки во сообраќај заклучокот ни е: "Не бе, само од овај народ држава не бидвит."

Инаку јас не се разбирам многу, ама човеков вели дека од Ресен и Кичево се најлошите шофери :D. Често по некоја глупост ја гледа таблицата и ми вели ее еве го гледаш, од Ресен. :rofl:

Едит: уште ова и готово.
    Пред некој ден се изнервирав, огромен џип оставен во спротивна лента, на улица. Си возел во другата лента, продавницата на друга страна па прекршува полна лента и се паркира пред продавница, фино лепо. Главна градска фаца. Се создаде гужва, нормално.
    Случајно минува полициска кола додека шерифов си влегува во џипот, си креваат рака со цајканите и си продолжува нормалниот живот во нашава вукојебина.

Ви реков да не почнувате.
    Се напнав од сабајле.

Последна измена: 5 јули 2019
    На Viktorijaaa5, Skorpija25, Yowannty и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Tajnaotrovna

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    *И јас не ја приметував песнава, ама во последно го заслушав малку подобро и повнимателно тексот и ми стана омилена. Инаку оригиналот била од Синан, затоа не ми била ни позната до пред извесно време.
    @Bubce38 каде настапуваш?:hug:(highfive)

На Yowannty, dunika, Kate Rina 93 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.783
    Допаѓања:
    285.310
    Уште ми се спиеше ама мм направил кафе ,па атер за кафето станав.Од сонови сум ко :drunk:,аман веќе.
    Ќе врне и денес?

На Dust, Yowannty, dunika и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Каде што ќе ме викнат:P:D
    Во домашен амбиент , или некаде настрана каде нема "наши" , на отворено:)
    Оти гласовита сум:rofl:

Те мош @CameliaMiller ќе сака да ме викне на свадбата . Таму никој нема да ме познава па може да рикнам 2-3 песни:)

На Yowannty, PUPICA, dunika и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Tajnaotrovna

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    *Добра идеја како специјална гостинка на вечерта.:)
    Само Камето не е по српското мислам, за неа специјален репертоар.

На Dust, PUPICA, dunika и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Ќе се најде српска песна и за неа .
    Не мора турбо фолк.
    Има фини песни на кирилица :)
    Со странЦки песни и јазик сум скарана:)

Не кажав за возењето.
    Многу време возам , повеќе од 20 год. Во живот ми се нема случено да се изнервирам или да опцујам.
    Коњ сум за такви работи. МуА не ме лази. А тврдам дека сум совесен возач. Освен што понекогаш знам да ја 'плеснам' колата каде е забрането паркирање, со жмивагец.
    Ама пупу. Во последно време оправена сум и на тоа поле:)

На Dust, PUPICA, dunika и 18 други им се допаѓа ова.
  20. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    87.283
    Добро утро:sun:!!!
    Вчера се наврна за сите пари и убаво освежи но џабе топло е од сабајле но убаво е ..
    Не бадијала се рекло дека ако ти пазеш во возењето ќе се најде некој несовесен што може да ти направи беља.И дека се вози без контрола и секој втор е возач ,а врска нема покажуваат и бројот на собрајќаќи што се направени.Мојов вози салам ама понекогаш знае да се зафилма,но ако сум и јас викам не ми е гајле кој се лути ,безбедноста е на прво место.
    Кафе и цеден сок и шпагети ќе се варат денес и да поработам
    Убав ден да си имаме!!!

На Dust, Skorpija25, Yowannty и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.