1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    И јас сум на базенТ-распрскивач дома кај моите:inlove: :rofl:
    И се мокрам, и се сушам и дома само за до фрижидер по сокче влегувам.
    Сакам на село да живеааам:!: :inlove:

На V.odolija, green.eyes, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.452
    Може, може :)
    Никој кај мене дома, а и кај мим дома не јаде леќа, па не ни ја имаме на мени.
    Еднаш како дете пробав една зелена со многу запршки и мрсна, и ми беше бљак.

Сакам да се обидам повторно :)

Малку мрч:
    Се нервирам кога ќе чујам луѓе кои коментираат колку било гадно кај некој дома оти на манџа мирисало :^)
    Мене мирисот на манџа (на готвење) ме асоцира на дом, дека таму живее семејство и во ретките прилики кога и кај мене така мириса (татко ми готви 99% во летна кујна, и во зима, ако е "летна" :) ) не можам да се "изнамирисам".

Сакам куќи што мирисаат на ручек.

На V.odolija, do-re-mi, Alita и 29 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Нит тоа можам да го сфатам, нит ,,феноменот - летна кујна''. Куќа е и океј е на јадење да мириса, јадење е побогу. А пак да инвестирам 4цифрена сума изразена у евра за кујна со не знам ти каков распоред и последна генерација апарати, а да готвам некаде уџум и да користам импровизирани направи неќе мочи. Не ни праам кујна тогаш дома, една соба плус ќе имам слободна. Зборам за најголемиот дел од луѓето што користат летна кујна.

На V.odolija, Alita, LunaGrey и 21 други им се допаѓа ова.
  4. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    3.662
    Работна сабота за мене.

Пијам ладен сок од портокал а до мене и едно најлепше жеље со бони топ внатре, фантазија е чоколадово, кај и да е ќе го снема за брзо.

Преморена сум, а до прва треба да работам.

Дома падна важна одлука. Кога ми е работна сабота нема да готвам ни под разно. Стани сабајле, спреми доручек за дете, па дури да го изеде доручекот се качувам на лустер, маж во меѓувреме пазарува и спрема доручек за нас. Па ајде дошло време за прва дремка на мали, па успивање, па да средам садови еден куп дури спие.

Добив идеја од @Bubce38 да готвам риба денес. Пратив маж да купи пастрмка, ама си викам ќе ја пржам, одамна не сум јадела пржена риба, претежно ја печам со зеленчук. ММ се нафати тој да ја пржел, јас да гледам дете. Не се согласив, знам дека или ќе ја ќумуроса или ќе остане жива.

Риба испржив, компир на пареа ставив, посебно ручек за дете и ранење на дете, пак се препотив дури да го наранам, ни пола не изеде (wtf). Во меѓувреме се ближи време за на работа, садови еден куп пак, машина полна за пуштање + полн судопер чека на ред :sweat: Мм го врти малиот дури јас да средам, а тек до прва треба да го гледа цел ден дури сум на работа:drunk:

Затоа мењам плоча кога работам во сабота. Нешто ќе се нарача за нас, за дете нешто поедноставно ќе зготвам и тоа е тоа, не да р'мбам како вол за слама и да седнам на работа претепана.

Вие добри сте гледам, @bittersweet среќен роденден, најсреќна да си.

Отварам чоколадото и молам Бога и денеска да ми е релакс, па да одморам како човек :inlove: ако сака некој нека каже да му чувам едно ретче дури има :$

На green.eyes, Желба, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Јас од работа собрав деца и еве ме сега во игротека со големава, ме пукна од молење од вчера.
    @NarCis@ ставено во комора за ладење, понуда стои :)
    Мене мирис на јадење не ми е ич гаден. Макар било и кромид, праз, прженици, што било, па не е г.... па да смрди.
    Кога ни доаѓаа од социјално дома на увид пред да ја земеме големата, специјално станував насабајле да правам мафини, по две три тепсии, за да ко ќе влезат од врата им замириса на колачиња :inlove: глупо или не ама мислев дека ќе долови некоја Холмарк атмосфера во домот. На крај пред да си одат ќе им спакував во пластика за на работа :D, не како поткуп жими се, туку за да не мора јас после две тепсии мафини сама да јадам (facepalm)

На do-re-mi, green.eyes, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.452
    Не знам какви се летните кујни на повеќето, на тате нормална кујна си е :D

Јас не би правела баш летна кујна, само скара надвор.

Јас обожавам лук. И мирис на лук.
    И оти ручек со лук правев, рацеве во нос ми се од прееска :D

Последна измена од модератор: 6 јули 2019
    На green.eyes, mal.ecka, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    најчесто со плинско, некоја стара маса и замрзнувач, бар тие јас шо сум ги видела, некаде и некој стар шкаф има и во него се чуваат садови

На Alita, mal.ecka, WildMk и 8 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.452
    Има комбиниран шпорет таму пола плин, пола нормален, фрижидер нормален, замрзнивач "дубоко", и уствари старата кујна од дома таму му е префрлена :)

Пред тоа немаше летна кујна, оти немаше кој да готви ни во нормалната :D

Без оглед каква е, и нова новцата, јас сепак би си готвела дома.

На кој му пречи мирис на ручек дома, нека си руча во кафана ]:)

На Alita, WildMk, fana и 7 други им се допаѓа ова.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Дој кај мене, правела свеки пинџур со лук или лук со пинџур, цела куќа мирише :) :)

На kuc, WildMk, fana и 8 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.452
    Мојава си мириса, се инспирирав од тоа, дека сега некој да ми дојде сигурно ќе има материјал за оговарање :)

Аспиратор пуштен е, ама пак мириса.
    Мене ми е убаво :)

На WildMk, fana, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    57.435
    Eве ме, мене ми пречи мирис на кујна низ домот. :$
    Сакам да ми мириса на свежо и чисто а не на кромиди и лукови. Никогаш не користам многу кромид зашто ми е гаден мирисот. Ама готвам, па потоа луфтирам и зачистувам. Останува мирис пак, ама не ми пречи толку. А да ми мириса на манџи секој ден нејќум. Па завеси и мебел да попримат, :x

Ништо не пржам маслосано. Еднаш ќофте и ми мирисаше два дена и оттогаш пржена храна не правам.
    Ќофте динстам во сос од домати, а ако ме фати мерак за помфрит си одам во пабчето.

Летна кујна имаат моите, супер им се наоѓа за печење пиперки и манџи низ лето. Нема клима, да готвиш каде што седиш е незамисливо.

На poenta, LunaGrey, Viktorijaaa5 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    222.544
    Од оние сум на кои домот сака да и е дом,не салон за намештај(без навреда кон никој).Сакам да готвам,готвам во кујната,еми не ја купив да и се гледам т.е. да ме надживее.Ако мириса на зготвено,не ми смета,на топлина и дом ме асоцира.Секако перам пердиња и џамој штом ме прифатат моите(психотерапијата).

На V.odolija, green.eyes, Love 83 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. sweet.november

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    3.662
    И мене не ми смета мирис на готвено во кујна, па кујна е и таму се готви, не може на парфем да мириса. Нормално, после готвење се проветрува, се мијат садови, се чисти, ама врти сучи пак тука најмногу време се поминува од денот, сите барем 3 пати ќе бркниме во фрижидер денес. Мирис на лук не сакав ич ама откако бев бремена го засакав, не го практикувам често, ама во болоњезе, во сос од домати, во пинџур, ми е неизбежен. Па нека мириса колку сака, нека се знае која куќа "мрсно" јаде :rofl:

На Желба, Tajnaotrovna, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    20.014
    Допаѓања:
    266.136
    Ви благодарам на честитките, немав срце да ве одминам, сепак денес ми е роденден :).
    @bittersweet Најсреќен нека ти е и тебе:l:.Торта нема, ама затоа има алкохол:drunk::d::beer:.
    @Peco Среќен роденден и тебе:beer::^:

На green.eyes, Love 83, Желба и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.685
    Допаѓања:
    147.484
    Летна куња е права ствар :inlove:
    Мене баш и не ми е потребна, не готвам многу во лето :D
    Комшиката гледам нејзината доста си ја користи. А немаат сите комшии летни кујни, некои терасите само за седење си ги користат.

На V.odolija, kuc, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Кој каде сака и што сака нека готви, ама нека припази на облека, јакни во претсобје и слично, буквално во очи кажувам на луѓе со манџосани, умирисани алишта:doh::@

Уживам/е во буквална смисла, секој со своја занимација.
    Мирот ќе ми се изремети, треба на роденден да се оди]:)
    Среќа се тешам, не е игротека.

На V.odolija, green.eyes, Желба и 16 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    Битерка и Јуле,среќен роденден женски,сите убавини на светот ви ги посакувам:f::hug::party:

Мирис на храна не ми пречи,убава асоцијација е таа со дом и топлина,ама ако кујната е отворена,нема аспиратор и сл,мирисите од секојдневното готвење се мешаат и впиваат во се,и не е баш пријатно.Во зима нема полошо од јакна што мириса на праз и кромид.
    Готвењето по тераси би го забранила,една пржи пиперки и ќофте,другата горе суши алишта.Не е фер.

На V.odolija, Alita, green.eyes и 27 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    222.544
    Во право си @PUPICA затоа трошам прашак и омекнувач небаре ѓи пијам,ако побара мм развод-због ради тоа само:D:?:

На Желба, CameliaMiller, Tajnaotrovna и 11 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    Летна кујна е убаво ако имаш двор со шардаван па да уживаш таму по цели денови .Имаме едни блиски со ваков тип на летна кујна и уживаат.Ама не е набацано нешто и гнило туку спастрено и модерно.Па кога вари зимоска нозе за пифтија,не се осеќа (големи јадачи на пифтија се а и мајстори за правење).

Дома во недела ми мириса на манџа, ама луфтирам, чистам,перам завеаички низ вода (мали се-кратки) и така.
    Несакам куќа да мириса на парфем, ама несакам ни на кромид.Не ми е гадно тоа ама сакам мирис на чисто дома.
    Често перам флекери на седечкиот мебел и навлаки на украсни перничиња.Си сакам цветен мирис дома.
    Средаството за ламинат и политурата ми се погодни за освежување на домот.

Лелеее цел ден само јадам и лежам.
    Дајте некоја нива да скопам нешто да не ќе се размрдам.
    ....а на ТВ гледам реклама за чај за слабеење од ананас(facepalm)...со пиварки во раката(facepalm)

На green.eyes, Желба, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  20. sweet.november

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    3.662
    Сигурно сте приметиле по фб дека деновиве сите го сакаат Веро во поштенското сандаче, како што до неодамна го сакаа и КАМ :rofl: Баш сега ми излезе некоја фејк страна на Веро, па дури и спонзорирана, да пишат во коментар го сакам Веро.

2000 коментари фрчат, ах бре македонче, арно пишал некој во коментарите, оди фати се за работа, ни Веро ни Кам нема да ти дадат 6 илјадарки за џабе(facepalm)

На Skorpija25, CameliaMiller, Sofi.ja и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.