Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    19.762
    Добро утро,пијам турско:coffee:,малиот ненајавено во 8 сабајле се врати од екскурзија од Минхен:)Ме разбуди со звонење на врата а верувајте многу малку слушам звонење овие 4 години:?:Сум станала тежок самотник..
    @SV1911 welcome во клубот:hug:
    Ќефови детето досега ми раскажуваше и едвај се убеди да си легни да одспие..Еве го 5 мин. после туширање спие:)Средив куферот и сега јас хоризонтала со кафето..Попладне ќе се оди на ручек,на именден..
    Вчера чистев,пеглав за да можам денес рајат да одмарам..Гледав пола час туторијали за виткање коса со преса и сватив дека имам две леви раце и алал вера на фризерките и нивната наплата од 200.00 ден..Се изнервирав и ќе си барам фризерка во населбата бидејќи оваа моја коса почна нешто многу на живци да ми гази..Еве ја сега со кантарион измачкана на теме најубави виткани прамења дава(facepalm)
    Треба да си организирам термини за припреми на одмор и само така да го преживеам хаосот што ни се дешава на работа..со еден збор пеколно е...На ниво на држава повторно потфрливме..сега државата си игра со стопанството..Оваа работа не е повеќе работа туку жива болест, по стоти пат слушам од колегите (успешни професионалци во фељата)..Разочарани и бесни луѓе околу мене едвај држиме глава над вода..Стариот компјутерски с-м не чинел нов воведуваме а неспремни ни со техника ни со знаење. Важно владата нареди да се работи по ново...важен бил некој си владин грант..
    Како и да е, аполитична сум до срж и разочарана до бескрај од овој начин на живот и работа што ни го наметнуваат..
    Ќе си го планирам одморот..Прв пат после 6 години има да уживаме со малиот за сите пари.Да можеше и големиот да дојди со нас , ќе имав реприза на најубавиот одмор :inlove:Ќе организирам се до детали и така ќе се спасам од страшната негативна енергија што ја влечам од работата и работното опкружување..
    Имајте убав неделен ден:l:

На V.odolija, Skorpija25, green.eyes и 32 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    93.338
    Добро утро!
    Ја читам СВ1911 и се согласувам колку е некогаш потребно некои личности да се исклучат од животот.
    Блиска личност жив го сотреа со пасивно агресорски напади,и тоа мајка и сестра.
    Среќни родендени на колешките со ист хороскопски знак
    @JuLleE и @bittersweet :^:

На V.odolija, Alita, duffi и 28 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.965
    Леле @evangelina.ina колку многу сакам виткана коса и јас едно време се изнагледав видеа и ја виткав ама мене брзо ми се пушта и флизерката кога ќе ми ја свитка за неполн пола час и готово ги нема локните.
    Флизерката вика имам многу меко влакно затоа не ни држи.

На duffi, TeddyGrey, Желба и 17 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.451
    Добро утро :yawn:

Се' во живот по заслуга. И со роднините.
    "Крвта не е вода" само за најтесно семејство. А и таму мора да има граници.

Краток ми е викендот.
    Уште ден ми фали.

На V.odolija, Skorpija25, Alita и 26 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Добар ден. Пиени кафе најадени со се сите салтанати изнаправени од сабајле.
    Сеа ќе се оди у шетња
    Поздрав и убава недела.

На V.odolija, green.eyes, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    222.539
    Арно велите рез да се направи,но на некои од нас или покасно ум им иди или никогаш:headbang:.Пиварки им прам на разгалениве,повелете ако сте за блачко,жешко покрај шпоретов:whew:...

На V.odolija, green.eyes, duffi и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.346
    Се натоварив ко магаре, го чекам синко од кај снашка да се симне да ми помогне (facepalm)

Што ќе каже она, тоа е....нејзин збор негова заповед ..мали се, па ќе му дојде памет можда:wasntme:

Ме извади од кожа со тоа понашање нејзино и прераскажување на деца.....ама ај, шо да и правам и кажав не сакам така, не ми се свиѓа тоа, но кој ме ферма мене....што има врска што јас не сакам:@

Нема везе...иде живот даље..

Среќни родендени, имендени...се по ред на сите

Само убавини

Последна измена: 7 јули 2019
    На V.odolija, Skorpija25, Love 83 и 32 други им се допаѓа ова.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.414
    Допаѓања:
    78.335
    FB_IMG_1562492315448.jpg

Нешто што го научив овде. Долу тешко изводливо, редовно се налетува на "роднини и пријатели"
    Затоа игнор колку што се може.
    А се може, многу.

Добро утро.
    Кафе полека пијам, да трае подолго :D
    Надвор облачно и ладно.
    Мислам дека време е да го земам апаратот да посликам малку наоколу. Џабе го купив.

Синоќа се загледав пак на јутјуб, најдов нова влогерка. Докторка со 4 деца и полно работно време :clap:
    Некако по мерак ми прават влогови отколку филмови и серии.

На Alita, green.eyes, duffi и 24 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    Ден:f:
    СВ:hug:Паметно дете си ти,не си дозволувај да патиш од небитни луѓе.
    Да,за жал некогаш и блиските знаат ни се тотални странци во некоја етапа во животот.
    Моментално ми е битно да имам добар однос со оној кој влегувам во иста влезна врата,тоа е маж ми.
    Он ми е секојдневие,сите други се во втор план.

Да збрчам со правосмукалка,една машина да активирам,и одам на кафе покрај езеро:sun:

Убава Недела,и вечно име на оние кои слават:f:

На V.odolija, Skorpija25, green.eyes и 33 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.451
    Ојдов да ме забањаат на фризер.
    Па да фатам по куќа малку.

Мразам усисавање, затоа таа правосмукалката роботска ќе си ја купам задолжително (fingers)

Прашина бришење не е страшно. Тоа, пуштам музика и терам.

Ама ми се стемнува кога ќе помислам на кичма боли работи. ;(

За ручек ќе има обид за ориз во тава, по рецеКт на бабЕ.

Се јави свеки на ручек да не' носи, ама ако не зачистам денес, до наредна сабота сигурно нема.

На V.odolija, Skorpija25, green.eyes и 25 други им се допаѓа ова.
  11. evangelina.ina

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    19.762
    @LejlaD пиварки ?? Обожавам:l::l:Браво бе чупче како имаш желба и елан да работиш во кујна:hug:Желбата за пиварки малку ја средвам со колач потурен од новата слаткарница кај Шехерезада и фенси шише со лимонада:inlove:
    Моментално седам со црвен прелив на коса и се мислам што да поткаснам а да не си го упропастам ручекот во 15 часот..

На duffi, TeddyGrey, Petar80 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.841
    Допаѓања:
    145.581
    Стварно многу пишувате:whew:

Еден морски поздрав само
    F23E9BB0-01C7-47C7-A631-D79B984D77CE.jpeg

На V.odolija, Skorpija25, Love 83 и 40 други им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    128.019
    @mareane
    Нема седење со беба и пиење кафе,тоа по неколку години,ако сакаш чаршиските улици да ги мериме заедно можи,а кафе од нога.
    @duffi
    Бацниги малите ноџина:inlove:

На green.eyes, duffi, TeddyGrey и 20 други им се допаѓа ова.
  14. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.270
    Допаѓања:
    27.148
    Ај добар ден и од мене :)
    За појадок брза погача, за ручек направив пилешка салата оти кокошката од вчера требаше да се фрли инаку. И завршив со готвење за цела недела :D
    Мислам дека нема човек што помалку сака да биде в кујна од мене, најискрено. Ич не сакам да спремам и готвам. Ама затоа обожавам да јадам зготвено од друг :)

За кока кола во вода, имам пробано во море и во туш кабина. И на двете места незгодно беше, и затоа не сме повториле со мм :) Кревет си е кревет ;)

@duffi фрли се еднаш во морето и за мене, втора година како не одам на одмор и затоа едвај чекам да помине летово. Лани дека бев бремена и се плашев, сега со бебо пак се плашам најмногу поради исхраната негова, а и паничар сум јас. Се надевам следното лето ќе брцнам нозе и јас во Егејското, здравје само.

Одам сега, имајте убава недела, не мислете дека утре е понеделник :)

На V.odolija, Skorpija25, green.eyes и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    6.008
    Допаѓања:
    183.425
    Не мислев додека ти не ме потсети. :rofl::rofl::rofl:

На do-re-mi, Skorpija25, green.eyes и 26 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    222.539
    Иди на пиварки,врата отворена:*

На TeddyGrey, Dadusicka, fana и 11 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Добар ден :hai:

Мала пауза од чистење :sweat: @CameliaMiller и јас мразам усисување, особено како денес што разместував гарнитура, шкафови и еден куп предмети за да усисам. Ама роботското не може да го прави тоа за мене :doh:

Одамна расчистив со роднини. Наједноставно - им кажав дека им посакувам сѐ најдобро во животот, но не сакам да бидат дел од мојот, ниту јас од нивниот живот. И да ви кажам, поубаво ми е.
    Одам да чистам купатило, уште тоа остана. Мислам :?:

На V.odolija, Skorpija25, green.eyes и 29 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.451
    Сичко си има план :D

Мебел до земја - не.
    Значи нема нешто што повеќе мрзам од мрдање на гарнитура.
    Ногарки и кренато :nod:

Шкафови испланирани walk in.
    Многу сум лоша со одржување ред во шкаф, вака на "мегдан" средувам. Инаку вистински шкаф - хпл внатре.

Не сум баш уредна, сакам да ми е чисто ама не сакам ич да средувам. Кога "ми боде очи" ме нервира и морам. Вака "зад затворени врати" .... психичка тортура дур се убедам да средам.

Затоа шкафови вистински никаде не се замислени. Освен фиокари, али ок, тоа е ситница, башка вградени.

Пред да ми е "бутик стајл" облеката, имав шкафови во соба. Не само што никогаш не ми беа средени внатре, душичката ми излегуваше дур ги поместам за да исчистам. Креветот ми е уште истиот, со фиоки под него... УЖАС.

Научив што помалку мебел на земја да имам. Полесно е, не е секогаш визуелно поубаво, ама полесно е.

Пораснав со мајка што куќа музеј прави, со милион тракатанци, башка тешка педантерија. Мислам дека трауми имам. Јас сум спротивност, минимализам до крај. Може сум само мрзлива :D

За ВЦ во јуесејот најдов чаре.
    Таму "bleach" кај нас Доместос.
    Доместос евривер.
    Четка за збирање вода и туш.

На V.odolija, Skorpija25, green.eyes и 24 други им се допаѓа ова.
  19. evangelina.ina

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    19.762
    @happygirl го напиша прецизно моето мислење за кујна, готвење и јадење со мерак туѓо зготвено:*
    Значи @LejlaD не ме клавај во искушение:)Ноооо можиме кафе на Сокакот во некоја прилика и твоите пиварки во салфетка;)Ич нема да се страмам да ги јадам во кафич:^)
    Јас си направив шопска и една жолта во пакет:)Бате и снашка во 15 часот ќе не соберат со малиот и мајка за на ручек..До тогаш да испијам литар вода за да можам да одам без да пливам(ич не крепам алкохол..низок притисок:()
    Купатило е за чистење,машина за спростирање и една сува за пеглање..Малиот спие па до 15 часот барем од седење да испеглам..

На V.odolija, Skorpija25, green.eyes и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Мене црн петок ми е денес.
    Нит чистам,нит перам, пеглање па ич, нит па ручОк планирам да правам. Нити па ми се јаде.
    Сви четири увис!
    МаШ домати ќе јадел со сирење цел ден. Евентуално моШ ќе ме замолил една момичка маргаринче со вегетичка да му намачкам попосле(facepalm)
    Оти сам не може нели. Ај маргаринот ќе го нашол некако,ама вегетата поима немал каде да ја бара.
    Да го пратам во шкафот за кондури да ја бара,или да си седам мирна ?:D

Љуба га мајка, ногу ми е лигавешче:)
    Ама ако, пак си го сакам највеќе.
    Та на кој ќе се радувам ако не ми е тој:inlove:, со кој ќе се скарам, со кој ќе се смеам како луда, на кого ќе му пеам:o.

Со роднини имам коректни односи.
    За арно за лошо овде сме .
    Некоја посебна близина немам со никој, па нема ни кој да ме нервира. Добро , малку мајка ми ме нанервира неќни, требаше да дојде викендов нели,ама во последен момент испаднало внучка да ја чува. Не дека и се лутам,таман работа ,ама се насекирав малку , баш убавко ќе беше да дојдеше.
    Ај ништо страшно, цело лето е пред нас.

'Заклав' една лубеница сабајле. Дур не ја изедам цела нема да се смирам. И после не ми се јадело, епа нормално.

Вагата вика - 3,5 кг:clap:
    МаШ малку насекиран:D
    Љубоморна работа:o

На V.odolija, do-re-mi, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.