1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Минималистички. И јас така сакам. Ама како "старееме", и со повеќе членови дома, се чувствувам ко hoarder. А не сум, често фрлам. Ама пак има на претек. Вчера чистев шкаф со еден куп шампони, лосиони, масти и што уште не. Еве го шкафот празен. Следно е облека. Е тука ќе има повуци-потегни со машката половина, па ќе треба да најдам идеално време кога се излезени тројцата и да пакувам според мој ум. После кога ќе дојде работата "кај ми е?", ќе се правам на Тошо и пол и "Нисам ја ИЗодавде" :rofl:

На Skorpija25, green.eyes, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Убав ден на сите!
    Среќен именден на сите кои го имаат името Ивана или сродно на тоа :)
    Се спремам да дремнам со дете. Само што го заспав. Душа ми вади неговото заспивање со нишкање ама па пресладок е и нема поубаво од тоа да заспие така припен и бутнат во мене.
    Очајно сакам одмор, очајно!
    Плажа, ладен пијалок, вода, сонце...ах!
    Тоа во јуни што бевме една недела ми се чини како да беше минатата година, а одморот закажан во август изгледа како да е наредната :/
    Правиме некој план до Охрид да отидеме нареден викенд да не залаже за до август... многу го сакам Охрид ама некако како да не е бејби френдли...дали дека до скоро одев на "шема'' плажи и кафичи кои некако не се за со дете сега поим немам на која плажа да терам а да има убава сенка, лежалки и фин песок или камчиња...љубаништа ми е ок ама ништо спешл во однос на уредување околу.... некој да сподели кои плажи да се посетат со бебе/дете 2 години ?

На Skorpija25, green.eyes, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    И јас сум со сите роднини во добри односи, ама ги држам што подалеку од мене :lol:

На green.eyes, duffi, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.450
    Кај нас сестра ми е hoarder :D
    Како мала кога не гледа и' џиткавме, сега веќе не можеме :)

Јас нон стоп фрлам свашта и пак се збираат. Нема крај.

Славија?
    Не знам како е сега, како деца често таму не' носеа :)

Последна измена од модератор: 7 јули 2019
    На green.eyes, kuc, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    Добар ден :)
    И ја зачистив денеска. Искористив што старите не се дома, иначе не ме оставаат ни чаша да измијам, па ми е ептен непријатно кога свеки чисти, а јас кревам нозе. Пропаѓам во земја од срам. :tmi: Па забришав прашинче, изџогирав малку јас малку маж, тој пружи машина, и ја расмести собата, ни требаше поише простор. :D Сега отиде да си купи ручек, а јас ќе јадам летна манџа од вчера, 3 ден денеска ќе јадам тоа. :D Завчера јадевме заедно, вчера тој не сакаше, па тамам остана за мене поише. *подлизнуваустазаданепотечатлиги* :wasntme: :lol:

Гледам Nat.Geo.Wild и излезе дека покрај сите предатори во светот, од кои биваат убиени по 200, 300, 500, 2000 луѓе годишно, од убод од маларичен комарец дури и денес, умираат 2.7 милиони луѓе во годината. :o Советот беше, ако сакате да се заштитите од комарци да си се преселите на Антарктика, оти само таму ги немало. :drunk:

Со фамилија добро стојам, освен со еден братучед и вујна ми. Ама вака од далеку лесно ми е, не ги гледам. Да бев дома ќе ја напраев големата. Оти тој е невоспитан суртук од 35 год. кој нема никакво понашање ни основна култура и неколку пати им има напраено скандали на мајка ми и сестрите. Тие си ќутат и трпат. Ја здравје. Еден ден ќе отворам уста. Оти ми тежи.

На Skorpija25, green.eyes, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.783
    Допаѓања:
    285.308
    Поздрав и од мене.Стигнавме се сместивме, едно излагање на тераса ја видов колешката па испивме кафе.Мала ни е не само Мк туку и Гр.
    Да се изнаодморат другиве, па да бараме плажата.
    Одамна не се имам капено во егејов. Добро лани само нозе мрцкав во април.

На V.odolija, Skorpija25, green.eyes и 36 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Едно време, ко одев на работа, свекрва ми ја чуваше ќерка ми.
    Од работа, право таму одев да си ја земам и да ручаме :lol:
    Е арно ама, еден период многу ми се спиеше и само шо ќе појдев, право легнував на кревет, демек да се испружам, и во секундата ќе задуфтав.

И еден ден иди мајка и' на јатрва ми... Ме глеа кај шо лежам и ми вика: 'Еее снао ама си се оптегнала.'
    Не се ни исправив, само и' одговорив: 'Имаш среќа шо не сум заспана, иначе ќе требаше и на прсти да одиш'

Некоаш, скроз сум скарана со срамот :$

Најубо да си поминиш срцко :hug:

На V.odolija, Skorpija25, green.eyes и 30 други им се допаѓа ова.
  8. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Не сум била одамна Славија. Мислам Горица ќе ни одговара, ја паметам како да е во сенки и со убава плажа и лежалки. Инаку Куба Либре, Кадмо, Оревче, Трпејца некако секоја со своја убавина се ама не замислувам дека ќе ми е едноставно да одам со дете. Куба Либре као девојка киснев, кафе шема, не се бањам јас ни во море ни езеро - од една недела престој вкупно три пати ми се собира бањање...Трпејца мала, тедна и без сенки, убава за ручече во кафанчињата покрај езеро и бањање тек на зајдисонце, Оревче е ок, не е проблем дека одат млади и има музика, туку водата е само пред тие лежалките скоро во езеро сместени и ако не си на лежалка туку горе ќе треба да дремеш на глава на некого...инаку е убава... фала што се потруди да помогнеш :)

На kuc, duffi, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.965
    Убав помин одмори се и уживај те си...

На mareane, Tajnaotrovna, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Добар ден, убав ден, дишам.:sun:
    Среќен роденден на сите кои имаат деновиве. Сите желби реалност.:f::^::d:

Комарците се опасна работа. Може да пренесат паразит, да си се всели некаде во некој главен орган и да направи голем проблем.
    Ренде сме направени сите по дома. Имаше најавено прскање против комарци, не знам дали беше
    спроведено.

Роднини сите испочитувани и со коректен однос према сите. Некои поблиски, некои подалечни. Поголем дел раселени по бел свет.

Сите спијат, јас си сварив кафенце и си слушам музика од мое време.
    Ми недостига играње во диско, ама нема каде освен по дома. Ми се смеат децата некогаш.:lol:

И пиво со кригла во фрижидер за после ручек.
    Убав ден:f:

На V.odolija, Skorpija25, green.eyes и 26 други им се допаѓа ова.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.532
    Допаѓања:
    18.920
    Јас вчера завршив со чистење за неделава:D само уште маш да му текне да исмука и да изџогира, тоа не ми дава од прв ден кога останав бремена.
    Бев кај мајка, да не ви правам лиги ама едно ручече што направи со стекче,доматно пире,зеленчук....прсти да изедеш. Ми даде за дома за ручек,само што влегов од врата седнав да јадам:D
    Ако му остане на мм после ќе го дојадам:lol:
    Ме товари мајка со кеси,овошја зеленчуци од бавча.
    Вчера татко ми од Росоман купил 3 гајби праски,една гајба 100ден:| за греота луѓево,за ич пари работат..
    Вика купувам лубеница,до него тезга со дињи, човеков ми вика ајде сега диња земи 2 за 100 , му викам не сакам за лубеница застанав, ама молим те земи еве 3 за 100, и застанал до кола ме чека.. ги земал.

Ајде домачице чкртни го рецептот да го пишеме во тефтеро8)

На Skorpija25, green.eyes, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.450
    Ко дада да си ми мУри, јас исто со срам скарана сум :D
    Не што не ми е срам, туку и ќе "плеснам" нешто за да ми се откачат :) Поарно да сум "лошата" него да ме онади кој стигне.

На V.odolija, Skorpija25, Love 83 и 20 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Така-така! ]:)

:D

На kuc, Tajnaotrovna, fana и 8 други им се допаѓа ова.
  14. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    12.337
    Правев чистка досега, фрлив три црни кеси за ѓубре со тракатанци што само зафаќаат место по фиоки и шкафови, а ги чуваме за ако притреба некогаш - а никогаш не притребуваат. Недотрошени лосиони за тело, шишиња од парфеми, кабли, додатоци, каталози, лакови за нокти... Вчера па исфрлив две вреќи стари обувки, и празни кутии. Постојано се караме со мајка за тоа фрлање, јас соберам се што веќе не се носи, му изминала модата или е испокинато/избелено, соберам у вреќа и кажам ова за фрлање е. По некое време у подрум ја глеам вреќата или на таван. (facepalm) Да не притребало некогаш за нешто... Аман бе ќе чуваме со години нешто ќе ни зафаќа простор и прашина за тоа еднаш да не притребало, па ќе купиме тогаш, бог да чува. (facepalm)
    Сакам и јас минимализам во домот, малку мебел, чисто, светло, без украсчиња по витрини, 20рамки со слики, икони, и чаши по витрините... Ептен ме нервира, не е мој стил, ама со мајка нема разбирачка па се откажав, сепак она ќе остане да си живее дома нека си биде по нејно, ја за идната дома ќе одлучувам и ќе си уредам по вкус.
    Со роднини не сум многу блиска со никој, имам коректен однос, за слави, родендени и сл. се видуваме, на гости два-три пати годишно и доста е. Не е дека сум ладна ама низ годините сфатив дека роднинската врска не значи дека некој ти мисли добро, туку е само биолшка поврзаност не и емоционална. Сум се разочарала многупати од братучеди, вујни, стрини... Кога и да се видиме постојано не распрашуваат за некои интимни фамилијарни работи кои ни се болни теми, или како сме се снашле, колку плата, колку чинело ова она, и после со комшиките на кафе прераскажуваат. Ама јас сум си крива, незнам како да се извлечам од разговорот а да не ја навредам па морам да и одговорам нешто.Па гледам што поретко да ги викам на гости или ја да идам накај нив. Да се дрзам да им одговорам дека не е тоа нивна работа, ќе се налутат и ќе прекинеме однос. Се си велам дека учтивоста и финоќата од глава ќе ми се удрат и пак неможам да се сменам, тоа е.

На Skorpija25, green.eyes, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    222.539
    За овие нит пари многу ниту рабита-евтиноча
    Брашно 3 шољи(од оние за млеко ос прилика 200 мл берат-250),пиво 1/2 шоља,груз 1/2 шоља,пециво 1/2 пакетче,масло 1 шоља.Се се меси заедно и си правиш топчиња помали или кора сучиш и со мало чавче вадиш форми,можиш орев внатре да ставиш па топче да формираш,се редат во плех и на печање,бели да останат не да поцрвенат.Шербет вариш од 450 мл вода,шеќер 650 гр, ванилин шеќер.Печени ги ставсш во шербетот да упијат и ги прпелкаш во кокос.Ако нешто не кажав убаво -прашај:*.Брзо и ефтино

На kuc, duffi, Желба и 10 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    @LejlaD само што ручав.Сега како би дошла кај тебе на пиварки и горко турско:angel:.Омилени ми се,заедно со кокос-коцките:inlove:

Имам кажано дека редовно фрлам,т.е рециклирам и подарувам.Во последно време се трудам да не сум конзумерист,и да правам што помалку отпад.
    Свекрва ми е серизен случај кога се работи за чување ствари.Мислам дека никогаш,буквално ништо нема фрлено.Плакарите и крцаат,само ги проветрува и преперува а не фрла ништо.Во кујната има зачини носени од тука,стари можеби и 10 год,неоти ги користи ама ете ги чува.Имаат куќа во која никој не живее и таа е фулл.Сите детски алишта,учебници,тетратки,искршени играчки и 300 глупости од м.м и девер ми се таму.Мене ми е дури крипи.
    Разбирам да се врзиш емотивно за пар ствари или парчиња облека,се друго е ми е:x

На Skorpija25, green.eyes, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    222.539
    @dunika иди,баш ќе ми годи друштво :*:hug:

На kuc, WildMk, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  18. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Peco @JuLleE @bittersweet среќни родендени со закаснување ,живи здрави среќни весели :^:
    Не можам од вчера да ве дочитам за да пишам ,ај уште ова ,ај уште ова .....многу сте брзи
    @vitamina ти веќе си пиша уште во постот поради која причина таму барате стан ,местото го опиша баш како што си посакувала , така да зошто се мислиш , и не е многу голем како што викаш ,многу бргу ќе си го прилагодиш и ќе ви биде покомотно и поубаво.Памтам пред години една постара комшика стално ми викаше кога од магаре ќе се качиш на коњ ,повторно не се враќаш на магаре .....така да станот ти е прекрасен ,верувам дека ќе успееш се да си средиш како си сакаш,а за чистење ич да не се сеќираш ,детето ти расте нема вечно мало да биде па и обврските околу него ќе ти се намалуваат
    Ова за чувањево ствари со маш редовно се караме ,јас фрлам тој ќе ми се најде ,во шупа нема што нема ,па сега една соба на долниот спрат магацин си ја направи , не можам да му докажам дека некој работи едноставно се расипуваат од стоење , планирам една убава чистка летово да направам ,порано собирав ама од кога сватив дека од кога ќе тргнеш нешто и во наредни 3,4 год воопшто не го користиш значи нема ни понатаму да го користиш ,фрли го или дај на некој што можеби му треба , добар дел од алиштава од децата ги давам по комшии ,жал ми е нови некој ни не облечени алишта да ги фрлам

На Skorpija25, green.eyes, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.450
    Јас скриншот си манав, ако решам нешто блаШко скоро да правам.
    Супер рецепт :)

Најтешко ми беше да се одделам од тетратки, од прво одделение па до крај на 4та :) на факс немав тетратки веќе, фаќав забелешки - чкрабаниџи што ни сама не ги разбирав после :D

Ама, првите 12 години од моево образование "везев", саде со пенкало, тенкоминец, пенкала во боја, маркери... дека и економско учев, па табели навезени, кај што сум згрешила нема тоа прецртано па допишано, цела страница аут и од ново.

Луда работа.

Дента кога завршија во корпата за хартија на работа, ми беше баш тежок ден :) најстарата може 20 години стара беше.

Ама па, фаќаат место, прашина собираат, со тек на време замирисуваат лошо... дента ми беше тешко, после ми олесна :)

Последна измена од модератор: 7 јули 2019
    На Skorpija25, green.eyes, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    222.539
    Море како ме фати мерак читајќи ве да исфрлам еден куп работи,арно велите,штом не сум носела 2-3 г нема.Денес папсав,од утре ќе се зафатам за тоа.Тетратки чувам и учебници од големиот,за помалиот да се најдат,тие сеуште не се за фрлање.Да се прашувам јас,еден трактор би си викнала и еден куп работи на ѓубре,но свекрвица од животов ми дури тогаш ќе ме куртули:D

На Skorpija25, green.eyes, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.