Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Добар ден :hai:

Денес сум со четири во вис, жими една машина што пуштив и пружив. Мм денес е и чистач, и кувар, и чувач на дете :wasntme:
    Па што убава пилешка супа направи, и тава ориз со копанчиња. Ручек и за нас и за бебе, се изнајадовме и сите сме во хоризонтала сега :D Додека се крчкаше ручекот, збрчи маж една правосмукалка, јас само џогер удрив одозгора и прашина избришав, да не сум тотално бескорисна. Утре женчето ми иде, ама ќе брише прозори и завеси ќе пере, па другото да си го средиме сами мора. До после и тоалетите ќе ги средиме и толку.

Хордер не сум, минималист сум и јас, ама овој мојов дури и повеќе од мене. Само оди, собира и фрла од дома, неретко и тоа што не треба |( Ви кажував еднаш пижамите кога ми ги фрли, светки дека пуштаа. Мислам, шта речи :^) Али барем се слагаме дека сакаме дома да ни е чисто, без непотребни работи за чистење и одржување и сакаме голем простор и комоција.

Ич немам желба за благо откако останав трудна, ама една торта во Фемина инстаграм ми го помати умот :sweat: Превкусно изгледаше, па ме фати стрв некако. Битно маслинки дневна доза изедени, да не ме мислите :D :x

Ај да си полежам и да прочитам што има ново низ темиве :)

На V.odolija, Skorpija25, green.eyes и 26 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.450
    Биднаа и оризот и супата.
    За мој вкус - мњам.
    Мажот после ќе го прашам.
    Мада си знае што треба да каже :devil:

Готвењево не било тешко колку што мислев дека е. Тоа јас сум знаела да готвам, а не сум знаела дека знам 8)

Сега не зборам за нешто вау, него нормален ручек. Оризов ми беше тестот :D До сега само баба ми ми го погодила, а сега јас си го погодив :D

Тоа е една од ретките работи што колку и да се трудат, просто не им успеваат на моиве. Да се испофалам сега :emo:

Смејте ми се слободно ама за мене е ова доживљај жими се'.

На V.odolija, Skorpija25, green.eyes и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.198
    Љубаништа или Градиште. А можит и Даљан да пројде.
    Мене најблиску ми е Сараиште и најкомотно со детево, башка еден куп дечиња. Канео нема шанси да одам со количка, а горици и сл ептем гужви и малтретирање

На Kate Rina 93, Igle, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Те сфаќам комплетно за оризов. Мене ми е омилено јадење, и само баба ми покојна го правеше баш по мој вкус, а сега само јас знам да си го погодам. Мм убав го прави, ама малку потечен го остава. Свеки па става и пашканат внатре и не го можам нејзиниот ич, ау колку доминира тоа пашканатот |( Јас го сакам прост - посув и бел, без триста зачини. Мајка ми на пример, пика внатре се што ќе најде - кари, оригано, нане... И кога јадеш, не знаеш што јадеш :^)
    Си го сакам класика бел, само со вегетичка и бибер малку :inlove:

На здравје нека ви е :)

На Love 83, green.eyes, Kate Rina 93 и 19 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    Роднини се само родителите и братот/сестрата со фамилиите(нормално од двете страни).
    Штом со луѓе се гледаш само на свадби и погреби,тогаш тоа значи нешто сосема друго-само крвта ве сврзува т.е. семејното стебло.
    Брз оние кои неможеме, е тоа се роднини.Некогаш и втора братучеда може да ти е поблиска од сестра.
    Немам јака комуникација.Многу сметка водат до каде сум,со кого сум,од каде ми е,зошто ми е,чие е.....
    Нешта за кои не би требало да се збори.
    Роднинската поврзаност не дава право на приоритет во мојот живот.
    Се според заслуга и понашање.
    И јас исто сум третирана.И нема што да се љутам што внук од прв братучед не ме викнал на свадба а ја викнал другата братучеда ,зашто тие си тераат гости и муабети.
    Со некои едноставно не сум компатибилна.
    Секок сам бира со кого да дружи.

Иначе, гости на ручек имав.
    20190707_105307.jpg 20190707_105300.jpg 20190707_094217.jpg
    И нормално -даска:D.
    Првпат правев роловани модри патлиџани.Брзо и ефектно.Препорачувам.Вака изгледаат:
    20190707_105247.jpg
    Се напив бунарче повеќе на швепс и сега сум дремлива.

Што има ново?

На V.odolija, ma4e1311, Skorpija25 и 35 други им се допаѓа ова.
  6. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    3.662
    Добар ви ден :hai:

Дете тера втора дремка, умрев за нес, чекам да стане па да збрчам едно, иначе ќе се разбуди вака.
    Денеска баш типичен ден за недела, легачење по дома и ништо посебно.
    Чистењето утре ќе е изгледа, кога ќе дојде свеки со малиот нека се гледаат јас ќе си исчистам на раат.
    Малово почна да прави први чекорчиња, абе милина да го гледаш такво мало сака да оди и цело се клати :inlove:
    Лета времето, лани ова време бев скоро породена и минев низ период на адаптација :sweat: Еве го сега, маже и пол:P

После планираме прошетка во градот на @duffi, одамна му реков на маж ми, ако не успее планот за селење во странство, втора опција е дека мора да купиме стан во СР и да се преселиме, многу ми се свиѓа таму.

Да запеглам нешто за после, да исушам коса, ја измив и цел ден ја носам врзана и мокра.

:hug:

На Skorpija25, green.eyes, Kate Rina 93 и 17 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    222.539
    Тоа ориз бел во тавче со јогурт го јадам,едноставно си потурам во тањирот со ориз јогурт,нема поубаво и освежително бар за мене,цел ден можам само тоа да јадам.Мојов вели солен сутлијач сум јадела:tmi:.@referentka остана нешто да идам?празник за очи(y)

На Skorpija25, Kate Rina 93, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.450
    Јас му ставив кромид и морков запржени, после во самото тавче дотурив сол и пола лажиче вегета, и магдонос (овој мислам и со сладолед можам да го јадам :D), а претходно сварив телешко и тоа го ставив.

Не го сакам јас сув, т.е. го сакам кога го јадам како гарнир, а не кога е ручек. Ама нејќам ни па сутлијаш да ми стане :)

Се изненадив дека си го погодив искрено.

Треба да пробам и посната варијанта да ја направам, наместо телешко, некоја печурка да ставам. Ама сега ме мрзеше две тави посебни да печам, кај прв пат, не мора до толку :D

Сега размислувам кој распар сме со хранава со дм... ај јас месо не јадам, тој печурки нејќе да гледа, а не да јаде... крај значи.

На Skorpija25, Alita, Kate Rina 93 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Јас само кромид пропржувам, додавам оризот, зоврива, ставам вегета, сол и малку бибер, редам батачињата (ако ги има) - и во рерна :) Едноставна сум јас :lol: Инаку со печурки исто е убав, често правам и таков.
    Сепак, секој со вкусовите нели. Кој како му е најубаво :)

На Skorpija25, Sofi.ja, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.450
    Туф на бибер не ми текна.
    На "живо" ќе си ставам ;)

На kuc, mal.ecka, TeddyGrey и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Посебно шмекче му дава ;) :D

На kuc, mal.ecka, TeddyGrey и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.605
    Допаѓања:
    264.642
    Сакам во Охрид. Прееска и на маж му викав да одиме, вика јас на море сакам ако веќе одам негде. Ама не ме разбира дека не ми е за бањањето туку сакам да шетам низ Ох и да дремам навечер во Куба Либре.

Ај да се вратам во реалноста, за ориз сум мајстор. Не сум го јадела 3год, а и сладолед сеа би изела една кутија на пример. Пмс, оди си!

На V.odolija, Love 83, green.eyes и 24 други им се допаѓа ова.
  13. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.407
    Што бидна со ракијата? Некоја овде имаше ептен мерак за ракија "пред пладне", нели денот таков, ама...
    Ко турска серија сум, пропуштив две епизоди, па сега барам некојА да ми прераскаже...

На Skorpija25, kuc, Желба и 7 други им се допаѓа ова.
  14. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    12.337
    Исто мислиме, како мислите да си ми ги преточила. Само родителите и брат/сестра се вистинска фамилија. Можеби порано роднинските врски имале поголема важност, ама сега веќе се е од корист. Особено што овие поблиските мои роднини вујни, стрини се така попростички, необразовани, непрошетани, немале никаков додир со модерен начин на живот и сега се им е чудно што правиме. На најбанални работи се чудат, неморално им е, милион случки имаме со нив. До лани на секаков вид прослави ми носеа иќебани и дома само ги фрлавме или ги забутувавме во некој шкаф, па и викам еднаш абе зошто носите иќебани уште, помина таа мода ушта одамна, однесете свежо цвеќе или благо нешто, па она ми вика е што свежото за два дена ќе се исуши и после што (facepalm) Па кога ми текне колку се чудеа кога дознале дека живееме со дм а не уште не верени, не земени. Одма се јавиле на мајка на гости да идат, да распитаат ситуација, дали наскоро ќе имало нешто ново што како.
    Да е со добра намера и добра мисла не ми смета, ама знам дека тоа е само за да насоберат материјал за зборување.
    А и ова уште да ви кажам :D кога положив за возачка и почнав да си возам низ град едната стринка попиздела и она да се учи да вози на 45+год. Земале колата со чичкоми по улица, да и покажува педалата што како иде, ама ни 20метра не направиле, кренала раце од страв. И после на секое видување само префрлаше дека чичко ми не умеел да ја научи а секакви будали имале возачка, само таа така останала без возачка.
    Дури и на гости кога ни идат само гледаат што ново имаме, абе за најобични работи како миксер или тостер и трчат и они истото да го земат. :D
    Таква им е природата...ги почитувам дека роднини сме ама со таков човек како да бидеш близок?

На V.odolija, Skorpija25, Sofi.ja и 13 други им се допаѓа ова.
  15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.141
    Допаѓања:
    70.589
    Баба ми почина, па од таму и налетот на роднини и правила. Сите подалечни и не знам какви што до вчера ја сакаа подалеку од себе, денес беа најожалостени. Така иде тоа. Нема потреба да покажувам колку ми е тешко, не сакам моите и мене да ме мислат. Тахикардијава ќе се смири за некој ден.

На Nigredo Odor, V.odolija, Skorpija25 и 34 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    222.539
    Лесна нека и е земјата,нека почива во мир.Бидете вие здрави,живи:hug:

На kuc, mareane, Желба и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Иста ваква бев кога почнав со готвење, кога ќе го погодев. Еуфорија до левел макс:D
    Тек па кога почнав со благото, па со тесто :)
    Па на крај туршиите и зимниците:).
    Внимавај!
    Заразно е !
    Ствара зависност!
    Да не се претвориш во Бубче28:rofl::rofl::P:P

На Skorpija25, Sofi.ja, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.450
    Жал ми е Св :hug:

На kuc, Milobebence, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Сочувство .
    Бидете вие живи и здрави:hug:

На kuc, Milobebence, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    @SV1911 :hug:
    Нека почива во мир..
    Каква коинциденција,баш кога ти си во Мк..
    Мавни ги таквите роднини,баш тие на погреби и свадби се најгласни(n)

На Sesil, kuc, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.