Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.449
    Абе ајде, мокра цел ден ќе седам или шаторски "танкини" ќе носам да не случајно стомак ми се види.

Сум отишла да лабавеам, богами лабавеам и ич мозок не умарам со такви небитни ствари.

Нит загледувам луѓе нит ме интересираат.

На M&M, m.i.g, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.525
    Камелија, јас за првпат во живот купив едноделни купаќи :| Јас сум обратно-од што ми е влезено во глава дека не си се допаѓам со фигурата, не знам како да се носам со бикините и сите мали незгоди што се откриваат при нивно носење :D Затоа сега со едноделен, па ваљда самодовербата поголема ќе е, зашто поудобно ќе си се осеќам јас внатрешно :D Башка, купаќите што ги најдов се одлични, го маскираат баш оној дел што најмногу ми смета (стомакот).

На WildMk, kuc, Alishan30 и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Абре ги скенирате сметките?
    Јас Не.
    Ама ги собирам , ги сликам и и' ги пуштам на една другарка на вибер. Имала нерви она да праќа,нека скенира . Зборот ми беше дека може и така да се скенира,од сликана сметка.
    Е вчера бев до КАМ , нели немаме сирење веќе, @Dust се прави на три ипол па во потрага сум по салам сирење. Од Кам обично ми се свиѓа сирењето,ама често знаат да го утнат. Па као за проба земав најмало парче, цели 300 гр:)
    И ја пратив сметката на месинџер и сега ми пратила порака, мајтап си игра со мене- Абе Бубче гости да не имаше сношти, та толку многу сирење си купила:D
    Мајмунка, она на мене така:rofl:
    Ама си ја сакам бе највише на свет. Одвај чекам да се породи :inlove:

Последна измена: 8 јули 2019
    На WildMk, kuc, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    93.337
    @green.eyes
    Тоа е ок.
    Сите бираат купаќи што им одговараат на фигурата, според мене и така треба,секој да се чувствува самоуверено и убаво.
    Не можам да натнам нешто што не ми стои едноставно.Мене естетиката ми е битна.
    @CameliaMiller @WildMk
    Како ви е арно вас,така.
    Јас зборам за оние со вишак кг. кои тврдат дека сакаат да бидат дебели,а на плажа незнаат како да се умотаат повеке ,за да не им се гледа телото.
    Јас сакам на пр.убаво складно тело.Баба ми имаше 130 кг.и не беше ниту здраво тоа, ниту убаво.
    И не ми се верува дек постои жена кои би избрала повеке кг.него ли нормална тежина за висината.
    Мене и 5 кг над ми сметаат.

На M&M, kuc, Alishan30 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.449
    Апсолутно не бирам да имам повеќе кг, ниту сум среќна што е така, туку го прифаќам тоа и не се мачам себе од аспект на тоа колку сум убава или не.
    Ниту се кријам, не ми е срам од себе.

На WildMk, Cosmi, Alishan30 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.905
    Добар ден друштво, да ве поздравам и јас конечно.

Убав викенд, повеќе се уморивме отколку што се одморивме, ама битно од вода не излеговме, водана во Охрид бања е. Уживанција беше, децава исто сакаа, додуша малово повеќе влече на охридскиот ген, големиов не толку.

@Peco @JuLleE @bittersweet со задоцнување, нека ви се среќни родендените, да сте живи и здрави до стотка и назад и што поскоро да ви се оствари она што ви лежи на срце.

@SV1911 сочувство, нека почива во мир, вие да сте живи и здрави.

Бубале (се залетав да те тагнам, ама после ми текна дека од компјутер сум) честитки, да се множат успеси!

@lunicka и јас сум да напуштиш... здравјето нема цена.

@WildMk готвењето не е комплицирано. Ич. Особено на солените, секојдневни јадења. Благото е комплицирано, оти мора рецепт да се следи, ама генерално, не е тешко. А мислев и јас дека е, но кога ме стегна зорт, научив.

Прв бакнеж? На мои девет години. На роденден кај другарче. Не беше со симпатијата, со друг беше, а искрено, не знам што бидна, некако набрзина се случи. Убав спомен ми остана.
    Последен бакнеж утрово со мм.

За плажа, ама ич не се замарам. Имам и дводелни и едноделни костуми за капење, најчесто едноделните ги носам, оти точни ми се, дводелните големи ми станаа, ко растргани, а ги имам од времето кога бев најслаба. Порано се замарав, се виткав, се пустев, сега, удри бригу на весеље, најбитно ми е да се испливам убаво. А пливам доста, само што кондицијата во последно време ми е слаба. Ама летово сакам да се вратам во форма со пливањето.

Ај доста беше, оти и ова го пишувам од 9 саат... ако продолжам со истиов интензитет, до вечер нема да го пуштам :D

На M&M, mal.ecka, SV1911 и 30 други им се допаѓа ова.
  7. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    12.337
    Во рок од еден саат налетав на двајца стари манијаци. На постројката каде чекав една убава млада жена седеше на клупа и носеше суќна и штикли а до неа стар човек, може над 65+ очите му испаднаа во нозете на жената. Се вртеше де оваа страна де онаа поубаво да види (facepalm) абе ми идеше да го прекорам, не се ни обидуваше да биде суптилен, апла очигледно гледа ли гледа. Ми стига авотбусот, кај зелено пазарче се качува друг стар човек и седнува спроти мене, па кога ми за загледа во нозете, едвај дочекав да се симнам.
    За купачи, кој како му сака душа така нека си носи. Порано ако имав некое кило плус се нервирав, се срамев, но со тек на годините стекнав повеќе самодоверба и си го сакам телото. Не е совршено ама мое си е. Носам дводелни, за повеќе да се исунчам. (poolparty)

На M&M, mareane, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.449
    Едноделните тешко се сушат.
    Исто како сунѓерестите горни делови.

Јас нејќам да сум мокра со саати...

На M&M, WildMk, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.801
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигарчиња тегнам на раат, деца рано заспаа, не ги ни избањав, цел викенд натака, навака се изморија деца, тоа пак значи дека пред 6 ќе се ококораат.(facepalm):lol:

Прв бакнеж некаде на 16 ужасен беше, ме излигави целата како оние булдог кучињата:puke:после тоа се правев како да не го познавам.:wasntme:
    Последниот бакнеж со мм пред саат и пол пред да оди на работа.:*

Со роднини со некои ептен живеам иако сме толку далеку а со некои расчистив, како со вујко ми кој ме истовари со три деца и багаж пред зграда во кој не работеше лифтот без да помогне зошто се брзал назад на работа а да и ми даде 500 денари кога му побарав пари додека да сменам пари.(facepalm)(facepalm)
    Со жена му па од кога од чист инает не се откажавме од дел од имотот на дедо ми, требаше да мисли пред да не колни со брат ми и децата плус, епа еве ти нааа дел.
    Што има мене и братот да не колни кога она цел живот си ја држи а дедо ми плаќаше сите сметки, дрва се, епа сега тесно и е три фамилии во еден спрат, епа клетви, епа нема дел.:wasntme:
    Другите горе- долу се ок.:)

Јас кашава од дедо ми ја научив, на зејтин попржувам лукче малку, додавам брашно, запржувам малку да зарумени, додавам рендани домати, вегета, бибер, магдонос, вода, малку проврива, додавам ќофтињата пржени и јадеме.:lol:
    Ќофтињата ги правам со пола свинско, пола јунешко, рендам кромид, лук, магдонос, вегета, бибер, нане, презла и едно јајце, ја месам смесата и после со рацете намачкани со зејтин ги правам ќофтињата.;)

Имам пишувано во станот во Скопје дремам една вечер и влетува лилјак, таква каква што бев по гаќи и маица од мм истрчав во ходник во 3 саат сабајле и го чекав да излезе за да си влезам дома, отварање прозор после тоа никако.:lol:

@WildMk знаеш дека му спомнав на мм да го крстиме Скопје малиот ама ептен имав ветено ако некогаш имам дете по мајка ми ќе го/ја крстам а и немаше да одговара, тука ќе беше Скопџе.:wasntme:

@SV1911 прими сочувство.:hug:
    :hug::hug:

На V.odolija, M&M, mal.ecka и 29 други им се допаѓа ова.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.532
    Допаѓања:
    18.920
    Баш минатава недела кога бев во Систина на преглед,дека поголема сума мајка ми ми вика еј чувај ја фискалната,да ја скенираш. И праам фаца како да не,нема леб од тоа,и од радозналост ѕиркам ддв 0. После прочитав дека здравствени услуги немаат ддв.:lol: кој ќе се замара до толку.
    Една па вчера на фб пишала дали смее од баба и фискалните да ги праќа покрај своите,пошо ќе испаднело повеќе трошок од што има месечни примања па да не било сомнително:D

Ај да не какам многу,кога беше наградната игра Фискална во рака награда без мака,тогаш собирав,пошо не се плаќаше поштарина ги оставав на пункт и замислете си добив ваучер од 1500ден,па си пазаривме со дм од Тинекс8)

За прв бакнеж,ако се рачуна обично mwa некаде на 11-12 години. Памтам беше зима,снег до колена, јас си мислев дека тоа е тоа, а симпатијава постар 6-7год:tmi: не се потруди да ми каже како е правилно:D сега ко ќе ми текне кој ми бил симпатија,божееее како сум можела да го свиѓам:$

Првиот бакнеж со мм ми е во сеќавање како вчера да беше. Тој па фраер 3 пати излегуваме ништо не пробува,со тоа уште повеќе ме привлече, и таман кога да излезам од кола 3тиот пат, си викам ништо и денес ме повлече за рака и би бакнеж:D уште тогаш знаев дека ќе ми биде љувов за цел живот8)
    Па и песМата ја памтам што идеше на радио, Black eyed people-(ако го пишав точно)This is love:l:
    Последен бакнеж со него вчера кога се вратив од кај мајка.
    До пред некое време имавме навика кој ќе станеше прв за на работа да го бакне другиот,ама откако сум спанка не ме бацува за да не ме разбуди, има време за романтики:D

За купаќи и јас со спојлерчињава веќе сум машала последниве години,ама среќа кога се фативме со мм бев женцка ипол,па сега после 7год баш ми е гајле како изгледам на плажа. И он се поправи откако е со мене,па за една асална фотка 100 пати ќе смениме поза и ќе се насликаме,да не се види вишокот:D

Денес на мени потпечени јуфки со сирење. Имаме едно сирење исфалено Галичко,а се тегне цело како лиги да има,па и киселко на вкус. Ај да не се фрли да се употреби.
    Најубаво сирење што ми останало во сеќавање е во ресторан Панорама(горе) во Вруток. Леле кога донесе келнерот едно 200-300 грама имаше исечено на 8 парчиња....јас малце гладна,пиев узо и мезев ми се услади..едно по едно...изедов 7:$ на крај му го подадов последното на мм му викам да пробаш,да не биде јас сум го изела:D
    За дома често земаме од Тинекс-Екстра нивната марка мешано. Не е лошо на вкус а солидно со цена.

На WildMk, Peco, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    @Sofi.ja ова со позиве и местењето за сликање, живти се ќути:D
    Ми забранија сликање веќе.
    Поготово него да го сликам. Па де насмеј се,вака застани,таму гледај,онде сврти се :D
    Пичкин пајак сум :sweat:

Куќава ми замисриса на права крчма. Луковини,кромидишта, месишта:doh:
    Дај боже да се излуфтира до вечер. Жими све ќе му речам у хотел да одиме на спиење .
    Не готвам веќе по волку јадења.
    Имам и летна кујна ,ама многу жешко за таму бре,не се издржува:sweat:

Последна измена: 8 јули 2019
    На mareane, WildMk, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Богаташка:o

На mal.ecka, WildMk, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.756
    Тоа е од што е право сирење, масно, и мене на лиги и мрсули (гадно е ама тоа е) ми личеше ама тоа е знак дека е квалитетно. А кисело е ваљда дека е овчо.

На WildMk, kuc, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.605
    Допаѓања:
    264.642
    За купачи што да кажам, Сеска ви кажа нудистка ќе станувам.

До тогаш имам секакви, комплекс неам. Едноделни кои веднаш се сушат се спортските како спидо, арена, адидас...немаат корпи немаат постави. Не сугерирам само да си кажам :)
    Јас манијачам инаку згодни луѓе по плажа, не сум платила за тоа ама сум воајер јбг.

На M&M, WildMk, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.400
    Допаѓања:
    92.797
    Здраво и од мене друштво :)

Од роднини гледам што подалеку да стојам,шо понастрана толку помили :D Да се замарам и нервирам не фала,иако најчесто претеруваат директно или индиректно.

Прв бакнеж на 14, неубаво искуство :D обожавам долги и сочни бакнежи:$

Сакам на плажа со @CameliaMiller :hug: носам едноделни купачи откако знам за себе.Имам повеќе пара па често ги менувам.Дводелни не,не се за мене и тоа е тоа.

Убаво поминете на одмор @duffi бележете убави спомени @mareane исто важи и за тебе одморете се и уживајте.Па ќе чекам да се фалиш како си поминала пропратено со коктел и муабет :)

Имајте убав ден :f:

На mal.ecka, WildMk, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    93.337
    Да,спидо имам, се сушат веднаш.
    Инаку и јас манијачам згодни луѓе по плажи :rofl:

На M&M, WildMk, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.525
    Сѐ манијаци се погодивме :o И јас манијачам згодни луѓе на плажа :D

И на едноделните сега, и на дводелните имам корпи што по правило тешко се сушат :devil: Не од кеиф, од што мора. Кога некој ќе ми каже дека било топ да имаш големи гради, ќе го натерам да ги облече и да ги исуши за 15 минути :envy: :|

На mareane, M&M, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    Добар ден :sun: Жешко бе луѓе... :sweat:

Дојдоа старите (poolparty)
    Количката е во кола, се чека мужич да помогне оти пакетот бил многу голем. 2 часа ту гоу! :dance:

Маж ме слика цело време, да знаете каква колекција има од мене, комотно за плашење чавки на нива. :tmi: Како успевам тие фаци да ги напраам, само еден бог знае. :@ И не сакам сликање, секогаш бегам и се кријам, за што маж ме криви дека бебе е на мене. :tmi: Во овие месеци само еднаш успеавме лиценце да и видиме и тоа со маки, немам ниедна друга слика од неа, оти се крие и не дава да се фотне и не дава. Мини ми. :wasntme:

Прв пат прифатив на маж да снима видеа, (оти кога почна, не знаев кај се наоѓам и кај терам од што ми беше лошо) и иако изгледам како поплава да ме избацила, на крај ќе имаме едно големо видео за целата бременост. :) Од моите повраќања на почеток, изливи на бес, па на љубов, па плачки, па смеа, честопати се тоа во исто време :wasntme: па како денсаме заедно во тоалет додека миеме заби, последното видео ни е како денсаме во кола, му реков на маж дека веќе не одам туку се тркалам, и тука тој почнува да пее They see me rollin' They hatin’ и двајцата денсаме ко улави (facepalm) Имаме околу 30тина видеа до сега. Ќе биде пресмешно на крај. :D

Прв бакнеж на 15. Гадно ми беше многу оти јас уста не отворив, туку ја имав уште толку стегнато. :D Сирото дете се помачи и убаво ме излагави. Ако некој од двајцата знаеше што праи... Јованти да не се викам! (facepalm) Последна цуфка со мужич утрово, и за два часа кога ќе си дојде дома, следната. (fingers) :inlove:

Кога сме кај бакнежите, да ве поздравам со мојата омилена :)
    И магија се стооооооорииииии :l:

На M&M, mal.ecka, WildMk и 26 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.841
    Допаѓања:
    145.581
    Хај!:coffee:

Ќе се бркам за сите во Септември здравје. Викендот ни помина. Шлапнавме во вода, го усреќивме малото.:inlove:

На следниот слободен викенд сме на свадба на блиски.
    Дојдоа за нашата свадба од другиот крај на светот. Па тотално нефер е да не ги испочитуваме. Свадбата од лани летото им е закажана.
    Ако може да искомбинираме нешто арно би било, ако не здравје.

Среќен Роденден со задоцнување на славеничките! Да се живи,здрави и најсреќни!:party::hug:

Многу сакам од јадењава на @Dust и @referentka да пробам. Од Рефка од даските лиги течат. Не јадам многу, ама сакам да пробам нешто што ми е примамливо за око и убаво сервирано.:mm:

Дома еден период бев толку опседната да ми мириса на освежувачи и омекнувачи што мм еден ден ми рече оти ако продолжам вака , ќе се отруеме од мириси и хемии.:D

Што имаше еден Грк до нас на плажа, која згодноча човече.(hollest)
    Црномањаст, со светли очи. Згоден и неопходен и сам.:!:

Со блиските имаме ок односи. Блиски и за добро и за лошо тука се.
    Близината е толку колку ние дозволуваме. Многу сме. Со некои се слушам поретко, со некои почесто. Ама главно рчки и расправии немаме. Бар за сега..
    Дома да ми чури оџако што би рекле старите. За другите , ќе се почитуваме со тие кои не почитуваат.
    Со сестра сме како сијамски близнаци и незамислив ми е денот без неа. Различни сме како небото и земјата и физички и карактерно, ама се дополнуваме една со друга.:l:

На V.odolija, mareane, Lolipop23 и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.532
    Допаѓања:
    18.920
    Е тоа не сум знаела. Ние се чудевме да не не сме го чувале соодветно па затоа да не се 'расипало'. Како и да е мм нејќе да го види па ќе морам вака да го протнам:D сме се научиле на она од маркет суво па затоа сега ни е чудно ова.

@Yowannty ајде чекаме импресии за количката:D
    За сликање во бременост, јас сакам кога ми мрда бебо да си кренам маица нагоре и да го гледам како се движи по меше,а плус ако јадам нешто тоа му е прилика на мм да ме сликне, па ме зеза дебела . Во моментот знам и да му се налутам ама ќе биде интересно по извесен период кога ќе се видам:D
    А кога останав бремена си мислев секоја недела ќе се сликам,демек како растел стомакот...прва слика со мешко во 25та недела:lol:

На mareane, WildMk, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.